Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    70.714
    Баш вчера исто прокоментирав за снимките... Јас бев таа што на раб ги извести дека имало несреќа, и потоа колега најде видео
    Велам кој дебил треба да е некој, дур снима, нек иде да помогне, ќе спаси нечиј живот. Ама не сите имаме иста душа и чувства.

На Желба, SwanMay, M&M и 20 други им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    И јас никогаш Валентајн не сум славела.
    Ни Халоувин.
    Ни Ден на благодарност.

Си имаме ние наше и убаво.Зошто туѓи празници да славам.Секоја почит за празниците, ама преку глава ми е од претеризми.Ај...оние во странство, сакале-несакале (па и сопругот ако е странец) мораат да слават и да тераат тамошен ред.Ама за нашите православци , патриоти и љубеници на своето, никако неможам да разберам.
    Околу мене не гледам некој да го слави Валентин, обично заљубената дечурлана трча по плишани мечиња кои држат срциња ,,Лове,,
    Впрочем, кој како сака...можеби луѓео си наоѓаат причина да се соберат, да се честат...
    Мое размислување си е ова

На Желба, M&M, kuc и 18 други им се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Не славиме ни 'наши' ни 'туѓи' празници. Толку за тој дел.

Се испотресив... уште сум испотресена. Тоа е афтентично.
    Ми иди на секое да пишам колку ми е тешко и ми е жал. И многу пати се одвратив... Не сите пати кога почувствував 'потреба'... да бидам искрена.
    Се замислив. Зошто има потреба да пишам тука, на ФБ, било каде?
    Од каде потребата да изнесам јавно за тоа колку ми е жал?

И знам.. сфатив. Себични сме, егото ни ровари, па колку и да се правиме дека не сме такви.
    Ќе пишам за да прочитаат.

Последното упориште.. сам со себе да се 'избориш'.

Од светлата страна... обединувањето во трагедијата е бесценето.

Бог да ги прости мртвите, и нека се смилува над живите.

На Желба, SwanMay, M&M и 25 други им се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.368
    Допаѓања:
    278.963
    На работа сум ама вас ве читкам скришум.Нит ми се работи ништо.
    Едно видео кратко загледав и веднаш иаклучив.Страшно ,језиво.Многу малку народ за олку трагедии.
    На работа се одложи една на некој начин прослава,нормално.
    Глупав досаден викенд во најава.

На Желба, M&M, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  5. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Лоша недела, не ми се ни пишуваше. Немав ништо убаво да кажам. Денес пак, уште помалку. Ми се превртуваат цревата, трагедијата ме погоди премногу иако не познавам лично ниту еден од нив. Бог нека им дари мир на семејствата на починатите, а здравје полна вреќа на повредените... Страшно.

@CameliaMiller среќен роденден мила. Само убавини ти сакам! :l:
    @LiliBoz те гушкам...:hug: Додека дочитам снесов неколку јајца, елај си на кајгана. :drunk:

Нека биде само добро, се' нека биде добро. Да се потсетиме на братство и единство, барем во ваквите моменти...

На Желба, M&M, JuLleE и 24 други им се допаѓа ова.
  6. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Никогаш не сум славела Валентајн пошто, така се погодувало низ годините. Али па, немам ништо против и странските празници и ги гледам ко нашите..обичен повод да си го направам убав денот, и себе и на некој плус. Мајка ми со денови цивкаше,шо ќе и купам за Валентајн. Гледала по тв и она сакала некој да ја почасти па ја почастив вчера:)) она па, сабајлево ми извади шнолка,купила за да ми подари. И онда еве, вакви се моите празнувања. Плус некој викнав на валентинска пијачка, мада не сме у љубов, а доказ е и дека се искаравме пет минути подоцна и нема да идеме на валентинска пијачка сега. Али толку ми се пее под нечиј прозор, толку ми е филм сто години што, некој валентајн, кога можда и не ќе е Валентајн ќе го сторам. Можда и не ќе сме си тој тип на љубов али што дека. Како стареам така се' помалку и помалку сакам да трошам од животов на некакви правилни или неправилни работи. Ок да ми е, и да им е на другиве,па сакал Валентајн бил, сакал Халоувин или нешто за Тор. Ако има и такво ...у шума ќе треба да терам некој да идеме за друг тип на глупости и знам будалетинка што би али, погрешно ќе бидам сфатена...па ќе поќутам.

На Желба, TarantulaA, M&M и 32 други им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Жабо :D
    Ти си многу паметна жаба :hug:

На M&M, kuc, Mr. Right и 10 други им се допаѓа ова.
  8. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.801
    Допаѓања:
    145.380
    Ден!

Какви денови, се нешто не коси. Како тмурен облак да тлее над нас. Трагедија за починатите, за нивните семејства , за сите.
    Уште еден доказ дека секунда е потребна да го однесе животот. Мислев дека вакви несреќи се случуваат само таму далеко, кога ги гледав на CNN.
    Дополнително и нешто друго ме тишти. Ќе бидеме ли некогаш спокојни од се?

Во контекст на ,,празникот ,, и посветлата страна , си ја почастив вчера душата, колку да си кренам расположение.Мм вика од него да биле, па нека се.^_^ И он си нарача нешто. Само да има услови да излеземе со малиша, да сопре ветрот.
    Некогаш се понашаме како тинејџери и убаво ни е.:inlove:
    A7CF4B27-50AB-4C0E-BB09-1C1A8FD4B081.jpeg :D

На Желба, bittersweet, M&M и 28 други им се допаѓа ова.
  9. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Вчера вечерта низ град само возила на брза помош.
    На влез на клинички центар полиција.
    Не знаев што е,додека син ми не ми кажа што слушнал.До ниедно време слушавме и читавме.И сабајлево станавме со истата мисла.
    Многу голема трагедија,сочувство до семејствата на настраданите.

На Желба, M&M, JuLleE и 19 други им се допаѓа ова.
  10. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Си имаме ние таков празник - Вера, Надеж, Љубов. :nod: Само малку треба да се поттикне да се празнува, но како што тргнала работа и Божиќ ќе го подместат по грегоријанскиот календар.

На Желба, kuc, Peco и 11 други им се допаѓа ова.
  11. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    На Желба, M&M, Sandrin4 и 8 други им се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Ако де.
    Нека го преместат.
    За добра економија, треба синхронизација со туѓите неработни денови.

На Sandrin4, Bozica1980, M.B. и 9 други им се допаѓа ова.
  13. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    ^За добра економија треба работа Вајлд, а не само копија на туѓи норми и вредности.

На Желба, Peco, Dadusicka и 6 други им се допаѓа ова.
  14. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Den!!

Se potresiv so tragedijava, uste toa mi trebase ;( :sweat: osobeno deka imame rodnini vo Gostivar koi patuvaat, duri mi kazaa deka e se vo red jajca snesiv :sweat:

@LiliBoz :hug: :hug: gushkanje za tebe, vcera se ispotresiv, milo.mi e sto e se vo red :l:

@CameliaMiller Happy birthday to you :party: :^:
    900_20412uRwV_vintage-flowers-birthday-cake.jpg
    Se sto sakas da ti se ispolnit :hug: :*

Denov ubav, soncev samo za peshacenje pokraj ezero...
    Ne slavime nie nit Valentajn, nit Sv. Trifun, zaljubeni sme I pieme vince sekogas :l: ne gi sakam komercijalnive praznici, nekako se too much, osbeno Americkive |( pokloni kupuvam I koga nema nekoj povod, ubavo mi e koga ke izraduvam nekoj blizok :wasntme:

Lezam I odmaram, na zapadu nista novo ....:D denovive do zapoznavanje so bebka(poolparty) mnogu dolgi I bavno pominuvaat ....:l: :inlove:

Ajt so zdravje, do naredno citanje....:*

На WildMk, Желба, M&M и 23 други им се допаѓа ова.
  15. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.790
    Допаѓања:
    214.321
    Tesko gi primam vakvite raboti,me godat pravo vo dusa,bez razlika dali za poznati ili ne,nemir vo dusa.Vo vrska so praznicite samo ke recam deka imame svoi i ubavi praznici bez razlika na vera.Sakame se od nadvor da prifatime,se otuguvame od svoeto.Ne e prifakanjeto znak deka ke trgnime napred koga vo drzavava odamna se e otideno u pm.Ekonomija napred ako prifatime katolicki bozik,eve ne sum tolku pismena ama rozevi ocila oddamna ne nosam.Ne sum pesimist,samo realist.....

На Желба, JuLleE, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.926
    Допаѓања:
    142.886
    @Ygritte со лесно и набрзо да не израдуваш овде со убави вести. Да биде се како што треба(fingers)

На WildMk, Желба, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  17. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Добро утро
    А ни ми е утро, ни па добро...

Ги гледав и јас видеата... Ве молам не коментирајте дали снимале и не помагале. Имаше премногу луѓе наоколу, а ретко кај нас или било каде, кој е обучен да реагира во таква стресна ситуација. Сепак сите сме луѓе и не знаеме кој како би се однесувал. Подобро да стои на страна, макар снимал, отколку сите да се моткаат близу до несреќата. Ги видов како од близу ги снимаат загинатите... ама тоа е секаде. И 2009 кога потона Илинден, имаше исто снимка со телата на дното... Уште ми е пред очи. Секаде имало и ќе снимачи.

На Грејс Анатоми се изгледа перфектно, но верувајте ми, во реалниот живот, нештата се многу поразлични. Ги гледав и брзата помош кога пристигаа, сите беа како муви без глави. И ги разбирам. При ваква слика, ретко кој би останал свесен да почне да ја контролира толпата, да се организира просторот да можат да пријдат возилата на брзата помош. За тоа треба искуство, кое за ''среќа'' го немаме, кај нас таква несреќа не се памти.

На мени чистење и спремање за работа.
    Кафе испиено, диетата продолжува.

На WildMk, Желба, M&M и 21 други им се допаѓа ова.
  18. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Ti blagodaram mila :l: se nadevam deka se ke bide vo red, barem za sega taka kazuvaat... :hug:

На WildMk, Желба, kuc и 11 други им се допаѓа ова.
  19. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.166
    Допаѓања:
    137.305
    Порано мрчев за се што дига фама кај народот, што е искомерцијализирано, што предизвикува непотребно трошење ама сега се ми е рамно. Кој што сака нека си прави, нек си слави, нек се радува. Ако тоа го прави среќен, ако тоа славење му предизвикува убавина на душичката и секој ден нек си слави. Верски, комерцијален каков и да е празник, настан, само убаво нека е.

Тоа дека одамна нема нешто многу човечност меѓу повеќето луѓе јасно ми е. Не зборам за вакви страшни работи, кога од избезуменост никој не гледа што прави. На ситници се гледа човечноста.

На WildMk, Желба, SwanMay и 24 други им се допаѓа ова.
  20. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.926
    Допаѓања:
    142.886
    Ќе биде :hug: Не знам кој месец си дека викаш рано е на бебка да искача, ама верувај познавам и во 7 и 8 месец родени , и со мала килажа па еве ги, момци од 4 - 5години им лудуваат дома на родителите. Те :hug::hug:

На WildMk, Желба, kuc и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.