Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Еве ме и мене,ве читкам,но душава ми е стегната па нема место за многу,многу зборови.@CameliaMiller секако дека ќе си направите како вас ви одговара,но тешко е од почеток со енормно големи трошоци,од многу работи ќе треба да се откажите.Е сега убаво е комоција,голема квадратура,но не ме сваќај погрешно,размислете дали ќе вредат толку големи откажувања.Имате живот пред вас,за поголемо ви посакувам да се оствари желбата,но не по секоја цена,ова искрено од душа ти го пишувам:hug::hug::hug:.Убаво е да се има куќа,голема и удобна,тоа и ви го посакувам,но животот е еден,и ако треба да сте буквално робови на тоа вложување,треба да се размисли,извини ме за моето мешање,но со најдобра намера напишав:hug:

2. Ariel

Ariel Форумски идол

@CameliaMiller имај предвид дека и сега, и после 10 години, пак ќе ви требаат 60,000 евра, а трошоците веројатно поголеми ќе ви бидат.

Инаку куќа со две спални не е мала, брка работа за 10 години, може и повеќе.

3. mareane

mareane Форумски идол

Сум се наспала два саати попладнево.Ама рано станав,малку повеќе пешачење на воздух и се изморив.
    Сега вечер ќе бројам овци.
    @CameliaMiller купување,правење куќа е животно прашање.Потребна си е поголема комоција и може вреди понекогаш малку повеќе да се жртвуваш.Иако и во 60 кв се живее не дека не...

Желба, bittersweet, M&M and 25 others like this.
  4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Пишував дека еден период син ми си го вадеше кај стигнеше(facepalm).
    И раката стално во гаќи:^).
    Еве му помина периодот.

@malerozna Среќен роденден, најсреќна да си:party::^::hug:.

@CameliaMiller јас би малата куќичка и пари плус за нова кола и шетање:). Не би роб на куќа, ете ја стои куќа од 4 ката, а јас овде кирија плаќам:|.

5. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Она погоре што го напишав,од сопствено искуство го напишав.Куќа е убаво,комотно,но куќа има и поголеми трошоци,посебно ако е со замашна квадратура.При тоа не мислам само на опремување,туку дека во секојдневието има трошоци,повисоки комуналии,повисоки сметки на месечно ниво и.т. д.Еве сме во куќа од четири спрата,тоа прво сака одржување,е да ке речи некој викни жена или фирма,ама ако имаш кредит или други трошоци,мало морген.Спрат е 120 квадрати,ни требаа за малку години,еден период сите соби зафатени,не за долго,децата на свој пат.што е правилно,па сега се бркаме во истите тие квадрати.Па и да се женат,сите небаре шишиња во гајба ќе сме,никој рает,ете кавѓи.Наместо ова би одбрала помала квадратура,и секако можност на децата за одвојување.Се си има предности и мани,веќе имаме разговарано на оваа тема,убаво е се што ќе се одлучи,ова е само мал осврт од моја страна,што не значи дека е и правилно,на крај секој со своите желби и потреби:*

6. ninja35

ninja35 Форумски идол

@malerozna ... најсреќен нека е роденденот :f:
    Јас се сторив со живеалиште и речиси го исплатив кредитот... ама изгледа се навикнав на кредити па сега ме чеша пак газот да го обновам за кола...|(
    додуша, имам за пола кола... уште за пола ќе требаат пари...:cash:
    втор ден дома... сум се одвикнал од седење дома, не знам што со себе...ќе мора да го извадам точакот утре...8)

7. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Па не е баш голема...
    На моиве е 110 некаде, а мала ми се чини за нас 4ца..

Некако ми е олеснително тоа што не е стан, стан е скапа и нефлексибилна работа.
    Ако до толку не можеме од 0 големата, сигурно бар да ја доградиме оваа ќе можеме...

Желба, Skorpija25, M&M and 18 others like this.
  8. lunicka

lunicka Форумски идол

Среќен роденден @malerozna .Се што сакаш да ти се исполни.(highfive)
    @CameliaMiller кога јас би била на твое место,би избрала помала куќа.Кредит од 60000 евра мене страшно ми звучи за овие наши просечни плати.И период од 30 г.е многу...не се знае што и како носи животот.Дали вреди да се откажеш за тие задоволства еве не знам.Сепак ти си знаеш.И многу значи ако имаш некој и нешто во случај да заглавиш да ти подаде рака.Убава си е нова и голема комотна куќа...ама и влогот е голем.Сепак разговарајте и премерете си ги силите.
    Ако можете па зошто да не...

Желба, M&M, Annath and 20 others like this.
  9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Ја би помалата куќа. Не сум мегаломан.
    Јас денес го дотерав точакот. Комшиите рекоа ќе го заебам времето со таа моја постапка ;)

10. Ariel

Ariel Форумски идол

Стан полесно се продава и има помали режиски трошоци.

Што знам, јас не сум за голема квадратура. За мене 3 спални по 15тина квадрати, 2 тоалети со вкупно 10 квадрати и дневна од 30 квадрати се доволно. Вкупно 90 квадрати се повеќе од доволно за четворица. И некоја тераса плус.

Едит: @Bozica1980 нека не те лажат комшиите дека е ради тебе, и временската прогноза вика дека времето ќе се расипе.

11. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Здраво на сите :hai:

Вчера се изнашетав за сите пари, и трошев пари. А можев да седнам на клупа и кафе да пијам :smoke: Ама не. Црни салонки конечно најдов какви што барав. Дури пробав и на отечена нога од шетање, ваљда ќе бидат удобни (hollest) Здравје, ќе си купам и во други бои, само нека дојде пролет :sun:
    Мислам нема девојче кое не пробало стоејќи да моча. Јас бев многу упорна, ама џабе. Си треба "цревце" :wasntme:

@Annath ја прочитав во "На срце ми лежи" и за момент се сецнав. Првиот дел ме потсети мене на далечно минато. А присутно е цело време. Арно еднаш кажа Кери Бредшо: каде оди љубовта за тие што некогаш сме ги сакале? :|

@CameliaMiller проверете ја добро куќичката пред да ја купите, и ако нема "скриени" недостатоци, ич да не се мислите, да си ја купите :D

Гледам сите сме во подобро расположение :) Сонцето си го прави своето очигледно :sun:

12. Cosmi

Cosmi Форумски идол

@CameliaMiller
    Земај помалата куќа ,попрактична работа е.,плус за некоја година кој знае што ќе ви текне,може иселување некаде,никогаш не се знае.
    Ние сме во куќа од 120 и повеќе од доволно ни е.Но, јас радо би ја сменила со стан ,многу полесно за одржување.
    Едит
    И јас трошев пари ама по Асос,пошто сум мрза за шетање по бутици.:?:
    А уште повеќе ме сотре големата :envy:,ќе одат на екскурзија па се нешто и треба.
    Среќа аутлетот на Асос работи ^_^

13. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Ааа неее, поголема мрза од мене нема :nod: Особено за обувки и фармерки |( А излегов да барам нешто за пешачење, некоја чизма-патика, се вратив со салонки (facepalm) Мм ми вика сега со штикливе ќе одиш по планини :| Треба да го ѕирнам и јас тој Асос, само чекам да симнам некое кило (fingers)

14. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

И јас го сотрев Асос поштено. Еве денес картонче стигнало, ќе се фрлам. Поштарот ми бил на боледување, а секогаш дома ми ги носи, ме знае. Па новиов го мрзело да ја донесе пратката, иако со кола :^)

Малава едвај заспа, се уморив. Јас и пеам, а она место да задремува, ја вади цуцлата, мавта со неа и си мумла и она со мене :sweat: Па што има еден зајак, не заспива без него, ама огромен е. Па го фати да го тегне и ме испотепа со него :^) Уф, ќе ми плати мм за ова ]:)

Сега седам со фарба на глава, ама лоша одлука ми беше. Мојов не е дома, па ако ми се разбуди бебе додека сум вака нашлакана шо ќе праам? :worried: Ај да одам да се избањам со време, да не се зафркавам.

I’ll be back :hai:

15. Ariel

Ariel Форумски идол

Јас не купувам облека онлајн, морам да пробам ради (диво)градбата.
    Пошто ич не сакам да окапувам по дуќани, си имам разработено стратегија. Ги гледам колекциите на интернет и ако бендисам нешто, одам и го барам конкретно тоа во дуќанот.
    Многу ефикасно, пред некој ден си купив јакна за 5 минути :D

16. doubleg

doubleg Популарен член

@CameliaMiller 60000 евра изгледаат многу за куќа. Веројатно оголема квадратура и клуч на рака. Но, јас би бил многу претпазлив со тоа, има многу преваранти кај нас, не знаеш што се не прават додека не ти ги соберат парите, а после нигде ги нема. Од искуство од блиски комшии зборам, бидете многу внимателни.

Инаку, опцијата со монтажното куќиче ако не е за стално се џабе фрлени пари. Ориентационо, 15000 може да кошта 100 квадрти карабина на еден спрат.

17. GirlyGirly

GirlyGirly Истакнат член

Добра вечер невести и чат пат момци.

Како сте? Јас терам. Ден по ден. One day at a time што би рекле американци.

Мислење мое дека декларациите во државава наша (како и да се вика во моментов) ги пишуваат како ќе им текне.
    Прв пример вакцините со ''погрешни'' декларации.

Втор ацерола витамините на кои пишува за над/под 14 години според вработените во неколку аптеки се со грешни декларации и се за над/под 6 год.

И трето што е вистина на сликата кој датум на производство е точен

Attached Files:

18. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Среќен, Малерозна.
    И денес е грд воздухот. Вчера позаникаде беше. Ко да горат гуми од милиони трактори.
    Нервозата уште трае. Месечинана убава, преку ден уште поубава.
    Прв пат саатот ме разбуди. Обично јас го фаќам заспан. Дал спијам или не, исто уморно се осеќам деновиве. Психички уморно и потруено. На секои пет секунди почнав да се самоубедувам дека ок е, не треба да реагирам, олабави. Види што убав ден. Почнав благо да јадам до степен и кафето горко ми смета. Се шекнувам јас, ми се шекнуваат вкусовите. Коа почнав на риба дамислам и да и го осеќам вкусот во уста (ослич) дефинитивно не сум арна :))
    Ко неписмена сум со телефонов.

19. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Камелија ја имав план за куќа од 100 м2. Го преправив на 60 м2.
    Зошто. Зошто градам колку да не сме веќе под кирија а на големо се спремам за на страна. Прва шанса и си бегаме.
    Вечер.
    Како сте
    Дете си игра околу мене откако тупан се стори од јадење, јас печам за утре и мала пауза од се праам. Се надевам до 12 ќе фатам кревет. Освен ако не заглавам овде..

20. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Јас на декларации не верувам.

@malerozna среќен роденден и помалку апови годинава, еве и стапот ќе ти го земеме :ninja: И еден дечко строен да те служи насабајле цеден сок и кроасана :D

Thread Status:
Not open for further replies.