Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Ете, знаев дека нешто заборавив :tmi:
    @malerozna среќен роденден, да си жива, здрава и исполнета. Помалку работа, повеќе пари и еден бојфренд годинава :P

:hug:

На Alishan30, Dadusicka, kuc и 14 други им се допаѓа ова.
  2. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.527
    Допаѓања:
    92.232
    @malerozna среќен роденден, само убавини! :d:

Ни дечко ми иде сам со другарки колку што знам :Dни јас одам сама со другари. Не е од љубомора, повеќе е од што немаме многу пријатели од спротивен пол кои ни се многу блиски. Иако од кога сме сите во подолги врски гледам дека самото дружење се намалува за жал.

Се депилирам на козметичар или дома со брич. Со восок не би се депилирала сама, не сум јас за тоа.

Вчера шетавме до Солун и освен што истеравме ручек не си купивме ништо.

Дали некоја од вас работи во Град Скопје? Ми треба да ме упати каде што да се распрашам. Нема неа да ја гњавам освен ако се погоди во тој оддел :D:D:D

На Желба, M&M, Alishan30 и 26 други им се допаѓа ова.
  3. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Блиска пријателка ја осеќам дека има ,,дечко,,
    Не сум ја видела, не сум била сведок, ама едноставно знам дека има некој во нејзиниот живот.
    Еднашка само ја имам видено сама во кола како седи и како чита и пишува на телефонот.
    Не ме виде таа.
    И има над 50 години жената.
    Немам намера да зборам со неа, ниту да и речам нешто, ниту ќе дадам знак дека знам.

Кога некој постојано сака да е во право за се, а не е, и се обидува да измислува само за да испадне во право, ме нервира.Што е тешко да признаеш дека си згрешил, никој не е безгрешен.
    Ме вреѓа дури неговиот труд за да ме убеди во нешто што и самиот знае дека не е така.
    Јасно ми е дека не сака да признае, ама не ни барам признание јас.....но, нели си дрзок и безобразен тогаш (читај после спојлерот)

Имам намера да зборам со тебе, да ти кажам и да ти докажам, а спротиставувањето ќе биде најповеќе за да те тргнам од себе, да не ти дозволам ментално да се изживуваш врз мене

На M&M, Alishan30, Skorpija25 и 23 други им се допаѓа ова.
  4. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.929
    Допаѓања:
    142.933
    Добар ден,
    @malerozna среќен роденден, годинава помалку работа, а повеќе пари, уште повеќе пријателства, некоја голема љубов што ќе прерасне во брак и полна куќа дечиња. Па да пишуваш тука "Мамички Плутон (така ли беше името:D:D) не сака цуцла, што да правам? Помагајте:D

Е сега, денешниов ден ок. Прошетавме, бевме до свекрва на кафе, малата заспа. Сум заспала и јас. Арно ама мм ми пиша на вибер се разбудив. И така во полусон, да идам до кујна, облеков папучите, а претходно пржев месо и прскало зејтин по плочки(ама немав време да избришам). И онака, ќора:Dбез наочари си цепам и мм оставил кабел од полнач на под и ми се лизна папучата, го згазнав кабелот и ТРААААССС:D Се испружив на земја. И сега ме боли колено и ногата, за од коленото нагоре ме жеже дури, ама дека бут со повеќе салце па ублажи пад:rofl: И сеа, чекам да видам дали ќе ми отече зглобот на ногата:smirk: А вечер сме на роденден:)Па ок, може со папучи ќе одам:D Ама битно земав одма да ручам, да ми дојде душата на место:D
    Секој ден по некоја глупост(facepalm) Само да ме болело нешто, шо човек ќе бев:wasntme:

Имајте убав ден

На bittersweet, M&M, Alishan30 и 27 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Од прееска се занесувам.
    Како пекна сонце, одма на одмор мислам.
    Знаете дека за 4 месеци ке се оди по одмори веќе??

На kikin, M&M, Alishan30 и 22 други им се допаѓа ова.
  6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.403
    Допаѓања:
    262.225
    ^Рефке јас твојата болест ја имам. Сабајле гуглав просечни температури во Аланија во мај. Сакам на одмор. Ма збесната сум, све сакам.
    Од сВе, на роденден сум у 17ч. Гарант сама мајка ќе сум, па може и ќе ја оставам да не дремам 2ч. Кафето за денес и така ми е испиено.

На bittersweet, M&M, Alishan30 и 23 други им се допаѓа ова.
  7. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    @malerozna среќен роденден, многу љубов среќа и здравје :^:

На Dadusicka, kuc, NarCis@ и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Ааа кј Ана и Никола :D закон се газдите и Вилата

На duffi, NarCis@, TeddyGrey и 8 други им се допаѓа ова.
  9. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.280
    Да знаете само колку црвен кромид во салата фукнав,ке ме блокирате:tmi::D
    А имаме еден термин вечерва,шо да правам сега,сјај за садови да се напијам:worried:

Стајте ме во машкуданки и мене,исклучиво со машки си играв,барбики и принцези ми беа :puke:.Шовинистче мало]:).И стоечки мочав,т.е по нозете ми истекуваше,нормално.Пробав и во биде’ наместо шоља ама џабе:^)

Добив денес па нема веќе напади на глад.Доброто е што месецов за разлика од Јануари ке имам добиено само еднаш:rofl:.Март може ке трефнам дупло,долг месец е.

Ајде која е за кафенце,ама еКсперсо,ме мрзи да варам турЦко:coffee:

На bittersweet, M&M, Alishan30 и 27 други им се допаѓа ова.
  10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Дете ме дочека мене па заспа. Несоблечена само измив раце почнав моцарт да го ранам уште во ходник :Dмногу ги сака, а јас користам шанса секој што оди накај Виена да ми донесе . ..
    Да ви кажам право синоќа да не беше Алишан ќе умрев. Лонг стори шорт женава на нозе ме крена а маш чекаше со тел дали да врти на брза упомоч.
    Ќе пиеме уше по едно кафе ?
    Рефке а другачката слободна птица е или чвалер и е дечкото ?

На M&M, Alishan30, Skorpija25 и 22 други им се допаѓа ова.
  11. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Здраво девојки :)
    Како сте?

Јас малку грипосана, па имам време да мислам и мачам мозок :)

Имате поздрав од плишковци, цел ден користам сонце и во двор со нив се печам :)

На голема раскрсница сме.
    Опција 1 е како што си беше до сега планот, спремни се документи... да ја правиме куќата што ја сакаме, а со тоа во моментов да жртвуваме многу работи, бидејќи, 60 000 евра бараат за неа, можеме толку да се задолжиме... ама наредни 30 години многу висока рата.

Мислам, планот е секако да одиме напред и кон подобро, иднината не ме плаши, да сме здрави само, се' можеме.

Ама ни излезе опција 2 и ми го мати паметот :) Куќарче со спремни документи, малечко, монтажно, некои 15 000 клуч на рака... значи баш е мало, две спални само :) мала кујна, мала дневна, мали спални, без екстра простории кои се предвидени во нашиот план.
    Вака, скоро и нема да се задолжиме оти дел од парите ги имаме веќе, а за еве 10 000 да земеме ќе бараме и субвенција... така испаѓа 12-15 евра рата, а после 11 години ако не можеме да си ја направиме оваа саканата куќа, за куќарчево ќе треба 70-80 евра рата да ни биде.

Многу е мала сумата, нема да ја осетиме на буџет... затоа ми се мати памет :)

Си викам, дај Боже да имаме, за 3, 5... колку и да се години, да си ја направиме оваа нашата... а до тогаш во монтажново, што ќе ни фали? Освен квадратура секако :D

Кога почнав вака да размислувам, сфатив дека да, можеме 60 000 за куќа да земеме, ама таа куќа треба да се опреми, а со толкав кредит нема да можеме да купиме ни шпорет на рати, не па нешто повеќе :) Двор од 600 квадрати да се среди треба. Итн.

А си викам, еве да дојде ден да сакаме да ја правиме големава, малава и со субвенција и без, ќе ја отплатиме без проблем, имаме и каде после да ја преселиме викендица да биде. :)

И така... драми во мозок, одлука тешка... си ја сакам таа првобитната, две години ја смислував, стотици, море илјадници проекти ми пројдоа "низ раце"... ама па дали сакам баш баш од се' да се откажам за СЕГА да ја имам?

Вреди ли куќата толку, за да се лишам од скоро се'?

Таа куќа би значела дека има шанси да не можам да си купам нова кола за неколку години, да не можам да си удоволувам со ситни задоволства... буџетот ни е добар, ама не сме богаташи па да можеме се' што сакаме да имаме...

И така...

Се распишав, па ставив во спојлер :)

Убав ден имајте си :*

На Skorpija25, happygirl, bittersweet и 30 други им се допаѓа ова.
  12. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Многу муабети за деца сте завртеле... Немам јас деца сѐ уште.
    Сестра ми сакаше машко да е, и мочаше стоечки. Јас принцеза најголема бев и сакав секогаш центар пажња да сум. И 5 дечковци имав истовремено. :!: Ќе идев кај некој и ќе го прашав дали сака да ми биде дечко, штом каже да - готово, дечко ми е...
    Не знам кај застранив по патот и станав мирна и повлечена.
    Сега сум пак тотално нешто различно, не знам што ми е, ама некоја сила во мене, некоја желба да оставам некој траг.
    И немир ме фаќа секој пат кога осетам дека тупкам во место... Може еден ден ќе чуете за мене, кој знае...
    Имам многу да кажам и за сите поминати теми, и за матури, и за друштва од средно, и за прекинување долги врски, и за љубоморни партнерки и жени... Ама која е поентата да се навраќам толку назад? Друг пат, ајде.

@malerozna среќен роденден.

Многу љубов до сите :l:

На Dust, bittersweet, M&M и 25 други им се допаѓа ова.
  13. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.446
    Допаѓања:
    143.657
    @malerozna среќен роденден! Ти посакувам повеќе одмор!

@referentka и @Bozica1980 јас за 2 месеци и 1 недела одам на море :D Е ладно ќе биде, ама на море ќе бидам. Може и ќе има некое брзо влегување во вода, што да не :D

Малиот кога учеше да мочка, го научив да се брише со тоалетна хартија. Пошто јас нели така знам :D

На Dust, Skorpija25, bittersweet и 27 други им се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Среќен роденден @malerozna :^:
    Многу здравје, мир и насмевки :hug:

Статистикава ни е за грев:

52723248_1711502582284123_1440476063359565824_o.png

Последна измена: 19 февруари 2019
    На AnnabelLee, Dust, Skorpija25 и 24 други им се допаѓа ова.
  15. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.728
    @malerozna среќен роденден и сѐ што ќе посакаш

@WildMk статистиката мислам дека реално е и полоша. Ситуацијата ја вадат некои поосвестени мажи.
    Искрено, во куќа кај што двајца живеат, обврските треба да се на двајцата. И мислам дека машките деца треба да се учат низ животот дека садовите не исчезнуваат мистериозно во машина, ниту алиштата, а не мама да раскрева цело време и да произведе мрза невидена што ќе јаде од чаша за сладолед ама нема да измие ништо. Ова е само пример, можеби малку претеран

На WildMk, Skorpija25, M&M и 23 други им се допаѓа ова.
  16. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, смути, кафе, обврски. :coffee:

Лажам, денес излетав од дома без да појадувам и едвај дочекав да ставам нешто во уста. Не сум ја родена за гладување, посебно не за гладување од рано сабајле. Штом отворам очи веднаш сум гладна, не е ни пмс виновен, ни нервоза, ни расположение - едноставно сум гладна. :D

Кај сте ја фатиле темата, ви фали муабетот мој за лимузината? :lol: Истата е да си знаете, можам пак да ви раскажам. :rofl: Океј, нема да сум боцкало веќе, го сакам Охрид ептен, се ми е убаво кога ке отидам таму - и климата, и езерото ми е таман за бањање, и кејот е совршен за шетање и кафе со поглед на езеро кога сонцето заоѓа. Јас немам проблем да плаќам високи цени за услуги и јадење ако добијам соодветен третман, а имам впечаток дека лека-полека и нашиве почнаа да се оправаат од аспект на љубезност.

@malerozna најсреќен нека ти е! :party: :d: :^:

@CameliaMiller има убав двор во малово куќарче? Ако има јас би ја одбрала таа опција. Помало оптеретување за буџетот значи повеќе луксузи како нов автомобил и патувања а мене тоа ми е попримамливо. Здравје, млади сте и амбициозни и ке имате шанса да ја направите и поголемата опција а вака побрзо ке стигнете до целта. :inlove:

Сама депилирам раце и нозе по потреба (читај ако итно треба да покажам кожа а немам време да одам на козметичар) а редовно одам на козметичар. Сама си правам третмани на лице, сама си ја средувам косата, сама си правам педикир и маникир и не ми е тешко, ама едно од поубавите чувства ми е кога ке излезам мазна од козметичар. (hollest)

Кој е за кафе?

На WildMk, bittersweet, M&M и 29 други им се допаѓа ова.
  17. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.233
    Допаѓања:
    70.716
    Не сум се чекирала денес.
    Не дек имам што да кажам де.
    На работа, среќа па слободна сум утре

На Желба, WildMk, Skorpija25 и 24 други им се допаѓа ова.
  18. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Зошто језиво? Кога-тогаш ќе те прашаат. Децата се љубопитни и нема ништо лошо и срамно да им се објасни разликата од машко и женско, нормално со соодветни зборови. Внука ми доби и книга во која се објаснети деловите на телото плус и објасниле за спермата, ама ја пишале како бела течност. :drunk:

Јас волкав вол уште си го бришам со тоалетна после мала нужда. :$

Главава ми пука. Де левата страна ме боли, де десната. Дали од ненаспаност, дали од тоа што цел ден сме пред мобилен и компјутер не знам. Мада веројатно има и тоа удел.

@malerozna среќен женЦка. Само убавини и еден Малерозен да си имаш во животот. :party: :^:

На Dust, WildMk, Skorpija25 и 26 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Плацот го купивме пред 2 години, 650м2 е :) така што, мала или голема, двор ќе си има... :)

@malerozna хепи, најхепи брдеј :hug: :^: :*

На Желба, WildMk, M&M и 19 други им се допаѓа ова.
  20. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.164
    Допаѓања:
    329.392
    Дур сме на тема деца и органи :D..
    Мм денес додека се бањал малата му влегла у купатило.Негова грешка шо не се заклучил..моја шо не и обрнав внимание на моментот.Видела шо видела и ме праша шо тоа имал татко и на местото кај шо она има дунде :rofl::worried:

и кажав ко шо е

и денес цел ден вергла како татко и,чичко и,вујко и имале к*ре место дунде :D

На Dust, Желба, WildMk и 33 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.