Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Здраво женски.
    Убаво е надвор,сонце малку и нас да не огрее.

Убави теми сте свртеле.
    Матура пред 20 години во Континентал,многу убаво ни беше.И мене ми беше убаво,бев многу заљубена,летав,паметот само во него ми беше.Убаво ми беше и во средно,многу се дружевме,и ден денес се дружиме неколку другарки.Бегавме и од часови,одевме по кафичи,вртевме шољи и стискавме желби.Најбезгрижен и најубав период ми беше.
    После сите на своја страна,факултет,дечко,па мажачки(ај погодете кој прв се омажи :hai:).

Мојата прва љубов е истата од средношколските денови и трае веќе две децении.Моментално е на работа,цела ноќ ме гушкаше и сабајле кафе ми свари.
    Се сакаме,се караме понекогаш,(најчесто заради децата),а понекогаш ни доаѓа да се задавиме.Ама тој е мојата втора половина,моето минато и иднина.
    Пак да го живеам животот,пак ќе го барам него покрај мене со сите негови мани.

На bittersweet, Sesil, Sandrin4 и 34 други им се допаѓа ова.
  2. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Јас си гледам цртани,моментално:D перална врте, денес ќе чистам.маж е на службен пат,го мислам|-)и така8-|

На Sesil, Sandrin4, kuc и 26 други им се допаѓа ова.
  3. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    @Dust он е токсичен за тебе. Несреќна си.
    До сега се воздржував да ти пишам не е мое место. Ама откога праша, се осмелив.
    Заслужуваш нешто добро и убаво, а не вакво..

На Harper, DAngel, Sesil и 29 други им се допаѓа ова.
  4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.400
    Допаѓања:
    262.184
    Да ви кажам мене и добро ми дојде промената без маж дома. И дефинитивно највеќе он прљал ;)
    Од средата не сум чистела и пак е ок. Ќе забучам денес атер на сонцево.
    Брат ми рече ќе не шетал денес со ѕверка ама не се договоривме каде, не очекував дека волку сончево ќе е. Ај да го искористиме денов.

Околу матурите, ние "Под кале" славевме, едини сме гарант. Ама сами така си измисливме, после во некоја дупка у стара железничка завршивме, сигурна сум дека веќе не постојат ни двете места. Фустан имав ист како матурскиот на мајка ми, само материјалот беше поинаков, темно тегет на едно рамо и долг до земја. Што убави спомени.

На Sesil, Sandrin4, kuc и 29 други им се допаѓа ова.
  5. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Успав бебе, па да ве поздравам :hai:

Мирна ноќ истеравме и синоќа. Да не ја урочам бебка, ноќните будења и’ се се’ поретки, скоро и ги нема веќе (fingers)
    До следните заби де :rofl:

Мене ова со Исис не ми е толку наивно да ви кажам :( Страв ме фаќа, сменивме име, ќе влегуваме во Нато, а тоа си повлекува непријатели :( Мир немаме во државава веќе :worried:

Да стане бебка и ќе ја прошетам, денес сами сме, маж на работа цел ден ќе заглави.

Се разбудив со главоболка, ни кафето не помогна. Ќе дрмнам еден Кафетин, ваљда ќе ме ококори.

Ручек не правам денес, ќе јадам што има дома. Само за бебе ќе зготвам и ќе пуштам некоја машина. Затрупано ми е купатилото од алишта, јас не знам од кај толку алишта никнуваат. Ниту еднаш ја немам видено корпата празна |(

Убав ден да имате, шетнете на сонцево ако сте во можност :sun:

На Sesil, Sandrin4, kuc и 32 други им се допаѓа ова.
  6. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.751
    Допаѓања:
    176.045
    Пак си заработив инфузии:sweat:
    Малку му се виде на докторот дексазон , дури 2 гр. лендацин и аминофилин , па ми шибнаа и урбазон у болус .Ми се издува вената , ајде јово наново боцкање.
    Па некоја алергија ми се јави , се си мислам од лендацинот е , ама доктор тврди дека е на нервна база . Аман веќе со таа нервна база.

Мора нешто да се превземе со мене . На секои 4 месеци заглавувам длабоко . Од мала бев нежна со здравјето ,ама откако се омажив јас се сум болна . А божем чувана сум , пазена. :tmi:

Ама јас сум си крива
    Ќе се осетам сега подобро од инфузијата и ќе сакам да шетам :o. А мојО не знае да ми срже дома да си седам :doh:

На Sesil, Sandrin4, kuc и 27 други им се допаѓа ова.
  7. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    И јас денеска ќе сум домаќинка,мушкоданци ќе шетаат сами.
    Му се израдував на сонцево,милина за чистење:D
    Белким и утре ќе го има,па ќе шета женско друштво со дечурлана:rofl:
    Ова дечурлана нагалено е,да не случајно некој ме прозве за немајка;):D

Убав ден:hai:

На Sesil, Sandrin4, kuc и 32 други им се допаѓа ова.
  8. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Ола :hai: спиев само 4 часа... Се чувствував вознемирено а и бејби... Сега и дадов чоколада мирна е :D на западу ништа ново ... Чекам да помине визита (waiting) можеби ќе ме пуштат (fingers) се надевам ... Не се седи веќе... Индикации засега нема, а и да има блиску сум до болница можам фа се вратам :D

Охрид ни е сончев убав 8) :sun: само за шетња кон Куба Либре и едно кафе на платформа :inlove: ама тоа е...ајде здравје ќе ја шетам бебка цела пролет :f: си најдов пријателка, заедно имаме термин, па ќе ги шетаме пуфките (poolparty) :sun:

Ми недостига мм (facepalm) сега го видов на кратко, ми се плаче ;( секој ден го гледам ама ептен ми фали денес :( ... Ахх да се продаваат овие хормониве ќе ги продадам, пвие два дена на емоции ме удираат...

@Dust :hug: една гушка... Машките покасно зреат:fubar: таква физиологија имаат се плашат од убави, успешни, нашетани жени.... Не си ја труј душата, макар ти бил и сопруг.... Некој едвај те чека да те чува ко капка на дланка.... Се поминува и се заборава... :l: не си го крши срцето и нервите... Подобро навреме од колку безвреме..... :inlove::*

На Sesil, Sandrin4, kuc и 30 други им се допаѓа ова.
  9. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    имам паднато во диско Левел или како и да се викаше 100 имиња смени (карши јбт гимназија во центар)
    Знаете дека цело е во скали. Епа од врв на скали на газ до доле паѓав исто како на филмовине,стигнав до најдолната скала кај што е влезот, обезбедувањето прво ми се смееше после сите дотрча кој попрва да ми помогне,пошто нели плавуша со шљокици :rofl::rofl:

На Sandrin4, kuc, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  10. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.655
    Допаѓања:
    107.451
    Здраво друшки
    Како сте ми?
    јас никако од среда вечерта сум на диезепам и око немам склопено.Ми зуат ушиве ми се врти на моменти мислам срцево ќе ми излезе имам тахикардија но тоа е
    @Bubce38 нека ти е со помин побрзо да оздравиш.
    @Dust те :hug:
    Бидете ми поздравени ве :hug:сите

На Sesil, Sandrin4, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  11. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    154.666
    Чекај чекај се породи ти? Јас каснам или ти првпат соопштуваш тука? Како и да е нека е живо здтаво и весело, само убавини да ви носи. Ех кафе у куба либра на платформа надвор од сезона ми е топ, деца трчаат лулашки плажа, ние се сончаме, мераци, ајде здравје на пролет.
    Преубав денов ама каде со 39 т :doh:, сакам да ја изнесам малку ако и спласне, оф бре. А не да имам и за чистење и се, ама колку стасам. Усправ мали алишта од големион да извадам од шифоњер, се мислам што да им правам. Дал нешто да чувам за малава или се да давам. Си носи работи од брат и за по дома ама пак се трупа многу, ми треба уше еден помал стан за ствари чување :envy:
    @Dust :hug:не сакам вакви совети да давам ама одамна делуваш како да не си среќна, или седни го на еден отворен муабет, ако не го бива и тоа размисли убаво ама немој да остануваш во зачаран круг само од навика, млада си многу :hug:
    @Annath да мине брзо и кај вас, гледам во иста каша сме викендов, аман од вируси веќе

Последна измена: 16 февруари 2019
    На bittersweet, Sesil, Sandrin4 и 26 други им се допаѓа ова.
  12. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    во моментов...;)
    IMG_20190215_192324.jpg

На bittersweet, Sesil, kuc и 30 други им се допаѓа ова.
  13. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    @M&M ти благодарам мила :hug: :inlove:ама бејби е на место сеуште (fingers)минатава недела за малку ќе се породев, добив болки ама ми ги смирија, строго мирување и завршив в болница веќе сум во 9ти ама на почеток .... Сега чекам секој момент :inlove: мислам на воведен пост пишав дека "малку" сум трудна :D тоа беше околу 7ми месец кога ви ја посетив темата :$

Куба си е приказна за себе :sun: обожавам дремење таму особено во зимски сончеви денови :sun: собирам Д вит. :lol: сега и бебка ќе ја сончам таму :angel:

Ќе ве известам кога ќе пристигне @LiliBoz ќе има снајка, треба мекици да прави :lol::lol::lol::l:

На Sesil, kuc, Peco и 26 други им се допаѓа ова.
  14. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Слика со наслов : За Султанските Работи (highfive)

Многу вкусно изгледа (y) наздравје :mm:

На kuc, WORRIED.BT, Kaetana и 15 други им се допаѓа ова.
  15. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.122
    Допаѓања:
    7.460
    Za bivshi ljubavi nemalo koj znae kolku no site bile vrski NAD Edna godina. Klasichni studentski ljubovi, edna zabraneta , nekoja kratka ednodnevna itn. No samo edna mislev dolgo vrème e nesudenata prava. Zivotot mi napravi slucajna sredba posle mnogu godini koga sfativ vo 10 min toj istiot ostanal na toa nivo na evolucija kako na 20 god, so mali lagi I golemi nakiteni zborovi. Intuicijata sum si ja pocituvala I taa nikogas ne me prelazala. Imalo prekrasni, dlaboki I iskreni relacii no nedovolno za da go podelis so nekogo zivotot. Ne velam deka idealnoto go odbrav, no dovolno za da se nasmees, za da se skaras I smiris, pa kolku trae nebitno e. Si gi nadziveav stravovite, verojatno toa so vozrasta doagja. Ne se zadlabochuvam vo minatoto no Gospod dosega me chuval I postedil od problemi koi ako ostanev so niv , ke gi imav. Za zal od fini momchinja nekoi go imaa pogreseno patot, nekoi seuste go prezivuvaat pubertetot ili se vo drugi dimenzii.
    Sudbinata ni gi pravi najdobrite izbori za nas, za da izvleceme najdobro od sebe.
    P.S. Chovekot IMA dolznost kon sebe si da se napravi sreken bez razlika na cenata koja ja plaka. Zatoa sto samo toj znae sto e sreka za nego.

Последна измена: 16 февруари 2019
    На bittersweet, Sesil, kuc и 26 други им се допаѓа ова.
  16. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.443
    Допаѓања:
    143.610
    Не сум имала јас некои пропаднати љубови. Маш ми е првата сериозна врска и мило ми е што е така.

Кога ќе пораснам сакам @ninja35 да бидам.

Еве и од мене едно тазе
    516F3491-564F-493E-800C-06E296BE59E5.jpeg

На bittersweet, Sesil, kuc и 26 други им се допаѓа ова.
  17. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.122
    Допаѓања:
    7.460
    На kuc, Peco, Bozica1980 и 7 други им се допаѓа ова.
  18. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.791
    Допаѓања:
    214.332
    Dobar den i od mene.Pecam kiflicki i uzivam na soncevo,mi treba od se tmurno okolu nas.Detevo od spienje stana na testo mu zamirisalo,so nos ke bese:lol:.@Bubce38 pobrzo ozdravuvanje:hug::hug::hug:.I mene me bendisa toa vo pajncata-tanjirot de na @ninja35

На Sesil, kuc, Peco и 21 други им се допаѓа ова.
  19. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    23.823
    :hai:

Дремам на работа, кафето го испив, ве исчитав (конечно сум во тек со муабетите @Mr. Right :rofl:) и сега не знам што да правам, а работа немам многу.
    Би сакала да можев да излезам и да испијам едно кафе на сонце, ама нема.

Мене периодот на факултет ми беше еден од најубавите во животот. Средно не ми беше ништо посебно.

На bittersweet, Sesil, kuc и 21 други им се допаѓа ова.
  20. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.594

Браво душо...ме воодушеви со твоето пс.:hug::)

Цел живот се обидувам други да направам среќни а јас се заборавив.
    Но, никад ни је касно!

На kuc, WORRIED.BT, Bozica1980 и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.