Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добро утро на сите.
    Јас втора смена, такаречи целодневна.
    Прво искачање во средно, дискотеки на јуниор парти, до 22.
    На факултет го открив Њу Ејџ. И мм внатре :D. Таму како дома ми беше. Цело друштво работеше таму, од факултет на чај па вечерта на апсинт. Најгрдо пијанство од апсинт имав :puke:
    И да уште постои Њу Ејџ, и сеуште исто мириса ;).
    Сега не ги знам ни на име местава кај што се шета.
    Пред некој ден мм ми вика ќе те чекам кај Чичко Стоилко :) ме врати во времето кога мајка ми секоја вечер без обзир колку е саат од таму ме земаше за да не си одам сама со такси, оти само јас имав ограничено време за излаз.
    Убав ден на сите :hug: од мене

На Желба, V.odolija, Skorpija25 и 28 други им се допаѓа ова.
  2. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.288
    Допаѓања:
    85.281
    Добро утро и од мене !!!
    Кафе пијам и сум како претепана детево дојде да спие со нас на спална и око не склопив цела вечер.Се исплаши од родителската каде кажаа дека биле забележани два мерцедеси како стојат пред школо и заведуваа деца.Што се случува во оваа умрена наша држава сварно незнам (facepalm)
    Луѓево ко од шала исчезнуваат и умрени ги наоѓаат и никој ништо не презема.Утрово читам на фб пишува девојка каде ја следат со кола и задеваат мажи дури си оди од предавања и пола коментари пишани се на зафрканција....Дете да гледаш и некоја будала да ти го накажи за цел живот е нешто најлошо што може да се случи,но Господ да ги чува сите па и моето.
    Денес на работа,на погреб сум и помина денот но ај да му направам појадок на детево...
    Убав ден да имаме и нешто убаво и весело да слушнеме ,а не само црни хроники....

На bittersweet, Желба, V.odolija и 25 други им се допаѓа ова.
  3. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Добро утро.
    Кафе пијам, преморена, а ни маж иам, ни па деца. А да имам не знам каква ќе сум. Јас сега сум трапава и неорганизирана, а не па со фамилија :D

Сонував глупости. И деца. Ќе има кавги денес, ама не знам со кој (lalala)

Читам за српската премиерка и се смеам. Станала татко :lol:
    Само ние останавме најзаостанати на Балканот :nod:

Денес се чудам шо да правам. Очигледно е дека петок слободен одамна не сум имала 8)
    FB_IMG_1550661055511.jpg

Наместо вино, кафе.
    Барам понуди, а друштво немам :lol:

На bittersweet, Желба, V.odolija и 26 други им се допаѓа ова.
  4. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Добро утро Winterfell-ци ... Шо му се деси на времево :^) кај е сонцето :^) :^)? Одма ме мава депре муд и тахикардија од вакво време (facepalm) убаво си беше сонцето :sun: ајде бујрум на кафе :coffee:
    Најлоша фризура на 5-6 години класична машка, заради вошки (facepalm) фризерката ми го скрати репчето од 30цм. цел живот што си го растев :sweat:

Најгрд аутфит фармерки ѕвонарки со везано цветче со низок струк и сатенска маичка на рамки (facepalm) со закон да се забрани враќање на таа мода (facepalm) аа да и сомотски пантолони и сакоа (facepalm):@катастрофа....
    Сарма фризура да се забрани обавезно :!:

Хахах толку од мене.... Лили снајка е на место сеуште (fingers);):l:

На Желба, V.odolija, Skorpija25 и 25 други им се допаѓа ова.
  5. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.426
    Фармерки ѕвонарки викате, а па тие панталоните, врз панталона-сукња дизајните? Ви текнува на тој хорор? :bandit::D

На Желба, V.odolija, Alishan30 и 15 други им се допаѓа ова.
  6. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.754
    Допаѓања:
    176.089
    Петок, а?8-|
    Колку само не ми менува ништо.
    Ама па љубовникО ми е слободен викендот , ќе биде интересно :emo:

КупиХ убави бабури
    Па правам долма . Ќе има кркање.
    Омиленото јадење на мајче и тате :)

Најлоша фризура имав за матурската . Од долга до половина се шишав кратко . Плус од црвена како што ја носев земав ја ишатирав . Некои безвеза прамени паметам беа . Катастрофа :@. Чинам и ради фризот не отидов на прославата .
    Уште не можам да се разберам како сум можела да носам топуци. Едни огромни што имаше , паметите сигурно . Ем висока сум ,ем уживав да се качам на тие чуда бесови :tmi:. Такви обувки со закон треба да се забранат.

Телевизорот ми се расипа . Нема глас . Се мислам дали да го носам со такси на мајстор или да чекам маж да дојде од работа па да тркнам. Он сигурно нема да го носи . Што се тиче него не морало да го правиме до сабота . Само и само да не си гледам Звезде Гранда :)

Ми се пие џин тоник . Со многу лимон .
    Ама нема !

На Желба, V.odolija, Skorpija25 и 27 други им се допаѓа ова.
  7. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.762
    Допаѓања:
    7.581
    Беше некој на буба-мара?
    Да каже импресии,и дали вреди да се гледа во недела на канал 5!?

На Tajnaotrovna, zhap4e, LejlaD и 6 други им се допаѓа ова.
  8. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.148
    Д.ден и од мене.
    Некако сум и јас тмурна ко времево.
    Се приклучувам и јас во тие кои ги нервира мм.Што убав ден вчера ми го расипа.Плус и нешто неарен е (37 темп имаше вчера:worried:)...
    На полуматура носев плишано сукњиче и горнокако комлет.Па и не беше лошо.Фустнот матурски едноставен црн долг и срга би го носела да мезбира.Апсолвентскиот лани си го скратив и износев.
    Е фризурите се друга приказна.Па и асолвентската ја преправав дома...
    Најгрда слика ми е за полуматура зо огромна скокалница направена од шишките,тогаш мислам кремче го викавме:D

На bittersweet, Желба, V.odolija и 24 други им се допаѓа ова.
  9. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    Здраво женски.

Трето кафе од сабајле.Накај 2 легнавме вчера,на Буба Мара до 12 и кусур окапавме.
    Убаво ги подбра Сашко,сите до еден,од тендери и вработувања,преку договори и опинци до најпознатиот азилант на овие простори.Се смееме на сопствениот циркуз кој сами си го бираме.Реалноста во нашево општество преку хумор.

Гледајте во недела,барем ќе се изнасмеете и слушате добра музика.
    Многу убав настап на хорот,,Мирче Ацев”со најголемите хитови на Квин,Влатко Стефановски маестрален како и секогаш,а подвигот на малиот Марко од Охрид доби најголем аплауз.
    Иако га*от ни се здрви не осетивме како поминаа 4 саати.
    Догодина,како што кажа Сашко,а Бога ми и како што сме тргнале,ќе имаме повеќе материјал за смеење(или плачење).

На bittersweet, Желба, V.odolija и 29 други им се допаѓа ова.
  10. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    @WildMk Sreken rodenden :f::^:
    Pozdrav do site
    Mnogu mi e kratko vremeto za nesto drugo da pisam
    Vo naredna prilika:sun::f:

На Alishan30, Dadusicka, Peco и 13 други им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Точно. Ама за што постои полиција, обвинителство и судови?
    За да запираат и санкционираат криминал.
    Не дека им е 'крива' полицијата, туку полицијата има должност, да расчистува случаи со криминал.
    За то се платени. За тоа постојат.
    Ако немаше криминалци, немаше да има полиција.

@kuc , секој пат кога ќе видам сомнително однесување, пријавувам во полиција.
    Последното што го пријавив, пред зграда се случи.
    Еден маж, се расправаше со една девојка.
    Таа си продолжи сама, а тој се врати на 10тина метра поназад, влезе во автомобил (внатре имаше уште еден), и тргнаа по нејзе. Ја пресретнаа на 100 метра подолу, и ја пикнаа в кола, на сила.
    Единствено што мислев додека се случуваше ова е: Детали! Памти детали!
    Колку што можев да видам од тараса (а ме предизвика да гледам, тоа што се слушаше викотница).

И запамтив се: Кој како беше облечен, каква коса имаше, на која возраст од прилика, како беше возилото, регистрацијата делумно ја видов.
    И се јавив во полиција. Одма кога видов како ја ставаат в кола.
    Веднаш полицијата испрати службено лице, да ми земе изјава.
    Дома..

Проблем е што кај нас ретко кој пријавува.
    Кражба во зграда кај што живеев и полицаец ми вика: Сите се' за секој во зградата знаат, ама кога беше кражбата, никој -ништо не видел!
    Абе комшии имам пријавувано ако слушнам викотници, удирање, плачење!

Од кај знам дека некој-некого, не крши од ќотек дома???

едит: Очекувам, и мене некој ако ме тепа, или пикне в кола на сила, некој друг совесен граѓанин, да пријави!!

Последна измена: 22 февруари 2019
    На bittersweet, Желба, V.odolija и 26 други им се допаѓа ова.
  12. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Тоа си во право, ама сосем друга тема на муабет е. Не е тоа за што јас зборев :)

На kuc, NarCis@, dunika и 5 други им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.307
    Да ви го кажам и ова.

Имам пишувано по темиве, дека сум била во врска со насилник.
    Првиот пат кога ме удри, и не ме пушташе да си одам дома, се случи на Широк Сокак!
    18 години имав...
    Со нас беа во друштво уште два пара, а околу минуваа десетици луѓе!

Никој не пријави, ни еден не ме одбрани!

Кои ни се приоритетите?
    Каде ни е човечноста?
    м?

На Желба, V.odolija, Skorpija25 и 22 други им се допаѓа ова.
  14. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.417
    Јас пријавувам и не сум наишла на соработка. Претежно во ЦСР пријавувам деца шо просат, негрижа и запуштање на деца... ни со прст немаат мрднато. Уште истите деца просат, уште истите деца живеат запуштени цср не ги згрижува.
    Во полиција имам пријавено насилство врз жена. Повеќе пати. Мене мм дома ме смируваше после секоја тепачка на комшиите, јас се тресев коа ќе го сретнев комшијата, а она уште две деца му роди ... И по организации се распрашував околу насилството, секаде одговорот беше ист, дека џабе јас пријавувам коа она не сака ни лекарско да извади после јак ќотек и видливи траги на насилство. Шо коа ќе дојде полиција, она ќе изјави дека е тучена, он ќе каже дека не е од него и чао пријатно. Докази треба да се обезбедат...
    Ова е мое искуство со надлежни институции кај нас. Колку полицијата не соработува, толку и жртвите бар коа се работи за насилство.

На bittersweet, Желба, V.odolija и 20 други им се допаѓа ова.
  15. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    бев диско девојче ама многу. првото излагање во диско ми беше на 13 години во елемент на џуниор.
    после ла фабрик, кабрио итн. сите можни дискотеки ги имам роварено и на 23 години веќе ми беше толку досадно,па си се пензионирав.
    и еве после 7 години уште немам стапнато:rofl:

На Skorpija25, Alishan30, Dadusicka и 8 други им се допаѓа ова.
  16. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.148
    Прошарав низ темиве се изнервирав каков се да не речам наивен народ има...Поарно реков Кенд Краш да поиграм.По тв бетер поарно турска серија да пуштам...
    И на крај пак овде.А и овде штама.
    Треба да пеглам ,да се подспремам ,имам едно дружење вечрева.Од толку што престанав д асе дотерувам за секој ден сега и за вакви излегувања како да не можам да се подотерам.Како неубаво,неприродно да се чувствувам.Под дотерување мислам сукња,фустанче,штикла...А од друга стана откапав само во панаталони...

На bittersweet, Желба, V.odolija и 21 други им се допаѓа ова.
  17. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.429
    Допаѓања:
    183.897
    Се смрачува времето, а и ние со него изгледа :rain:
    Хај :hai:
    Малку се укочив, ама препишувам на неспиење. Ме разбуди еден глупав сон, јас на свадба на бившата љубов и гледам само како да киднам оттаму. Додуша не ја ни гледам свадбата, во "бекстејџ" сум, само музика слушам. Оваа потсвеста проблеми само ми прави (facepalm)
    Да спадне сончогледов и кафето и да повежбам. Два дена морав да правам пауза и ептен ми недостигаше да се "испотам".
    Петок. Ќе има журка? :yawn:

На Желба, Skorpija25, M&M и 17 други им се допаѓа ова.
  18. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Факт е дека инстутицииве не ни работат како што треба. Па колку деца се само на улица, колку деца се само запуштени, колку некои деца се малтретирани дома и никој ништо не превзема додека не е веќе касно. Жените кои се малтретирани исто ќутат. Еве @Sesil вели дека пријавувала неколкупати и каква соработка од нив добила? Никаква. Сè поразочаран и поразочаран сум од државава и луѓето во неа. Прва прилика чекам и дигам раце од овде.

Пиев кафе, сега се мислам да вечерам ама ќе почекам уште саат-два да не ми се пријаде таму во 11-12 ноќеска. :nod: Утре планирам и да подзачистам малку. Веќе две недели одложувам. :tmi:

Теми за лафење ќе имаТ или ќе немаТ? :talk:

На Желба, V.odolija, Skorpija25 и 16 други им се допаѓа ова.
  19. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.417
    Околу не работењето на инстиуциите уште нешто... најголем ,,виц'' ми е коа ќе слушам дека во полициска акција на бит пазар се запленети (некоја си бројка) петарди. Многу поголема бројка од таа се наоѓа на секоја тезга. Па акција демек, заплениле. Која акција бре. До бит пазар полциска станица има. Бар еден полицаец вработен таму минува покрај тезгите коа оди на работа. И као демек ете се десило се продаваат петарди ама полицијата многу ажурна ги фати и заплени сите :rofl:

Последна измена: 22 февруари 2019
    На WildMk, Skorpija25, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  20. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.429
    Допаѓања:
    183.897
    Еве тема. Што мислите, како ве доживува околината? Дали знаете што мислат блиските, познаниците, колегите за вас?

На Желба, WildMk, Skorpija25 и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.