Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.363
    Допаѓања:
    278.917
    20170715-edna-sholja-kafe-dnevno-go-prodolzhuva-zhivotot-m.jpg
    Гледам кафе не сте пиела,па ај од мене нека е утрово.
    Конечно сум прва смена,барем ќе фатам ред на спиење,готвење,а може и јадење.

На Peco, Желба, Skorpija25 и 17 други им се допаѓа ова.
  2. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.286
    Допаѓања:
    85.269
    Добро утро :sun:!!!
    Кај нас сонце од сите страни убаво времево денес,па да го искористиме,како да не на работа ќе одам..
    На контроли и јас одам редовно зошто човек да не си се провери и се да знаете дека е од умот :!: ако нешто замислиш дека имаш и само тука ќе ти врти паметот...
    Денешниве модерни болести се повеќе косат ,а притисок,шеќер,и холестерол секој втор има,но сето е на стрес не викам дека нема улога и начинот на исхрана.Но што може да направи стресот на организмот е лудило ...
    @Alishan30 Среќен роденден на татичко твој уште долги години да го слави :^:
    Детево сака пржени лепчиња да одам да му испржам и ќе одам на работа...
    Ај убав ден!!!

На Dust, Желба, Peco и 20 други им се допаѓа ова.
  3. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Добро утро.

За лекари сте муабетеле гледам. Вечна тема :| Да бидеме искрени, никој од нас не почнува да оди по тие врати се додека не му дојде јајцето на газот. Јас освен редовна крвна слика, за друго не сум била (со исклучок на периодот во бременоста). Да не ми е систематскиот од работа, пола од проверените работи немаше да ми бидат проверени :D
    Инаку, и јас сум од среќниците што немаат проблем со тироидата, иако имам во фамилија историја, и тоа на близок род. Имам еднаш проверено хормони, мајка ми ме натера дека многу сум била слаба :D, ама во ред си беа. На систематски ми ја гледаат на ехо тироидата, и добра е. Па се водам по она, не дирај лава док спава.

Со се' што поминавме со татко ми, ми се створи фобија од болнициве и не одам ако не ми дојде зорт. Бебка редовно ја носам на сите контроли, вакцини, ортопеди, чуда. За неа нема компромис.

Кога станува збор за мене, искрено ми се одмилија болнициве трудна кога бев. Нонстоп прегледи, па со Д-димерите имав огромна мака, 5.000 ми беа, па никогаш не се среди тоа и покрај терапијата, така си родив... Па тек после 6 месеци од пораѓај почнаа да се регулираат. Едно време се уфилмав дека тромб ќе ми се откачи и ќе умрам со толкави димери, стварно страв ми беше :tmi: Од високата коагулација на крвта и протокот до бебка не беше добар, не се хранеше како што треба, па се изнабоцкав со тие грдите фраксипарини за цел живот. Имам трајни модрици на рацете од нив, и грутки.

Мм од друга страна си прави редовни контроли два пати годишно, ама ете, сепак заврши на итна операција минатава година, за нешто сосема неочекувано. Нема правила кога и дали нешто ќе се случи, за жал, и покрај редовното одење на лекар.

Не ми се збореше на темава, особено понеделнички, ама ете.

Ај да одам да работам. Убав ден :)

На M&M, Dust, kuc и 27 други им се допаѓа ова.
  4. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.782
    Допаѓања:
    214.270
    Cestito vrabotuvanje,uspesi neka te sledat niz zivot:*

На Dust, kuc, JuLleE и 7 други им се допаѓа ова.
  5. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    :hai:

Бидна интервјуто. Местото ужас, во просторија од 5м² куцаат на компјутер едно 30тина луѓе. Ми ја убија мотивацијата, нормално, па тестот го направив колку да ми помине редот и после им лупнав прилична сума и уште услов да работам од дома. Моја нога во тоа дувло втор пат не стапнува. Ете така. Ми го усраа денот, можев да се наспијам. Да дојдам дома па да уклучам музика, вечер имам гости, да спремам нешто на брзинка.

Маж утре патува за Москва, ќе иде без мене. :( Не дека не ме викаше, ама не идам во зиме таму па што сака нека е. :D Јас тука едвај чекам да се затопли, до толку сум станала алергична на ниски температури. :wasntme: Како ќе живеам во Германија, појма немам. Се тешам, таму ќе заработиме :cash: па ќе идеме во Нов Зеланд да живееме. :D Филмови си правам, за мечтаење ептен ме бива. (fingers)

Убав ден!

На M&M, WildMk, Ygritte и 32 други им се допаѓа ова.
  6. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.848
    Допаѓања:
    142.455
    Јулијано, пошто не можам да ти пишам лп, си ме блокнала, да ти честитам, да ми пишеш што можам да ти помогнам ако е у моја област на работење. Да не пишам јавно шо работам.

На M&M, Dust, kuc и 12 други им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.941
    Допаѓања:
    203.226
    Добар ден поствикендашки, т.е понеделнички ...
    Со арно со убаво да почне неделава.
    Јуле, со среќа, само успеси да редиш!
    Алишан, среќен роденден на татко ти, да си дочека внуци и правнуци!

За лекари и редовни прегледи...и јас како и сите, да не ми е систематскиов на работа, не знам дали ќе одам. Ама почнав да се проверувам, оти мој близок после рутинска проверка на систематски заврши на операција. За среќа што дознавме на таков начин, а не на полошиот, па фала му на Бога, засега е добро, се надеваме и понатаму дека ќе биде добро, па и подобро. Ако самите не се чуваме, други нема да не пазат, а деца си имаме, им требаме.

Јас на работа. Сакам пролет, сакам лето! Лили бара понуди за Велигден, јас за летување. Лани не бевме на одмор, годинава сакам море да видам, ама не знам каде.

Имајте убав ден!

На WildMk, Dust, kuc и 24 други им се допаѓа ова.
  8. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.751
    Допаѓања:
    176.038
    Ај добар ден :sun:
    Веќе не знам кој ден повеќе го мразам , тој кога маж е дежурен 24 ч, или следниот, кога од дежурство доаѓа во 09:00 и спие до после пладне :(
    А не е еднаш или два пати месечно така , секој петти ден е дежурен .
    Со годините негови има право да се откаже од дежурства ,ама .....
    Знаеме каква е состојбата во здравството , па најарно да си молчам:emo:

Среда ќе се оди Скопје :clap:
    Да ве прашам има некаде попусти ?:)
    Планирам во Сити мол да влезам .
    Верувале или не ,само еднаш сум била ,ама надвор во тие кафичите само :tmi:

Се думам што да се руча денес .
    Не сакам многу многу да тропкам по дома , па можно е нешто да се нарача . Кебапчиња на пример :)

Кафе сакам
    Ама без млеко не ми е слатко
    А нели на диета сАм :)
    Ај да видам некој чај да шмркнам

@JuLleE чекаме частовка од прва плата .
    Дај боже да те исполнува работата
    Ама и џебот да го полни :party::party:

На Viktorijaaa5, M&M, Dust и 26 други им се допаѓа ова.
  9. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    @Bubce38 каква е таа диета со ќебапчиња... Звучи кјуриус :D

На Dust, kuc, Желба и 10 други им се допаѓа ова.
  10. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.751
    Допаѓања:
    176.038
    Таква , баш кјуриус:mm:
    Без крофни
    Без бурек
    Без газирано
    Без млеко
    Без боМбоњери
    Без леб ( освен тонус)
    :)

На M&M, Dust, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  11. Heartagram

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    И без ќебапчиња, т.е.да гледаш другите како ги јадат.
    А бомбоњерите ги изеде нели. :tmi: :D

На Dust, kuc, SwanMay и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.751
    Допаѓања:
    176.038
    Изедени се
    Запиши во нотесот:)

На Dust, kuc, Skorpija25 и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Heartagram

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    Тоа ти ќе си напишеш. :)

На Milobebence и LejlaD им се допаѓа ова.
  14. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.751
    Допаѓања:
    176.038
    Јес ср(y)

На Milobebence, LejlaD и Heartagram им се допаѓа ова.
  15. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.421
    Допаѓања:
    183.796
    Не е ни за кај нив нормално. Не пикаат нос во секоја манџа, ама и те како си пазат на фамилијарни односи.

@Bubce38 бе, па не е ваљда пак :tmi:

Ај добар ден. Убав нека е :sun:

На WildMk, Kaetana, dunika и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.751
    Допаѓања:
    176.038
    ^^Од дамна е тоа
    Ама овој пат доста претпазливо :)
    Со јака позадина :D:inlove:

На kuc, Kaetana, Dadusicka и 7 други им се допаѓа ова.
  17. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.363
    Допаѓања:
    278.917
    ЈА плавуша едвај сваќам што пак:Ама сватив мислам:?:Накриви си капата и терај си:hug:
    Ништо од диетава моја вечра ја утнав скроз,денес ќе пометнев за кувано ѓеврече. А и ас како Бубче не можам кафе да пијам без млеко и шеќер и точка.

На M&M, Dust, kuc и 15 други им се допаѓа ова.
  18. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентлемен.:hai::hai::hai:

@Rebecca_R честито веридба, да сте среќни и долговечни.:l:
    :l::l:

@Alishan30 @Val-Dim да им се среќни родендените на татковците, на внуци, правнуци на свадба да им играат.:l:
    :l:

@JuLleE честито вработување(y)

Кафе, цигара и фемина во двор, деца разнесени, малку одмор па да се фатам со секојдневните обврски.:)

@PUPICA и Константин вика десетнаесест ама за 20, за 30 вика дваесетдесет.(facepalm)
    :rofl:

Читав, читав и ве дочитав едвај:sweat:па да се изјаснам за темите што ми текнува дека сте лафеле.:lol:

Работата си ја сакам, мислам дека нема поубава професија од мојата:emo:да си присутна кога доаѓа бебе на свет е како да си дел од магијата наречена живот, емоциите се во плафон, љубов, среќа, еуфорија од тоа сум дел секојдневно, нема поубаво чувство од тоа кога ќе и го подадеш на мајката новороденото бебе, освен нели кога ќе бидеш во обратната улога, прекраснотиии.:l::l:

Е сега мене ми е тежок само делот додека стигнам на работа, излегувањето од дома, сите спијат а јас излегувам како крадец од дома во сред ноќ.:doh:
    Од кога намалив на три ноќи подобро ми е, се чувствувам регенерирана, се ми е таман сега, доволно наспана, одам на работа со песна, не би да ја оставам за стално, вака со три ноќи доволно ми е да се чувствувам корисно и плус да си се посветам на децата.:wasntme:
    Имам и диплома за child psychology, конечно не сум веќе единствената во семејството без факултет |(ама не би да ја применувам, немам желба никаква за промена на работното место, така ќе ми дреме во фиока, не ја ни ставив во рамка.:lol:

Пижами имам преку 50-60, што само долни,што комплети, неглижеа имам 10 Тина ама ретко се во употреба, спавачи не носам, подобро гола ќе спијам, не ги можам.:)

По доктори не одам, дома ме прегледува мојов редовно:P:*иста сум како и другите, нож до коска кога ќе дојде тогаш одам.:@

Јатрви имам три и имам снаа, значи сум золва, со сите убаво си живеам ама највеќе со снашката, со јатрвите си одиме на кафе, децата се дружат, тоа е најбитно, не си корниме косите која ја сака свекрвата повеќе ( мене, мене, ради мадамицата:wasntme:) и на која што и се дало.

Кај мм се сите нации измешани, сите чекаа малтене пред врата додека се породував, исто и ние кога се породувале јатрвите, никаде не е нормално брат да не дојде внуче да си види 6 месеци и кусур освен ако не е во државата а и тогаш ќе посака да го види на Скајп, Вајбер.

Не ми текнува друго што сте лафеле:lol: одам сега да се спремам за на работа дека постот го почнав изутрина, на рати пишувам, бизи мам.:rofl:

На Val-Dim, vitamina, Ygritte и 33 други им се допаѓа ова.
  19. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Епа мразам понеделници! :@
    И со луѓе, читај стока, да си немаш работа. Култура минус нула.
    Се изнервирав и од темана за брачни неверства. :devil:
    Поклон уште немам купено. (waiting)
    Во игротека па ич не ми се оди. :envy:
    Лелее, денов... :@

Ај тука да престанам најубаво ќе е. И онака ништо паметно немам да кажам. :|

На M&M, mal.ecka, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  20. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.926
    Допаѓања:
    142.871
    Ццц глупава ли сум или непромислени работи правам, не знам:DАма знам дека поштено си изгорев 2 прсти на раката. И тоа десната:!: Да вратам назад во рерна тенџерето со сарма, онака си ја фаќам рачката и викам да држам цврсто да не падне:rofl: И во секунда ми се стемни пред очи, како што се изгубив на пораѓајот така и сега. Буквално ми се стемни пред очи:wasntme: Среќа ми проработе мозокот од жешкото:rofl:па не го треснав на земја, ќе јадевме баш "растурена сарма"  Сега се смеам, ама пред 15 мин. ми се идеше да се треснам од земја. Арно вика татко ми некогаш за луѓето -има мозок, ама не го уклучува да работи:D.

Еден голем белег си носам на истава рака уште од дете. Си викам пак ли(facepalm). Да се надаме не:)

Овде завршуваме со згодите и незгодите на Флауер:)Со понови информации(читај глупости:)) се враќаме после:lol:(fingers):whew::hai:

На Ygritte, M&M, Bubce38 и 22 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.