Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Сликава ми излезе од утрово некаде, мислам дека многу жени ќе се пронајдат во неа. Не е целосна само - заборавиле на жените да им ги нацртаат децата на рамиња.
    @menelele :hai:
    DD1C6635-379E-4C7D-A35B-04A26F893FEC.png

На menelele, Skorpija25, kuc и 24 други им се допаѓа ова.
  2. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.729
    Допаѓања:
    6.659
    Vo Aerodrom.

На Sexybaby86, Annath, TeddyGrey и 2 други им се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Од мое искуство, постојат машко-женски пријателства.
    Имам такви, кои траат со децении и никогаш немало нешто повеќе од дружење.
    Добро.. еднаш, еден од нив, ме залапа од добро стоење. Го спеав, уште еднаш не му текна.
    Едниот дури ми е и 'втор брат' :inlove:
    Кога ќе размислам, повеќе имам другари, него ли другарки...:?: И геј, и стрејт..
    Ми оди со мажите.. Можи оти сум и јас маж во душата :D

Оваа настинкава, вирусов.. како да го речам, многу бе се одвлечка. Втора недела како се мрсулавиме. Ништо друго симптоми нема (освен првите 2-3дена,) само мрсулавењето.. Ама ме нервира.. нон-стоп сум со тоалетна до мене.. А и ќерче.. срце мало :l:

п.с. @LiliBoz Лилке, не е убо да ја викаш 'офца' жената.
    Каква е, таква е.. него сопруга му е. Живот ќе дели со нејзе.
    Ако го почитуваш него, ќе му го почитуваш и изборот.

На Skorpija25, kuc, vitamina и 31 други им се допаѓа ова.
  4. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    19.489
    Добар ден:)Истата ситуација од вчера..Турско:coffee: и кревет..Чекам да дојди време за на работа..
    Машко-женски пријателства постојат но во мојот случај секогаш се завршувало со чувства од машка страна и неможам да ги декларирам како best frend.
    Еден другар толку ми имаше помогнато и ок дружба имавме се додека официјално не ми изјави љубов па официјално беше одбиен и тоа повеќе пати.После неколку години стана и упорен и напорен иако е во брак и скроз се повлеков..На моменти ми иди ќотек да му удрам..Културен е но опасно зајадлив (откако деф.свати дека меѓу нас ништо нема да има) а јас со ниска толеранција па можи да ескалира кавга..:swear:
    Имам школски другар и убаво другарство ама само преку мобилен или пораки..Секогаш бил тука за мене,коректен и правичен.Взаемна симпатија имаме но никогаш преку граница на пристојност и пријателство..Но неможам да се ослободам од мислата дали ќе постоеше ова другарство ако ја немаше оваа симпатија..8-|
    Ме дрма стрес пред работа..Ми се смачи од сезоната..:(
    Отидов доручек да правам..

На Skorpija25, kuc, vitamina и 26 други им се допаѓа ова.
  5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.401
    Допаѓања:
    260.086
    За машко - женско другарство имам искуство и од себе и од на ех маж. И тврдам дека во одреден период се појавуваат симпатии и чувства, затоа во брак или заедничка дружба или се знае на дистанца. Ние тогаш сами направивме тоа што треба.
    Јас ете не би била мирна ако тој постојано оди сам на кафе со другарка. Или собрани и само тие разговараат. Глупи се ситуациите. Кога веќе стапувате во брак знаете дека постојат некои работи кои треба да се на прво место и да се почитуваат. Другарите се битни, ама партнерите се побитни. Тие никогаш нема да ве изберат вас пред партнерот. И не треба. Се додека они се битни, тогаш работава кај вас смрди. Питај паталец работава:).
    Лил ако и смета, прифати го тоа и приспособете се на нејзе, направете ја ситуацијата и нејзе да е угодна. А се додека тој крие и сака сами да одете на кафе и да нема повод, вие и давате причина да се сомнева и да е во право.

На bittersweet, Skorpija25, kuc и 26 други им се допаѓа ова.
  6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.944
    Па ја ја почитувам де. И осми март и честитам. Она е таа што откако се земаа му брани . Еден лист сила и даде

На DAngel, Annath, referentka и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    @LiliBoz снајка е на место, нѐ пушти ја дома :party: :party: :party: пресреќна сум :muscle: турско кафе после една недела :party::party::party::party:ми се свиѓа сликата од @malerozna :rofl: секогаш ова му го велам на мм кога ќе се скараме, ама и дополнување додавам... " - Немам после кого да сакам" :rofl::rofl:така си се смируваме :wasntme::l:

На Skorpija25, kuc, Sesil и 21 други им се допаѓа ова.
  8. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    19.489
    @LiliBoz
    Има вакви напорни сопруги всушност крајно токсични..И јас многу, многу не би се притресувала нејзе да и е угодно..
    Што и да направиш пак си кривец..Колку и да се трудиш да биде комотна дружбата нема да биде..

На kuc, DAngel, Sandrin4 и 9 други им се допаѓа ова.
  9. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.801
    Допаѓања:
    145.384
    Добар ден!:sun:

Свете сончко, чекам да се јави свеки дека малиша станал од дремка , да си го земеме и на прошетка. 8)

Имам другар. Никој до сега од нас не изјавил љубов. Сме оделе на одмори заедно, спиеле во ист кревет и останало пријателство. Единствено што моментално не дели е далечината. И иако не е тука си праќаме покани за сите поводи кои ги славиме. Еден период кога бевме сами и без обврски толку многу дружевме што мислам дека кога тогаш сме успеале да ја исконтролираме ситуацијата, добри сме. :D Последниот пат кога беше овде иако ептен кратко успеавме да се видиме. Со него разговорите ми се психо терапија. Не знаете колку е смирен. Се што ми кажал и советувал се остварило. Кога почнав врска со мм само ми рече Ми се допаѓа Дафи, ќе биде од вас нешто. И би...

Во принцип сите мислеа дека некоја од мене и сестра ми му е девојка оти многу дружевме. Па некоја го прашала мајка му, абе со која од ќерките на Трајчо оди син ти. :^)

Сакав да пишувам и за љубовта ама аудиториумот е голем.:D

Една голема љубов, тежок крај. Покрај љубовта имаше и посесивност и љубомора, голема. А јас не можев некој да ми ги сече крилјата. Ставив крај и мислам дека ја донесов најправилната одлука. :u:

И една уште поголема.:l:
    Маж ми , мојата најголема љубов, без него јас сум половина човек. Тврдам со целото срце. Жива и цела сум само со него. :l:

Имам и уште за пишување. Ама друг пат, можеби.

Деновив сум пот импресии од ланската година ова време. Сите емоции, стравови, очекувања ги доживувам како да беа вчера. Ако нешто ми го топи срцето тоа е малото! Станав лигла поради него. :inlove:
    Доста лигавење! Убав неделен ден!

На bittersweet, Skorpija25, kuc и 36 други им се допаѓа ова.
  10. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Штознам, tricky ситуација е машко женско другарство. Мислам дека вистинско другарство, без да се замешаат чувства, е права реткост и исклучок. Во други околности секогаш се јавуваат чувства, најчесто од машка страна. Сум била во таква ситуација, со другар од градинка. После тоа веќе ништо не е исто.

Добар ден инаку, не ве поздравив :)

За љубови, имав една платонска, детска. Првата вистинска и најголема ми е мм, иако на почетокот не изгледаше така. Почнавме да се гледаме лабаво, двајцата деца од 17 години, зелени во главите. Ама се излажавме дека е така наивно, и ете сме 15 години подоцна заљубени исто како и тогаш. Сеуште ми светат очите кога го гледам, сеуште кога ќе му ги чујам чекорите по скали дека доаѓа, трчам пред врата да го пречекам и гушнам. Баш што вика @duffi пола човек сум без него, тој ме надополнува. И покрај него станав многу подобра личност, дефинитивно. Прекрасен човек со голема душа, прекрасен сопруг и одличен и грижлив татко. Можев ли повеќе да посакам? :inlove: Мојата вечна љубов. И до ден денес не можам да му се лутам повеќе од 15 мин :):l: Иако некогаш ми иде да му ги фрлам парталите од тераса, еден ми е и си го сакам најмногу :angel:

Чекам бебе да стане, па да си поиграме со кучето во двор. Кои радости се тоа луѓе немате појма. Бебка моја писка на цел глас од среќа, уши ме болат :D
    Почна да пушта по неколку чекорчиња, па со кучево уште толку се ослободува. Ама сепак не рачунам за проодување додека не заоди убаво. Цуцка моја :l: Ако е расположена потоа може и до зоолошка да прошетаме, ама ќе видиме.

Шо да праам за ручек? Немам идеја :wasntme:

На Skorpija25, kuc, vitamina и 32 други им се допаѓа ова.
  11. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.791
    Допаѓања:
    214.336
    Dobar den i od mene.Corba teleska zgotvena,starive uste vo 10,30h srkaa,da ne se mozelo da se poceka.Palacinki gotovi,znaci i blacko lapnaa,sega na terasa uzivam so kafe,da odmoram trovce.Za prijatelstva masko-zensko sto da kazam,duvam i begam.Za drugar od detstvo,ama nisto poveke,ovie svaler mi go napravija na vremeto,i toa zosto-kafe sum piela i to ne so krienje,i muabet sto sum napravila.Divjak napravija od mene,i da treba so nekoj da se pozdravam,od daleku i begam,ni sili ni nervi imam za cirkuzi.Druzeljubiva i vesela bev,otvorena za druzba-bez drugi nameri,sega veke ne.....

На bittersweet, Skorpija25, kuc и 24 други им се допаѓа ова.
  12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.944
    Мило ми е што сте дома срц. Во Болница колку и да е ок човек знаејки дека си таму утепува...удри една тулумба од зетко :D
    Еднаш ме прашуваше да и објаснам детално што работам. Детално се мисли етапа по етапа цела моја кариера. После тоа што биднало со планот пред 164 год што сум го имала. И не ја сфаќав сериозно. После ми стана јасно. Само за да не зборам со него. Не ми се веруваше. Му велам на другаров зар до толку е бре. Ми вели да до толку е.
    Лош збор за неа он немаше нормално ептен си ја сакаше и све. Ама у задње време откако почна ептен притисок да му прави го гледам и него не му е веќе сеедно, чим почна да ја напаѓа у муабет...
    Она сепак е помала ај да не речам позелена. Ние гледаме оџакот да ни е право, она мисли ќе и е право со сила. Ќе порасне... Ќе и помине.

На kuc, Sesil, DAngel и 13 други им се допаѓа ова.
  13. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.444
    Допаѓања:
    143.625
    И да постоеле машко-женски пријателства пред брак или врска, нема причина потоа да не се дружат сите заедно.
    Нема зошто да се дава повод за љубомора. А ако некој е љубоморен без причина, е тоа веќе треба во корен да се сече.

На duffi, WildMk, JuLleE и 13 други им се допаѓа ова.
  14. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Тие што ми беа и другари и другарки од деца се испоженија и испомажија повеќето со другарите на мм и сеуште другаруваме.
    Цел живот ги знам, уште од кога правевме торти од кал како деца со девојките и игравме кошарка со машките.
    Кога се дружиме,заедно се дружиме сите, не двајца по двајца.
    Сама со другар не би излегла на кафе ниту пак маж ми со другарка, колку и да сме блиски.ете.

Дежурна во итната бев со домашниве, напад на бубрег на свекор ми, квалитетно исто ко јас да бев на работа цела вечер, во 5 ипол си легнав:headbang:

Сега сум ваква:drunk: и се ме боли.кафе пијме со мм да се расониме:coffee::coffee: план за денес-никаков. На село ќе се оди:sun:

На Skorpija25, duffi, bittersweet и 22 други им се допаѓа ова.
  15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.944
    Тоа го тврдам и јас. Кога се земавме со мм он знаеше кој е другаров. На свадба ни беа заедно. Е како се земаа они таа скроз сака да ме тргне. Сам ми кажа врши притисок. Претходно страв изгледа и беше па имунитет и дава потписот во матично за да прави глупости. Пред се сама треба да е свесна дека ниту он е мој тип ниту јас негов. Повод барем од моја страна немала никогаш да се сомнева. Што и стана на женава стварно не знам.

Околу чуства. Во 10 год другарство никогаш не сум Осетила некое екстра чуство за него. Од прв ден си имаме речено другари сме и стоиме на тоа. Сме биле заедно и пијани и трезни и на предавање и на работа и сами и во друштво и во се. Никогаш ништо не сум посакала а претпоставувам и он. Нашето другарство беше интензивно. За други такви не можам да речам, ама за ова да, беше чисто. Затоа и ме боли што ова го прави.

На duffi, Ariel, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  16. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.372
    Допаѓања:
    279.022
    Нити јас нити мм сме љубоморни.Ама искрено гледање на сами со другар( ка), па и ако е тоа зачестено не би ми било пријатно ни мене а не верувам ни него.
    Дремам дома а надвор пука сонце.Пред двор е мерак за седење а мене не ни се седи.
    Фб се думам да затварам.Или само реклами за намалени чизми или лоши вести,овај скокнал во Вардар онај имал сообраќајка.Поарно да гледам која кај се бил кај се прошетал отколку ова.

На Skorpija25, duffi, bittersweet и 21 други им се допаѓа ова.
  17. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.483
    Допаѓања:
    91.220
    Не сум конзерва ниту посесивна ама мислам дека се ретки машко --женски пријателства во кои нема скриени емоции бар од една страна.
    Е одржување на тие пријателства во брак се малку покомплицирани од причини што иако никој не е ултимативен господар на партнерот но во прашање се приоритети.
    Ако денес имам саат време слободни сакам да ги поминам со партнерот , а не со другар.
    Лил,ти немаш право да се лутиш ако она му врши притисок или му лупа забрани.;)
    Нејзин партнер е,и хартијата и дава право. Можеби има причина поради која се чувствува несигурно и нема доверба и тоа е проблем што он требало да го реши.
    Како и да е, од искуство, кога се работи за пресинг од брачниот партнер најчесто завршуваат другарствота, а не бракот.

На Skorpija25, duffi, kuc и 21 други им се допаѓа ова.
  18. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.086
    Допаѓања:
    154.676
    Ај здраво :)
    Се поспа докај 7:30 после мала драма околу 3 сабајле.
    Се изначистив, сега пред малку седнав, ручек имаме (подгреана сарма поубаво здравје :) ), мм изрази желба и за пржени компирчиња па само тоа ќе се доправи. Сакав малку да ја изнесам малава на 20м да ја фати сонце и воздух ама не сака, нема енергија дете, не ја терам со сила, се утепав ид отворање прозори од соба во соба, бар дома да се проветри асално. Така да денес ќе си дремам дома, не дека ми смета ама ми е жал за малово. Ај ќе оздрави ќе се шеткаме. Решив да не ја носам на лекар, барем до утре да видам како ќе тера, еве ја од сабајле околу 37 има, пие течности јаде супа, се надевам вака да помине.
    Јас израснав со комшијата што ни беше на спрат, генерација бевме и многу се дружевме како деца, бевме јас он и брат ми како трио. Се дружевме и понатака сигурно докај 20 год, немало никогаш никакви знаци дека може да премине во нешто друго, после се преселивме па секој на своја страна свој живот веќе не се ни гледаме освен ако не се сретнеме негде. Некои пријателки ми се чудат што сум толку лабава во однос на дружбата на мм со некои другарки, ама јас си го знам и него а и другарките доволно добро, бидејќи реков ни се заеднички, никогаш не ни помислувам дека може нешто да има. Ако му дошло до тоа налет, а искрено и многу ретко излегува, не ми дал нилогаш причина да се посомневам.
    Каде во Аеродром? На приземје си велиш, кај нас лани имаше неколу провали во станови на 1ви спрат :doh:, а и во нашиот влез комшиите на приземје еднаш ги ограбија. Уплав имам од ова, најмногу ме плаши некој да не ни се ушуња додека сме дома :worried:

На bittersweet, duffi, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  19. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.944
    Далеку од тоа дека јас сакам да им заврши бракот. Само не е во ред притисок да се врши врз партнерот. Не сме малоумни и не сме забулени до толку. Не му верувала ради неговото минато. Па што се омажи со него ако не му верува?
    Ај сериозно луѓе кажете ми.
    Дали му верувавте на партнерот кога рековте да?

На duffi, kuc, Sesil и 13 други им се допаѓа ова.
  20. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.791
    Допаѓања:
    214.336
    Nasamo ne mi ni teknalo da pijam kafe,ni porano ni sega,javno vo prisustvo na maz mi bese,toa za slucajot od pogore,ama do srz me navredija,pa od togas se drzam nastrana od kakov i da e kontakt.Znam deka ova e najglupavoto nesto od moja strana,no nema drug nacin.Najcesto e deka onoj na koj ne mu cist obrazot,sekoj eden okrivuva-no toa e

Последна измена: 17 февруари 2019
    На Skorpija25, duffi, kuc и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.