Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Najcesto posetuvana drrzava,a za "presni"majki najposakuvana .
    Jas ke cekam masinata za susenje da zavrsi.Ubava rabota e da se ima ama me nervira toa sto nema opcija koga e se isuseno da zastane,pa moram da poglednuvam cat pat da ne presusam.
    I uste edna negativnost e toa sto gi sobira alistata.Ama zatocasrafi,krpi,corapi a vo itni slucaevi i alista e neophodna.Baska odredeni raboti za sinko nemoram da gi peglam za dezinfencija,tamu i taa rabota se zavrsuva.
    I vodata sto se sobira e pogodna za poeglata.
    Podrugo e koga imame uste dve race po doma.
    Baba pretezno si igra so maliot,a jas si podzacistiv toa sto nemozam koga sme sami.
    Smrt mi e koga ja cistam fritezata.Ne deka ja koristam kojznae kolku ama bese za cistenje.

На anel, vitamina, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  2. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Ола лејдис енд џентелмен.:hai::hai::hai:

Ауууууу ама сте се разжалиле дека не сте пиеле алкохол,прашајте ме мене, 5 години скоро како се немам нешто асолно напиено или сум трудна или дојам а некогаш и двете,:wasntme:знам од на мм пивцето да потегнам некоја голтка и тук таму да се напијам една пијачка и одма ме лупа во глава.:drunk::rofl:

Само ве читкам деновиве, деците настинати, времево хаос, еден ден 35 степени, другиот 15, вчера 33 сега во моментот град паѓа и додека се мислев да станам да ја ставам колата во гаража престана да врне.:wasntme:
    Децава кога се болни се залепени како фластери за мене, секунда раат не ме оставаат, дење, ноќе, мама може ово, мама може тоа, мама може...........и така во недоглед.(facepalm)
    Денес се подобри па мама може и да пише нешто на фемина не само да читне.:rofl::rofl:

*drooling*
    Имам слабост на мажи во униформа,посебно онакви во полна борбена опрема, место да се плашам јас се напалувам како тинејџерка.:P
    Додуша и завршив со маж во униформа само не борбена.:lol::lol:

Да и ги јади ушите на мадам, таа какво :angel: е.:hug::hug:

Се чувствувам дискриминирано и мене Петре не ми пишува лп.;(;(

А за носење храна, со три деца кога се собираме и без да им речам секој си носи по нешто, ни ми смета, ни се чусвствувам навредена, среќна сум а и кога одиме на собиранки носам по нешто, всушност се договараме кој што да носи, така повеќе време ни поминува во дружба а помалку во кујна.:lol:

Отидов да почнам да спремам ручек за дечките, денес супа, полнети бабури и салата се на мени.:mm:

На Peco, anel, vitamina и 19 други им се допаѓа ова.
  3. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.828
    Допаѓања:
    62.063
    Јас сум будна 8)... Дури сега стасав да отворам Фемина, пак заглавив во кујна (facepalm)...
    Толку многу сте испишале... читав, лајкував, читав, лајкував :clap:...
    Се согласувам со @RainBow дека понекогаш се претерува со „онакви“ слики во темава, а и со муабети :D... Но нели темава е +/- 40 8)... Големи сме 8)... Кока-кола и се е можно 8)...
    За муабетот за алкохол не Ве дружам!!! Ич не сум по алкохолот, па немам со што да Ви се пофалам...
    Ама да си знаете алкохолот „врие“ од калории, па Вие пресметајте си од каде Ви е вишокот килограми...

slika-4573.jpg
    Уууу... Сега ми е полесно :D... Значи нема дебели луѓе... Има само паметни :D...
    Добра ноќ :hug:...

На Peco, anel, vitamina и 16 други им се допаѓа ова.
  4. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.913
    Допаѓања:
    183.261
  5. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.027
    :hai:

Јас во последно време ретко вака се искрадувам, обично пред спиење и читам приказни на ќерка ми и пред неа заспивам, почнувам да зборувам неповрзани работи во полусон, таа ме потсетува вели убаво читај, ама на крај се откажува и заспива. :D

За алкохолот и јас се немам асално напиено скоро четири години, по една-две чаши вино или пиво и толку (добро, имаше неколку исклучоци). Ама кога ќе ми текне на мамурлакот утредента што ме чека и не ми се ни пие.

Туку читав пред некој ден за спирулина некој пишуваше, многу енергија давала - на работа, дома сите работи завршени па и за кк ќе има време, се мислам да пробам оти snapchat-battery.jpg , а во декември ќе ми треба некој турбо полнач.

Добра ноќ!

Последна измена: 26 ноември 2015
    На Peco, galapce, vitamina и 12 други им се допаѓа ова.
  6. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Добро утро,повелете на кафе:coffee::coffee::coffee::).Убава забава сте имале синоќа,која по навика ја испуштив,|-) важно се наспав ако не друго:D.Јас да си кажам Оти си пивнувам по една чаша џин или вино црвено,но само по една,толку можам]:).Отидов да се спремам,ќе одам на школо:rofl:

На Peco, galapce, anel и 13 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Добро утро
    Алохол а ??
    Го сакам и уживкам во него.
    Некогаш претерував, ама нели на млади години беше хит да претераш :puke::puke:..детски работи..
    Во бременост пиев два пати неделно со добар ручек по една чаша црвено вино , и да Ви кажам докторот не да ми дозволи,туку ми препорача....само без претерување :fubar::fubar:
    Иначе вака НЕтрудна правам друштво по едно аперитивче пред ручек.
    Единствено кога имаме гости и кога ќе се развие некоја жестока дискусија, тогаш и цигарите и алохолот знам да ги претерам.

На Peco, Esmeralda-MD, mama89 и 9 други им се допаѓа ова.
  8. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Добро утро и до мене, и убав ден ан сите на форумов

На Peco, vitamina, Eli23 и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.047
    Добро утро дами (highfive)

Алкохол порано пиев почесто за мангупарење во друштво. Тоа сите сме го поминале во средношколските денови, за чалам.
    Сега пијам само винце со некое убаво сиренце и пршутче, летно време обично узо и чат - пат со пица и ќебапчиња пиам пивце.
    Вака набројано што пиам, како бабава :rofl: излегува

subotnja-zdravstvena-lekcija-jedne-bake-Recovered.jpg

На Peco, Val-Dim, galapce и 15 други им се допаѓа ова.
  10. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318

морнинггг

ај и јас да си кажам за пивнувањето...
    порано си пијуцкав по малку ..ме фаќаше од малку секогаш ама:!: никогаш не сум се опила да не знам кај одам и што правам...

е сега од кога останав трудна 2013 а и сега кога доев ( до пред 2-3недели:P) сум пивнувала по пола чашка винце пивце еднаш во 2 недели, и првите обиди за пиење по некоја капка алкохол после пораѓај ми одеа право во нозе и капут :D:D:D полека се навикнувам стигната сум до пола чашче8-|

е така

убав ден:beer::beer::beer::d::d::d:

На Peco, Val-Dim, anel и 13 други им се допаѓа ова.
  11. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Zašto se prva jutarnja kafa na poslu zove "seksi kafa"?
    Svi piju kafu i je.e im se za posao!

Aj dobro utro:yawn:da lepo miriše dan:emo:
    Zeniii, ne mi se gleda nekako :) a i ne mi se raboti:$

Последна измена: 26 ноември 2015
    На Peco, Val-Dim, anel и 17 други им се допаѓа ова.
  12. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Ај добро утро и од мене :bow:
    Гледам пиењето е на дневен ред :beer: :d:
    Не сум од тие кои сакаат алкохол. Не заради друго, не можам да го голтнам од што ми е невкусен :tmi: :rofl:
    Пијам само за Нова Година:party: и тоа бело вино. Мавам на екс две чаши со тешко голтање колку за да ми се отвори грлото и да почне да лизга:ninja:. Повеќе сум по пушењето и кафето.
    Ако препрочитам, како за секс да сум пишувала ама нема везе.
    Имајте пријатен ден. :music:

На Peco, Val-Dim, anel и 15 други им се допаѓа ова.
  13. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    upload_2015-11-26_9-40-10.jpeg

На Peco, anel, mama89 и 5 други им се допаѓа ова.
  14. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    @Petar80 од горнава ,,колекција,, боли глава има многу шеќери.
    Дај обична ж'та...

На Peco, vitamina, Eli23 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    [​IMG][​IMG] давам

На Peco, ozbilnazena, vitamina и 8 други им се допаѓа ова.
  16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.410
    Допаѓања:
    262.318
    Јас само од левата слика ќе зеам, ракија еднаш у живот пиев. Во Маврово на студ во двор со грутки сирење од бачило. Следното сабајле ништо не ни беше. До воздухот е ;)

У средношколски денови ич не пиев, покасно се расипав. Ма не пијам ни сега една чаша ми е мерката. Сакам шток, џин, вотка, мартини, бејлис од овие со шеќер што вика Рефи :)

На Peco, Val-Dim, ozbilnazena и 11 други им се допаѓа ова.
  17. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2015
    Пораки:
    554
    Допаѓања:
    28.805
    Ај добро утро и од мене:*, дневен ред пиење,:beer:искрено и јас не сум мераклика за пиње алхохол,до душа газот не ми држи:talk: може замо чаша црно вино или бунар,или како и да го викаат, е тоа може две чаши да мавнам нели со сок и со кисела вода се меша мерак:nod:

На Peco, Val-Dim, anina и 11 други им се допаѓа ова.
  18. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.152
    Допаѓања:
    43.771
    Немам пиено оддамна . Едно пиво не госметам за алкохол.

денес сум станата од 3 ипол , ја испративме мама . Најнервозна бев во цел аеродром . Најтешки ми се разделбиве . Душата ме боли кога се испраќаме .

Сега сум претепана . Малава ќе ја земам за еден саат , ќе ги легнам и легнувам и јас . Неможам да функционирам . Возење сабајле рано на автопат со милиони камиони , коли ме замара . Ми треба мир некое време , ми треба сон.

Имајте убав ден . Јас ќе се комирам за еден саат нормално ако дозволат децава .

На Peco, Val-Dim, anina и 12 други им се допаѓа ова.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.947
    Допаѓања:
    203.246
    Добар ден од мене! :D
    Гледам ви тргнал муабетов за пиење... јас си признавам дека повеќе пиев пред да се омажам, ама не сум се дрвосала никогаш, фала Богу... сакам да знам што правам во секој момент :?: control freak шта ќеш :wasntme:

Иначе си сакам, не дека не сакам... вино, пиво, жестоко... мада не сум по виски и ракија, повеќе ми лежи црвено мартини и кампари... во зима црвено вино, во лето бело... пиво секогаш помеѓу... го пробавте чаршиското? :D Мене ми легнува ептен и тоа она не баш најтемното, туку тоа малку посветло (четири има, колку за инфо :$) ... а и Пивница ми е близу - па, ве поканувам сите на официјална собиранка на пиво после работа ;) 8) врата отворена во секое време :)

Него, пак полицајци на Битпазар, многу повеќе од вчера... озбилно, језа ме фаќа :worried:

На Peco, Val-Dim, anina и 14 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Пивница ја обожувам...викенди има и музиче, одамна не сум била..
    На Битпазар полицијата јако ги стегнала оние што имаат мали тезги од картон.незнам далис те биле, јас одам често, позитивно сум изненадена...накај женскиот пазар поплочено, па нема повеќе паркирани возила и возила и безвезе тезги...комотно со количка со дете да си возиш и да си уживаш.
    Раат си шетав по дуќаните таму

На Peco, Esmeralda-MD, vitamina и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.