Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Ако јаде со стапчиња,може да е таа:!::lol::wasntme:...

На mal.ecka, Kaetana, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  2. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.861
    Допаѓања:
    95.508
    Тоа 6 мес да не си видиш внуче е посебна дијагноза.Не ми е јасно како ги трае кожа,нели им е мерак,посилно од се е.
    Брат ми ке добие дете негде летово кога имам пишано втор одмор.Ако не сум трудна планирам да си одам,да оставам одмор на море годинава.Ме убива у поим фактот дека не би го видела баш тогаш,или првпат да го видам потпораснато.

На Thallia, Skorpija25, mal.ecka и 20 други им се допаѓа ова.
  3. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Ау не, не е до толку оваа. Уствари може и е, трипати ја имам видено во цела година, појма неам како јаде :wasntme: :D

На Skorpija25, kuc, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  4. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.265
    Допаѓања:
    138.449
    Свеки и јатрва и нејзина ми се пример за блиски јатрви . Ако не испијат кафе дента бар на телефон ќе се слушнат. Не се зајадливи и двете. Ни еднаш се немаат закачено да се караат. Свеки многу сака блискост и меѓу нас, снаите нејзини да има. Ама ете јатрва ми не сака. :angel:

На Thallia, Skorpija25, mal.ecka и 22 други им се допаѓа ова.
  5. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.642
    Допаѓања:
    187.092
    Брат ми се поболе дека на денот на пораѓај, беа на одмор. Ко тој да ќе ме пораѓаше :rofl:

На Skorpija25, mal.ecka, Ygritte и 18 други им се допаѓа ова.
  6. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Ако почнам да ви раскажувам што се случуваше во наша фамилија со девер ми и бившата и сегашната јатрва, ќе мислите дека зборам за шпанска серија. Затоа и подобро ми е што не сме блиски.

Мм има двајца браќа инаку. Со третиот и со неговата долгогодишна девојка сме во супер односи. Ама овој преженетиов каша попара направи од својот, а и од нашите животи. Тоа е, не може се да биде совршено. Битно ми е само човекот до мене каков е, и знам дека е најдобриот сопруг и татко на светот, друго не ми е важно.

На Thallia, Skorpija25, mal.ecka и 26 други им се допаѓа ова.
  7. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.265
    Допаѓања:
    138.449
    Треба посебна дијагноза да имаш на брат/сестра дете да не ти е ќејф да го видиш.
    На јатрвица брат и едното дете го виде после 8 месеци на свадба. Второто после скоро година кај нив отиде уз пат бил. Јас со децата во детска кај нив во тој момент, пееме, прајме галама. Он мртов ладен си седна у дневна и побара кафе. Нит побара деца да виде, ни влезе во детската ниту па како вујко бар по една лижавка да им донесе... ништо. После пола саат излегуваме јас и децата и он вика ееее малото Х е или твое е? Он не ни знаеше кое е уствари малото со мене

На mira.mira, Skorpija25, mal.ecka и 21 други им се допаѓа ова.
  8. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    6.728
    Интересна тема сте фатиле.
    Јас децата на другарките едвај чекав да ги видам, не па од фамилија, па и од најблиски.
    За некои од нив сум частела и на работа од радост :) Ама јас сум таква, по малку глупавка. Не знам да дигнам нос. А и не е битно. Не мора да се согласувам со родителите за да им се радувам на децата.

Последна измена: 10 февруари 2019
    На mira.mira, Skorpija25, mal.ecka и 18 други им се допаѓа ова.
  9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.368
    Допаѓања:
    227.335
    Уште ми се шета :( сакам еден ден дете да стане во 9 за да шетаме до 3. Вака на најубавото ми заспива. Најдов интересна викендица за нареден викенд. Ако се врати колешка ми може и да не е само викенд.
    Утре ќе уплатам на пауза :party:
    Маш преска ми кажа нешто што многу работи може да опорави. Искрено од срце се израдував. Ќе видиме во понеделник дали тоа ќе е така.
    Ми стана дете. Одам да си играм.

На Skorpija25, Kaetana, JuLleE и 17 други им се допаѓа ова.
  10. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.023
    Допаѓања:
    180.066
    Си имав гостинЧе до сега . Два саати ми седеше
    Па направив чоколатца дур беше овде . Ем времето побрзо ми помина ,ем гостинчето среќно .
    Живи радости :)
    IMG_20190210_143332.jpg
    П.с Гостинчето е мајче :rofl::rofl:

На Thallia, Skorpija25, mal.ecka и 34 други им се допаѓа ова.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.368
    Допаѓања:
    227.335
    РецеКт.

На Annath, Sexybaby86, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    12.023
    Допаѓања:
    180.066
    Нема рецепт
    Растопив чоколада што имав по дома , 2-3 рум плочки , лажица маргарин , 2-3 лаж млеко и смоки искршив . И некоја кикиритка :)
    И во калапчиња

На Thallia, Skorpija25, Kaetana и 15 други им се допаѓа ова.
  13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.809
    Допаѓања:
    323.873
    Според ова,пролет е.
    И снег да падне,не признавам
    20190210_174816.jpg
    Значи,толку не ме занима кој-како-што, што не поднесувам ,посебно од блиски за блиски кажано.
    Од едно влегло,на друго излегло.
    Важно јас,Рефо и малото убаво си поминавме.Ако на некој не му се допаднало, нека не доаѓа повеќе:)
    Моето мото е тоа- кој дошол,добредошол,со арно ќе пречекам и ќе го испратам.

Море почна она " понеделничкиот синдром" да ме мава.

На Thallia, Skorpija25, mal.ecka и 26 други им се допаѓа ова.
  14. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.993
    Допаѓања:
    158.056
    Здраво живо дружино!

Не сум пишала неколку дена па да чкртнам нешто...

Слободната сабота вчера ја потрошив во генералка и чистење камин ...ми свети дома сега ...

Денес на пешачење со фамилијата по околните ридови..впивме сонце за наредните студени денови..

Скара се ручаше..маж салата спреми јас некој компир запеков... и сега се легачи..

Малку лигавење:
    Не знам дали сум спомнала скоро колку си го сакам мм...иако на моменти може за ситница да ме полуди во истовреме со ситни потези ми докажува колку сум му битна и колку ме штеди и се труди да ме угоди на секаков начини после 20г.заедништво -привлечност и искри ко и на почеток само што некогаш гги потиснуваме или занемаруваме под влијание на секојдневната брзаница...

За три недели ќерче има роденден..13ти...ми расте девојката...не знам кога и каде летнаа годините...другарка ми станува мајкината...две вечери филмови ми одбира и си правиме кино од ко ќе легне брат и...добар вкус има за годините морам да признаам...

Јатрва неАм...мм е единец...
    Имам снаа со која мислев оти ќе сме другарки ама не е така..сосем сме спротивни и секоја средба е куртоазија...се сметав за човек кој може да воспостави конекција со секого ама не било баш така..
    ме мачи тоа и не сакам да е така ама тоа е...

На Thallia, Skorpija25, mal.ecka и 29 други им се допаѓа ова.
  15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.836
    Допаѓања:
    145.560
    Леле по се што прочитав тука искрено страв ме фати.:|
    Јас здравје се ќе имам, и јатрва и зет и снаа. Со сите улоги. :D Се шалам со детето дека ги има сите роднини по дифолт и тета, чичо и вујко. Биг фемили сме.

Мене сестра ми денот пред царски ми рече да ми кажеш кога ќе ти закажат да не си одам , нормално не знаеше дека др ден ќе стане тете. Па чудно ми е како некој не сака да си го види внучето.
    Девер ми беше со мм додека бев во сала. Само он знаеше дека го вадат бебуш.

Ама на светот се има. Ко шо вика Рефка мене да ми чури оџакот па другите како сакат така.

На Skorpija25, mal.ecka, Kaetana и 25 други им се допаѓа ова.
  16. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.345
    Прошетани на сонце, бањати, средени....лежиме сите заедно, а уствари секој со своето...секој во свој филм ^_^

се прејадов за ручек полнети пиперки, сеа мака ми е...и мрза ме фати, а мини пици божем ќе им правев(facepalm)

На Skorpija25, Kaetana, TeddyGrey и 20 други им се допаѓа ова.
  17. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    Добро што одамна престанав да се замарам со мислењето на луѓето. Иначе ќе ме засекираа муабетиве. :D

Нејќу да дојде понеделник. И прошли викенд исто се осеќав, не знам што ми е. Мрза ме фаќа. Ми фали нова средина. Да ми се освежи мозоков тро, тро. Ептем сакам да запролети веќе. Шо убаво беше денес и вчера...

На Skorpija25, dunika, JuLleE и 16 други им се допаѓа ова.
  18. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.949
    Допаѓања:
    100.603
    Со повеќе улоги од мене да има некоја, тешко. Дечко ми има внуци од внуци:D. Внуците му се по 2, 3 год помали од мене, од него 5-6:D.
    Сестра му млада се омажила, па со нејзините деца мојов заедно растел.
    Ако останам со него ќе имам и золва и јатрва:worried:. По преку 10год се постари од мене. Будуќа мојов на стари год го истресла:D за да ја гледа:^).
    Сакам да имам ок однос. Ако тие не сакаат, јас пак сум ок. Не планирам да се замарам. Мојов поблизок ми стои со сестра му. АрниЧКА е моШ:D. За снаава знам оти мрчнува и оти на нејзе се не и е доволно дадено, а дадено и е доста рака на срце.
    Мене со него да ми е арно, со нив како дојде, така.

Тукууу, пак е недела, м?:devil:
    Вчера што убаво сама го искрстив градот:lol:. Се подновив, си дојдов при себе:wasntme:.
    И од распродажбата во Рамстор маркетот закачив, сјаеви, тоалети, средства за санитарија, ехааа:D.
    И милка со цели лешници 270гр, 109 ден:party:.

На Желба, Skorpija25, Kaetana и 18 други им се допаѓа ова.
  19. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.864
    Допаѓања:
    62.513
    По два дена плакнење очи со лепотани на темава, денес домакински муабети се вртеле на +/- 40... Здраво девојки :f:
    До сега со гости :)

20190210_131050.jpg
    Се изнаиграв и изнагушкав со едногодишно детенце, внучето на золва ми. Толку е мирничко и итричко, цело време мами да го закачкаш и голицкаш :hug:

Јатрва, золва, свекрва, снаа, шура... толку ни се непривлечни изразиве што не е ни чудо што ретко кој со кого е во добри односи :D
    Се зезам... јас имам само золва со која што сме иста генерација. За овие 30 години колку што се знаеме ниеден лош збор не сме си кажале. Взаемно ни е почитувањето, а и прегратките ни се од сесрце :)

Ми се испразни телефонот... иии одам да читам. Го почнав третиот дел од трилогијата Милениум, прекрасна е!
    Имајте убава вечер :hug:

На Желба, Thallia, Skorpija25 и 27 други им се допаѓа ова.
  20. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.273
    #недомаќинка ]:)

Да ви кажам искрено ич не сум многу по роднинскиве врски. Шура, балдска, сватови, старосватови... :drunk: Само знам зет и снаа што значат, мислам кој на кого што му е. :drunk:
    Завршив со вечерата и сеа ќе се фатам за правосмукалка, да се избањам покасно и толку од денов. :|

Смислете некоја полајт тема за лафење само да не е за кока кола. :D

На Желба, Kaetana, dunika и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.