Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.233
    Допаѓања:
    70.715
    Добар ден од работа

Иако од секогаш ми одел муабетот со машки во однос на дружење, не верувам во такви другарства. Кај едната страна секогаш имало некакви чувства. Ама за сите касно сфатив...
    Настрана тоа што и маж ми не верува во такви пријателства и е љубоморен...

На Tajnaotrovna, SV1911, M&M и 21 други им се допаѓа ова.
  2. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.594
    Зш ма:?:

:(

На Petar80, Milobebence и LejlaD им се допаѓа ова.
  3. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, мусли, кафе, обврски. :coffee:

Времето прекрасно, вчера денот го искористив максимално. Денес семеен ручек, генералка по дома и сега седнав да разлистам по темите. Кога има сонце надвор пред лап топ седам само додека работам, вас ве читкам уз кафе ама од мобилен, а лозинката не си ја знам за да се вклучам па останувам само на читање. Битно во тек сум со настаните. 8)

Пред мене е еден прекрасен период, ме чекаат многу убави настани, и до сега ми беше убаво, ама сега уживам целосно. :inlove:

Дали верувам во машко- женски пријателства? Навистина не знам како да одговорам.
    Јас генерално сум затворена личност и имам многу малку пријателки. Не знам дали по некоја случајност сум направила таква селекција или едноставно немало простор за мажи во листата на пријатели, едноставно така е како што е. Никогаш не сум имала пријател за да знам дали би имало близина или хемија, дали тоа пријателство би му пречело нему, ниту пак он бил во таква ситуација.
    Иако сум блиска со другарките, немам целосна доверба во ниту една од нив. Споделуваме убави и неубави работи едни со други, ама кога ми се случуваат најубавите работи прво му се јавувам нему, на мајка, татко и брат, а нив можам да им се јавам дури и наредниот ден. Кога сум во густо и кога ми е тешко, повторно он дознава прв а многу често он е единствениот кој знае низ што поминувам. Истото го има и од негова страна, има и тој блиски другари, дури и поблиски се од јас со другарките, ама јас и она што го имаме ја и он секогаш е над се'. И не сум заслепена од љубов, после една деценија заедно знам што зборам и знам со каков човек сум. Кога би требало да го опишам со еден збор, тоа би било - сигурен човек. Личност која е сигурна, стабилна, човек од збор и од доверба.
    Е сега, темава за машко- женски пријателства е тесно поврзана со љубомора и несигурност. Од тој аспект, додека бевме студенти и двајцата сме имале колеги од спротивниот пол и никогаш немало фрки околу тоа. Сме соработувале со колеги од различен пол, после предавања сме седнувале на кафе сите заедно, дури се има случено да седнам јас со двајца колеги па да ни се придружат и останатите за 5 минутки, истото му се има случено и нему ама не сме обрнале внимание на тоа.
    Веројатно и двајцата сме сигурни во своите квалитети, сигурни сме во љубовта и посветеноста, па не постои личност која би можела да ни ја разниша врската до тој степен да има љубомора.
    Јас никогаш се немам почувствувано загрозена од некоја рандом цура, ниту карактерно а уште помалку физички некоја женска личност ми има предизвикано чувство на нижа вредност или чувство дека он ја гледа и сака да ја легне. Реално гледам на работите, убава жена е убава жена, ја гледа тој, ја гледам јас, коментираме дека девојката/ жената е отров, тоа по дифолт значи дека би ја, ама мојот мозок не алармира, едноставно не е програмиран да реагира негативно и јас не чувствувам страв. Коментираме и за атрактивни мажи, ни он не е наивен да помисли дека ја никад немам погледнато друг маж и немам помислено- воууу типот е добар. Едноставно човековата природа е таква, не е возможно да спречиш нечии мисли, а дали партнерите гласно ке коментираат за физички изглед на трета личност зависи од карактерот.

Кој е за кафе?

На SV1911, bittersweet, M&M и 24 други им се допаѓа ова.
  4. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.426
    Машки и женски пријателства постојат :coffee: Значи можни се секакви пријателства кога индивидуата наспроти тебе ја гледаш како човек, ти одговара муабетот што произлегува од него, без радарот да ти го попречува мислата што има меѓу нозете :D
    Па не може секој припадник од спротивниот пол да ни се допаѓа бе :D А тоа со немањето доверба во или од партнерот ми е повеќе на тема самата врска меѓу двајцата и зошто е така. Бикоз, мое мислење е не може трет да ти е крив во односот. Морал некој првично тоа и да го дозволи :wasntme:

На SV1911, gjoker4e, WildMk и 6 други им се допаѓа ова.
  5. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.594
    Пријателствата за кои ти мислиш, се разбира дека постојат, но јас мислам на оние подлабоки , каде што ке можеш да побараш и некој интимен совет..Зарем ти би можела да го прашаш твојот пријател некое прашање во врска со сексот, со анатомија на полни органи идр??
    мене би ми било срам.

На Petar80, LejlaD и Milobebence им се допаѓа ова.
  6. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.426
    @baba Rada Па и тоа е прашање, како и секое друго. Зарем на прашање поврзано со интимата треба да се соблекуваме, па да прашаме? :?: Ако е така, може да и се јавите на апокалипсата, she can start :D
    А па и какво треба да биде тоа прашање, за да одговор бараш од машки пријател :D

На Skorpija25, WildMk, LejlaD и 2 други им се допаѓа ова.
  7. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.594
    Можно е...ама јас не би можела со машко да се однесувам како со женско, мислам на моабетите што би ги правеле...па дури ни сладолед не би можела да лижам на раат....:D

На Petar80, LejlaD, Milobebence и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.426
    @baba Rada И ти па сега :D Па не можеш со секој ист муабет да правиш, многу логично и нормално :D Со другарки, другари, брат/сестра, родители, баба и дедо, не правиме ист муабет, па нема логика со пријател и пријателка да биде исто до тој степен :D

На Skorpija25, Alishan30, LejlaD и 4 други им се допаѓа ова.
  9. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.594
    Даааааааааа..ама јас со тој мој пријател со кој сум се прцнала(како милува да каже Лилика бозата)немам гајле..можам да му кажам и дека сум заборавила и оргазам како изгледаше:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

На mira.mira, Skorpija25, Petar80 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Апсолутно Лилка поштуе да вика прцање. Вие вадете се на мене :rofl:

На gjoker4e, mareane, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Саат време никој не пишал. Доживеавме ратка да имала прц бади и сите изгасија нет :D

На M&M, Skorpija25, Dust и 15 други им се допаѓа ова.
  12. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.426
    @LiliBoz Им ја помати Ратка дефиницијата и сега пребројуваат луѓето колку бадис-бадис имале :D

На M&M, Dust, mareane и 9 други им се допаѓа ова.
  13. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.791
    Допаѓања:
    214.336
    Ne,tuka sum kakvo gasenje,peglam celo popladne,pa vo cigara pauza citkam;)

На Dust, mareane, Peco и 9 други им се допаѓа ова.
  14. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.655
    Допаѓања:
    107.454
    Недела е користиме максимум ефтина струја:D

На Skorpija25, mareane, NarCis@ и 9 други им се допаѓа ова.
  15. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.594
    :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
    пак јас крива:rofl::rofl::rofl::rofl:или ве збрлавив:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
    ПРЦ БАДИ:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:е ова е многу штосно..наместо швалер:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

На M&M, Skorpija25, Dust и 13 други им се допаѓа ова.
  16. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.594
    @Petar80 ...Петреееее, златно дете...па кај си ти душичко?:hug::hug:

На Dust, LejlaD, LiliBoz и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Бабе што е ова што ти се нафрлиле дамиве

На M&M, Bozica1980, joy1 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.594
    Незнаат што да прават од монотонија на животот, исчистиа, испеглаа, зготвија, се пропрцаа..па на крај на мене се џитосаа:rofl:

како е кај тебе по дома? фали се нешто, како сексот итд;)

На mira.mira, M&M, Skorpija25 и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.084
    Таман си е се бабе. Фалба не е добра.
    Ама си течат арно работите. Од се си има по нешто.

На Tajnaotrovna, M&M, Skorpija25 и 12 други им се допаѓа ова.
  20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Аа не. Прцање вечер кај мене. Уште не сум завршила све

На M&M, Skorpija25, Bozica1980 и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.