Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Me rasplaka, I taka hormonive me tepaat sho vika brat mi....neznajs so ti e... Avantura edna, zimska, kratka slatka, ne uspeshna, me frli vo depresija....I takva se otkazav od mazi rekov ima vreme, I ovoj mojov ko kokice izleze pred mene :$:$:$ mislev samo taka ke bide dva tri baknezi, dve tri pijacki I tolku....ama covekov uporen...me osvoi so eden baknez:wasntme::$ .... I den denes me osvojuva so baknez I edna pregratka :hug::l:

На Kaetana, x.Daisy.x, Dust и 25 други им се допаѓа ова.
  2. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Бламажи:
    - Одиме со другар на кафе и така зазборен ја фаќам рачката од вратата и влечам накај мене за да ја отворам. Влечам накај мене нејќе, ја туркам напред исто нејќе. Вратата да ти била на шибер. Ама ај што била на шибер туку и отворена беше. :drunk:
    - Во теретана се имам напиено од шише со вода што не беше мое туку на некоја жена напудросана и нашминкана ко да дошла за на свадба. :puke: Ептен се усрамив тогаш. :$
    - Во ДМ касиерката ми ги куца производите, и ја дадов картичката и во еден момент сум се загледал во мониторот, се замислив нешто и ми вика, има некој проблем? Ја викам, не. Пинот ако сакаш. И тука се закопав малце. :bug:

Овие ми текнаа сега за сега. Ако ми текне уште некоја утре ќе пишам. (poolparty)

На Kaetana, Dust, SV1911 и 24 други им се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Ај добро вечер ..
    Не можам да дочитам бе! ама сте се распишале!! :inlove:

Паѓам на секое, дури не е интересно поќе. Не ми е срам ко ќе треснам, ме нервира шо секогаш има некој, кој ќе се обиде да те исправи на нозе, само што падната.
    Чекај! Полека! Да полежам една минута-две. Да видиме кај ме боли, шо ме боли!
    Ако ми е скршена ногата и ме застаниш на нејзе ќе ја докршам! Мислете тро!
    Шо значи, ако видите некоја дебела да се спружи низ Скопјево, пријдете и' само, да видите дали е жива.
    Никако! да на се обидувате да ја дигнете, без нејзина дозвола! :D

Неам летни авантури. Додека не се фативме со маж ми, исклучиво со моите одев на одмор.
    Не дека немало можности, ама не ми бил тој филмот на одмор.. никогаш.
    Во Битолата имаше доволно авантури, не мораше баш тие 10 дена да се расплинам на море :$

На Kaetana, lunicka, gjoker4e и 28 други им се допаѓа ова.
  4. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.828
    Допаѓања:
    62.057
    Здраво друштво :f:

Вечерно кафе? tropsko-kafe-karipski-ostrovi-www.kafepauza.mk_.jpg

Имам 750 непрочитани мислења, мооогу сте активни! А иии... интересни теми сте маабетеле :clap:

Ритуали... Имам три ритуали во денот! Наутро со утринското кафе уживам сама. Мм е веќе отиден на работа, дечките спијат, па јас со шолјата кафе во една рака и телефонот во друга си одмарам во мир и тишина. Вториот дневен ритуал ми е околу 17 часот... Мм дремуцка до мене, а јас со книга во рака кулирам. Третиот ритуал е сличен на вториот со тоа што мм спие... Иии, даа, го научив да спие со светло џоа бебенце! Се бунеше едно време, ама бев „упорна“ со ноќната ламба, па сега може и до 2 часот по полноќ да ми свети во спална :D 8)

Вртење шолја... Верувале или не не сум превртела шолја за гледање повеќе од триесет години! Ретко пијам кафе со талог, а и не верувам во тие бабини вражарии! Но, признавам, интересна забава е... Во тинејџерскиот период си гледавме на кафе со другарките и се си погодувавме! Знаете зошто...

Средношколски дешаванки... Никогаш не сум побегнала од часови! И криво ми е :!:
    Бев претерано примерна ученичка, скромна, скоро бубалица! Со овој памет од сега, би бегала од часови, би се глупирала, би одела на журки и би играла до утро :)

Матура... Имав партнерка :^) :rofl:
    Да, да имав партнерка! Цел клас девојки, па си се групиравме по две! Го испочитувавме и делот „земање од дома“ и разменување подароци... Славевме во Континентал, тоагаш сеуште не беа актуелни матурските забави надвор од Скопје. Носев прекрасна хаљина со мастило боја, салонки со ниски штиклички, мало црно чантиче, сребрен накит и... чипкани црни ракавици |( (facepalm)! Беа модерни во тоа време, дееее 8)
    А за дешаванката со тогаш екстра популарниот Даниел „Џули“ сабајлето по матурската забава сум Ви раскажала, па да не се повторувам :)

Паѓање... Сите што се сопнувате и паѓате сте мои луѓе, целосно Ве разбирам :hug:
    Најголемото, а воедно и најинтересно паѓање во јавност ми се случи пред 12-13 години. Сабајлето одам на работа и како и секогаш залетана... не знам да одам полека, поминувам покрај еден Тинекс. Вработените го чекаат шефот да им отклучи, поминувам покрај нив иии нагазнувам пластична лента захефтана во круг... Не знам како успеав, ама и двете нозе ми влегоа во кругот! Се истегнав колку што сум долга и широка (facepalm)... И како што обично бива, дојде најситниот и најслабиот чиче да ми помага да станам! Му се заблагодарив, скокнав сама и со крената глава продолжив понатаму! За две минути стасав на работа... и се изнаплакав од што ме болеше :tmi:
    ...
    Морам да скратам... Со едно око пишувам тука, а со другото ги гледам новите Ф1 болиди! Дечките се прибраа па ми пуштаат презентација... А и домашно кино ми спомнаа за покасно. Изгледа вечерва ке си легнам сабајле (waiting)

Убав викенд, Ве гушкам :hug:

Уште нешто... @Dust знам дека си многу паметна девојка, верувам дека ке постапиш најдобро...
    Само не заборавај, сама себе стави се на прво место :hug:

Последна измена: 16 февруари 2019
    На bittersweet, Peco, Kaetana и 32 други им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    И јас бев бубалица. Одлична секогаш. Трета во генерацијата во средно.
    Во основно не бегав, од втора средно процутев.
    И не бегав со некоја причина. Ми беше мрза и досадно да седам на часови секогаш.

Многу бев непослушна тој период. Тогаш развив непослушност кон авторитети. И ден денес ме држи :D

А, да! Заборајв!
    И претседател бев на класот, баш тие години ко бев најбесна. Изгледа и на професорите им се допаѓаше тоа што ги третирав рамно со мене :lol:

На bittersweet, gjoker4e, SV1911 и 25 други им се допаѓа ова.
  6. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Тука сум. Саат време од ко се напив апче за спиење и еве ме сеуште ококорена. Деца не се кај мене. Два дена сум на боледување, ме испотресе и несреќата, иако немав некој "мој" таму, сепак ме чепна и ме кутна убаво :(

Средно школо. Само прва година ми е во сеќавање, тогаш бев жив оган, во најпопуларното друштво, не пропуштав журка и викенд излегување, работев во медиум, уредував јужен бран...После прва година ја имав и филмската "летната авантура", во Градиште, од првиот поглед имаше жар кој премина во целодневно дружење до ноќни романтики каде падна и првиот бакнеж па прерасна во првата врска, која по 8 години премина во брак кој по 8 години заврши... Беше и остана тој мојата најголема љубов, мојата единствена љубов, љубовта на мојот живот. Минативе два дена само мислам на тоа, колку е животот краток и кревок и колку недоречено остана меѓу нас... од гордост и од инает си проголтавме зборови и емоции... За во 'на срце ми лежи' ми е муабетов ;(
    После тоа лето, се сменав и во школо. Бев примерна, не одев на журки, прекинав со работата, баталив другарки...и на алманах ми пишува : немам време, брзам, ме чека ***.. Знаев дека ќе ми биде маж и ќе им покажувам на деца. Ама ете... За валентајн ми донесе ќерка ми гумени бомбони срциња и ми рече за утеха зошто не ти подарува тато зошто вие не се љубите :u: А да знае само каква љубов имавме. 15 години...
    Матура ' Десарет'. Ме испрати тој до гимназија, ме качи на автобус, на партнерот му кажа да ме чува, ми звонеше цело време а кога се вратив ме пречека и од бус до дома ме носеше во раце, штилките пуздер ми беа полни со стакленца, па ми ја расплетуваше фризурата вадејќи шнола по шнола... Убави времиња. Филмски.
    Најголема брука ми се случи - брзав за на гинеколог, фатив такси и го упатив прво до менувачница зошто немав денари, одам и му велам на вработениот да ми размени 50 евра и му давам , ги зеде и ми вика - сакаш да ти викнам полиција, јас цела прашалници, ми вели со фалсификат ќе менуваш, јас збунета, се чудам, ми ја дава парата и гледам - актуелни беа едни тефтерчиња од една страна лифче со линии од друга слика на 50 евра, ко за зезање ми даде свекор ми еднаш а јас сум ја заборавила во новчаник кај еврата и при излегување во брзање сум ја грабнала таа:tmi: па ајде се разубедив да ме пушти па назад со такси дома по вистински пари па во менувачница усрамена до немајкаде... :tmi:
    Се распишав и 2 дошло, саат време пишам еј..

Среќа во животот е само вистинска љубов, да има кој да ни посака "добар пат" и да има кој да не чека и каде да одиме ..и кој да се грижи додека патуваме во автобусот...
    Гушнете ги и кажете им дека ги сакате, иако знаат, кажете им пак!!!

На CameliaMiller, bittersweet, Peco и 37 други им се допаѓа ова.
  7. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.426
    @Dust Замисли таму на крајот, ти пуштаат трејлер од твојот живот и баш иде таа сцена кога го поставуваш ова прашање на Фемина. Таму на крајот нема да ја имаш опцијата да го промениш текот и жанрот на филмот после ова прашање. Опцијата ја имаш сега.
    А поаѓајќи од мое искуство, едно ќе ти кажам, не се плаши од промените, плаши се од рутината и животот во кој ти не си ти. Лесно може да те голтне, особено ако е забиберено и со токсична околина што полека те гуши секој ден, малку по малку, ама кога ќе се свртиш, и сенката ти ја голтнале.
    Те читам и знам дека си човек со големи идеали, инспиративен дух и желна за исполнет живот како една голема авантура. Ти си човек што сака да живее, а не само да дише! Damn it, you found my Giotto, now go find yourself! :D :sun::beer:
    Ја имаш мојата целосна поддршка :f::hug:

На Harper, bittersweet, Kaetana и 33 други им се допаѓа ова.
  8. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Невестава спиеше од 18:00 до пред пола саат. Сега, држ - не дај до сабајле. Сарајлии ќе месам, да не сум џабе.
    Средното школо сакам да го заборавам дека постоело, да го блокирам некако. Одвратно, никакво, лоши луѓе. Единствена светла точка од тогаш ми е старосватицата.

Трапава сум бесконечно, немам поим како сум преживеала 34 години. На прав пат салто правам, секогаш пред публика. На друг не се смеам, себе си се газам од смеење. :drunk:

Со мм сме од "забавиште" заедно, слаба сум на приказни. Имав една фатална платонска, драчевска љубов. До ден денес колена ми се тресат кога ќе го сретнам или помислам, а само еднаш се имавме бакнато и покрај тоа што 30-тина дена бевме заедно. Маки детски, мм стално вика дека ако сум го оставела ќе ме барал кај него. :rofl: Многу беше убав пустиот.

ИСИС сме ги спречиле... Нас Грујо ни кидна како млада невеста бегалка, овие ги сопревме... Туку нека не чува Господ само.

Останете поздравени во ситниве саати, ми стаса квасецот за сарајлиите. :$

На bittersweet, Peco, Kaetana и 29 други им се допаѓа ова.
  9. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    154.666
    Многу ме потсеќаш на една другарка да ти кажам, што многу ми е драга :)
    :D:rofl: ме насмеа, баш си во право. Не знам што се случило не читав ама нема прв пат да им е да режираат нешто да одвчечат внимане, само за жал минатиот пат паднаа и жртви, нека биде мирно само аман веќе.
    Има дежурни? Јас поспав малку па се разбудив мерам температура па сега оди заспи, не е страшно висока ама познавајќи си го детево ми е страв да заспијам.
    Се имам испозаљубено неколку пати пред мм, една врска ми беше така малку повуци потегни со малку драми, една будала ме мафташе година дена да на крај му текне дека не бил он спремен за врска поарно пријатели да сме си биле |(, па кога се фатив со мм малтене пред негови очи, мрчеше како сум можела, абе ајде :envy:
    Имав периоди да ми се свиѓа некој по цела година и појќе :) а само на тоа да остане, ама дете, пак интересно беше, секое излегување во надеж дали ќе го сретнам некаде :wasntme:
    Со мм од почеток имавме доста мирна стабилна врска, не сме се карале, се случуваше од време на време нешто така малку да се подналутиме колку да не е досадно :), сепак единствен човек со кого се чувствував слободно, своја и опуштена.
    Да пробам да дремнам мирна ми делува ситуацијава моментачно :doh:

На bittersweet, Peco, Kaetana и 23 други им се допаѓа ова.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.941
    Допаѓања:
    203.230
    Добро утро!
    Се надевам убаво спиевте, наместо мене. Сеа се свестувам со кафе. Малово со тт, еден ѕид во кујна воден, тече вода од некоја цевка, којзнае од каде. Ми се темни што ќе треба изгледа да се копа. Весел викенд во најава :doh:

Временцево е убаво, искористете го максимално. Се читаме подоцна.

На bittersweet, Peco, Kaetana и 26 други им се допаѓа ова.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.944
    На кратко да кажам само добро утро па ќе бегаме на планина. Викендот надвор од градов одложен ради мене за жал. Ај следен пат.
    Исис ако дојдат сами ќе речат овие утепани од државата нив ли напад да им прајме..
    Убав ден

На Peco, Kaetana, Sesil и 21 други им се допаѓа ова.
  12. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.594
    МОЛАМ????????!?!!?
    КАКО НЕ ТИ Е СРАМ БЕ.. Женско петле..пу..јзк!!!!!

На TeddyGrey и LejlaD им се допаѓа ова.
  13. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.240
    Допаѓања:
    176.210
    5ade454.jpg

Yo yo.
    Дојдов да ве поздравам, како сте?

Мене животов ми е малку досаден, и зошто сум егоцентрична, сега не знам да почнам разговор.

Лежам в кревет и онака убо ми е, одамна немам лежено со цел да се одморам малку. Има едни мафини шо ги думам веќе две недели и мислам дека е редно да ги напрам денес штом завршам со учењето.

Останете ми поздравени!

На Kaetana, x.Daisy.x, Sesil и 20 други им се допаѓа ова.
  14. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.287
    Допаѓања:
    85.272
    Добро утро и од мене!!!
    Се вративте сите од матура;) вечер убаво ќе си дочитам сега пијам кафе и сокче и на работа заминувам ,а што убаво е времево само за пешачење...
    Убав сончев викенд да имаме!!!
    9926A636-73EF-42D3-811E-00F5CF0B0FC1.jpeg

На bittersweet, Peco, Kaetana и 22 други им се допаѓа ова.
  15. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Добро утро
    Уште од рано насабајле чмаам на работа
    #добредојдоввореалноста

8) едвај се освестив сабајле
    Вчера една типка ме пресмеа. Дотерана во спортска униформа, стегната, со очила, вози ауди ТТ, ама милата не знае да паркира :rofl:
    Малку ја удри колата пред неа, излегува, гледа што направила, се враќа во кола да препаркира, враќа назад и пак ја удри, ние паднавме од смеа. Излезе пак, вика пст, не кажувајте на никој :P :$ ја вади чантата од кола, и падна :lol: Ептен трапава, ко мене да се гледав :lol:

Во средно убо беше, ама ја сама бегав, ретко во друштво. Ама неоправдани немав ]:)
    Секогаш наоѓав некое оправдание, никогаш од лекар.

Матурата ок беше, нешто ора, нешто екс ју (кои не ги знаев) :?:
    На годишнини, не одам (facepalm)
    Не сум за такви прослави кај нас. Поскоро на тезга на пајнерка ќе појдам, отколку на тие нашите чаше ломим руке ми крваве миксови на секакви, освен наши песни :emo:

Кафе испиено, појадок изеден, ќе се чмае наголемо...

IMG_20190216_075817.jpg

Поздрав од мрачниот Лондон
    Брегзит на повидок, па се стемни (waiting)

На bittersweet, petunija77, Peco и 31 други им се допаѓа ова.
  16. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Немам во јавност паѓано, ама скоро едно убаво си се сопнав - полетав.:whew: Што фаца сум имала-чинам вечност беше.:lol:
    За матура имав партнер, мојот најдобар другар од класот.
    Не бев бубалица, бегав од часови, излегував преку недела. Не сум директорка на ЈП. :rofl:

На kuc, Peco, Kaetana и 23 други им се допаѓа ова.
  17. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.369
    Допаѓања:
    279.002
    Муабетиве од синојка сум ги продолжила во сон.Она што и го кажав на Даст и многу повеќе и го кажував на една моја најмоја ,ама не ме слуша очигледно.Се разбудив растревожена.
    Денес ќе бидам сама со децав а појма немам што ќе се прави.Да дадеа плата ќе одев во шопинг за нив по нешто ситно ама немет.
    И то,ќе звонам кај другарка кафе да пиеме прво.

На bittersweet, kuc, Peco и 27 други им се допаѓа ова.
  18. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    19.489
    Добро утро:)Кревет,турско :coffee: и лежам дури да дојди време за на работа или евентуално покана за саботно кафе,само тоа ќе ме извлечи од креветот..Сношти до 11 и 30 на работа, денес и утре исто така работам..Уморна сум за сите пари..Но тоа е добро бидејќи немам време ни енергија да паничам мислејќи што ме чека на новото работно место..Тоа приспособување и учење се на ново ме убива..Резултат на цел тој стрес е ненормалното чешање на скалпот и првутот..Малку е да кажам дека ме полудува:swear::headbang:Луѓе кога ќе почни да чеша тоа не се опишува со зборови:sweat:;(:sweat:
    Ај да се обратам кон @Dust дури сум во вакво "расположение"..
    Значи немој да си ја сузбиваш својата борбеност што природно ја поседуваш..Ако твојот партнер и околината не те исполнува (јас го добив тоа чувство читајќи те) и не те прави среќна батали..Ти си светски човек, прошетана и смешана со луѓе..Не си ситна душичка неспособна да се соочи со предизвик..Баш напротив..Жена воин..Така те доживувам..Заслужуваш да бидеш среќна а ако тој не те прави среќна е богами тогаш баш губи но исклучиво и само тој..
    Малиот ќе одеше со другари во Ск на доручек во Силбо..Со бесплатен воз,живи среќни,се договорено и сношти бааамм вест за Исис..Си останаа дечките дома:(
    За паѓање во јавност баш и немам екцеси ама за бламажи милијон..Немав пенкало да потпишам преземање на плик во Судот во кој стоеше одлуката за мојот развод и ми позајми полицаецот..Си потпишав,си зедов плик..Фала,пријатно..Пет метра подолу гледам пенкалото в раце..Рикверц назад и дирек пред полицаецот: Извинете, ви го украдив пенкалото, повелете:$Полицаецот и тие околу смеење..Е јбг прв пат се разведувам за следниот пат ќе гледам да не крадам пенкала:D
    Имајте убав ден:*

На bittersweet, kuc, Peco и 29 други им се допаѓа ова.
  19. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Пред некој месец паднав, и тоа ептем убаво ги свиткав двете колена и осетив крц. Пред тоа едното болеше, од тогаш двете се хаос. Солзи ми идат кога се симнувам по скали или качувам.. или па, кога после седење треба да станам. И јас имав ситуација со шибер врата во кафич.Ред, Аеродром. Ќе ја откорнев:))) не ми е за мене, 36 години..се навикнав на резилни ситуации у јавност. За луѓето покрај мене ми е:))
    Вчера гледав едно смешно видео на маче и куче како ловат верверица заедно:)) двене полека идат накај неа, те мачето пред кучето, те кучето пред мачето. И така.
    Преубаво време. Лоши вести по сајтовине..ќе ги неутрализирам али.
    Гутен морген.

На bittersweet, kuc, Peco и 28 други им се допаѓа ова.
  20. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.369
    Допаѓања:
    279.002
    Само што го зедов тел в рака ама ај прво да видам овде и звони другарката за која реков ќе ја барам.По милионити пат ова ни се случува.Ама до толку сме уходани кога и како да се видиме ...:mm:
    Денес не пуштам тв па и др сајтови немам намера да отворам ,доста е со лоши вести достааа.:talk:

На kuc, Peco, Kaetana и 21 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.