Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.809
    Допаѓања:
    323.874
    Аеее се бегаше од средно за да збереме на гледање.
    А тоа бегањето:D:inlove:до ден денес ми е смешно.
    Па кога ќе мо текне за глупите наши финти кои на професори сме им ги пласирале:rofl:
    Дури имаа сите прекари:D
    Со љубов се сеќавам на нив:l:

Ај сите по една наша глупоштина да си кажеме..онака ..во поверење:D

На ph.orhideja, SV1911, WildMk и 25 други им се допаѓа ова.
  2. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.600

Ме потсети на бегањето од школо, цел клас на кино утро, почнуваше во 10часот филмот...лелеее, мораше сите да киднат оти ако еден останеше и нејќеше од страв да избега, јадеше чврги по глава:rofl::rofl::rofl:

На M&M, Kaetana, dunika и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Sandrin4

Sandrin4 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.198
    Еххх колку сакам да се вратам средно...
    На класниот оправдание од геријатрија му носев :rofl::rofl::rofl:

На SV1911, elena.mak, Skorpija25 и 18 други им се допаѓа ова.
  4. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.809
    Допаѓања:
    323.874
    И ние сите имаме избегано.
    И каде отидовме???
    Во сендвичарата пред школо.
    Зошто избегавме???
    За ништо:D
    Од 20 деца само двајца имаа пари за сендвич,останатите им правеа друштво...односно сите купивме цигара на парче па пушевме:D.
    Е,останаа двајца одлични колку да не казнат сите со по една оценка подоле.
    Вано Цицка неможеа да го казнат зашто веќе имаше кец:D.Ама пак затоа денес е дитектор на ЈП]:)
    Немаше потреба од бегање.

На ph.orhideja, SV1911, elena.mak и 27 други им се допаѓа ова.
  5. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Еве јас ќе споделам еден бисер од средно, за кој другарка ми не ми збореше цел месец :D

Избегавме и двете тој ден, петок беше, се акавме низ ГТЦ цел ден безвеза, скитавме. Дечишта. Небитно тоа.
    И доаѓа понеделник, класен час, и класната ја прашува другаркава кај била во петокот. Она дава уверлива приказна дека била не знам каде, со нејзините, раскажува 10 мин унесена и пошто и беше миленичка на класната, она и вика ок, ќе ти ги оправдам изостаноците.
    Потоа доаѓа до мене и ме прашува, а ти кај беше во петокот? И јас, кога се укочив во моментот, ме фати паника и ни две ни три, ко од пушка викам Па со *** (името на другарката што се правдаше до пред малку) :rofl::rofl::rofl: Цел клас патос на тоа :rofl:
    Леле класнава кога се налути, па вие две ме лажете, јас па уште ви оправдувам, бла бла... И ни закачи и на двете по 7 неоправдани :rofl:
    Јас бев крива, признавам, се наместив и себе и неа. Ама шо да праам кога не знам да лажам, паника ме фати. Требаше од дома да си смислам приказна, ама јебига :D Со право после не ми збореше другарка ми :rofl::lol:

Групно имаме избегано многу пати, само една Маја секогаш остануваше и не издаваше :^)

На ph.orhideja, SV1911, elena.mak и 28 други им се допаѓа ова.
  6. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.910
    Допаѓања:
    102.660
    Добар ден...или вечер...
    Тајни ритуали нешто посебно ,немам.Сакам да сум сама,неоптеретена со обврски,да не морам барем едно попладне да правам нешто .
    Да лешкарам ,читам ,дремнувам па пак читам.Порано често пешачев сама,сега и во шопинг сама одам.
    А од друга страна многу сакам да имам еден круг пријателки со кои ќе сум на чисто,релаксирана...без потези од кои би ме болела глава.
    Излегов од темава ама некако ми се надоврза...
    Некогаш си купувам чоколада од поскапите и уживам во неа.Тајно.

Многу напнат периодов,ми доаѓа да побегнам.

На SV1911, Peco, Val-Dim и 20 други им се допаѓа ова.
  7. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.268
    Допаѓања:
    138.493
    Леле леле шо ,,гатање" тупивме со другарки. Па превртуваш филџан од талогот ставаш 3 точки врз филџан и замислуваш 3 машки. Другарка ти да шкртне 2, тој шо ќе остане твој е :lol: 3 пати минуваш со раката преку филџан и викаш ,,кај да е, со кој да е, мој да е."":tmi:

Бегавме цел клас. Обично од само еден час па се случуваше после професорот да ни го замени часот претежно со физичко и сепак да го одржиме
    Собравме по 10 ден за сок и пластични чаши и пиевме во двор..
    Ех времиња..

На ph.orhideja, SV1911, Val-Dim и 23 други им се допаѓа ова.
  8. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    Е, кога евоцирате спомени и си го мислам моето време, се осеќам ко у друг живот да било..ко предолго да ме има:))) од Англиски или Француски,завршно тестирање киднавме сите. Сакаа да не казнат, да не славиме полуматура. Уште тоаш почнавме. Од биологија истo, луда беше жената али, изгледа имаше куп поплаки па, неа ја седнаа на разговор. Поинаква беше потоа. Потоа дознавме дека имала болно детенце. И ние станавме поинакви и така. Факултет па, само прва, прв семестар идевме. После само за да собереме белешки идевме. Мене ми ги даваа пошо бев од зубрите (бубалица демек),од тие кампањските ама:)) за возврат добиваа кратки обработени белешки од нивните. :))) Пошо, полесно ми беше да им дадам тоа или речам седнете до мене за препишување, одошто да глумам нечиј ментор. Е, затоа не сум ја директор на јп:)))))
    Главава уште ми е тапан, и очиве ми се ко да сум плачела и плачела. Викенд, еј. Работен, али малку и ќе ќиднам од тоа :) и така.

На ph.orhideja, SV1911, elena.mak и 25 други им се допаѓа ова.
  9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.368
    Допаѓања:
    227.340
    Ништо од тајните ритуали вечерва. Му реков на маш да откаже работа, не се осеќам добро.
    Си игра со дете ја лежам и пробувам животни мудрости да измислам. Одговор на прашања да најдам... Бетер од струја да измислиш кога се работи за живот.
    Школски кикс ако кажам лош прекар ќе ми дадете... Може некад тајно кога ќе сме одредени овде (без однадвор гости ) ќе пишам и ќе избришам па кој видел видел :D
    Вечер ќе правиме нешто?

На SV1911, Peco, duffi и 22 други им се допаѓа ова.
  10. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.296
    Допаѓања:
    70.947
    За бегање никогаш не бегав ама со другарките редовно глупости правевме
    Се јавувавме на огласи од мажи што бараа партнерки :rofl: :tmi:
    И средби договаравме :x

На ph.orhideja, SV1911, WildMk и 24 други им се допаѓа ова.
  11. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.733
    Допаѓања:
    284.455
    Прво една гушка до @LiliBoz ,знаеш и сама дека ќе биде се ок ,мали скоро невозможни се шансите за да префатите морбили .
    Јас од основно помнам едно групно бегање и после јадење шамари од класниот и тоа само ние одличните.
    Во средно бев 4 г.претседател на класот,па за секоја беља јас одговарав.Помнам едно повеќе неделно штрајкување и ние незнаевме зошто ама убаво беше седењето во дворот наместо на часови. Голема бубалица бев секогаш и никогаш не сакав одсуства,неодговорности ,ама не бев издаица.Само ми е мака што не знаев да уживам во младоста.Ко ќе ми текне го натерав мм тогашен дечко да ме носи во недела во 3 саатот после свадба на која бевме кумови во др.град 70 км подалеку за да не ми пишеле минус на предавањето.Ту да ти се плукнам во глупачката:headbang:.Затоа и јас сега не сум дир на Јп туку сум никој и ништо.
    Ау се изнервирав од самата себе што и ден денес сум иста на работа иако последниве години малку олабавив .

На ph.orhideja, SV1911, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.405
    Допаѓања:
    206.463
    Што фино евоцирате спомени...вака гледано и мене ми се чини ко во друг живот да било...бегавме, да, на фудбал еднаш бевме (facepalm)
    Кафе седенките ми се незаборавни, а заедничкиот школски дневник еден од најубавите спомени...ехх

Вечерва нема ритуали, ќе се дежура...малово со стомачен вирус и тт...а утре беше планирано Пониква да се оди. Ај здравје.

Ви посакувам убав викенд!

На ph.orhideja, SV1911, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  13. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Во основно знаев да ескивирам,ама мајками ме правдаше исто и во средно,ако отсуствував по ден-два дека стомак ме болеше:D

Нели редовно имаше 2-3 најпаметни]:)нема врска,си бегавме и без нив.
    Класната токму нив ги караше:D

Попладнево си бев сама у шетанција,кафе,демек и шопинг.
    Меѓудругото,си купив и вага.
    Сериозно си го сфатив хроното:lol:

На ph.orhideja, SV1911, elena.mak и 23 други им се допаѓа ова.
  14. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    86.993
    @LiliBoz и јас би ти рекла да не се секираш самата јас имам спомнато дека моево не фати откако имаше контакт со дете со сипаници...
    Убави спомени секој од нас има ,младост лудост што би се рекло...
    Ритуал имам кафенце сама да си пијам и на таблет да чачкам ,и сама да слушам силна музика....
    Туку вести гледам и ме изнервира сопственикот на агенцијата,бил крив возачот си виде тој ,но тие нека се богатат на грбот на работникот и само нека го криват...

На ph.orhideja, SV1911, WildMk и 25 други им се допаѓа ова.
  15. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.188
    Допаѓања:
    26.555
    Хахахахахаха ме изнасмеавте со директорот на ЈП хахахахахахаха :rofl::rofl::rofl::rofl:јас бев претседателот на клас во средно 3г. со ред одличен ученик со примено поведение и 7 неоправдани колку да не е без ич... :D Мадама еднаш ќе бегав од Физичко 7ми час, и заминав да се пресоблечам, ама не го видов проф. имаше кабинет до соблекувалната и тој видел дека влегувам и по мене, само што затворив врата, и ја отвара тој, кога сум му се развикала, дека не му е местото в соблекувална особено не во женска, се збуни човекот не знаеше на кај да се сврти ... Фино лепо замина, јас се пресоблеков и ја киднав, и пошто бев одличен ученик ми го оправдаа:muscle: хахахахаха.... Секогаш исправав криви дрини во корист на класот, и оценки им поправав, ама џабе и јас не сум директор на ЈП хахахахахахаха .....

За кафе гледање задолжена беше тетка ми 8) ќе ни свареше кафе, и ќе седнеше да муабети со другаркиве, со на повеќето од нив им ги знаеше родителите, па од околу ќе им свртеше муабет за некое момче, и овие пренајхепи почнуваа да дрндаат, и после тоа ќе им составеше цел љубовен роман со среќен крај, јас се мочав од смеење :rofl: :rofl: :rofl: тинејџери тоа ти е....

Петок денес, ја турнав неделава ... (fingers) бејби е на место уште :party: ајде до скоро читање.... :hai::*

На SV1911, ph.orhideja, zhap4e и 26 други им се допаѓа ова.
  16. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.600
    Си паднала година или ко у мое време што викавме, поњављачка(повторувачка)

:rofl::rofl:

На zhap4e, Skorpija25, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  17. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.642
    Допаѓања:
    187.096
    Ај кај ме потсетивте :D Генерално во примерни генерации бев, ништо посебно скандалозно. Бегање од часови, најчесто од физичко :| Ни беше дозволено, сѐ додека не ни стави на сите единици и неоправдани. После најредовни бевме. Знаете дека не ми текнува на ниедна глупоштина од средно? Не дека немаше, туку изгледа стареам и не ми текнува. А кога се собираме на годишнини за матура ќе ме потсетат, ама вака, не ми текнува. За факс имам повеќе да кажувам. Ама не би :wasntme:
    Извртев орбитрекот и му велам на мм: ова тешко оди, ќере го има свртено кругчето на потешко. Тргна да го намести на полесно и му велам: Остави. Таман ќе се онесвестам и ќе одморам два дена во болница. Ама ништо, уште претам :!: Одам да мавнам туш, таман се оладив (poolparty)

На SV1911, ph.orhideja, zhap4e и 25 други им се допаѓа ова.
  18. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.268
    Допаѓања:
    138.493
    Такоѓе .. и такси викавме на рандом адреса коа немаше идентификатори

Тајни ритуали вечер нема. Мм е до мене. Кафе се пие. Му киднав и вц да ве читнам :tmi:

20190215_205528.jpg

Поздрав од истокот екипо. Ладничко малце кај нив ал лепо.

На SV1911, zhap4e, elena.mak и 20 други им се допаѓа ова.
  19. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.368
    Допаѓања:
    227.340
    Не, немам паднато година. Не бев некој одличен ученик ама на факс бев стварно јака.
    Друго нешто е ама не кажувам:D

На zhap4e, elena.mak, duffi и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.646
    Допаѓања:
    146.909
    Се надевам дека децата ќе си поминат толку убаво во средно, колку што си поминавме ние. Ќерче-ѕверче веројатно ќе учи во истото средно. Освен што ни е најблиску, мислам дека одлучувачки фактор беше тоа што ние си поминавме многу убаво.

На SV1911, Kaetana, ph.orhideja и 17 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.