Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Морген!

Цела дневна расфрлана со книги, чека да ги средам. Плус имам за чистење и место да чистам, морам да ве прочитам и да чкртнам некој ред. Недомачица права. :makeup:

Многу грдо ми звучи тој збор домаќинка. Никогаш нема да се идентификувам ко таква, па макар и дома седала и ништо не правела.

Вчера супер си поминав, па после пријателката ме префрли до дома. И она е од странство и вози во Карачи ептен самоуверено, а јас само измислувам изговори зошто не би да седнам позади волан тука. (facepalm) Изговори, само тоа се.

Друго ќе пишев, ме викнаа на интервју за работа, во понеделник! Пуштајте среќа да биде сѐ ко што треба! Висока плата, фина атмосфера, работно време кое ќе ми одговара итн.. :D Плус, да не им е канцеларијата на сто км оддалечена.. и тоа е проблем тука, огромен град, каде и да одиш мора долго да патуваш. Ми фали Скопје во тој поглед, често одев пешки од Карпош 4 до Железничка, затоа и можев да јадам што сакам и да не се дебелеам. :nod:

Болна тема ми се несовесни возачи кои шибаат ко да ги брка ѓаволот низ населени места. Колку мачки ми имаат испозгазено така. ;( Местото каде што моите живеат, ретко кој од комшиите воопшто сака животни, освен тие кои може да ги изедат. Цело време коментираа како сум прибирала во двор кучиња и мачки, не биле чисти, не знам што. Ако чистота е мерило за тоа колку си човечен, тогаш ок, ама не е.

IMG_20190208_123445.jpg

^да се фатам за книга.

@VladeMila среќен роденден на син ти! :^: :party:

Убав ден! :sun:

На vitamina, bittersweet, Mr. Right и 25 други им се допаѓа ова.
  2. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Се' што сакав да кажам кога пишав дека не сакам да ја оставам сама :bow: Да има на кого да се потпре, да си бидат потпора еден на друг кога мене и татко и ќе не нема. И сакам полна куќа.
    Впрочем, кој како сака, така нека си прави. Јас сакам уште едно, а да бев помлада можеше и уште две :)

Ај добро утро.
    Денес ако преживеам добро ќе биде. Петочки неделава завршува лудо и незаборавно.

Од брзање сабајле и овошјето си го заборавив, и влегов во кола по папучи за дома. Кога тргнав да ја запалам, се свестив, гледам нешто меко ми е :D

ХПЛ во најава, на најјако. Чао! :hai:

На Mr. Right, JuLleE, Peco и 27 други им се допаѓа ова.
  3. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.302
    Допаѓања:
    226.914
    Утро.
    Петочки да ве поздравам со нумерава, и да не ви е таман после неа ќе ви стане таман, гарантирам.
    Имајте убав ден.

На JuLleE, Peco, Желба и 20 други им се допаѓа ова.
  4. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Морнинг и од мене :)
    Периодов е малку тапа. Убаво е да се биде големо семејство, и брат и сестра, но не се живее од љубов. Мора родителите да се спремни на таков чекор, т.е. да имаат разум што ги чека во иднина. Лесно е да начукаш 3 деца, кога се мали е ок, но, проблемос почнуваат за краток период, па како што спомнаа погоре може да дојде и до тужење и не знам што. За тоа најголема улога за тоа имаат родителите и тоа како. Многу опширна тема за дрндање е. Јас имам и тоа и тоа, но нема да споделувам импресии.

Ве поздравував и гушкам сите :)
    Знам дека ретко пишувам, но да знаете дека Ве читам. Кој сака и на кој треба нешто слободно може во лп да праша, од сите категории во животот. Ова го пишувам затоа што мислам нема боја со која не сум фарбал во животот за да општам во општеството :D

Имајте убав викенд мили мои френдс :*

На joy1, Желба, Sesil и 13 други им се допаѓа ова.
  5. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Да не грешам душа ама мислам дека голема улога има и воспитувањето на децата од страна на родителите. На пример, со сестра ми сме најдобри другарки и сме си секогаш една за друга тука. Така нѐ научи мајка ми. Дека треба да си се имаме, да се поддржуваме, да се сакаме. Уште од мали.

Знам дека секогаш постои можност да се изјаловат работите, ама ако си научен да ја негуваш оваа блискост, помали се шансите за глупости.

На Mr. Right, JuLleE, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  6. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    Добро утро лепотици..
    Како сте?
    -верувам, супер сите до една. :)
    Вчера сум заспал у 10 ипол, до пред пола саат спиев :tmi:
    Тоа се ретки ситуации кај мене, ама се дешава понекогаш некој си преседан.. Тренутно пијам кафе, изволте кој е за.. :coffee: Друго незнам шо да кажам.. :| офф сум:D
    ... ааа ќе зборавев, да ве изгушкам :hug::hug:..бидете убави и добри... Ciao ragazze.

На Желба, NarCis@, Dadusicka и 17 други им се допаѓа ова.
  7. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.752
    Допаѓања:
    7.571
    Моите се починати,и секогаш кога ќе се потсетам на нив,ми доаѓа мислата,зашто ме оставиа сама!?
    Кога ќе видам две сестри,викам леле блазесиим,кога ќе видам браќа,викам,зашто јас немам брат!?
    Па викам,сакав да имам и брат и сестра....требеше маја ми да роди три деца,а не едно!
    Друго ми е мака што сум родена на 31.12.и тоа во 8.45h.Толку ли неможев да чекам 15-6 саати,па да бидам на 1-ви родена;)
    Каков баксуз,секогаш влечев една година +(facepalm)

На Mr. Right, Желба, NarCis@ и 23 други им се допаѓа ова.
  8. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.469
    Допаѓања:
    90.971
    Истото го зборам на моиве две ќерки, им велам нема поубаво од две сестри, и не слушаат, се караат ко страчки :worried:,може ќе им дојде памет некој ден.:|

На Mr. Right, JuLleE, Желба и 19 други им се допаѓа ова.
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Гледајќи ги моите деца како растеа, често се чудев како толку многу се мразат а се браќа.
    Такви скандали ми имаа направено, посебно кога беа во пубертет, што се срамев од нив двајца.
    Се тепаа и се псуеја, неможевме да ги разделиме при ќотек.Сериозно се тепаа.

Сега пак најдобри се:)
    Додуши имаше период кога по ден-два не збореа, се скарале, ама и тоа помина.
    Периоди се.

И јас како мала сме се тепале со брат ми, т.е. јас сум го тепала8).
    И многу ми е криво за тоа, зашто се сеќавам дека бесправно јадел ќотек:@

Како сте денес?

Јас мирна ...ама навидум:!:
    Вријам.

На Mr. Right, JuLleE, Желба и 26 други им се допаѓа ова.
  10. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.352
    Допаѓања:
    278.782
    Како што ноќесека мирно сум сиела непомнам кога.Одкако заспав прво будење во 7.Дури и деца не сум сетила кога заминале на училиште па скокнав да видам да не се успале.Маж замина и тој па јас кога си призаспав до 10.А периодов се будев на секој саат мислам,како зајак....
    Имам брат со кој одсекогаш не сме биле блиски. Мислев поради што е машко а и поголема разлика сме.Затоа сакав две девојчиња.Мислев и на помала разлика ама не испада така,на 5 г се разлика.Ама и моите како и други што спомнаа сега за сега не се многу блиски,знаат да се скараат и тоа многу ме нервира.Ама се надевам како ќе созреат ќе се поврзат.
    Иако приметливо е дека кај последниве генерации општо ја нема таа поврзаност меќу брат сестри,како порано.Моите на времето мноогу се дружеа и помагаа со сестрите а и ние со братучедите.
    Сега тоа го нема...

На WildMk, Mr. Right, JuLleE и 28 други им се допаѓа ова.
  11. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.650
    Допаѓања:
    107.397
    Добар ви ден мил народе!

Вчера зајачево го гледам јаде и мижи со едното око ме фати страв и паника гревче беше јаде и мижи.
    Го зедов во рака да проверам што му е гледам од дрвата што се пикал трн но надвор од окцето зедов му го извадив како стоеше мирно душа мила ;(па уште и ме лиже за рака.
    Инаку и под кревет се пика го гризе креветот еден ден ќе се најдеме на под со изглодан кревет.:D

Дојде маж ми му кажувам што се случило ми вика аман жено повеќе го сакаш зајачево отколку мене:envy:ми идеше да му ја ѕвекнам една.

После добив критики и од другите животно било!
    Како бре животно?!!Душа носи и тоа сум превзела одговорност за него кога сум го зела.
    Слабост ми се немоќни луѓе/животни било кој да се,деверот само да се слика со него постира слики на фб па уште пишува со мојата душа а одговорност кон него никаква.

Ме изнервираа вчера до максимум.

Денес ќе се оди кај моите ќе им поседам малку да се видиме да ги:hug:ми недостигаат многу.

За второ дете или повеќе во право се и едните и другите.

Брат ми кога сум се родила сакал да ме заколе земал нож ќе ме колел живи маки виделе моиве со него.
    И се додека не сум почнала да гугам да се смеам е после интересна сум му станала и од тогаш никој не смеел да ме чепне ептен заштитнички настроен кон мене.:inlove:
    Убав ден друшки повелете:coffee::coffee::coffee::coffee:и на здравје!!!
    Ве:hug:сите.

На WildMk, karmenka21, Mr. Right и 28 други им се допаѓа ова.
  12. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.131
    Добар ден.
    Јас пишам пак стапот да го барам :rofl:
    Вчера си реков дека едно кафе само имам на мени, ама испив 3. Дека сум многу друштвена.
    Синоќа не сакате да знаете колку ми беше лошо.

Животни имам кажано дека не сакам. Ама многу одамна, имав и јас милениче, поточно мачор. Немате поима колку многу го сакав. А и тој беше толку мил и многу се галеше, ама само со мене. Го спасив зимото кога надвор беше ептен многу ладно, под - 25. Го прибрав дома, му давав млеко, месо, мојата храна ја делев со него. Јадеше со мене качен на маса. Првите денови го хранев со мала лажица, толку беше слаб и изнемоштен. После го направив буцко :inlove:
    Го чував околу две ипол години, дури еден ден не замина и веќе не се врати. Бев скршена, плачев по него со години. Со поглед го барав насекаде низ населба. ;(;(;(
    Мама ми нудеше да земеме друго милениче, ама не можев друго животно да сакам како него...

Браќа, сестри, колку и да се, сите се различни. Колку и да се исто воспитувани, секогаш едното е себично и си гледа само за себе, а другото душа дава за фамилијата.
    Ние се немаме тепано, никогаш. Ама кавги имало и сеуште има. А и ќе има. А сѐ е резултат на различните карактери, нешто што никогаш не се менува. А се караме за глупости, барем за мене се.
    Се разприкажав јас.
    Кафето си го испив, ќе се сликам денес... Ќе пијам чај бе... :?:

На Mr. Right, referentka, Желба и 22 други им се допаѓа ова.
  13. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.075
    Допаѓања:
    154.600
    Многу ретко има браќа, сестри да не се џафкале и поттепнувале како деца. И јас и брат ми се тепавме и тоа побајачки, па кога потпораснавме се каравме многу. Ама пак од друга страна и бевме доста блиски, уште сме иако си тера секој свој живот тука сме ако затреба. Мислев моиве се поголема разлика нема да се расправаат и тепаат мхм, вака ми е дома изминативе година дена :drunk::drunk: ама пак гледам дека и многу се сакаат.
    Петок денес, напорна недела, само и наредната да не е ваква.
    Што пропуптив да честитам @VladeMila нека му е среќен роденденот, само радости да ви носи

На WildMk, Mr. Right, referentka и 23 други им се допаѓа ова.
  14. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.010
    @Sexybaby86
    И јас вчера и видов два нови даваќи сируп.
    Сега излезени,5ки 6ки незз што се,ама 10на број.
    Јас со братми многу играв,го тепав,иако постар.
    Ми попушташе.Блиски многу не сме,ама што да ми затреба за минута е тука.
    Знам дека секогаш ќе биде тука за мене.
    Е снашката ми е сестра.Многу сме блиски,многу ја сакам.
    Убав ден...јас уживам во тишина...малата заспа,мм на работа.

На WildMk, Mr. Right, referentka и 22 други им се допаѓа ова.
  15. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Ме потсети на Cubalcanica секое лето што се во Cuba Libre во Охрид, ако не сте биле летово задолжително, салса коктелчиња и ваква музика ухуууу :inlove: убајни ....Абе 2-3 зраци сонце и одма Амигдалата функционира поинаку :sun: :sun: :sun:

Ајде бујрум на овошја и кафенце :D

п.с. Со брат ми си имаме удрено здрав ќотек ко деца и тоа неколку пати.... Ама сега не може да дишиме еден без друг :inlove: ...Се надевам дека ќе одбере убава снајка, за да можам да си го посетувам и кога мама нема да е меѓу нас. Во поглед на имотот јас не земав ништо, глупаво ми беше, тој се мачи, а нивата на мое име да гласи (facepalm) (facepalm), иако имаше иницијатива од мајка ми и од него да имам парче земја наследство, ама нека му е, мене не ми треба, доста е еден ручек што ќе го јадеме да ни оди на место. Ме нервира само што многу е наивен и добар :drunk: ич ништо не научи низ годиниве од мене. Јас сум лошото дете во Фамилија :devil:

На bittersweet, Mr. Right, referentka и 21 други им се допаѓа ова.
  16. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    Хелоу :)

@Rebecca_R , честито, цел живот најсреќни да бидете :l: :f:

И јас сум во вишок со кг :devil: Се движам меѓу 5 и 6 напред-назад, на граница сум. Ама на моја “висина” од 160 премногу се. Не еден, ко 3 појаси за спасување да имам. Метаболизмот е крив за се’, до пред година и пол имав турбо-брз метаболизам, сега е на slow-motion, ни на гурање не пали. Проклет хипотироидизам :devil:
    Ме загрижува имунитетот најмногу. Имавме грип сите тројца пред месец и пол, мене од стресот што ми се случи тогаш ми премина во запаление на уво, сега синусите ми се ултра воспалени.... така весело да ми биде, да не ме фати монотонија од убавини.

И јас од истата причина сакам второ дете, ама некако не оди :| Се каравме со сестра ми како тинејџерки, ама од кога направивме по 20-23 не можеме една без друга. Ја сакам повеќе од себе и се’ би дала да ја згмечам од гушкање во моментов ;(

Овде скока температурава горе-доле, малку нетипично за овој дел :| Колку да ме потсети како ми беше во Скопје :)

Не го работам тоа што го сакам, треба во друга земја да се селам за таа цел :) Ама си ја сакам работава сега, интересно е, еден куп нови работи учам.

И то. Имајте убав остаток од денот :sun::f:

На bittersweet, WildMk, Rebecca_R и 25 други им се допаѓа ова.
  17. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.915
    Допаѓања:
    142.659
    Здраво
    @VladeMila со закаснување, среќен роденден на синчето, само убавини да го пратат низ животот.

Јас се вратив од преглед. Ми сменија терапија. Ми се одмилува веќе пишувањето за моето здравје и моите доктори. До мене ли е до нив ли е не знам.
    На враќање пола саат чекав автобус. Се качив. Ко во лименка со сардини беше. Страшно. Па се качија едни мали ромчиња. Се влечат, се дерат, ги буткаат луѓето. Жално, какви беа препуштени на себе. Мрсулави , мирисаа, сами без родители. Па уште едното, поголемо го тегне и влече од скалите надоле другото дали беше 3-4 год.
    Пензионерите - друга прича. Преполно луѓе, преполно беше. Нека им дадат од ЈСП секој ден да им биде гратис возење за да се олабави малку по автобусите. Абе па и они не мислат, не дај боже ќе падне некој ќе се искрши. Ама ај... А ги жалам луѓето што одат на работа со автобуси.

Дома, не можам да опишам какво е. Плаче за чистење. Ама изгледа до утре ќе плаче:D

Со брат ми не сме многу блиски. Ама знам(уствари мислам) дека кога и да тррба ќе биде тука за мене.

Убав ден и убав викенд да си имате.

На bittersweet, WildMk, Mr. Right и 23 други им се допаѓа ова.
  18. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    Убав викенд!

На referentka, mareane, Желба и 11 други им се допаѓа ова.
  19. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.286
    Допаѓања:
    85.267
    Јас бате мој не го давам за никој на светот,блискост и доверба си имаме од мали и се радувам што е така,а со снаа ми можам да кажам дека се согласувам како со сестра .Нема кај нас поделби и мешања или делење снаи,золви,синови,ќерки ,зетови,моите викаат сите сте ни исто кога сме сите фамилија .
    И второ дете е убаво за да не биде само бидејќи секој има свое место во животот,но кога ние сакаме нема дали така треба да биде ,само Господ знае...
    Мажево руча јас да се спремам ќе излегувам имам работа ,дете на школо и помина денов чистев од сабајле да не ме мислите...
    Кафе ќе пијам таму кај што ќе одам ;)

На bittersweet, SV1911, Skorpija25 и 21 други им се допаѓа ова.
  20. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.426
    Допаѓања:
    143.399
    Како деца ретко кој не се тепал со брат или сестра, ама друго е кога ќе пораснеш. За добро или лошо, знаеш дека се тука. Ние веќе 15 години сме далеку еден од друг, ама што и да ми треба, дали совет или каква било помош, прво од фамилија барам.

И сакам да сме блиску. Семејството сигурно ќе ти се најде повеќе од рандом комшии.

Убаво е да се барем две, да си имаат брат или сестра. И карањето си има своја убавина :D
    Не мислев вака кога бев мала :D

На Ygritte, bittersweet, WildMk и 23 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.