Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.372
    Допаѓања:
    279.035
    Јас па обратно мислам дека после "прцнуење" што би рекла Лили тука веќе нема место за другарство...

На bittersweet, Skorpija25, anaja1 и 15 други им се допаѓа ова.
  2. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.594
    Ако сакаш искрен пријател на кого можеш и газот да му го покажеш за да провери бемката да не ти се проширила..ДА, така е!!:)

На Bozica1980, LejlaD, Milobebence и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.946
    Среќа немам бемка на аналниот отвор па не мора да се прцнам :rofl: не се лути ратке. Се зезам

На Skorpija25, mal.ecka, Bozica1980 и 6 други им се допаѓа ова.
  4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.946
    Пецо зашо избриша мочнав од смеење :rofl:

На mal.ecka, Bozica1980, Milobebence и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Ништо од тоа што го планирав за денес не направив. Станав, се излежавав до два, пиев кафе и еве сега ручам. Макарони. И пак ќе си легнам. Не знам, некако мене денов ми е за никаде. А надвор гледам колку е убаво. И деца играат и викаат. :)

Во суштина мислам дека машко-женските пријателства подобро и подолго опстојуваат отколку машко-машките и женско-женските пријателства. Имам другарки со кои одиме сами на кафе или вечера или било што. Едната и живее со дечко и. А ги гледам и баш се лабави двајцата, во смисла не се љубоморни двајцата. Сум излегувал со нив, излегувам и ќе излегувам. Такво ограничување ич нејќам. Премногу драми исто. Не сум љубоморен. Најмногу нешто што мразам е лажење па макар и за најмала ситница да е.
    Додека не ја прочитав оваа реченица мислев дека претерува жената, ама во право си и ти. Може навистина има повод да не му верува.
    Во бракот доаѓа до проблеми, па дури и овие најбанални за кафе, затоа што повеќето не влегуваат во брак со отворени карти.

Едвај чекам да помине месецов.
    Убав ден да имате. :f:

На SV1911, bittersweet, Skorpija25 и 23 други им се допаѓа ова.
  6. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.422
    Допаѓања:
    37.626
    Пред да се омажам имав двајца другари. Другари во буквална смисла на зборот. Заедно јадевме, спиевме, немаше тајни, секој ден бевме заедно. Откако се омажив сама по себе не ми е убаво да имам такви другари. Едноставно мажот е најдобар пријател.

Сега не би седнала ни на кафе на пет минути насамо, а не пак нешто повеќе. Ептен ми е модерно тоа мажена и женет сами на кафе. Барем тројца да се. Чисто да се прикрие пред јавноста ако има нешто меѓу двајца од нив. :lol:

Колку неверства се кријат под машко женските пријателства.

Верувам дека е МНОГУ ретко такво пријателство.

А да не бев мажена повеќе би сакала маж за пријател отколку жена.

Убав ден!

@PUPICA Ќе седнам кога ќе пораснат децата. Сега за сега ќе ве ѕиркам од време на време.

На SV1911, Skorpija25, duffi и 21 други им се допаѓа ова.
  7. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.594
    giphy.gif

Е ова е криво мочање:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl: не можев да му одолеам на гифов:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

Кај мене на работа па има многу жени што мочаат на криво...се околу шоља е помочано...дали не центрираат добро или што..немам појма:hai::lol::lol:

На M&M, Skorpija25, Ygritte и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Втора дремка на бебе, второ кафе на мама и време за Фемина :party:

Се изнашетавме ние денес. Бебе се комираше одма, маж до неа на спална хрчи, а мене ми се муабети, па дојдов тука. Чудна сум, пре би да си пишувам овде отколку да дремам на телефон со саати правејќи муабет со некого. Исклучок е снаа ми, со неа киснеме на моб пошто ретко се гледаме периодов.

Јас како што кажав, имав другар најдобар од детство, ама после неговата изјавена љубов, се сменија работите. Свесни бевме и двајцата дека така ќе биде, но ете тој одлучи да ми каже. Сега се гледаме повремено, за поводи, родендени и слично, ама далеку сме од тоа што бевме. Криво ми е, но од една страна отсекогаш потсвесно знаев дека нешто ќе се роди од едната страна.
    Маж ми има другарка од средно, не се премногу блиски, но ете повремено се гледаме и си идеме на гости, јас, мм и бебка со неа, нејзиниот маж и детето. Сам не бил со неа мм на кафе, не зошто му бранам, баш напротив. Веројатно не осетил потреба за тоа, не знам. Инаку, си веруваме во тој поглед комплетно. Моето размислување е следново: што дека ќе му забранам да оди на кафе со другарка? Зарем ако сака нешто да направи, не може било кога и било каде? Се е до желбата и (не)довербата, затоа не се оптоварувам. Башка го познавам толку добро, што ако прави нешто, одма ќе знам. Не знае да лаже ни за проста работа како на пр.колку пива испил, па ќе се шуња таму со некоја без да го провалам. Нема теорија :D
    Јас го лажам исто ко Лили, само за тоа колку пари сум потрошила :D
    Другарка ми на пример се омажи со дечко и иако си знаеше дека е женкар. Додека беше трудна, он имаше афера со една девојка, другаркава дозна и овој призна и никому ништо, сеуште си се во брак. Муабетот ми е, секој со своето. Ако некој е спремен да го поднесе тоа, нека. Јас сум секогаш за карта искреност. Мене ме здоболе многу за неа, ама нејзе и помина побрзо од мене. Има и такви луѓе ете.

На SV1911, bittersweet, M&M и 26 други им се допаѓа ова.
  9. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.634
    Допаѓања:
    178.120
    Си пишала пред мене, па немаше смисла. :D

На mal.ecka, Milobebence, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.421
    Допаѓања:
    183.803
    Луѓе, конечно најдов грав од кој не се прават гасови :party: Каков вовед на постот :rofl:
    Ај добар ден :hai:
    Извежбано, исчистено, зготвено, најадени, е уште да бевме наспиени.
    Во последно време ми се докажа дека машко-женско пријателство не постои. Барем кај мене. Имав две прекрасни пријателства кои за жал завршија од тие причини. Во едното и двајцата си признавме за чувствата, но јас не сакав врска. Мислев дека ако не успееме, ќе ми биде многу, многу потешко. Сега знаеме еднаш во 2 години само да си пишеме, чисто да знаеме дали сме здрави и живи. Со другиот пробавме врска, од моја страна не беше тоа-тоа, и раскинавме. Не се слушаме воопшто. Трики се тие пријателства. Сум била и од страна како девојка, и од страна како другарка. Со најдобар другар прекинавме контакти затоа што тогашната девојка, а сега жена, не ме сакаше баш. И мене ми е ок. Сигурно нема да ме одбере мене, место неа. Дали ми недостига? Да. Дали можам да живеам без него? Апсолутно да. Ми беше тешко да прифатам дека некои околности се менуваат кога си во брак. Колку и да сакаме да е исто, не е. Имам колеги со кои си живееме супер, ама пак тоа е површно на некој начин. Не е дека не можеме еден без друг. Можам да седнам да испијам кафе на пауза на работа, насамо, ама тоа е многу ретко и не осеќам грижа на совест. Башка се работи за 10-15мин. Маж ми има другарки, ама не оди сам на кафе со нив. Или одиме сите во пакет со мажи и жени, или тоа што имаат да си кажат, нека си кажат телефонски, вибер итн. Па и јас не одам на кафе со другарките цело време кога сакам да им кажам нешто насамо. Инаку не сме љубоморни со маж ми. Ниту јас него, ниту тој мене. Ама па и не си даваме причина за љубомора. За мене тајни средби не се ок. Тој што е чист, нема потреба ништо да крие од брачен другар. Ако има проблеми, треба да ги решава. Оти ништо не е тајно и криењето е само додавање масло на огнот. Неисцрпна тема, а секој со свое искуство. Моето е: кај што има чад, има и оган. Кај други може е поинаку.
    Вртат машините денес, а? (facepalm) :rofl:

На SV1911, bittersweet, M&M и 25 други им се допаѓа ова.
  11. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.634
    Допаѓања:
    178.120
    Нема да ви се верува! Сензационална вест! Неверојатно! Спектакуларно!

Ај сега да го дочитам постот. :D

На SV1911, M&M, Dust и 14 други им се допаѓа ова.
  12. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.421
    Допаѓања:
    183.803
    И тоа не е сѐ :D Ако нарачате во наредните 10мин. добивате поклон запршка :rofl:

На SV1911, M&M, Skorpija25 и 14 други им се допаѓа ова.
  13. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Ај сеа не околишај, кажи гравот од кај е :D

На SV1911, M&M, Dust и 10 други им се допаѓа ова.
  14. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.401
    Допаѓања:
    260.088
    Не и никогаш нема целосно да верувам во маж. Не си верувам ни себеси искрено. Сите што тврдат поинаку се исклучоци или се во љубовен занес. Многу видов, и искрено совршена љубов и брак нема, па затоа најбитно е да се одржава една здрава фамилијарна средина за да може децата да се заштитени и среќни.
    Кризи има и ќе има. Љубов исто така. Занесот и страста се едно, семејството друго.
    Некогаш ќе се препуштиме на страста, ќе кикснеме, ама на крајот од денот ќе се вратиме дома.
    Порано сакав верност, сега исто сакам, ама сакам и мир и почит.
    Се додека знаеме да ја контролираме страста и занесот, нема опасност. Ако ја преминеме границата, тогаш е опасно.

@V.odolija јас оддамна мислам дека сме од ист град, ако сме, да има. И надлежните знаат каде се. Јавна тајна е тоа.

На SV1911, bittersweet, Skorpija25 и 24 други им се допаѓа ова.
  15. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.946
    Се те сфаќам ама мислам дека ако не сме верувале дека можат сето тоа да ни го дадат немало ни да речеме да. Во спротивно зошто би рекле!?

На mal.ecka, Milobebence, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  16. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.421
    Допаѓања:
    183.803
    Од зелено :D Сериозно, ако те интересира, да прашам маж за точна локација :D

На M&M, Bozica1980, Milobebence и 4 други им се допаѓа ова.
  17. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Баба Рада - најконтроверзната личност на форумов.:P

На Sandrin4, gjoker4e, Ygritte и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Прашај, мајка ми секој ден пазари на зелено, ќе ја пратам да ми купи :)
    Немам јадено грав од Св. Никола, ми се пријаде :D Немам јас проблеми од него иначе, за маж прашувам. Не се спие со него после :rofl:

На SV1911, bittersweet, M&M и 13 други им се допаѓа ова.
  19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.401
    Допаѓања:
    260.088
    Лил јас верувам во љубовта, тогаш слепо и со друга перцепција, сега со друга. За мене во моментот љубовта и смејството ги доживувам поинаку, во друга димензија и се фокусирам на други работи. Знам дека на маж никогаш нема да верувам во целост. За жал созреав порано и видов и почуствував многу работи, и затоа велам некои работи се само исклучоци. Секаде некаде шкрипа, не очекувајте потполна верност засекогаш. Прво, не си верувајте на себе, оти баталете тоа јас никогаш нема, па потоа нему.

На SV1911, bittersweet, mira.mira и 21 други им се допаѓа ова.
  20. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.421
    Допаѓања:
    183.803
    Од ова најмногу се плашам. Повеќе ме плаши јас да изневерам, отколку тој мене. А никогаш не се знае.

На SV1911, M&M, Skorpija25 и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.