Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.751
    Допаѓања:
    176.045
    Таман да ставам една омилена песна од него овде ,читам починал сабајлево во сообраќајка.
    Прочитавте ?
    Шабан Шаулиќ

На Tajnaotrovna, Skorpija25, duffi и 10 други им се допаѓа ова.
  2. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.483
    Допаѓања:
    91.221
    Ама нивна работа ако не му верува или има проблем со самодоверба.
    Ти си сигурна дека од твоја страна немаш никаква скриена емоција,но за него неможеш да тврдиш.
    Можеби приметила нешто кај него,не кај тебе,па затоа му врши притисок.

На Skorpija25, duffi, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  3. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Ни на свои очи не си верувам, не па на други па и маж ми да е.Не верувам, можеби љубоморно звучи ова но не верувам, реков ДА но, со резерва секогаш;)

На Skorpija25, duffi, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.946
    Ептен им посветивме внимание а реално нема потреба. :D
    Инаку и ја прочитав дека Шабан отишол у вечните ловишта..

На Sexybaby86, Annath, Peco и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.751
    Допаѓања:
    176.045
    Ај на темата малку и јас
    Немам машки другари
    Никогаш не сум ни имала
    И ако подразмислам подобро ..
    Не верувам јас во машко -женски другарства.
    Маж НЕ пуштам сам да излегува со женско друштво , пример да иде на кафе со колешка . Боже сачувај .
    Безрезервно му верувам ама ете НЕ би се согласила да ми дреме на ручек со некоја пријателка ,колешка :shake:
    Или пак јас да се испентерам соС некој маж ( другар ) на сладолед :D.
    Ц!
    Не сме толку модерни ние :)

На Skorpija25, duffi, anaja1 и 19 други им се допаѓа ова.
  6. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Во принцип сум смирена во вакви ситуации, и мајка ми ја задржале, брат ми, татко ми, свекрва ми.... Размислувам со ладна глава :!: .... Ама вчера готово, ќе пукнев:worried:... Не можев повеќе, а не знам како се воздржав пред мм да не заплачам синоќа....;(
    Ама затоа сега кога сум дома поштено си се исплакав онака од срце ;( среќа што постојат и болниците, ама удираат на психа... Тулумби за десерт може после (highfive)

Потполно и целосно (fingers) .. Ептен си го познавам дека не е таков човек... Но многу често разговараме за вакви работи и пречки, доколку се појават да ги решиме на најмирен можен начин  (fingers):hug:

На Skorpija25, duffi, Dust и 17 други им се допаѓа ова.
  7. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Ден луѓенца!
    FB_IMG_1542017518019.jpg
    Бед хер деј во најава, кој има виткана коса ќе ме разбере. Од напред арна најарна, што ми требаше да се погледнам од позади... Ужасија сплескана со една суканица. Желатинска маска ќе плеснам една, ќе да и' треба малку протеинче. Од сабајле чистење, шетање, се' по малку. Ми се спие и ми се одмара, ама тоа во некој друг живот. Леб ќе месам за цела недела денес и тоа е тоа. Не можам веќе.

Имајте убав сончев ден луѓенца! :*

На Skorpija25, bittersweet, Ariel и 24 други им се допаѓа ова.
  8. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.372
    Допаѓања:
    279.035
    Што рече Алишан ни на своите очи не можам да сум сто посто сигурна а не на некој друг.Луѓе сме се менуваме ,знаеме некогаш да потклекнеме можеби на некоја ситуација.
    [Имав ситуација пред 10ина г кога тренаше да му верувам на мм или на некој трет.Безрезервно му верував нему познавајќи го без и тој да почне да се правда,ама има едно АМА ,црвот сакала неќела знае да ме сојаде некогаш.SPOILER]

На Skorpija25, bittersweet, duffi и 24 други им се допаѓа ова.
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Не верувам во машко-женски пријателства.
    Искуствено,кога-тогаш се обиделе да изјават љубов,па дури и пријателството завршило со неубаво зашто не сум можела да ги убедам дека дружењето било на пријателска база и дека немам никакви љубовни намери со нив.
    Несакам машки другари, а знам дека и Рефо несака:D.Љубоморко е.Не е болно,ама знам дека му пречи.И не се трудам да му објаснувам и да го убедам,едноставно ги почитувам неговите чувства и се држам на страна.Не ни имам потреба од машки пријатели.
    Кумашинката моја ,пример, има машки пријател ама дома на маж и не кажува:?:.Се дружат на работа,афтер ворк забави ама дома не кажува.Сто пати сме разговарале сами двете на таа тема, и е страв да каже дома дека има близок машки пријател.
    За мене тоа е погрешен потег.
    Ќе дојде ден кога ќе се разбере дома кај неа.

На Skorpija25, duffi, Dust и 20 други им се допаѓа ова.
  10. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.122
    Допаѓања:
    7.461
    Drugari imam dvajca.Edniot od 14 god zaedno drugiot od 30 god. Si idam na kafe,ne cesto no 2-3 pati vo godinata. Poveke na telefon muabeti. Prviot go obozava mm, vtoriot go mrazi zasto misli deka mnogu poise zasluzuvam.Cista sprotivnost se, zborime za se za zeni, muzi deca. Nivnite zeni me mrazat , no toa ne e pricina da ne se druzime. Mislam deka zenite me dozivuvaat ko konkurencija kako se mnogu poubavi, povitki, pomladi od mene. No nashiot odnos e iskren, sekogas mozam da rachunam na NIV za se. Dali IMA simpatii neznam, verojatno imaat no nikogas ne sum gledala taka. Pred niv samo mozam da se rasplacam ko dete, I tie da rikaat pred mene. Mnogu ubavi I teshki momenti spodeleni. Vo niv edinstveno imam potpolna doverba , na nikoj drug ne veruvam.
    Maz pustam so logo saka I kaj saka da ide.Ako IMA um ke go ceni toa ako nema negov problem.Ogranichuvajki mu ja slobodata negova znachi si ja ogranichuvam I svojata. Edno znam koj saka da izneveri I so lanci da go vrzes pak ke izneveri. Kontrola da mi pravi nekoj ili jas da mu pravam ne mi e nivo.
    Ako doznam togas ke resavam kako ponatamu.

Последна измена: 17 февруари 2019
    На Skorpija25, bittersweet, Ariel и 14 други им се допаѓа ова.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.946
    Од маш може да скријам само колку пари сум потрошила :D не дека нешто ќе ми рече туку од срам :$
    Ако почнам да кријам другар сама ќе се запрашам зашто го правам тоа кога дозволено ми е да кажам 8-|

На Skorpija25, Ariel, duffi и 18 други им се допаѓа ова.
  12. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Си биле блиски во муабети тие...
    После свадбата тој и "подговарал" за другарот и и кажал дека такви близини не почитува.Ама таа несака да се откаже.
    Незнам навистина.
    Еве читам дека имате машки другари.Се слушате неколку пати годишно,толку и одите на кафе...
    Ама јас машки другар го сметам некој секојдневно да се слушаме и гледаме.И со фамилиите ама и сами да излеземе па да си правиме тајни муабети.

На Skorpija25, duffi, Dust и 19 други им се допаѓа ова.
  13. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    @Bubce38 и јас сега прочитав и прво што помислив е тоа дека сите гинат во сообраќајки благодарение на несовесни возачи кои за не-среќа остануваат живи.

Второ сајко кафе. Пред ручек на гладно секогаш ми е поубаво.

Немам машки другари, а не планирам ни да имам. Не верувам во такви односи.:shake: Мм исто нема другарки, барем јас колку што знам.
    Си се дружиме со децата во слободно време.

На duffi, Dust, kuc и 13 други им се допаѓа ова.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.946
    Има период кога соработуваме и тогаш сме секој ден во контакт. Сега се немаме видено од летоска зашто дотичната секој пат кога ќе се договориме дали за стан што купиле, дали за нешто друго да се видиме и Искрцнува нешто. Јас не сакав да сум нападна и не реков да се видиме долго време. Еве баш пред малку ми пиша он. Кога на доручек. Му реков за 2 недели. Е кога се договараме ние лично нема ескивирање, чим сме вклучени сите обавезно пропаѓа ради неа.
    Го сметам за близок не ради често гледање.. Туку ради тоа што можам да го побарам Ако заглавам. И он мене. Дефиниција за другар ми е да е тука и во арно И во лошо...

На Skorpija25, Ariel, duffi и 17 други им се допаѓа ова.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.402
    Допаѓања:
    262.216
    Од сабајле сум зачувла цитативе
    Косми одговорила место мене.

Имам мажи пријатели. Од секогаш со нив подобро се разбирам. Со еден сум 100% сигурна дека ама баш никогаш немало никакви чувства од двете страни. Во спротивно 3деца можев да му родам колку време по дома сами сме минале. Еднаш му ја чув вереницата по тел дека му искоментира што пак кај мене е, ама најверојатно се разбрале. Тие се во брак а ние повторно се дружиме.
    За сите останати приказните ќе да се со по некоја емоција од различни страни.
    На маж верувам ама не потполно, има другарки, го сакаат жени. Знам дека пие кафиња и понекогаш заборава да ми каже:)
    Ич не ми пречи, на сите ни треба муабет. Скроз сум за никаде, знам.

На Skorpija25, bittersweet, duffi и 22 други им се допаѓа ова.
  16. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.946
    ич не си заникаде бошке :* додуше никој и не е. Само како перципираме на стварите е...

На kuc, mal.ecka, M&M и 8 други им се допаѓа ова.
  17. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    Јас верувам во женско-машки пријателства. Во машко-женски не верувам. Така сме чипирани машкиве, OS win3.11, понатаму не иде. Жално но вистинито. Би сакал да е поинаку, може и е, само мојот впечаток е таков.

На Skorpija25, Dust, kuc и 10 други им се допаѓа ова.
  18. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.594
    Здраво феминџинчиња:*

Читам тука дискутирате за тема која веќе ја има и мислам дека некогаш сум оставила мое мислење таму, но ајде да ви се убацам во моабетот(вообичаено од мене)...значи, од моево досегашно долгогодишно животно искуство, машко за пријател не можеш да имаш се додека не сте имале љубовни односи, се додека не сте се разголиле меѓусебно, мислам на физички и психички и поради некои причини сте го прекинале тој љубовен занос, сте прекинале сексуални контакти...Е ТОГАШ ќе бидете прави добри пријатели, за било каков интимен моабет без срам, за било каква подршка еден кон друг.

Ова ми е од исуство:makeup::)

пс.
    Со сите мои партнери јс сум во добри односи и никогаш се немаме скарано и да одиме некаде на кафе, тоа ке биде искрена седенка, пријателска и секој да може да си каже како му е сексуалниот, обичниот, фамилијарниот живот.

На mira.mira, duffi, Dadusicka и 7 други им се допаѓа ова.
  19. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.946
    Бабе ти мора да се прцнеш за да ти е другар а :rofl:

На mira.mira, Skorpija25, Sesil и 8 други им се допаѓа ова.
  20. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.276
    Допаѓања:
    22.137
    Здраво друштво , како сте :)

Во машки - женски пријателства не верувам многу.Имам едно лично искуство кое стави крај на пријателството со мој другар од средно , а имам и едно од блиска фамилија , каде фамилијарни пријатели , ете така машко-женскко пријателство заврши со развод на два брака ,а изневерувачите сега се во брак.Жената немаше некој добар брак , но мажот како што велат старите на раце ја носеше жена му , многу убав брак имаа.
    Незнам , немаме ни јас ни мм такви пријателства , но кога тој би имал и ако често одат сами на кафе , нема да ми е сеедно , се знам , ама и денес веќе ништо не е за верување.

За средно школо сте зборувале , тоа се најубавите 4 години во мојот живот.Многу плачев кога завршив средно ,како да знаев дека тогаш завршија и годините на безгрижност.После веќе се е по друго.Не дека не ми беше убаво кога отидов во Ск на студии , ама тогаш почнав да станувам по одговорна за себе , тогаш почнав да се грижам самата за испити , за облека , за јадење , да ги распределувам парите...Со еден збор , пораснав и влегував во светот на возрасните млади луѓе.

Јуле @JuLleE каде ма тие ИСИС во градот.Мислам дека сме од ист град , не ме плаши :D не , сериозно има такво нешто ? :|

На bittersweet, Skorpija25, duffi и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.