Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. malerozna

malerozna Форумски идол

Море јас ако ти дојдам, нема да се пофалиш :D

Не сакам да се мешам, а одамна "наекнувам". Таков виран маш не ти треба :hug: ете, го кажав.
    Ко те видов во Берово требаше да се симнам од колата и да извадам една тојага од багашник. И уз кјотек да ти се претставам. Со специјален поздрав од Пакистан и @SV1911 како што е ветено одамна.

Немам време баш да читам сѐ сега. Вечер ќе читам сѐ и ќе пишам. Неколку теми треба да опфатам. Напишав еден голем на денот на сообраќајката ама го избришав.

Ќотек може и @Bubce38 да изеде. Џенцка, ако докторот не те стега доволно, јас доброволно идам со неколку колеги. Под надзор 24/7 ќе те ставам и памет ќе ти дојде.

Која друга е за "ќотек" да крене да прста. А јас нели "најарна сум" ... (facepalm)

Понеделник едвај чекам да дојде :sun:
    Од ко ќе помине ќе ви кажам зошто :wasntme:

Ајт ми помина паузата. Умни да сте сите до една.

bittersweet, Sesil, mal.ecka and 20 others like this.
  2. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Ние во Александар палас славевме. Темно син фустан имав. Прв пат отидов да ме шминкаат и фризура да ми направат, и ко кловн ме направија. :) Лилав, темен кармин и сива сенка. Заглавена у 80те ќе да беше цуцата. Сакав да ми ја навитка косата. Стално таква ја носев за искачање...во тие години. Ме убедуваше дека намојата глава и фаца не стоело и ми направи сарма, ко на теткица некоја. И така, живо малтретирање и гњаважа имав пред матура ради ретарда фризерка. :)) Дома коа стасав со сапун се измив и ја растурив фризурата. Сама се нашминкав и обична ми беше косата. Отидов без партнер:))) пошо, имавме проблем во комуникација со тој што уствари сакаше да ме покани и се обиде. Уште тогаш проблемот си постоеше:)))) седеше 4 години позади мене. 4 години ме скубеше, надимаци ми измислуваше, ме имитираше, гњавеше...он да ти бил заљубен. :) И така. битно преубаво си поминав потоа. :)
    Убаво време, интересни луѓе...
    IMG_20190216_121155.jpg

bittersweet, Sesil, Sandrin4 and 25 others like this.
  3. mareane

mareane Форумски идол

Реков ќе зачистам ,ми се расипа смукалката.Т.е.цревото се докрши ,искина.Незнам дали може ново да се купи а да пасува.Се изнервирав ептен.Уште таков трошок ми треба за нова правосмукалка.
    Ми иде да се пикнам под поларното ќебе и да не мрдам со денови.
    @Bubce38 побрзо да ти помине и навистина чувај се .:hug:Треба твојо доктор малку да те подбере.(fingers)А и прекини со диетата може ти се намалува имунитет.Јас така си се тешам.:wasntme:
    Побрз помин и на @LiliBoz ,како и дечките на @Annath i @M&M ...
    Ми се оди и мене Охрид ама сосема сама без деца без маж може некоја другарка ,како на пр. @♡BuBaLe♡ и цел ден да седам на некоја тараса и да буљам во езероно.

Sesil, mal.ecka, Sandrin4 and 22 others like this.
  4. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Ела си :hug: цел ден ќе седиме, и ќе ќутиме .....после ваков ден ми треба таков одмор :whew:

simonka93, M&M, kuc and 13 others like this.
  5. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Уш две :D
    IMG_20190216_153756_686.jpg 20190216_160714.jpg

mentalmk, bittersweet, Sesil and 28 others like this.
  6. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Поштено се навежбав :muscle: Не е многу, ама за мене маратон со трчање, пречки и пливање преку брановито море :drunk: Вага оди надолу, мускули воспалени, ама се осеќам предобро. Ова ми требаше.
    За љубови имам што да кажам, ама пошто не сум веќе анонимна, не бев ни претходно де, ќе си задржам за себе. Со мм мислев нема да трае, некако во таков период дојде, ама испадна дека е човекот кој ми требал и сум го барала цел живот. Прва сериозна врска, повеќе од 10год. заедно. Поминавме многу заедно, и колку некогаш и да ми доаѓа да го фрлам низ прозор, го сакам најмногу. Поради него станав многу подобра личност од претходно. А за минатите, доволно е што сме во добри контакти. Дури и со најголемата љубов од средно се допишуваме одвреме-навреме, си разменуваме мислења околу воспитување деца, фамилијарен живот итн. Меѓу-људски односи :D Исис, само ќе кажам дека е одвлекување внимание, или евентуално да спречат собирање протести поради името. Подобро со сеење страв, неголи со полиција.
    Убав денот, може ќе прошетам и да се подновам нешто. Ако знаете каде има попусти за обувки, кажујте ^_^

bittersweet, Sesil, M&M and 19 others like this.
  7. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

И јас така мислев и вистина било. :hug:

mal.ecka, kuc, Milobebence and 10 others like this.
  8. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Исчистено се',мал стан јбг па еден ден ми е доволно,и пералните извртеа, и ручекот е направен, и до маркет испазарив, фрижидерот беше подиспразнет.
    Сега на чисто си дремам,маж уште го нема-ми кажа само дека пределот околу Дебар и Струга бил многу убав.:)

Да почитам од книгава па да одам на козметичар во 18ч.

Убав викенд имајте, врата цел ден ми е отворена, утре цвеќињата ќе ги подготвувам, рано ми е за на тераса,уште во ходник ги чувам на топличко:inlove:

И тоа, ништо посебно денов, дури заборавив да зборам,оти сама сум си:|

bittersweet, Sesil, M&M and 24 others like this.
  9. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Бубче :hug: лелеле шо убав бил Охрид :inlove: не го имам видено две недели денски :worried: (facepalm) лелелелеле се шекнав готово..... :@

♡BuBaLe♡, M&M, Sandrin4 and 12 others like this.
  10. LejlaD

LejlaD Форумски идол

♡BuBaLe♡, M&M, Sandrin4 and 9 others like this.
  11. PUPICA

PUPICA Форумски идол

@gjoker4e се понаша како јас во мајчински:mm:
    Или седи си или оди си;):D

Не дочистив,допрва]:)

M&M, mal.ecka, Alishan30 and 13 others like this.
  12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Убав ден... Стварно убав. Плус заборавив вчера да ви кажам петочки бонус ни легна од раб:$ па денес шетајќи со маш планиравме што како ќе правиме.
    Од понеделник мајстори да барам треба. Со време да си фатам јер од април осеќам ќе имам голема улога на работа. Му велам на маш ако јас останувам прекувремено дефинитивно нема да фали твојата плата. Ама емотивно не знам дали ќе издржам. Дете ќе ми фали. Не сум до толку м*доња. Живи били па видели. Прво понеделничкиот план да пројде како што треба. И наредни 2 недели. Ако се е ок конечно ќе се опуштам. Моментално се во животот ми е ставено на коцка до 1 март. Вклучувајки го и здравјето на син ми. Стиснете палци за нас.. .вие арни?

DAngel, bittersweet, Ariel and 26 others like this.
  13. elena.mak

elena.mak Популарен член

Најарни, фала на питајнце. ;)
    Се настегав една чинија леќа на барање на ќере, може да се удави во таа пуста леќа. Ќе се гледа некое филмче ако не збеснат децата, отупевме веќе. Муж најави кока кола, за никаде сум била деновиве па затоа не ме закачнал ама една недела била границата. :D Ок, не се бунам! :$

Што ќе правиме вечер, ќе бидне некое журче тука? Имам нов ф'стан, немам кај да го шетнам .(hollest)

bittersweet, Sesil, M&M and 27 others like this.
  14. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Маж рече ќе ме оставил сместа и секундарно ако уште еднаш го направам истото .
    А само одварив две јагнешки главички да сварам чорба .
    И си ги сервирав мозокот и јазикот од истите .
    Леле луѓе , до сега ме нема видено дека тоа го јадам . Он додуша ни чорба не јаде, јагнешка или телешка ,ама не му било гадно да гледа како јадам од овие чорби .
    Али ова сега што го виде ( како се ситам на главичките) рече ги преминало сите граници .
    Ме тераше у секунда да фрлам и глави и све :(
    Си ги качив сосе тенџере кај мајче.
    Утре таму ќе си варам .

Знам дека на многу девојки од темава кожа им се ежи од вакви работи , ќе извињавате.
    Ама нели па така се прават вистинските чорби :)

Ејјјј уште не ми прави муабет .
    Љут е ,сафра :(

DAngel, Cka, elena.mak and 22 others like this.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

^Со солзи се смеам Бубче!
    Ама за ќотек си вчера на инфузии денес чорби праиш. Лежи одмарај таму!

elena.mak, simonka93, Dust and 11 others like this.
  16. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Леле @Bubce38 и јас ко маШти:puke:
    Земи главите и чудата и дојди заедно со Пупо да се сладите:tmi::envy:

И јас ко ќе го видам мојов како се слади со глави,опашки,нозе,фаќам магла:drunk:

Се заседнав,место да мрднев газ за утре раат да сум...

elena.mak, Sesil, M&M and 13 others like this.
  17. friendy

friendy Форумски идол

Србија во Нато, а јас не знам. Ме збуни Рајт.:|
    Си купив слатко од зелени смокви. Се сетив на времето, кога имавме гости се служеше слатко во послужавник со штиркано миЉе и чаша вода. Убави времиња.
    Се мислам кафе или какао.:?:
    Пред некој ден прочитав дека луѓето што пијат кафе без шеќер биле психопати. Не знам само која е поврзаноста? Ќе треба да прогуглам.

elena.mak, Kaetana, Sesil and 16 others like this.
  18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Син ми вчера ми кажа да одам кај докторО да ми направи бебе, и од мешето да испадне бебенце:^):rofl:.
    Денес ме праша до кај е бебнцето кога ќе го вадеме од меше:^)(facepalm).
    Кај да најдам ДОКТОР бебе да ми направи?:D

19. mareane

mareane Форумски идол

Сум спиела повеќе од два саати...И не ми се стануваше.Понекогаш кога сум занигде само спијам.Тоа се ваќе знаци на депресија?Станав и доискажав на големата тоа од сонот,(иако е за џабе знам,ама ако нека е....)се налапав благо и сега кафе ќе пијам.Вријам а не сум ни во пмс .само сум во реалноста.

@Bubce38 ,земај главите и идај кај мене .Заедно ќе си ги јадиме.И мм од тоа не пробува и потполно разбирам дека се лути.А јас се од такви чорби си сакам...Сега имам во фриз трбушка и црева јагнешки ,ама ќе одам кај мајка некој ден а таа пубаво ги спрема(ше),заедно да ги направиме ...

20. Annath

Annath Форумски идол

И јас сум психопат тогаш.

Во Систина :!: Александар Бојаџиев :P

bittersweet, Ariel, Sesil and 18 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.