Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Добро утро.
    Пијам кафе а радо би една чашка жестоко. :rofl:

Во средношколски денови, нормално, се чаламиш ако треба да се покажеш пред некој. Ама со втората пијачка веќе знаеш дека си претерал. Како викаат, една малку, две многу. Тоа бев јас во средно. :rofl:

Јас како Рефка, си пијам од домашните пијалоци, домаќин човек, не сум по тие скапите алкохоли.
    Не за друго. лошо ми влијаат на желудникот. Коктели пијам само со три проверени другарки, врло претпазливо. Научив дека од шеќер и алкохол не расудувам правилно. :rofl:
    Со коњак и узо сум скарана, не ми пријаат на желудникот. Сепак може и од мезето да било, не сум сеуште убедена хахах.
    Бело вино ретко пијам, мм ме научи тоа да пијам. Имам низок притисок па виното уште толку ми го снижува. Не ми се допаѓа вкусот.

Сакам пиво во неограничени количини т.е. колку што ми држи газот.
    Пијам црвено вино и ракија понекогаш. Е сега интересното е што пијам повеќе ракија од мм. :?::P Што да се прави, кај мене у фамилија ем варат ем пијат ракија. Тоа е добра фамилија нели? :rofl:]:)
    А и да не заборавам, најверен пријател ми е вотката. Никогаш не ме изневерила. Со неа се научив да пијам и само таа може да се меша со разни овошја, а да не остави последици утре дента. :devil:

ПС. сега кога сите се изјаснивме што пиеме, уште останува една средба да организираме.

На Sky-butterfly, Abrakadabra, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  2. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Многу ми е мило што се разврзал муабетов што го начнав за пиењево..:D @Eli23 за воткава ќе се дружиме кога ќе прекинеме со доење вајда за првите родендени на бебушите :D ние ќе пиеме тогаш мажите ќе ги вардат децата :) инаку шанкерка на времето работев знам и некој коктел да сматам макар јас сум по шотовите или си ги викам БРЗОСМРТКИ на екс шо се ,,мават,, пример пиеп пиеш вотка фајде нема нефаќа и удираш на шотови : камикази,B52,текила,црнче,и најоопасниот што се пали и гори и душата ќе ти ја изгори АПСИНТ :D Штета тука во македонија оргиналниот го нема @danichap кај вас го има сигурно оргиналниот апсинт ?

На DVAANGELA, Abrakadabra, Peco и 6 други им се допаѓа ова.
  3. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Не сум јас душо за такви брзосмртки. Слаб желудник имам. :rofl: Ако нудиш нешто подомаќинско може. :*

На Abrakadabra, Peco, DVAANGELA и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.947
    Допаѓања:
    203.247
    Леле апсинт... кај го најде... еднаш го пробав и црева истурив... секоја чест на тие што можат да го пијат... јас не можам :puke:

На Abrakadabra, bittersweet, ozbilnazena и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    На екс брзо брзо и готово :D @Eli23 баба и дедо имаат 1 тон домашна ракија и секоја година пак варат а не пијат :) има еден бирлај ставен кога сум се родила 26 год значи стара :) за роденденот на синко таман 27 год ќе биде од таа ќе те послужам има да се дамлосаш :P

На DVAANGELA, Peco, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  6. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Здраво друштво, бре бре уште ли се пијанчите :smirk: јас да ви кажам најреално дека пијам само кога излегуваме и сум со маж ми, кога сум сама од какао и сок друго не ставам во уста, не ми е слатко, кога се пие се пие во друштво кај нас :). Можам да претрпам и издржам поголеми количини но никогаш на екс, секогаш лагано уз салати, мезе, ручек, не се ослонувам без поткрепа да пијам.
    Во странција пијам вино апероли и свашта, во целина се што ми се допаѓа особено овошна водка сум пила де, сега се ослонувам само на жта и добро пиво како корона туборг и хаинкен или како год се зове, бар знам глава не ме боли и немам киселини. И затоа сум научила дека се си има своја цена што е и премногу точно.

Дека неделиве ми беа турбо од пријатели и некои роднини, натаму наваму, друштва, одмори, прошетки во целина супер си поминавме да ви кажам иако не беше ни приближно тоа што било, но најблиските пријатели ни останаа секогаш.

Сабајле излегов да ги спружам алиштата надвор само што ги спружив заврна па опет ги вратив назад, жива депресија е времево.. ама ако:mm:... одам да присредам по нешто :hai:

На Sky-butterfly, Abrakadabra, Peco и 9 други им се допаѓа ова.
  7. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Добар ден, добри луѓе!:)

Не е апсинтот пијалокот поради кој Ван Гог си го беше крцнал увото?:?:
    Немам пиено, ниту пак планирам.:shake: Јас си конзумирам само домашно црно винце без адитиви и конзерванси. Исто и мастика со ручече.

На Abrakadabra, Peco, vitamina и 8 други им се допаѓа ова.
  8. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    Добар ден и од мене

За пијачки правите муабет. Не сум ич по пиењето. Ракијата ме гори, пиво ми горчи, вино ме зашеметува. Прв пат се напив како бруцош и во тоа време некако повеќе можев да поднесам алкохол. До четири вотки останував на нозе. Сега не можам, ставам по една чаша колку за живели и на крај и таа останува. Најчесто узо, мастика, црвено вино, а некогаш и по некој ликер.
    @Eli23 , не би требало узото да ти прави проблем на желудникот, баш напротив. Во него има анасон што благопријатно делува на желудник, црева и др. Кога имав проблем со желудник лекар ми препорача мастика по малку секое утро, ама јас бидејќи не можев, мм си ја испи превентивно:D
    Инаку синоќа изнапокриена со кебиња, лимони, чаеви, парацетамоли, го изгледав концертот на видеа преку вибер и скајп.Модерни времиња бе:D. Битно машко друштво му најдов на мм, да не го мислам:)

Јас уште сум на чај, ма да имаше мм едни пријатели, соработници Италијани што нон стоп пиења чај со рум, всушност рум со чај:D

Последна измена: 26 ноември 2015
    На Sky-butterfly, Abrakadabra, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  9. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Мене ме зезавте - оговаравте а:rofl: а бе се издадовте дека сите стегате :D Тука ве чекав]:)
    Еднаш онака пробав и никад више:shake: Ја би денеска само една чаша винце:)

На Abrakadabra, Peco, menelele и 11 други им се допаѓа ова.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.947
    Допаѓања:
    203.247
    Ај што е отров жив, бојава му е фантазија :D исто ко она блу куракао...боја убавина, ама вкус :puke:

Барем сега знам што ми прија, па не експериментирам 8) за пиење е муабетов :wasntme:

На DVAANGELA, Sky-butterfly, Abrakadabra и 9 други им се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    21.239
    Допаѓања:
    111.542
    Лош ден у ПМ, многу лош :@

12. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    И да е лош денот сепак ти си Ангеел:angel: :*

На DVAANGELA, AngelOfArh и galapce им се допаѓа ова.
  13. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Најозбилна како се вика овој пијалок во мак?!
    Јас пиев доста одамна во странција кога работев во еден бар, луѓе ова е фантазија, па и кога гори.. аххх времиња..:sweat:

На DVAANGELA, Sky-butterfly и ozbilnazena им се допаѓа ова.
  14. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.547
    Допаѓања:
    289.184
    Да ве поздравам и јас.
    Леле за црни срамови, не сум у тек со пијалоциве :tmi:.
    Јас по пивото и коктели, одамна фазите на експериментирање поминаа. Иако и за овие изгледа ми мине фазата;(.
    Мажево дома денес, па малку работа малку муабет...

На DVAANGELA, Peco, menelele и 4 други им се допаѓа ова.
  15. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Дано не го знаеш овој зелениов од мента што се пали коцка шеќер и се става во чашата, па фркнува оган а ти пиеш на екс.:rofl::sweat: :^)

На DVAANGELA и ozbilnazena им се допаѓа ова.
  16. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.547
    Допаѓања:
    289.184
    Не:worried:.

На DVAANGELA и menelele им се допаѓа ова.
  17. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    @Annath ај сега не се прадвај, знаеме ние дека не е само за алкохол муабетов.:wasntme::wasntme:

Уште за пиење правите муабет, ептен домаќинки сме.:rofl::rofl:
    Како средношколка не сум пиела, немало каде тука да се пие, по дома страв ни било да не не фатат родителите, така да легало почнав да пијам на 18 години, пред тоа дома нешто ако ми дале толку.:lol:
    Инаку сакам пиво, бакарди во секоја варијанта, бејлис, вино тук, таму, а домашна ракија ми ги гори цревата.:worried:
    Никогаш не сум се опила да не знам за себе, како Анат контрол фрик, не сакам да не знам што се случува со мене а можам многу да испијам кога ќе ми се отвори дизната.:rofl::rofl:
    Сама не пијам, друштвена пијаница сум.:rofl::rofl::rofl:

Лелее да ви кажам што сум му направила на едно сељачиште со ово пиењето.:D
    Бев околу 20-1 години, бев во Мк на одмор и излегов со еден другар на братучетка ми, се знаевме онака ама тој за цело време ме немаше видено да се напијам било што алкохолно, примерна си бев уште тогаш.:wasntme:
    И така јас си нарачувам сок, тој не знам што и кога ми се запна напи се нешто, та напи се и ај земав коњак да се напијам, еден, два, три, четири, пет, шест и тој лелееееееее се радува оваа австралијанкава ќе ја начукам и после ќе и го на*укам.:drunk::rofl::rofl:
    Се правев пијана да видам што ќе прави и тој џенФлеменот (поздрав Дунавка:rofl:) место дома да ме однесе ме однесе на некој пуст паркинг, демек ќе се офајди.(mooning)
    Лом сум го направила, си отидов до трафика, се јавив татко ми да ме земе а него цело друштво му се смееше за тоа какво сељачиште испаднал, не знаел сиротиот со кого си фатил работа.]:):devil:

@anina кај спомна вошки,цел ден главата си ја чешам, башка си замислувам каков хорор филм кога децава би фатиле вошки, колкави коси имаат само дечките, ќе остарам чистејќи вошки.:bug::rofl:

На DVAANGELA, Sky-butterfly, kukla21 и 17 други им се допаѓа ова.
  18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    @bittersweet хахаххаха да пукнеш ме пукна од смеење мор. Околу дизните сме тука на иста фрекфенција :rofl:
    Јас не сум никогаш била пијана откако знам за себе:lol: ама тоа е до дизната тешко дрма кај мене :devil:(facepalm)

Ааа дано да пробаш обавезно па да кажеш импресии 8-|

На DVAANGELA, Sky-butterfly, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  19. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Апсинт е мислам :) Ах колку би било убаво и забавно да се собереме од тука ситее ама никако на јавно место хаха ќе не избркаат ќе не пријават за гласно смеење само а богами ако има пиче више мање и ни се отвори дизната може и плави комбе да не земе хаха само богами во едно комбе нема да не собере :D ние сме за на некој вилает некоја викендичка на планина како Чеплез над село Богомила прекрасна природа изворот на река Бабуна чист воздух сте биле?? Ако не вреди да се посети Богомила центарот на Македонија а до Чеплез се оди или пешки или со трактор има многу странци идат планинарат има и планинарски дом мн ефтин и убав :) Ние би оделе со трактор :D си замислувам и се смеам хахс два трактора ќе ни требаат со големии приколки :D @ninja35 ќе го вози едниот а @Petar80 другиот :D ние жениве в приколка :D и си ги замислувам сите таму ќе се распостелиме на зелена ливада со дрвени маси и клупи секоја од дома донела за јадење сешто пиење во изобилие и забавата може да започне :D озвучење и микрофон караоке правиме :D иако некои сме многу разлика па и мајки можат да ми бидат над 20 години разлика сепак за добра дружба годините не се битни ;) ја замислувам @ozbilnazena прва за микрофонот пее :) ја замислувам како со долга коса лелеава кафено црна висока жена со убава насмевка па @referentka одма по неа ја замислувам како џенифер лопез :D мешаа кукувима :D @danichap како бијонсе :) @vitamina ти си ми ријана :) @menelele шакира :) итн итн живели живели правиме се смееме гласно но никој ништи не ни може у планинеее јее тамоо нема зимеее :D вечерта продолжуваме со гоолем огин винце пивце гитара до сабајлеее :) убаво нели :*

На DVAANGELA, Abrakadabra, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  20. anina

anina Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.141
    Допаѓања:
    5.239
    Од срамот, кога сме излезени со друштво, знам да нарачам некое коктелче каде не се чувствува алкохолот. Т.е. не некое туку точно Blue Hawaii
    blue-hawaiian-cocktail.jpg
    Ова колку да не се срамам со сокче

На DVAANGELA, Sky-butterfly, ozbilnazena и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.