Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.896
    Допаѓања:
    173.485
    Добра ви вечер лепотици и по некој лепотан..:hug:
    Да го поздравам @ninja35 ... да фрли некое кафе за денот, како во старите добри времиња.. и некое благо не е на одмет:lol:

Пак имам околу 560 непрочитани мислења на темава, пролистав низ некои страни.. после остатокот.

Случки од средно имам мал милион, за бегање и неоправдани во 4та да не зборам.. Ама толку ми беше одмилено школото во тој период, не сакам ни да се потсетам.
    Во мај гарант ќе направат нова групна порака на ФБ за 10год матура... ма кој ве е*е, лицемерни створења... Надуени хиени мнозинството од класот, се разминуваш со неа и едно здраво не ти вика.. Не ми требате да ве гледам, ретки се тие што ми се мили а за жал се иселија од Македонија.. Едната со мажот и се пресели во Австрија, другата е во Германија, една замина за Канада... срце ме боли кога ќе помислам на нив, а ми фалат. Ама па среќна сум барем затоа што се и тие среќни. Сите си се пронајдоа во тоа што го работат, исполнети се, си ја сакаат работата, си го сакаат животот таму. Ги гледам по ФБ ставаат слики, насмеани, среќни.. Си викам - каква слика да ставам јас, кога вечен намќор сум:?: не е дека не ми е ништо погодено, ама ми е далеку од тоа како јас сакав да го живеам животов. А можев.. ама веќе е касно. Не се каам за одлуките што сум ги донела, не ми е лошо ни вака ама можеше да биде поинаку..

Се надевам и јас дека еден ден мојов ќе сака да се исели од земјава.. мислам дека народот и околината само ме прават несреќна. Ништо друго..
    Ми треба поквалитетен живот.. да поминувам време со него, да одиме на кино, театар, да шетаме, да испробуваме нови работи.. Доволно е еден пикник во непознато, најсериозно со тоа се задоволувам.. да откријам некое ново местенце, некое селце, да се истегнам на трева и да го поминам денот онака.. без телефони, лаптопи, телевизори..
    Ама ете, за некои луѓе тоа не е потребно...
    Ако не, ајде ќе го прележиме животов.. зошто ни е и онака..|(

Денес тука снег заврна! Малку, ама сепак.. Пред некој ден имавме снег што личеше на се освен на снег. Замрзнати топчиња паѓаа..
    Ќе одев за Скопје, ама оставив за утре или недела.
    Многу пишав а ништо не кажав.. и онака немам нешто посебно за кажување.. А уствари имам многу. Ама кој ме слуша мене...:D

Вие што сте во брак или долги врски, што мислите, дали е касно да промените нешто во животот што не ви се допаѓа или едноставно ви смета на моменти? Ама некоја драстична промена, не нешто од типот - да сменам раб.место или од утре сум на диета:D

Ај доста пишував..:d: :f:

П.С... поклон за Валентајн не добив... па поради тоа и не дадов, а имав спремено. Не ме однесоа ни во ресторан, а јас будала спремив вечера поради тоа.. па и торта купив:D ЈБГ мора нешто и да се јаде..
    Поклони за 8ми март не купувам. Поради тоа веројатно нема ни да ми купат.. Уствари досега никој не ми ни купил

Ете така функционирам.. рамно ми е се од тука до Норвешка.. Кого лажам, не ми е рамно ама пробувам да го израмнам а успат се нервирам до максимум..
    Премногу рамнодушност знам дека не е убаво ама тоа е..:tmi:

На poenta, lunicka, WildMk и 34 други им се допаѓа ова.
  2. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Немам ништо посебно за кажување. Освен дека ми е смачено од оваа вукојебина и луѓето во неа.

Ќе има нешто вечерва?

На SV1911, Kaetana, referentka и 17 други им се допаѓа ова.
  3. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.594
    Ај ма каква си...па нели ти е жал да не држиш во неизвесност..па и мене, со броени денови:(

На elena.mak, mareane, Alishan30 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Те мислев @Dust :) Кога народот и околината те прават несреќна тогаш се знае пакувај куфери и назад. Секогаш велам дека ако во врска не ви е убаво, тогаш што ќе се случи во бракот кога ќе надвиснат еден куп проблеми?

На lasthope, DAngel, referentka и 18 други им се допаѓа ова.
  5. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.944
    Ај ај... Не ти се толку броени чим читаш секс теми ратке :D
    Сакаш Договор еден?
    Стај слика у модни а ја ќе кажам за ова 8)

На elena.mak, Sesil, Sandrin4 и 7 други им се допаѓа ова.
  6. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Нема да стај пошо е трол тролосан.

На DAngel, mal.ecka, Sandrin4 и 9 други им се допаѓа ова.
  7. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Си купив вчера книга, маж ми ја зема уште неотворена и ете го 70 страни ги прочита.јас втора книга почнав од една трилогија.1 час читавме распослани по креветот и тишина беше, сега одмараме и филм ќе се гледа.
    Убаво ми е двајцата кога читаме:inlove:
    За школските денови немам што да кажам, бубалица бев, и бев една од тие 2-3 кои не бегавме:lol:глупави:rofl: умно дете бев, од 14 години излезена од дома и цели 11 години во 2 различни градови живеев, моите многу ми верувале, штом ме пуштиле;)

@Sesil уживајте:* :makeup: чекам импресии во понеделник;)

На SV1911, ph.orhideja, referentka и 22 други им се допаѓа ова.
  8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.944
    :rofl:
    Онда не кажувам 8)
    Знам што и е поентата. Сака да ми се смее ама нема :P

Да успијам дете и да пуштам некоја тема сакате или уште има простор за вчерашните?

Последна измена од модератор: 16 февруари 2019
    На elena.mak, Sandrin4, dunika и 11 други им се допаѓа ова.
  9. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.082
    Допаѓања:
    154.646
    Леле бе Рефке во колку убави времиња ме врсти, турско пропив поради гледање на кафе. Во средно се собиравме во еден утепан кафиќ во гтц и пиевме турско за да си гледаме, па кога ќе наредевме парови на надворешна страна на шоља во два реда, па идеш трет пар горе лево :D
    Многу ми беше убаво и основно и средно и првите 2г на факултет. Бегавме цел клас во средно сама речиси никогаш, од глупоштии како деца, ова уште во основно, со брат ми и другар ос комшии вртевме на телефон на броеви од оној голем телефонски именик што го имавме дома сите. Па демек ќе побарам некого па кој го бара, швалерката (facepalm) а глас на дете од 10г :D. Леле бе сакам да сум дете :(

На SV1911, ph.orhideja, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  10. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Давај нова. 8)

На elena.mak, Dadusicka, dunika и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.941
    Допаѓања:
    203.230
    За развод или раскин збориш Даст? Оти таа ми е најрадикалнага промена. Ако сите начини, средства и методи за да успее се исцрпени, тогаш ако мора да се пресече, ќе се пресече. Не се плашам од такви промени иако не се лесни, и знаат да имаат последици, особено ако има деца во бракот. Ама животот е еден и, искрено, не би да го поминам во разочарување, самосожалување и прифаќање на нештата какви што се, без да ги променам на подобро ако имам макар и најмала можност да го сторам тоа.

На DAngel, gjoker4e, SV1911 и 26 други им се допаѓа ова.
  12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.944
    Сакате летна жешка авантура из Мината?

На WildMk, Sesil, duffi и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Неее, немам таква авантура:(
    Немам што да пишам на таа тема.жими еден дечко имав цели 100 години и сега тој ми е маж,и што да ви кажувам за авантури, кога сум ги немала:rofl:

На ph.orhideja, elena.mak, WildMk и 13 други им се допаѓа ова.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.944
    Летна жешка авантура со маш на одмор немаш? :^) прв одмор со маш како дечко и девојка?

На elena.mak, WildMk, Sesil и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Исто (facepalm):D

Дајте друга тема :D

На ph.orhideja, elena.mak, WildMk и 9 други им се допаѓа ова.
  16. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.369
    Допаѓања:
    278.995
    Доколку нешто навистина не бива,не ме прави среќна,подолг период не можам да сменам нешто би превземала нешто драстично.Па и нека е брак со деца а не долга врска.Ама може само така велам а незнам да ли и навистина би постапила така?!Самокритична сум .
    А ти девојче,младо убаво и паметно убаво размисли дали вреди да си ја трошиш младоста некаде и со некого толку различен од тебе.Очигледна е големата разлика во вашите желби,начин и поглед на животот и сл. Ако нема ни трошка желба за негово менување и задоволување и на твоите желби и љубов не знам колку е вредно да се трудиш.:hug::hug::hug:
    Обично не сакам ама ич да се мешам во туѓ живот ама ова ми тежеше да ти кажам.:|
    И обично кога сум се осудувала да кажам сум била во право.

На DAngel, ALISA0000, gjoker4e и 27 други им се допаѓа ова.
  17. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.082
    Допаѓања:
    154.646
    Па не е тоа толку авантура веќе, кога тргате од дома заедно.
    И јас немам нешто посебно на оваа тема да кажам, чат пат некое заљубување еднострано, по некое залапување :D (многу ми е смешен зборов) ама баш жешка летна авантура не

На Sesil, duffi, Dadusicka и 9 други им се допаѓа ова.
  18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.944
    Паѓање во јавност?

На elena.mak, WildMk, Dadusicka и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Која пуста жешка авантура кога ни О од одмор немам видено. :|

На elena.mak, WildMk, Sesil и 11 други им се допаѓа ова.
  20. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.369
    Допаѓања:
    278.995
    Е овде рекордер може да бидам....:D

На WildMk, simonka93, do-re-mi и 12 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.