Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. SV1911

SV1911 Форумски идол

Морген! :coffee:

Си се наспав поштено денес, до прееска спиев.. :$ Денес поголемо парче ѓумбир изедов, на крај на заби помалку да се чувствува. :rofl: @zhap4e колку ѓумбир е доволно за еден ден? Страв ми е да не претерам и си го оштетам желудникот дека на гладно го јадам. Уште тоа ми фали да лечам после..

Порто веќе е подобар, го носев два пати на ветеринар, конечно оздраве. Ниедна мачка волку спокојно и културно не прифатила посети на ветеринар, боцкања и чуда. Сега колку ме сака, чудо едно. :inlove: Кога го галам преде, спие до мене, се игра ама не како порано кога ми ги правеше рацете и нозете лом од гребење и касање, сега пази да не ме повреди. Мачорче златно, многу е добар.

@Bubce38 од се срце се надевам дека ќе ти се исполни најголемата желба на свет! :hug:

Убав ден! :sun:

bittersweet, Sandrin4, kuc and 24 others like this.
  2. zhap4e

zhap4e Форумски идол

@SV1911 едно реженче од овие ко на сликата. Толку јадам јас :) Оно, одамна немам купено и јадено а и во периодов нејќам оти не ми е океј желудникот :)

kuc, Peco, Желба and 15 others like this.
  3. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Леле зајачево мм лом го прави секој Божји ден му ја раскрвавува раката а мене и кога е луто многу нежно ме каса :Dмаж ми вика види го мене лом а тебе пази дз не те повреди.

Добар ви ден мил народе!
    Како сте ми?
    Јас во хаос но и тоа ќе се среди наскоро ве поздравувам и еве кафенце од меН:coffee::coffee::coffee::coffee:на здравје поздрав друшки.

kuc, Alishan30, doubleg and 22 others like this.
  4. duffi

duffi Форумски идол

Ден!:coffee:

За Охрид сте зборувале. Толку ни е далеко од кај нас , што доволно ми е еднаш во две -три год еден викенд да поминеме. Градот има некој дух, убаво е. Мене баш смирувачки ми делува. Ама морето ни на саат време и кога бираме пак избираме море.
    Мм оди почесто и стално се враќа со нови ,,бисери,, од хотелиерите.
    Ич не не бидува за туризам , и не само Охриѓани, општо целата ни државичка. А имаме убавини, не дека не.

А јас ни плата не земам. :P

Телефоните и технологијата пасија на мм се. Он бира и купува и за мене и него. За цени секогаш ме лаже ама се правам оти му верувам. Од кога сум на иос не сакам андроид.
    Инаку јас знам и да го исперам и да го оставам на каса во маркет. :wasntme:
    Е тогаш се во буквална смисла фрлени пари.

Од куќа дојдов во стан. Ги немам ни пола од обврските на моите и подобро здравје.
    Ни фали уште некој квадрат, ќе се среди и тоа. Ако ни се реализира идеата ќе биде супер.

Честитки на роденденките, да се живи, здрави и најсреќни!:hug:

bittersweet, Sandrin4, kuc and 26 others like this.
  5. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Добар ден друштво.
    Арни?
    Јас пренаспана а богами и пренаработена утрово.
    Се обидувам да докажам дека нивниот КОНЦЕПТ за работа е погрешен. Уствари е добар ако сакаш да блокираш и да сториш калакурница. Ама на кому објаснувам. Ќе оставам да си ја чукаат главата кога ќе дојде најјакото.
    А се може да е толку просто и експресно, но мора да се искомплицира нели? Страшно. стра-шно.
    Од друга страна сонцево ме јаде, не ми се седи внатре...убаини е надвор... А велат ќе се расипе времево...
    Ај да ве прочитам сеа сите

Sandrin4, kuc, Alishan30 and 22 others like this.
  6. Ygritte

Ygritte Форумски идол

@zhap4e ајде сега на кафе :coffee:
    Ола чикас & чикос:hai: :lol: во 05 ч. некако многу рано беше за кафиња, ама сега е таман
    Rise-And-Shine-Its-A-Coffee-Time-Good-Morning.jpg
    Повелете :coffee:
    Уште не сум породена :lol: да не се на штрек женЦкиве :lol::lol:Ме тепа времево е убаво а јас дома сум :worried: ајде уште малку ќе издржиме (y) Од гаџети не сум зависник за мене обичен тел. за ФБ, Инста и Фемина ми е доволно (y) мм е по гаџети. .
    @Sexybaby86 убав помин да си имаш на викенд со либе..не се секирај за бебка, ништо не е страшно за 2-3 дена.... И јас сакам викенд за нас двајца.... Ептен се посветив на бременоста некако, никаде не мрднавме овие 9 месеци ...Ама ајде, здравје, имаме време (fingers) за викенди, одмори :mm: ќе ја биде.... Убав ден убави луѓе :hai::sun:

Sandrin4, kuc, Alishan30 and 24 others like this.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Добар ден... од работа ви пишувам, доста е седење дома :D а како би се шеткала надвор на ова сонце. Ама не, од вчера работата ми остана незавршена. Нејсе, барем детето е подобро, а јас од сабајле кркнав прво еден андол, после аналгин, оти страшна, ужасна главоболка добив, не знаев кај да се свртам. Сега подобро е, фала Богу, ама ова или мигрената е, или и мене ме фаќа грипот, ќе видиме. Се надевам не е второво.

Што да си кажам за Охрид, во крвта и во срцето ми е, иако се помалку време поминувам таму. Размислувам да земам три месеци неплатено без да се замарам кој ќе ме заменува и да одам таму, со сè деца. Ама големиов во школо е, па не знам колку е добра идејата. Би го запишала три месеци во Охрид да ги учи, не би требало да е проблем. Ама кај нас сè е комплицирано, па и тоа низ нос ќе ми излезе.

Свеки лута ми е, мисли дека сум сакала да биде болна. Пошто се вакцинираше есента против грип, сега вика самата, демек вакцинирана сум, а пак се разболувам. И' кажувам дека вакцината не штити од сите видови грип, може некој друг тип закачила, се налути женава (ми фали смајли што се крсти), ифрит. Ај мене нека ми се лути, ама на децава зошто? Отсекогаш си била таква, ја научив, и главно преќутувам, не зборам многу, ама сега не ја излажав, ја кажав вистината, не е дека измислувам. Башка нонстоп се м'кне по автобуси, кој е крив што настинува? Јас сигурно не.

Ај да не ве тупам... се мислам да пијам кафе, ама не знам, пак да не ме здоболи глава...

Убав ден имајте!

bittersweet, Sandrin4, kuc and 30 others like this.
  8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Јас сум препич 200%
    Ни просечна плата не земам :D

Ама реалноста е дека... некој друг ми плаќа. Дм. Така што, ако е поклон во препич ли спаѓа? :D

Мислам баш ми е гајле искрено, обожавам козметика и технологија, и секоја моја пара и секој поклон кога ме прашуваат што сакам - ова е.

Телефонот за мене не е само телефон, и таблет и компјутер е, и работам на него, и филмови гледам, и фотографирам итн.
    Според мене, 100% искористен ќеиф :)

Sandrin4, kuc, Alishan30 and 20 others like this.
  9. simonka93

simonka93 Форумски идол

Добар ден :sun:

Ме држи расположение од синоќа, краток разговор со мила личност чуда на душа прави :wasntme:
    Колку само малку треба за среќа

Ич не ме радува тоа што е четврток, оти и сабота сум на работа. И тоа трета смена :|

Не сум некој голем фрик за технологија, ама си сакам убав телефон, а да е средна класа. И таков си имам, Huawei Mate 20 Lite. Ова ми е втор телефон на Huawei, првиот шо го имав P9 Lite го заменив со Самсунг и тоа ми беше најголема грешка во животов(во однос на телефони де :D)

Убав ден имајте :hug:

10. vitamina

vitamina Форумски идол

Да не се лажеме дека порано скоро па и никој не можел да си дозволи луксуз од посебни соби за сите деца, па еве и сега.
    Ретки се оние луѓе што секоја персона од фамилија може да се смести во посебна соба.
    Порано па и сега па и да имаш соба плус или кат плус не можеш да си дозволиш огрев или мебел на пример све живо и диво да опремаш.

Фактот е дека може и не размислуваме за тоа дека на пример ако имаме повеќе од едно дете и сега деца ко деца мали па си имаат една соба плус за нив, ама што кога ќе пораснат?
    Норнално дека баш и во тие години никој не сака да дели соба.

А нормално дека така е перфектно.

Јас во македонија нон стоп ги слушам комшиите децата лупање дерење разговор игра прженици и све живо и диво и да тоа нервира и немаш мир.
    Или па кога некој тинејџер ќе со рокне музика.
    Имате право.

За разлика од тука еве како живеаж исто и во англија кога сум живеела не се слуша ништо. Настрана што луѓето се тивки и припазуваат едно а друго не се ни слуша бидејки има убава градба.

Во англија во станот над мене еден секоја вечер вежбаше на тапани кај нас се слушаше минимално во глува тишина скоро па ич и еднаш ми вика човекот се слуша? Да не досаѓам
    Викам не, скоро па и да не се слуша воопшто.

И така..

Времево е рилекс, чист рилекс на организам и мозок
    Сонце, 20 степени багатела.

Како би да гледам некој апартман на моренце и јас :inlove:

Наскоро почнува и сезоната уште месец ипол највеќе до 2.

Тука како што имам огромен двор можам комотно да се сончам со се базен лежалки и све тоа ама дворов на општината е не е наш.

И така.
    Убав ден

Sandrin4, kuc, Alishan30 and 24 others like this.
  11. joy1

joy1 Форумски идол

Маж ми умира за куќа..и решен е еден ден да ја имаме.Има и план како би изгледала целата замисла...Горе потровје со бања и спални..а доле голем салон во рустичен стил.И секако посебна соба за алиштата мои горе :D.Надвор сака огромен двор со лулашки,базент,цвекиња...

Јас па стан си сакам :|

Телефони не научив да чувам.Ми паѓаат,пукаат,лом ѓи правам.Мм е фанатик по моб затоа и имаме дома моментално 7 :D

Sandrin4, JuLleE, kuc and 25 others like this.
  12. simonka93

simonka93 Форумски идол

Кажи му добра му е идејата... Ама истата и на поткровје од некоја зграда може да се направи, така и двајцата среќни и задоволни :D

kuc, Alishan30, Mr. Right and 15 others like this.
  13. joy1

joy1 Форумски идол

хахах видиш мене тоа не ми текна :D

kuc, Mr. Right, Dadusicka and 10 others like this.
  14. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Еми базенО дека ќе се ставе?:^)
    Кај ќе се шљапка нашто Џојче8)

Sandrin4, kuc, Желба and 12 others like this.
  15. Heartagram

Heartagram Популарен член

У када :emo:

kuc, joy1, Dadusicka and 6 others like this.
  16. simonka93

simonka93 Форумски идол

На тераса ма Бубе :D

kuc, Mr. Right, M&M and 7 others like this.
  17. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Ц
    Не е она за на тераса:!:
    За неа си требЕ дворче, голем базен, фенси лежалки, некое шанкче....
    Не ја личе Џојка не тераса :)

M&M, kuc, Mr. Right and 11 others like this.
  18. Heartagram

Heartagram Популарен член

Ќе се монтира само еден шанк и то.. :D
    intex-56441-500x500.png

M&M, kuc, Желба and 14 others like this.
  19. joy1

joy1 Форумски идол

:rofl: top

kuc, Mr. Right, duffi and 8 others like this.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Уште фламинго душек ти фали Џојке :wasntme:

kuc, Mr. Right, duffi and 8 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.