Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. joy1

joy1 Форумски идол

и цвики со фламинго и чаша со таква сламка :D

M&M, kuc, Mr. Right and 9 others like this.
  2. Heartagram

Heartagram Популарен член

BEI60386_540x540.jpg

M&M, kuc, Animali and 11 others like this.
  3. mareane

mareane Форумски идол

Поздрав девојки и по некој момак.
    Времево убаво те мами да излезеш.
    Си бев во шопинг ,сама.Она за маубетот од некни,порано немаше шанси ни една ситница сама да одам да купам сега гајле немам.Без многу думање како да кој знае што купувам.А и ова со објавиве на фб од бутициве убава работа за нас кои не мрзи многу да акаме.Си бендисав кошула на нет,отидов пробав уз неа и нешто друго и готово.
    Сега да сплескам некој ручек набрзина .
    Вечер во план кафе со другарка утре едно излегување колегијално и така ...
    Нека тече вака малку помирен животов ,односно се навикнуваш на се и тераш...

bittersweet, Sandrin4, M&M and 26 others like this.
  4. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

И на кров може базент... :emo:

ако не опција корито увек постое :rofl:

Е коа сме кај корито, бањање и тоалет воопшто, коа некој од постарите, на постарите мислам 70+, ќе ми спомне дека во корито се бањале а и вц-то коа ќе ми го опише :worried::worried: јас идам до заклучок дека денешните купатила се најголем изум и придобивка на 20ти век.:x

5. Ygritte

Ygritte Форумски идол

@Sesil кога ја ставивме дома туш-кабината, баба ми(75-76г.) кога одеше на туширање првите два три пати не ја затвораше, ѝ било страв да не се преполни со вода.. :rofl::rofl::rofl:Потоа ја разубедивме дека тоа нема да се случи, и ја научив како да го пушти горниот туш... После не можеше никој да влезе после неа на туширање зашто отиде водата :D спа третман си тераше женчето :l: цел бојлер за еден човек :D:D

6. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

:hai:

Кај сте лујЏе? Слабо ве има денес. :o

Мавнав денес еден бурек со меФце. :smirk: Сакав уште еден да си купам. :tmi: Не знам што ми е овие два дена. Ама буреков убав. Ниту е мрсен, ниту ти е тешко после јадење. Повеќе инфо во лп. :D

Станав од попладневна дремка и испив каВе. Сум сонувал како сум пиел чај и тоа овошен и многу ми се свиѓало. Да довршам пост и да ѕирнам што вика Феминава за сонов. :?:
    Да не се разбереме погрешно, мислев за оние кои не можат многу да си дозволат, а купуваат. Вие сте имале и сте купиле.

Добра му е идејава. 8-|

Седам и си мислам колку ќе беше полесно да бев жена. :|

Sandrin4, M&M, Skorpija25 and 20 others like this.
  7. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Грешка си :!:

Добар ден :hai:
    Јас веќе мислам на пролет и Велигден. За лето и одмор рано ми е, треба претходно на работа да се вратам и да видам дали ќе ни се совпаднат одморите со мм оваа година. И кај двајцата на работа е така, нема одмор кога нас ни одговара :doh: Пред две години така испадна, јас на одмор, мм на работа, па тој на одмор, а јас на работа. Ќе има и такви лета, се помиривме веќе.
    Ние по телефони не сме нешто многу, особено јас. Ама затоа по кујнски гаџети, уствари по бела техника и домашни апарати воопшто :D Домаќини :wasntme:
    Сакам куче, маж ми не пушта. Не е фер. Прво од дома не ми даваа, сега маж ми. Ама па и тој е прав, тешко дека ќе станам во 6 сабајле да го шетам. Барем не сега со мало дете и бебе дома. Здравје за некоја година, и тоа ќе биде :toivo:
    Уште не е петок, а? Долга ми се виде неделата.

bittersweet, fina erika, M&M and 21 others like this.
  8. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се смеам за фејсбуков. Сум го уклучила на Македонски и онаа реакцијата хаха гледам ја дава цепки, а па срцено..срцка:))) и ме потсетија на HBO, кој уби ме боже превод го имаат на филмовите до степен брутално безобразен и кога у филмот не се такви.
    И така. Ме мрзи некако да се туширам и средувам петте влакна на главава. Друго ништо битно не се дешава и т'ј. Да, и јас мислам на пролет. Увек уживав во студено и врнежливо, сега сакам само сонце и ведро небо. Маглана и смрдеата ми расипаа љубов со зимото.

bittersweet, Sandrin4, M&M and 20 others like this.
  9. Желба

Желба Истакнат член

Иста цена ко тие од Тетово, 990 или поскапи се? Да знам дали да одам..
    Обожавам попусти, посебно големи, се осеќам ко да сум направила добра зделка, мада свесна сум колку се реални попустите кај нас. Ама пак си се радувам на попуст, самиот збор ми предизвикува радост :D

@Bubce38 со среќа и со лесно (fingers)

@malerozna, @vitamina и @WildMk нека ви се среќни родендените, да сте здрави и живи, радосни и весели, секоја желба да ви се оствари! :sun::^::*:
    Многу сакам водолии, сите што ги познавам се многу неоптеретени луѓе, да ти е мерак да комуницираш со тоа нив, се надевам и кај вас водолијата доминира 8)

Инаку, сум живеела и во куќа и во стан, мене лично станот ми е попрактичен за одржување. Ми фали дворот во лето, но затоа пак во зима ми е потопло во стан.
    Се си има свои предности и мани, секој треба да одлучи според своите потреби, можности и желби.
    Јас лично ќе останам во стан, а летно време ќе одам на гости кај пријатели и роднини што имаат дворче :) Ако некој у меѓувреме направи и базен, уште поубаво ;)
    Мада искрено, последниве години претпочитам да си седнеме негде надвор на кафе, пијачка, него да одиме по гости, но тоа е друга тема :)

Едит
    @NarCis@ ако сакаш куче, не попуштај. И мм не сакаше, па кога почнавме да живееме прво го земав кучето за викенд од кај моите, као компромис, па постепено ја преселив скроз кај нас. Не ја засака ептен, како јас што ја сакав, ама беше коректен, ја шеташе и дури се обидуваше да ја дресира :D
    Кога не напушти, ми рече друго куче не може, ама јас кога ќе бидам спремна да земам друго, не верувам дека нема пак да попушти. Ќе мора, а шта се мора, није тешко ;) :D

Last edited: Feb 21, 2019
    Sandrin4, simonka93, M&M and 18 others like this.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Риби фаќаме, не водолија :)
    За другиве не знам... ама јас сум оптеретена, од ко сум родена :D

Sandrin4, M&M, Skorpija25 and 11 others like this.
  11. Желба

Желба Истакнат член

@WildMk и рибите се добри, тие што ги познавам се уметнички души, повеќе суштина, помалку површност.
    Под неоптеретени подразбирам неконвенционални, сигурно не си оптеретена на тој начин :)

NarCis@, duffi, vitamina and 8 others like this.
  12. Peco

Peco Форумски идол

1. Самсунг Ј3
    2. Куќа
    3. Поздрав

bittersweet, M&M, Skorpija25 and 24 others like this.
  13. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Не треба да стануваш во 6сабајле.Нашиве на пр.се научени да одат во тоалет на тераса ,на пелена односно чаршав што впива.
    Земи си куче.Љубов :inlove: релаксација.

M&M, kuc, NarCis@ and 6 others like this.
  14. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Јас Самсунг си го викам Самсум. :rofl:
    #foreveralone

15. mareane

mareane Форумски идол

Уште еден круг акање по град удрив со другаркава и после на по едно трилече.
    Сега кафе ми се пие ама ме мрзи да си направам.

simonka93, M&M, Skorpija25 and 18 others like this.
  16. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Елај си на тазе мелено, швајцарско :coffee::coffee:

Skorpija25, Dadusicka, kuc and 12 others like this.
  17. mareane

mareane Форумски идол

Уф,ми се чини мирисот го чувствувам

kuc, NarCis@, SV1911 and 10 others like this.
  18. Ygritte

Ygritte Форумски идол

До надвор мириса .. :coffee: утре ќе го густирам, едно денес доста е.. . Инаку бебка ќе побесне.... Таман мирна е денес :l:

Sandrin4, kuc, NarCis@ and 11 others like this.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

За ова се согласувам.

NarCis@, Annath, vitamina and 2 others like this.
  20. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Мислам не пишав денес...Убаво е времево па ич не ми се седи дома. Фамава со луѓето кои исчезнуваат денес ме натера да се запрашам дали е безбедно Скопје. Секогаш било мое Скопје, сама сум се враќала од диско, сама шетам, додуша бев во негирање со Ск2014 па еден период намерно не минував низ центар ама неизбежно стана да се соочам со чудото што ни го сервираа. Неисе, како викаат жив човек на се се навикнува но денеска допре до мене паранојата. Искрено се надевам дека ќе се расчистат случаите не дека ќе престанам да излегувам од дома ама не заслужуваме да шетаме со грутка во грло.

Ми најавија гости па мораше ѕверка да ја среди собата. Имаше опција да спијат кај неа. Уште не е излезена а од 4саат чисти. Све што и фалеше низ месеците наназад си најде :lol:. Ќе ја чекам да заврши па ќе и кажам дека сепак нема да спијат гостите :P

Thread Status:
Not open for further replies.