Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    @Bozica1980 Лелеле серииве Бошке, јас му здосадив на мм денес на тел. на секој саат го барав :^)... Страв ме фати:worried:..... Кога бев студентка, сама се спуштав од ПМФ (океј, со солзавец в џеб:bandit: ) низ Битпазар, Стара Чаршија, Центар до Тафталиџе си одев пеш, воопшто не ме фаќаше страв.... Солзавецот ниеднаш не го употребив... Ама сега многу страшно време дојде.... :sweat:

На Желба, Sandrin4, Skorpija25 и 15 други им се допаѓа ова.
  2. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Лошка Бошка @Bozica1980 :P
    Моиве двете се заспани веќе, мм во подрум нешто мајсторише, ја го фатив креветот. Малава се спрема да крене температура изгледа, реакција на вакцина ќе да е, ама ај ќе видиме, да не зборам пред време.
    На работа ме прешалтаа на друго работно место, работата е иста ама мора да бидам "претставителна". Ме извадија пред народ. А што убаво ми беше претходно, ама ај, да не се жалам, може и полошо.
    Викендов и јас на работа, а и маж дежурен, децава само на спиење ги гледам.
    Од вчера ја грабнав големава со муабети за непознати, за одење некаде без да се каже итн. Само тоа верглам. И татко и земал истото да и го збори и му се завртела и му рекла: абе вчера мајка ми кога ми ја раскажуваше оваа приказна ти спиеше, знам веќе за ова. Многу ми е хумористично детево :rofl:.
    Ќе спијам и јас изгледа. Убава вечер на сите.

На bittersweet, Желба, Sandrin4 и 24 други им се допаѓа ова.
  3. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    @Bozica1980 точно дека во последно време многу луѓе исчезнаа и се пронајдени мртви. Старите поради болести ќе ги тргнам на страна. Жените можат да бидат киднапирани и силувани (се надевам дека не се), ама да исчезне возрасен маж и да го пронајдат убиен е веќе сомнително. Којзнае во какви матни води пливал.
    Денешницава е сурова, не дека не може и мене да ми се случи (скраја да е), ама ако ти си чист никој нема да те киднапира и убива.
    Пред два дена еден дечко сакал да се самоубие во Лисиче. Лоши вести на сите страни. Еден ден не поминува, а нешто лошо да не чујам или прочитам. :(

На Желба, Annath, M&M и 13 други им се допаѓа ова.
  4. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Козметичар-дома, пак на работа, спиење, пак козметичар за друга работа, пак на работа, и сега одмоооор. Конечно:inlove: :o:

На simonka93, Annath, Skorpija25 и 15 други им се допаѓа ова.
  5. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Депресијата како болест ја има многу, но многу малку се зборува за неа. Не секој е сцесен и бара помош. Единствен излез им е да си го одземат животот.
    Има многу луѓе што се мавтаат со лихвари, дроги итн..
    Е сега многу случаи се собраа во кратко време па затоа као сомнително ни е. А не е. Плус, народот се повеќе користи социјални медиуми како помош, а реално со починативе никој не помогнал во наоѓање. Еве за жената од Драчево пишуваше видена во Битола, а таа мртва кај Горно Лисиче. Лани професорката, исто ја гкедаа насекаде, а таа исто во Вардар. Пино, сомнителен случај. Многу. Мајкава ќе организира протест. Сериозно?
    Удираат врз МВР. Сериозно?

Па читам по фб коментари, им ги ваделе органите не знам ти што таму. МВР спиело. А што да направи полицијата ако некој се плива у темни води? Ако некој излез му е куршумот у чело? Многу сме плитки.
    Али сепак, нека излезат мвр со прес, потребно е за народецов.

Се расприкажав многу, ама ми тежеше.
    Добра ви вечер!
    Помалото спие, маш отиде интер да ги гледа, синко цртани. Тема?

На Желба, Sandrin4, Annath и 17 други им се допаѓа ова.
  6. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Тоа ми беше муабетот. Понекогаш сами сме си криви.

На Annath, M&M, Dadusicka и 7 други им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.292
    ^се сложувам скроз ама баш заради паниката можат да излезат со некое не баш стандардно соопштение. Не знам дали смее да се обелодени јавно од патологија извештајот без согласност на семејствата...Не сум паметна но сигурно може подобро од сега.

На Annath, M&M, Skorpija25 и 12 други им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    То му е работа на полицијата.
    Шо да прат друго?

На Annath, M&M, Skorpija25 и 6 други им се допаѓа ова.
  9. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    и они пливат у тие води.

На WildMk, Annath, anggell и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Па за промена да не дремат по кафичи со колеги на кафе и да излезат на терен и да поработат малце.

На Желба, WildMk, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  11. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.148
    Изминатава година кај нас во толку мало местенце имаше околу 6-7 самоубиства.
    Претежно млади луѓе за кои никој не би се посомневал сека толку нешто ги мачи.
    И скоро никој не беа во матни води.
    Ама стресното време ,отуѓеноста едни со сруги, живеењето едни покрај други а не едни со други дури и во кругот на најблиските ,неразвиената свест за големата потреба од психолошка совет си го зема данокот.
    Една особа вечерта пред трагичниот настан беше со нас,со некои "пријателки"постојано,со "семејството" до пред пола саат.Ама никој не продре во нејзината душа,не зирна ,не се обиде да види како е всушноста таа.После сите "знаевме" се ,сите генерали по завршена војна.
    Уф, се нервирам и ;(секогаш кога за ова ми текне.
    Страшно ,тешко време дојде и се си мислам дека за жал се повеќе ќе има вакви случаи.

На Желба, Tajnaotrovna, WildMk и 21 други им се допаѓа ова.
  12. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.798
    Допаѓања:
    214.384
    Еве ме и мене,да ми речеше некој дека сабајле дека дрва ќе ни стигнат,немаше да вервам.Тоа ме снајде,15 кубици на врата,ама тројцата ѓи смачкавме,ова малото небаре машина е,порасна какво мало:D.Сега капена намирисана,и се ме боли,важно исечени,наредени,за до година спремни,одмор палма де дрва,како и секоја година.Не ме бендисува сето ова што се случува,немир ми ствара,секоја една лоша вест на душа си ја примам.Се согласувам со @mareane во потполност,сум била во ситуација да се откажам од се,и никому не му било гајле,не се заинтересирале,ниту со муабет да ме раздрмаат малку,а малкуцка ми фалеше.И наместо подадена рака,муабет што и фали,сигурно од ,,потекло,,е таква.Такви сме ние луѓето,наместо рака да подадеме,најчесто ќе дотурниме некој да се удави,па после е вака беше,е така беше-најчесто прекасно за жал.

На bittersweet, Желба, WildMk и 21 други им се допаѓа ова.
  13. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Добра ви вечер.

Сериозно ова со исчезнативе и мртвиве веќе станува не толку наивно и случајно. Индиферентна бев кон се што се кажува и пишува, ама веќе не ми е сеедно. Кога би кажале некој збор од МВР би била помирна. Што и да е, да не утешат некако. А за депресијата, факт е дека е и повеќе од присутна и зема замав наголемо. Ама општеството ни е такво, што ако некој се обрати за помош, ќе биде исмеан, ако отиде на психијатар ќе биде прогласен за “луд” од останатите и затоа сме таму кај што сме. Тонеме како брод, уште малку фали да не потопи водата. Секогаш се освестуваме кога веќе е предоцна, за жал.

Бебе заспа, мм уште е на работа. Се немаме видено денес. Заглавува деновиве, има еден голем проект и спие по 2-3 саати само. Се секирам и го мислам и него. Не ни јаде дома, само правам и фрлам. Вчера му држев предавање да батали работата, налет и пари и се. Па кога ќе ми рече за вас создавам и работам, што да речам. Ми се плаче, ама тоа е вистината. Да не е тој, немаше ни пола од сево ова да имаме, а вака ништо не ни е ускратено. Ама мора ли тоа да биде по секоја цена?

Некако во депре муд сум, што од случувањава, што од животов. Само работа работа, и кога ќе се свртиш, ќе сфатиш дека имаш 80 години и прошол возот. Не ти останува ништо друго освен да си налегнеш во фотелјата и да мислиш на работите кои си можел да ги направиш, а не си, зошто си работел и си немал време. Предолго време поминуваме на работа секојдневно, а животот си врви.

Зошто?

На bittersweet, Желба, WildMk и 26 други им се допаѓа ова.
  14. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Па ти ако си го бараш со боринче, што они да напраат?
    Не викам дека имаме којзнае какви служби, ама ако јас на лихвар дужам сума пари со месеци, сум у некои други лоши бизниси, што се они должни?

На M&M, Annath, Milobebence и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.292
    И јас ко @Sexybaby86 држам предавања деновиве се надевам бар малку допира до него. Стално сум критички настроена и кога прееска го пофалив колку е паметен се збуни човекот. Не е ваљда да сум толку лоша :smirk:
    Да пуштам машини и ќе си легнам. @LejlaD најдомаќинка си со дрвава ние накај мај јуни купуваме.

На bittersweet, Желба, simonka93 и 15 други им се допаѓа ова.
  16. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.716
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, мусли, кафе, обврски. :coffee:

Немам ништо посебно за кажување денес, цел ден не се прибрав дома, завршив многу работи, трошев пари, се видов со драги луѓе и тоа е тоа. :sun:

На тема исчезнати лица имам став дека лесниот пристап до социјалниве мрежи допринесува да се крева толкава паника. Денес, за разлика од претходните години, речиси секој има лесен пристап до интернет, и старо и младо користат фб и постојано и ја шират веста. Плус па теориите дека исчезнатиот има проблем со менталното здравје, дека има швалер, дека е должен на чихвари итн ја прават веста помпезна.
    Кога рандом персона ке види дека некој е исчезнат а нагласено е дека немал проблеми со менталното здравје (иако не е баш лесно да се утврди депресија, анкс и останати состојби кои би биле причина личноста да отиде некаде и да не се врати) нормално е да се јави несигурност и сомнеж во каква држава живееме.

Еве список од лицата кои се водат за исчезнати, штета што нема хронолошки ред, ама од тоа што можев да го видам има лица кои се исчезнати во 2015, 2017, 2018 а не памтам дека пред неколку години се крена галама дека некое од лицата на списокот е исчезнато.

Кој е за кафе?

На bittersweet, Желба, M&M и 18 други им се допаѓа ова.
  17. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Вечер.
    Мислам дека нема организиран криминал од типот вадење органи во мк. Барем сеуште не. Дека некој пливал у длабокото а не знаел ми е поверодостојно исто така и дека многу народ е депресивен и крева рака сам на себе.
    Ми текна интересна тема за овде ама малку е... Ај да не речам сериозна ама така, у тој стил. И воведот би сакала да го напишам неуморна, па затоа ќе ја оставам за утре.
    Вие арни?

На mal.ecka, simonka93, Annath и 17 други им се допаѓа ова.
  18. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.798
    Допаѓања:
    214.384
    Kakva domakinka Boske,taka ispadna ovoj pat,za sega ovie sto gi gorime duri vo oktomvri gi dobivme-pa nabrzo nekako mi dojde:lol:

На Annath, Milobebence, Skorpija25 и 8 други им се допаѓа ова.
  19. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.429
    Допаѓања:
    183.903
    Почнаа со теориите на заговор дека ваделе органи. На фб се разбира. А на жртвите не фали ни еден орган. Малку мозокот да се уклучи не ќе е на лошо. Ама не, се јавија "крими-експертите".

На M&M, mal.ecka, anaja1 и 13 други им се допаѓа ова.
  20. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    @LiliBoz A за вечерва нешто да не имаш за :talk:?

На Annath, Milobebence, Dadusicka и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.