Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.929
    Допаѓања:
    142.927
    @Milobebence се тргнав малку од нет оти ќе полудев читајќи се и сешто. Ама ве читав јас секако:)
    Фала ти што си помислила на нас:hug::hug::hug::hug:

На Dadusicka, M&M, Mr. Right и 13 други им се допаѓа ова.
  2. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Убав ден убави луѓе :hai: :sun: оваа комбинацијава на сонце и амигдалава е чудо :sun: :wasntme: веднаш те полни со позитивна енергија

Ние добри, дома сме :party: ручек готов, свеки е срцка:l: :muscle: кафе испиено, овошје изедено... Бејби осеќа дека сум дома и веднаш се смири :l: умница.....лежам одмарам чекам да ја родам :D

Slow cooker и јас сакам, ама не знам како свеки ќе се снајде со него зашто е научена на стандард традиционално готвење.....

На депилација не одам, имам депилатор + брич :lol: бев неколку пати и кога видов која се не влезе за депилација, ми се згади поштено ... Летно време си правам Агда (топен шеќер) со него сум раат цел месец ;)

Друго нема, Охрид е убав :sun: :f: мириса на пролет.... Повелете едно пладневно
    c700x420.jpg

На Желба, bittersweet, Dadusicka и 24 други им се допаѓа ова.
  3. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.233
    Допаѓања:
    70.715
    Струга е поуба :P :D

На Dadusicka, Peco, M&M и 15 други им се допаѓа ова.
  4. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.655
    Допаѓања:
    107.458
    Ајде уште малку со лесно да си се породиш и да си ја гушкаш умницата бебка :hug:како би дошла натака па еве малку Охрид малку Струга :Dда видам кој град е поубав :inlove:

На Dadusicka, Alishan30, Peco и 16 други им се допаѓа ова.
  5. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.445
    Допаѓања:
    143.634
    Добар ден жени и по некој маж.

ПМС на најјако. Не ми се плаче, ама ми се јадееееее...

Депилација строго во салон. Сама може со машинка само нозете и пазуви, друго никако. Откако се депилирам, одам на депилација веднаш веднаш после циклус, така најлесно се држам до редот.

Да не ве карам сега за депилирање по дома и сива економија...

На Желба, Dadusicka, Alishan30 и 18 други им се допаѓа ова.
  6. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Струга пред еден месец бев уште снег имаше, сега сакав пак да дојдам да си купам работи за бебка имате поубај таму, ама ми се поремети планот (facepalm)

Ептен уште малку (fingers) :lol: ти благодарам мила, и кај тебе побрзо ако немаш, ако имаш да ти се здрави и живи :inlove: мене двата града ми се убави... Струга го сакам кејот и кафулињата покрај Дрим, Охрид го сакам заради пешачкава патека.... :l:

На Желба, Dadusicka, Alishan30 и 19 други им се допаѓа ова.
  7. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.929
    Допаѓања:
    142.927
    @Ygritte јас кога ќе видам прикачен фајл од тебе, викам готово, се породи па прати слика:D:). Ајде уште малку, за тоа време одмарај и полни батерии:)
    Сакав да те прашам, што е тоа амигдала?!? :)

На Dadusicka, Alishan30, Mr. Right и 13 други им се допаѓа ова.
  8. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Хахахахаха офф на маки ве ставив хахахаха 8) амигдала е жлезда во мозокот која реагира на светлина и ни го оддржува ритамот за спиење и будење, се лачат хормони и хормон на раст (кај малите деца) и ни помага да бидеме во добро расположение :D _4755829.png

На kikin, Dadusicka, Alishan30 и 17 други им се допаѓа ова.
  9. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.929
    Допаѓања:
    142.927
    Thank-You-Sayings-FT.jpg

На Mr. Right, Ygritte, dunika и 5 други им се допаѓа ова.
  10. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.233
    Допаѓања:
    70.715
    Некои го сакаат Охрид, некои Струга
    Ја те сакам тебе, ти сакаш друга :rofl:

Јас ко стружанка повеќе Охрид го сакам. Многу мили луѓе имам од таму

На Желба, Tajnaotrovna, Dadusicka и 24 други им се допаѓа ова.
  11. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.445
    Допаѓања:
    143.634
    Мене првото затрескување ми беше во охриѓанец. Денес баш го видов и си мислам - Ариел ма што си мислела?!?

На kikin, Dadusicka, NarCis@ и 21 други им се допаѓа ова.
  12. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Охрид е убав, ама лош впечаток луѓето оставаат.
    Лоша услуга, гледаат да те зезнат за ситници..
    Во една прилика во апартманот се беше послано со најлони, дури и креветите.Кога и кажав на газдарицата дека несакам да спијам на најлони, љуто ми одврати дека и се прљале лежаите без најлон, песок сме носеле од плажите и меѓу другото - ако не ми се допаѓа дека можам секој момент да ја напуштам собата:|
    Ок-реков....вратете ми ги парите тогаш]:)
    Е морала дел да задржи зашто денот нејзе денес сум и го упропастила, а можела да си го издаде апартманот:tmi:.
    Од таму, товарена со ствари и со две мали дечиња отидов на кафе во ,,Славица,, (може сега не се вика така) додека се снајдам со престој.Таму нов шок -масата леплива, кока колите на децата мочка -топли, лед нема, кафето наше -црнечка пот;(.Ај, и тоа да речеш-имаат гужва, нема перонал, има потрошувачка па нема ладна пијачка..
    Ама шокот беше на крај кога една кока кола ни ја наплатија по 110 денари(wtf)
    Мислам дека повеќе псовки немаа во една минута добиено:D
    Одморот уште на почеток беше осуден на пропаст.

Незнам од кога не сум била во Охрид.

Рефо пак сега скоро нашок некое ефтино станче од 35 м2, па ме убедуваше да го купиме:wasntme:
    Никако и никогаш таму:)

На Желба, Skorpija25, kikin и 24 други им се допаѓа ова.
  13. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.793
    Допаѓања:
    214.360
    Ohriganka po majka,ama sekoe leto i vikendi rastena vo Struga,vtorava mi e pomila-kako Struga nema druga;).Drimon ne go zamvit nisco za kpenje,ete taka,istecni vodi si sakam:D

На Skorpija25, Dadusicka, NarCis@ и 17 други им се допаѓа ова.
  14. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.173
    Допаѓања:
    137.413
    Од Охрид т.е организацијата и односот таму и јас не сум задоволна. Стигнаа до таму летото премин преку Галичица да наплаќаат. 50ден од секоја кола шо ќе помине плус 30 ден за секој патник внатре. Паркинг на Свети Наум 100че, паркинг место ни за лек, па се паркира во тоа нивата до паркингот ама нема врска битно паркиран си пак 100че. Јер на св. Наум место ни за лек, се спуштивме во Пештани. Таму едвај место во скара Промес. Ќе занемарам колку е мало ресторанчето, не е ни целта тоа да биде ресторанче туку скара на кило, земаш носеш ама ај да се искористи сезона и ко ресторачне се користи. За у вц влеваш кај газдите дома, низ ходник, па таму на крајот од ходникот вц има |(
    Средношколските одмори таму ги минав и најубаво на свет ми беше. Ама газдите од такт ме вадеа. Пегла ќе побараш они на глава ќе ти се качат дали знаеш да ракуваш со неа. Добро госпоѓо ако не знам прво мојата ствар ќе се упропасти.
    Тоа шо не ги ослободуваа гардероберите туку им беа полни со нивни ствари е уште едне минус. Па уште ќе речат ете си носиш куфер зошто да ги разместуваш алиштата.
    Сега не би ишла таму на одмор. Еден ден во пролет или есен за шетање ми е доволно. Лани секоја недела во Ох бев дека близок човек лежеше во св. Еразмо. Ќе преќутам за Еразмо да не ставам акцент на здравството кај нас. Ручавме во градот секогаш, последниот пат живи плескавици ни донесоа, само зацрвени одозгора :envy: Па уште вика гужва е моравме да побрзаме...
    Инаку убав град ама нешто друго не чиниТ... секоја чест на исклучоците и тие што сте од таму извинете, ќе ве молам да не се пронајдете во постот...

Последна измена: 18 февруари 2019
    На Mentalna85, Желба, Skorpija25 и 25 други им се допаѓа ова.
  15. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.489
    Допаѓања:
    91.234
    Мене ми е Охрид убав,и воздух и природа и езеро и се.
    Имаме стан таму,и на пролет ми е најубаво, нема гужви ,убавина за шетање и релаксирање.
    За луѓето, не сме имале непријатности, а и сите од секаде си имаме табиет, па не би ги генерализирала како не гостољубиви.
    Мислам дека последниве години се доста поправени во понуда на апартмани.
    Најголем проблем ми е патот до Охрид кој го сметам за лош и несигурен,и страв ми е да се возам до таму.

На Dadusicka, NarCis@, Alishan30 и 13 други им се допаѓа ова.
  16. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Охх, рид!:D
    И навистина е така. Се возиш, се возиш и само што ќе помислиш дека после ридот ќе излезе езерото, оп уште еден рид во недоглед.:whew:

На Dadusicka, NarCis@, Sesil и 10 други им се допаѓа ова.
  17. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.280
    Ај Сесилијо,и у Кавадарци за гроздоберот наплаќаа влез со кола.Мад’факрс:emo::rofl:

Јас го сакам Охрид,маж ми уште повеќе,запнат е стан да купиме таму а по две недели годишно сме во Мк.За пензија таман:D
    Во хотелите си има услуга да не се лажеме,за соби по 300ки кревет што сме оделе во средно арно и не прибирале по дома.Едно лето бев сместена во детска соба од две сестри,исто ко дома се осеќав:lol:
    Последната цимерка ми беше од Охрид,многу убО поминавме,и дружба имав со многу охриѓани(y)

Татко ми студирал таму и неќе да стапне сеа,аверзија има страшна.Вика да не било езерото,на картата немало да ги пишува:D.Хејтер]:)

На Желба, kikin, bittersweet и 20 други им се допаѓа ова.
  18. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.276
    Допаѓања:
    22.143
    Вчера и денес сонцето успеа да ми го крене расположението кое беше веќе во минус.
    Многу глупав период имав , и сеуште ми трае некако , па со овие морбили и грипови уште толку само ме депримира.
    Колку само сретнав грипосани , или имале по двајца - тројца од домашните ...

Сепак сонцето ветува овие два дена, па се надевам и на подобро расположение.

Таман за вчера да кажам дека беше преубав ден после долго време , малото беше скоро цел ден надвор , кај моите во дворот , вечерта на одење накај дома сретнавме братучед кој ни соопшти дека малиот се исипал.
    Два пати оваа недела бевме кај нив.Два пати!
    Толку го пазам и внимавам каде одиме , всушност по гости и ретко го носам ,таму бевме затоа што немаат мали деца, сипаница го фатила баткото наш седмооделенец.Таква паника ме фати , јави се таму , јави се ваму , ајде се потсмирив малку , ситна сипаница било , не се морбили , ама сепак овој период е доволно да го чуеш зборот сипаница и да ти се крене косата.

Охрид не ми е нешто омилен , навикната сум повеќе до јужниот сосед да одам , макар и на еден ден , а и секако далеку ми е , па немам некои особени симпатии.
    Дури повеќе би одела пролет или есен , така си е убав градот со се што има во него, а и во езерото секако не се капам , преладно е за моите јајници.

@JuLleE од тука сме си :D

Кафе испив во меѓувреме , ручекот стаса , дете стана , мм дојде од работа...Паузата заврши , денот ми продолжува :inlove:

Ајде пролет дојди.Дојдииии
    fda13d0a69ac788c825e58251e9999ad.jpg

На Желба, Skorpija25, bittersweet и 22 други им се допаѓа ова.
  19. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Градов си е супер, само луѓето не чинат.... Сами си прават да не доаѓаат гости и туристи.... Нас ни се случи во две вечери да пиеме пиво со различни цени, а сме од градов, после паркингот е катастрофа, љубезност никаква.... Од западниве градови многу ми се допаѓаат Битола, Струга и Дебар, фин народ, човечен.... Дебар мултикулти град, многу ми се допаѓа нивниот меѓучовечки однос... Охрид и Ресен народов е катастрофа, завидлив, зајадлив, и љубоморен.... |(

На Желба, Skorpija25, kikin и 19 други им се допаѓа ова.
  20. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Се преживеа денов. Сеа може да се умира:))
    Ми се оди во Охрид. На некој семинар, обука... што год . Тогаш баш ми е убаво и не ми е досадно. Друго.. нервоза ми се насобира, ми гази по ганглии едно просто човече али, непотребно е замарањето. Сега кога кликнав на месенџерот за да отворам нечиј профил, коа му се разѕвонев на човекот по месенџер (по грешка) лелe, дур исклучам, дур сфатам шо и како се дешава ..се препотив. Нека ми простат сите кои ги имам пцуено оти ми ѕвонеле:))))) сфаќам оти. Гаддем.

На Желба, Dadusicka, NarCis@ и 22 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.