Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Ако јаде со стапчиња,може да е таа:!::lol::wasntme:...

mal.ecka, Kaetana, kuc and 17 others like this.
  2. dunika

dunika Форумски идол

Тоа 6 мес да не си видиш внуче е посебна дијагноза.Не ми е јасно како ги трае кожа,нели им е мерак,посилно од се е.
    Брат ми ке добие дете негде летово кога имам пишано втор одмор.Ако не сум трудна планирам да си одам,да оставам одмор на море годинава.Ме убива у поим фактот дека не би го видела баш тогаш,или првпат да го видам потпораснато.

3. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Ау не, не е до толку оваа. Уствари може и е, трипати ја имам видено во цела година, појма неам како јаде :wasntme: :D

Skorpija25, kuc, mareane and 12 others like this.
  4. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Свеки и јатрва и нејзина ми се пример за блиски јатрви . Ако не испијат кафе дента бар на телефон ќе се слушнат. Не се зајадливи и двете. Ни еднаш се немаат закачено да се караат. Свеки многу сака блискост и меѓу нас, снаите нејзини да има. Ама ете јатрва ми не сака. :angel:

5. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Брат ми се поболе дека на денот на пораѓај, беа на одмор. Ко тој да ќе ме пораѓаше :rofl:

6. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Ако почнам да ви раскажувам што се случуваше во наша фамилија со девер ми и бившата и сегашната јатрва, ќе мислите дека зборам за шпанска серија. Затоа и подобро ми е што не сме блиски.

Мм има двајца браќа инаку. Со третиот и со неговата долгогодишна девојка сме во супер односи. Ама овој преженетиов каша попара направи од својот, а и од нашите животи. Тоа е, не може се да биде совршено. Битно ми е само човекот до мене каков е, и знам дека е најдобриот сопруг и татко на светот, друго не ми е важно.

7. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Треба посебна дијагноза да имаш на брат/сестра дете да не ти е ќејф да го видиш.
    На јатрвица брат и едното дете го виде после 8 месеци на свадба. Второто после скоро година кај нив отиде уз пат бил. Јас со децата во детска кај нив во тој момент, пееме, прајме галама. Он мртов ладен си седна у дневна и побара кафе. Нит побара деца да виде, ни влезе во детската ниту па како вујко бар по една лижавка да им донесе... ништо. После пола саат излегуваме јас и децата и он вика ееее малото Х е или твое е? Он не ни знаеше кое е уствари малото со мене

8. BearMe

BearMe Популарен член

Интересна тема сте фатиле.
    Јас децата на другарките едвај чекав да ги видам, не па од фамилија, па и од најблиски.
    За некои од нив сум частела и на работа од радост :) Ама јас сум таква, по малку глупавка. Не знам да дигнам нос. А и не е битно. Не мора да се согласувам со родителите за да им се радувам на децата.

Last edited: Feb 10, 2019
  9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Уште ми се шета :( сакам еден ден дете да стане во 9 за да шетаме до 3. Вака на најубавото ми заспива. Најдов интересна викендица за нареден викенд. Ако се врати колешка ми може и да не е само викенд.
    Утре ќе уплатам на пауза :party:
    Маш преска ми кажа нешто што многу работи може да опорави. Искрено од срце се израдував. Ќе видиме во понеделник дали тоа ќе е така.
    Ми стана дете. Одам да си играм.

Skorpija25, Kaetana, JuLleE and 17 others like this.
  10. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Си имав гостинЧе до сега . Два саати ми седеше
    Па направив чоколатца дур беше овде . Ем времето побрзо ми помина ,ем гостинчето среќно .
    Живи радости :)
    IMG_20190210_143332.jpg
    П.с Гостинчето е мајче :rofl::rofl:

11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

РецеКт.

12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Нема рецепт
    Растопив чоколада што имав по дома , 2-3 рум плочки , лажица маргарин , 2-3 лаж млеко и смоки искршив . И некоја кикиритка :)
    И во калапчиња

Thallia, Skorpija25, Kaetana and 15 others like this.
  13. referentka

referentka Moderator Staff Member

Според ова,пролет е.
    И снег да падне,не признавам
    20190210_174816.jpg
    Значи,толку не ме занима кој-како-што, што не поднесувам ,посебно од блиски за блиски кажано.
    Од едно влегло,на друго излегло.
    Важно јас,Рефо и малото убаво си поминавме.Ако на некој не му се допаднало, нека не доаѓа повеќе:)
    Моето мото е тоа- кој дошол,добредошол,со арно ќе пречекам и ќе го испратам.

Море почна она " понеделничкиот синдром" да ме мава.

14. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Здраво живо дружино!

Не сум пишала неколку дена па да чкртнам нешто...

Слободната сабота вчера ја потрошив во генералка и чистење камин ...ми свети дома сега ...

Денес на пешачење со фамилијата по околните ридови..впивме сонце за наредните студени денови..

Скара се ручаше..маж салата спреми јас некој компир запеков... и сега се легачи..

Малку лигавење:
    Не знам дали сум спомнала скоро колку си го сакам мм...иако на моменти може за ситница да ме полуди во истовреме со ситни потези ми докажува колку сум му битна и колку ме штеди и се труди да ме угоди на секаков начини после 20г.заедништво -привлечност и искри ко и на почеток само што некогаш гги потиснуваме или занемаруваме под влијание на секојдневната брзаница...

За три недели ќерче има роденден..13ти...ми расте девојката...не знам кога и каде летнаа годините...другарка ми станува мајкината...две вечери филмови ми одбира и си правиме кино од ко ќе легне брат и...добар вкус има за годините морам да признаам...

Јатрва неАм...мм е единец...
    Имам снаа со која мислев оти ќе сме другарки ама не е така..сосем сме спротивни и секоја средба е куртоазија...се сметав за човек кој може да воспостави конекција со секого ама не било баш така..
    ме мачи тоа и не сакам да е така ама тоа е...

15. duffi

duffi Форумски идол

Леле по се што прочитав тука искрено страв ме фати.:|
    Јас здравје се ќе имам, и јатрва и зет и снаа. Со сите улоги. :D Се шалам со детето дека ги има сите роднини по дифолт и тета, чичо и вујко. Биг фемили сме.

Мене сестра ми денот пред царски ми рече да ми кажеш кога ќе ти закажат да не си одам , нормално не знаеше дека др ден ќе стане тете. Па чудно ми е како некој не сака да си го види внучето.
    Девер ми беше со мм додека бев во сала. Само он знаеше дека го вадат бебуш.

Ама на светот се има. Ко шо вика Рефка мене да ми чури оџакот па другите како сакат така.

16. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Прошетани на сонце, бањати, средени....лежиме сите заедно, а уствари секој со своето...секој во свој филм ^_^

се прејадов за ручек полнети пиперки, сеа мака ми е...и мрза ме фати, а мини пици божем ќе им правев(facepalm)

17. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Добро што одамна престанав да се замарам со мислењето на луѓето. Иначе ќе ме засекираа муабетиве. :D

Нејќу да дојде понеделник. И прошли викенд исто се осеќав, не знам што ми е. Мрза ме фаќа. Ми фали нова средина. Да ми се освежи мозоков тро, тро. Ептем сакам да запролети веќе. Шо убаво беше денес и вчера...

Skorpija25, dunika, JuLleE and 16 others like this.
  18. Emy867

Emy867 Форумски идол

Со повеќе улоги од мене да има некоја, тешко. Дечко ми има внуци од внуци:D. Внуците му се по 2, 3 год помали од мене, од него 5-6:D.
    Сестра му млада се омажила, па со нејзините деца мојов заедно растел.
    Ако останам со него ќе имам и золва и јатрва:worried:. По преку 10год се постари од мене. Будуќа мојов на стари год го истресла:D за да ја гледа:^).
    Сакам да имам ок однос. Ако тие не сакаат, јас пак сум ок. Не планирам да се замарам. Мојов поблизок ми стои со сестра му. АрниЧКА е моШ:D. За снаава знам оти мрчнува и оти на нејзе се не и е доволно дадено, а дадено и е доста рака на срце.
    Мене со него да ми е арно, со нив како дојде, така.

Тукууу, пак е недела, м?:devil:
    Вчера што убаво сама го искрстив градот:lol:. Се подновив, си дојдов при себе:wasntme:.
    И од распродажбата во Рамстор маркетот закачив, сјаеви, тоалети, средства за санитарија, ехааа:D.
    И милка со цели лешници 270гр, 109 ден:party:.

19. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

По два дена плакнење очи со лепотани на темава, денес домакински муабети се вртеле на +/- 40... Здраво девојки :f:
    До сега со гости :)

20190210_131050.jpg
    Се изнаиграв и изнагушкав со едногодишно детенце, внучето на золва ми. Толку е мирничко и итричко, цело време мами да го закачкаш и голицкаш :hug:

Јатрва, золва, свекрва, снаа, шура... толку ни се непривлечни изразиве што не е ни чудо што ретко кој со кого е во добри односи :D
    Се зезам... јас имам само золва со која што сме иста генерација. За овие 30 години колку што се знаеме ниеден лош збор не сме си кажале. Взаемно ни е почитувањето, а и прегратките ни се од сесрце :)

Ми се испразни телефонот... иии одам да читам. Го почнав третиот дел од трилогијата Милениум, прекрасна е!
    Имајте убава вечер :hug:

20. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

#недомаќинка ]:)

Да ви кажам искрено ич не сум многу по роднинскиве врски. Шура, балдска, сватови, старосватови... :drunk: Само знам зет и снаа што значат, мислам кој на кого што му е. :drunk:
    Завршив со вечерата и сеа ќе се фатам за правосмукалка, да се избањам покасно и толку од денов. :|

Смислете некоја полајт тема за лафење само да не е за кока кола. :D

Желба, Kaetana, dunika and 15 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.