Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    Каме не избрзувајте.
    Остајте го малку муабетов со дечкоти на стен бај некоја недела две.
    Верувај му дека со мирна глава се се решава најпаметно

Вака човек нон стоп кога е фокусиран на едно исто па поготоцо животна одлука не се одлучува ништо.

Дајте си време од беколку недели и пресечете.

На Dust, TeddyGrey, duffi и 15 други им се допаѓа ова.
  2. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Вајлд, среќен и на тебе:))) Да се опраиш, мори! :D Каде оправиш има значење какво ти му придаваш --што ти фали нек ти се среди. И т'ј.

На TeddyGrey, Желба, Peco и 15 други им се допаѓа ова.
  3. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.862
    Допаѓања:
    142.580
    Знаете некоја душа да студира на етнологија? Да прашам нешто?

На TeddyGrey, CameliaMiller и LejlaD им се допаѓа ова.
  4. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.404
    Допаѓања:
    262.237
    Да ми е да знам како ја направиме куќава...Ама некогаш знаат да се поклопат коцките. Спратов наш не е многу голем, за нас е одличен. Имав и јас ко Сесил замисла за подрумот но на крај го направив апартман. Јас сама не си верував дека е можно но маж ми беше похрабар од мене па ете луѓе со години живеат.
    Тргнав да возам точак ми се јавува учителката на ќерка ми, па ми објаснува нешто баш ме исплаши, тоа џукелчето им отишло у школски двор. Што правело не знам ама каран е сега. Многу ме сака ама не можам да мрднам од него, ќе мора бокс со вратичка да добие.

Сама пиев денес две кафиња. А ќе кажат не сум била дружељубива |(

Среќни родендени на сите лепотици, од сите торти би ви јадела :nod:

На Dust, karmenka21, TeddyGrey и 30 други им се допаѓа ова.
  5. riba79

riba79 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2010
    Пораки:
    1.732
    Допаѓања:
    6.670
    Go najdov deckoto sto go raboti ovoj sistem samo da se odlucam koj tip da go odberam. Ti blagodaram uste ednas. Pozdrav

На TeddyGrey, friendy и LejlaD им се допаѓа ова.
  6. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Те чекам вечер после презентацијата што ќе кажеш :$
    С10е, с10, с10+ и галакси фолд. Плус ќе има с10 5г
    Плус таблет и 2 часовника.

Фолдот е со 6 камери :rofl:
    С10+ со три. Плус екстра слушалки направиле.
    Сајнс фикшн. Иднината дојде изгледа :sun:

Ах не ми се чека. Си давам парите по гаџети само.

Си каснав. Ме боли грло, ако е можно де. Ми било пишено од глава да си страдам.
    И кафица на брзина се напив.
    Денес е среда, а сакам да е август. Еве и јуни нека е.
    Ми се шета на топло..

На Dust, Желба, Abeja и 17 други им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Ја гледав норвешката реклама.
    Од се' што видов, жими ултрасоничниот фингерпринт ми фати око.
    Ама зависи нели и од која појдовна точка, лично јас не гледам до толку оправданост на цената што ќе ја акнат ако споредиме со s9/note9 .
    Мада ќе го чекам ивентот, па после малку ЈуТјуб ривјус, па ќе пресудам официјално :D

Таблети, часовници не ме интересираат, па дури ни слушалки - мада овие што ги добив со s8+ и note9 се фантастични, ама реално немам каде да ги користам, буквално тие од s8+ ги поклонив, а овие од note9 дали еднаш или два пати ги имам користено.

Она што сакам да го купам е VR Gear и безжичен полнач, полначот го има во Т Мобиле кај нас и е некои 2000 и нешто денари, не е страшно, ама VR Gear оргинална Самсунг не знам кај има.

Галакси Фолд е друг муабет. Е! Тоа ме интересира.
    Само чисто сумњам дека баш скоро ќе го видиме :) А за тоа би отворила чекмеџето.... :D

На TeddyGrey, Желба, duffi и 11 други им се допаѓа ова.
  8. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.929
    Допаѓања:
    142.938
    @vitamina @WildMk Среќен роденден, само убавини да имате
    @Bubce38 со среќа и да се израдувате за брзо

На TeddyGrey, Желба, Mr. Right и 11 други им се допаѓа ова.
  9. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Добро, ти 8ка и 9ка имаш, ја уште 7цата ја влечам.
    Тоа на рекламата е ништо. Во живо е многу подруга приказна.
    Слушалките и часовникот ќе можат вајарлес да се полнат од телефонот. Камерите се ептен екстра. И многу е брз телефонот.

А цената нема да е многу. Исто како с9. 900 евра за с10.
    Ама ние тука сме "богаташи" па 900 фунти ќе плаќаме изгледа. Ни прават УК верзија што секогаш е поскапа. 900 евра се 790 фунти. Ама нејсе. Навикнавме.

Јас имам блутут слушалки, оти телефонов сега ми нема приклучок. Ама секако ми се попрактични. Веќе 3ти ми се овие, две рала сјебав 8)

VR пробав и ми се врти свест. Не би пак. А саатот ми е љубов. Обичен немам носено ама за смарт се би дала.

Арно што не решив ајфон да земам. Ептен близу бев хѕ макс да земам со часовник.

На Dust, TeddyGrey, duffi и 11 други им се допаѓа ова.
  10. Milan93

Milan93 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2018
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    1.103
    Добар ден феминки, убав ден за сите. Поттикнат од други теми каде нели сите сме експерти за се , се знаеме и умееме ако не ни е професија еве едно видео каде што потполно не отсликува нас македонците како експерти и познавачи на се светско.
    http://zase.mk/articles/370044/vide...-i-se-voshituvaat-na-manekenka-koja-ne-postoi

На TeddyGrey, Желба, Skorpija25 и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.655
    Допаѓања:
    107.461
    :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:видеово е (y):rofl:

На Dadusicka, CameliaMiller, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Затоа викам зависи и од појдовна точка.
    Мене не ми е вау во споредба со телефонот кој го имам, бидејќи навистина не се толку големи разликите.

Како на пример што ја рекламираа камерата на s9+ во однос на s8+... навистина не е голема разликата, може во спецификации е, ама во риал ворлд и баш не е.

Дури ни на note9 не е фантастично подобра од s8+ иако ја рекламираат како подобра и од s9+, е подобра, ама недоволно за ако имаш s8+/s9+ да го замениш за камерата само.

За часовник не знам за што би го користела, ни обичен часовник не носам :) За што го користиш ти?

А за слушалки, ти патуваш со метро и сл. и јас додека користев јавен превоз, а и патував на подалечни дестинации со секој друг превоз освен сама да возам, користев слушалки премногу. И постојано купував.

Сега колата на блутут ми е врзана и пак го користам така телефонот, и за музика и за зборење, ама слушалки немам каде да користам, освен на плажа :)

На senjorita-v, Dadusicka, SV1911 и 8 други им се допаѓа ова.
  13. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Слушалки користам секаде па дури и дома некогаш. Во метро обавезно. И да не пуштам музика, барем не ја слушам галамата од шините. Плус на работа ги користам :rofl:

А часовникот ми е љубов. Чекори ми мери, откуцај на срце, време гледам, временска прогноза имам, плус кога ми пишаат можам да вратам без да вадам телефон.
    А некогаш на работа ни прават скандали за телефоните. Еве јас на пример, бетер административец сум :rofl:
    8 саати на работа, јас барем 5 сум на телефон. Од сабајле сум 3.5 саати на нет и саат ипол муабет :rofl:
    Затоа кога ни бранат така тешко ни доаѓа :wasntme:

Јас на одмор телефон не носам. Особено ако сум со друштво.
    Веќе и слики поретко правам.
    Самсунг од с7 наваму прави ептен добри слики. Додека другите марки со маркетинг продаваат. Еве Хуавеито.. Ич не го бива. Џабе леика камера, џаба све.

На TeddyGrey, Желба, Skorpija25 и 16 други им се допаѓа ова.
  14. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.379
    Допаѓања:
    279.105
    @WildMk Среќен роденден и тебе!Се најубаво!
    Како девојка живеев во стан,откако се омажив во куќа.Никако не можев да се навикнам.Не ми беше ич интересно во двор да седнам ,кафе да пијам .Сега пак сум во стан,но кога одамв во куќата ако е толло времето само надвор седам.Ама сепак не се гледам јас во куќа,си сака и одржување и работа и се ...Кој знае до пензија може ќе засакам да седам таму...

Кој рече дека кога ти се јаде оди напиј се чаша вода.А бре ќе :puke:
    А колку имам апетит чудо едно.Дали е до колагенот и магнезиумот што го пијам незнам,ама само во јадење ми е умот.Од УН диетата се откажав,ама демек ќе внимавам така со црн леб по малку без грицки,благо...И сега само благо ми се јаде ,само чипс ми иде да грицнам,упм веќе....

На TeddyGrey, Желба, Skorpija25 и 22 други им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Имав прилика да го чачкам П20 Про, не бев ич фасцинирана :)
    А сега ме замисли со саатчево.
    Не се малку пари за џабе да ги дадам, морам да размислам :D

Инаку и јас како тебе, во автобус носев слушалки без музика, едно помалку галама да слушам, друго не ме замараа луѓе кога ги гледаа толкави.
    Вакви последно си купив пред да положам и со вакви се возев во автобус :D

SmartSelect_20190220-150156_Google.jpg

А за цените, и кај нас лудило ги фаќа, толку скап телефон преку провајдер би земала само ако земам на рати, а во кеш купувам од Ледиком.

Ноте9 го платив 54 000 во Ледиком, а по други места 60 000+ беше.
    Врвот Нептун, околу 67-68 000
    А го купив одма само што излезе, истиот ден.

Епа... не е мала разлика. А топ се телефониве, unlocked верзија (уае) се, си ги регистрираш на Самсунг без проблем.

На Dust, senjorita-v, SV1911 и 6 други им се допаѓа ова.
  16. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.087
    Допаѓања:
    154.707
    Повеќе од 24ч ако не се уклучам не можам да наваксам со читање :)
    @vitamina среќен најсреќен роденден, само убавини да те следат, најсреќна да си ни :hug:. Не знам дали имам спомнато ама Витаминка е "виноцникот" за мојот влез цо темава, она ме покани на мојот 40ти роденден :*
    @WildMk среќен роденден :hug:, жива здрава весела, те тркам јас за 1г, во Април 42 ќе стегнам :doh:. Верувате дека се подзамислив и се пребројав дали 42 или 43 ќе правам :D:rofl:
    @CameliaMiller веќе сите ти дале совет, и јас би одела со помала куќа на почеток посебно ао си го имате земјиштето веќе и ако има опција за доградба. Никогаш не сум живеела во куќа, знам дека има работа ама пукната сум за дворче макар на приземје станче со двор. Одма и кученце ќе си земам или маче.
    @Bubce38 (fingers):hug: па ќе се собереме сите за мекици
    Инаку убо кажа за Скопјево, како би избегала на помало и помирно место само работа да има, ужас е, барем мене многу почна да ми смета. А со цениве што знам не одиме многу по кафани па така кубуриме некако вајда :). Поарно за едно седнување на кафе тука ќе се подбереш во некое околно место на ручече да отидеш.
    Ај уште пола саат да фаќам магла, криво ми е што не го искористив времево оваа недела со точак да си доаѓам ама некако тешко ми е да си отворам сезона :doh:

Последна измена: 20 февруари 2019
    На Желба, bittersweet, duffi и 20 други им се допаѓа ова.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.404
    Допаѓања:
    262.237
    Од некој саат возење, г* да не речам задник, ме боли :bug:

На duffi, Peco, Mr. Right и 11 други им се допаѓа ова.
  18. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, банана, кафе, обврски. :coffee:

Дообро, обврските за вечер ги оставив, греота да не се искористи сонцето, па и ко што најавуваат ниски температури за викенд - не се седи дома или во канцеларија, освен ако мораш. A јас баш и не морам, абе ептен си ја сакам работава. 8)

Имам убав телефон, релативно скап и подарок ми е. Јас толку пари за мобилен не би дала, скржава сум. Од самсунг С6 еџ нагоре сите ги имам 'пробано', ајфон од 6с нагоре исто така, хуавеи п20 про и сите ми се океј. Јас мобилниот го користам за јавување, пораки, мејлови, месинчер и инста, за неколку месеци имам направено едвај 50 слики и најголем дел се од кучката. За камера многу е битно да имаш и сенс, еве ја и брат ми не вадиме иста слика со хуавеи п20 про. Ја сликам рандом, он користи опции и неговите слики се како сликани со професионален апарат, моите се просечни. :mp:
    Е затоа битно ми е каков лап топ ке имам. Претходниот кој се поквари, ама го поправив и го користам за забава, на времето беше еден од подобрите (не гејмерски добар, ама многу подобар од просечен) и го користев некаде 6 години. Новиот ми е исто така ептен добар, ама најголем дел од времето го поминувам на лап топ, ми треба за работа, па не го гледам како луксузирање туку како потреба. А мобилен од 500+ евра ми е луксуз, скроз непотребен. (wfh)

На тема градење куќа - купување стан треба добро да се размисли и многу работи треба да се стават на кантар. Прв и најбитен дел се финансиите и колку кредитот ке го отежне животот на долги стази. Денес сме двајца, ама ке бидеме тројца и четворица, па ако сега рата од 300 евра ни е мачкина кашлица, за една деценија ке биде оптеретување. А и правиме муабет за многу долг период, 20 или 30 години, мене ми се гледаат ко цела вечност.
    Ама па не можам да кажам дека желбите се помалку битни. Пример, јас си имам замислено 2 детски соби, здравје би сакала две деца и секое да има по една соба и по ова прашање не сакам да правам компромис. Е сега, што се за мене посебните спални соби, тоа за друг е голем двор, а не е убаво ем да враќаш кредит ем да не ти е се по кеиф а можело да биде.

@vitamina @WildMk најсреќен нека ви е! :d: :^: :party:

Кој е за кафе?

На Желба, bittersweet, duffi и 18 други им се допаѓа ова.
  19. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    101.732
    Среќен роденден рИбЕтИнИ @WildMk и @vitamina ...среќни,сакани и исполнети...

На Желба, mal.ecka, duffi и 13 други им се допаѓа ова.
  20. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Во мкд се многу скапи на претплата. Или јас не знам да гледам 8)
    Тука се поефтини, плус што платата каде каде повисока.
    Јас прв пат во кеш ќе го земам. Освен ако нема опција на рати (fingers)

Уае верзијата на ноут 9 е многу поефтина. УК е 900, а уае 650 фунти.
    Часовникот е 250 евра, не се сеќавам дали кажав :$

Денов ко година. Никако да заврши. Пак ми се јаде. И мојата диета не ја бива. Ама наредниве денови ќе се стегнам. УН е толку лесна, а ја сум толкава мрза за готвење... Чудо едно сум.

Инаку за куќите, тука е многу популарно пуштање кираџии заедно со вас. Секако кредитот е на 30тина години, па ако наиде тежок период, издаваат една спална и пола кредитот им го плаќа кираџијата.
    Ама кај нас тоа е неизводливо.
    (waiting) бројам минути..

На CameliaMiller, duffi, Mr. Right и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.