Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. M&M

M&M Форумски идол

Син ми кога беше помал викаше ми порасна курето, на плажа на 2г цело време со раката таму :tmi: не дека некој го учеше тоа им доаѓа природно, а да прашуваат е нормално љубопитни се децата и треба да им се кажува само да најде човек соодветен начин да им ги објасни работите.
    Па на царски е баш вака, а језивко звучи (facepalm)
    Ај добар ден, сонце има ама смрди бре од сабајле, барем во аеродромов. И да вчера вечерта беше гасна комора :doh:
    Само вторник, далеку е викендов.
    @malerozna среќен роденден, најсреќна да си само убавини да те пратат :^::beer:

2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Утро
    Малерозна среќен нека е.
    Второ кафе испиено, ги чекам дечкиве да дојдат. Може слободни активности да им дадам ако сум лабава со раб па да се пуштам у еден чопинг за дете. Не знам дали е рано ама ни треба пролетна јакна. Топло е во 12 да шета со гускин пердув :whew: И нормално, мал чопинг за мама во ДМ. само маски веќе не. Ќе си ја користам таа на Лореал што ми ја кажа @wannaBeMomma зошто најсигурна ми е. Второ кутивче потрошив (fingers) Живеам за денот кога ќе си ја нарачам цела линија на Хаушка. Здравје, ќе биде. До тогаш Алверде. Само ужасни им се маскарите :shake: За шминки затерав а?
    Вие арни?

3. SV1911

SV1911 Форумски идол

Морген! :coffee:

Утрово со смуди го почнав, место со кафе. Кој сака, повелете. :)))

IMG_20190219_121936-01.jpeg

@malerozna најсреќен роденден! Од се срце ти посакувам да си среќна, со вистинските луѓе покрај тебе. Да се чувствуваш исполнета, помалку да работиш и повеќе да уживаш во животот! :hug: :*

Maca.jpg

Се надевам ти ја погодив тортата :))))

Едвај чекам да дојде недела, маж се враќа тогаш. ^_^ Не знам како функционирате тие што мора да патувате постојано, мене душава не ми е на место деновиве, ми фали дел од мене кога не сме заедно да се гушнеме пред крајот на денот.

Уживајте во денов! :sun:

4. kuc

kuc Форумски идол

Добро утро!!!
    Кафенце се пие ,смути покасно ќе си направам,мајстори чекам уште денеска и готово ,аман веќе во куќа нема нешто што не е за правење...сега да треба да бирам кај да седам стан дефинитивно би одбрала.
    Тој што нема тоа сака да има но здравје само;)
    На запад ништо ново времево измислено е на пладне дури жешко ако се облечеш малку повеќе,но нека потрае секако за некој ден пак ќе студи:x
    Ништо паметно некажав туку да станам да му направам појадок на детево не правам лошо..
    @malerozna Среќен роденден сите желби реалност:^:
    D5CA64C2-DEEB-47E6-9F17-8C61A52E34B8.jpeg

5. vitamina

vitamina Форумски идол

@malerozna најсреќен девојче.
    На мене утре..
    Здрава жива и најсреќна да си ми
    :inlove::hug:

Убав ден дечки убави.
    Јас со кафето се товам 8-|:sun:

kuc, Желба, Mr. Right and 19 others like this.
  6. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Добро утро!
    @malerozna среќен најсреќен роденден сите желби реалност.

Ме пресмеавте со дечињава внук од братучетка ми не и зборуваше едно време кога беше бремена кога го прашувавме зошто и е лут на мајка му ни одговари зошто го изела бебето затоа и било во стомак :Dциркуз се инаку и внук ми исто кога беше помало рачето таму :D
    Убав ден убаво време пијам кафенце на балкон ми фалеше малку сонце одма друго расположение :sun:
    Имајте убав ден друшки :coffee::coffee::coffee:

bittersweet, kuc, Желба and 23 others like this.
  7. vitamina

vitamina Форумски идол

Купивме цуцки со мики маус и викам на малото ова е мики маус
    И он по цел ден сеа вика
    МИЦИ МАЦИ :rofl:

bittersweet, kuc, do-re-mi and 28 others like this.
  8. fina erika

fina erika Популарен член

@malerozna Среќен роденден девојче,најсреќна да си.
    Само да ве поздравам,ништо ново не се дешава од време на време ве читам.
    Има голем попуст во Ваикики појдете подновете се нешто.
    Имајте убав ден.

Dadusicka, kuc, Желба and 20 others like this.
  9. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Хахахахаха ете машки мозок хахахахах :D:D:D:Dмене ми беше срам да си купам прслук :$ најнормално нешто што е.. А за царски знам дека е така, ама не очекуваш од дете таков одговор :D:D:D:D

kuc, Желба, Mr. Right and 15 others like this.
  10. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Здравооо:hai:
    Значи сонцево колку ме дига, неверојатно, ама од викендов пак ќе заладува и тмурно]:)
    Мирен ден на работа, засега.
    Се мислам да му ја дувнам порано, да тркнам до фЛизер:tmi::D

kuc, Желба, Mr. Right and 24 others like this.
  11. Ygritte

Ygritte Форумски идол

@LiliBoz и јас ја сакам Хаушка цела линија :inlove: @SV1911 јас не можев да издржам една недела без мм в болница, а секој ден ми доаѓаше на посета :( едвај се воздржав да не заплачам пред него... Ама ко си дојдов дома поштено си се исплакав, за сите пари, шо би рекла мајка ми :D луда, трудна глава :D:D:D:D

kuc, Желба, Mr. Right and 19 others like this.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Ние ја учевме и за желудник, и за бубрези, и за срце... И за планети, звезди, комети..

Работата е што дете од 2 години, нема да те праша за бубрег, освен сам ако не му кажеш, затоа што не го гледа и не знае дека постои.
    За рака, исто нема да те праша (предходно, да.. дури не научи дека се вика рака), бидејќи сите имаат раце, и не им е чудно.
    Како што им е половиот орган чуден, чудни им се и расите. Прашуваат и за раса :inlove:
    Барем мојата прашувала.

13. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се сеќавам дека секоја летна ноќ го прашував татко ми за ѕвездите и месечината и дали има некој таму како нас, ме научи да ги разликувам Венера, Марс, Голема и Мала Мечка и Персидеите... А за расите ја прашував мајка ми откако дојде еден Африканец од УН за време на војната во Косово кај нас... И знам дека одев до него и го чепкав да видам дали ќе се исцрнам :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:имав 3 години ... Хахахахахахаха ќефови бев :D и важна пред другарки дека видов црн човек 8)

bittersweet, Alishan30, kuc and 22 others like this.
  14. kikin

kikin Популарен член

ООооо теми теми, муабети еден куп.
    Мене Охрид / Струга муабетот уште ми се врти. Го сакам Охрид, секогаш сум го сакала, од дете одам таму, средно, па после со маже, секое лето, покрај море Охрид ни е дестинација. Ама и Струга ја сакам, ме смирува повеќе, ваму во Охридов ми е гужвесто, Струга опуштено. Додуша со моите повеќе во Струга одевме, можеби затоа ме опушта.

МАлиот мој знае за ку.ето...ама последно време не дава да го пипкаме и да го миеме, не знам во шо филм е, 2 години има. А морам да му го мијам., па на сила оди.

Денов убав, ќе се оди на кафе на пауза, малку релаксирано, доста се затварав по канцеларија...Сонцето ме залажа.

M&M, Alishan30, kuc and 23 others like this.
  15. Ariel

Ariel Форумски идол

Во Вила Дуданов одам секогаш, кога ќе ми се погоди нешто, не менувам. Ова важи и за маж, и за апартмани :D

Во план е кафе пауза на улица Македонија. Да се фати малку сонце :)

M&M, Alishan30, kuc and 20 others like this.
  16. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Братучетка ми од што имало само машки деца околу нејзе што се дружеле, ја фатиле како моча стоејќи. Зашто сите така правеле, па така и она ...
    А како и објасниле после - не знам. Ама било смешно секако.

M&M, Alishan30, kuc and 23 others like this.
  17. referentka

referentka Moderator Staff Member

И јас кога бев мала многу сакав да мочам стоејќи.
    И кога пробував лом се правев.Мислам дека незнаев дека мора да се има ,,орган,, за стоечко мочање.
    Се додека не изедоФ ќотече од моите, не престанав да се обидувам.
    Ма и како буквата Ѕ се виткав за да не се умочам по пантолони, ама џабе беше:D

И побрзо трчев од машките.
    Подоцна посилна бев во буткање на раце:muscle:
    Па дури, јас четврто одделение имав под закрила првоодделенци, ги бранев од машки закачања.

Од каде толку желба машко да се биде-незнам.

Како сте убавици на топлово време?
    Јас завршив со оданција, сега едно кафе ке си сварам:coffee:
    Еден час ке си читам тука и ке си цуцкам кафенце со:smoke::smoke::smoke:
    Душа да земам малку.

Сакам да бидам силна жена.А не сум.
    Квичам на прва препрека.
    Онака-нечујно.Барам начини, излез, решение.И за чудо, секогаш го има.Може ке помине време, ама ќе се најде излез.
    Ич несакам неамбициозни луѓе кои гледаат само да ти тутнат обврска (билокаква, па макар и обично пазарење на леб) и да мислат дека се е рамно во животот.Секое ново достигнување, секој еден чекор даден нанапред за мене значи ново ,,школо,,.
    Сакам СЕ самата да си земам.

Lolipop23, bittersweet, M&M and 29 others like this.
  18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Завршив со чопинг ама од такт ме извадија на раб. И тоа за глупост. За нивната моќ да се осети цело време ќе ти повторуваат кој си. Знам која сум, мој избор беше тоа, не дека не можев да сум тоа што си ти туку едноставно - не сакав. Значи НЕ САКАВ. И сеуште не сакам.
    Ама оди објасни им дека е избор а не ограниченост. На ограничен човек не можеш да му објасниш такво нешто. И така.
    Уште една екстремна промена ќе има, само што дознав пратив абер за една апликација. Секој за себе си знае најдобро. Јас се трудам да извлечам жива глава од се...
    А убав е денов.

bittersweet, M&M, Alishan30 and 24 others like this.
  19. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Јас па го терав братучед ми да моча седнат на шолја, а он нејќеше и плачеше. Му викав мочкај како женско петле бе, мочкај! :rofl: Леле, до ден денес се смееме за ова :rofl: Инаку, и јас имам пробано стоејќи еднаш, ама откако се испомочав цела по нозе, не ми текна вторпат :D Деца бе :rofl:

Машкуданка бев, све со машки си имав работа :lol: Цела бев одрана по колената, крвови и рани по нозете од што правев се' што правеа братучедиве и другарите од пред зграда. Другарка една имав само од маало, све беа машки :| И ден денес се дружиме со неа :)

Охрид е убав, ама не го сакам ради луѓето многу. Некако ми е ту мач во сезона, ми се ствараат напади на паника од гужвите. Струга ја обожавам :inlove: Неостварен сон ми е викендичка во Маврово, инаку вака да се оди е прескапо. Се испозанеле со цените :^)

Лабаво денес на работа и кај мене, се мислам да ја здувам порано :lol: Да одам да испазарам за бебка, ништо нема дома веќе.
    Бев и јас на кафе на сонцево, со колешки, ми се стопли душичкава :sun: Малце ослепев зошто си ги заборавив наочарите во кола сабајле, ама небитно :D

Ај убав ден да имате. Да искористиме неделава додека е топло, викендов ќе било смрнувачка :^)

bittersweet, M&M, Alishan30 and 27 others like this.
  20. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

@malerozna Sreken rodenden,sekoja zelba neka ti se ostvari:f::^:
    Dobar den na site
    Nakratko da udram eden pozdrav do site,na rabota sum,na pauza.
    Glava me kine od bolka a moram do 4 i pol da sedam:(,ke kopam po tasnata da majdam nekoe apce za glava,sekogas imam..
    Tolku od pauzata(waiting)
    Pozdrav :f:

M&M, Alishan30, Dadusicka and 21 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.