Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    @Sesil Тоа им е изгледа врвот на кариерата. :D

Околината ме доживува како добар и културен човек (комшии, познаници). Што мислат блиските за мене ми имаат кажано во фаца. На некои им дофрлувам ако веќе тоа "мислење" се граничи со безобразлук.

На Желба, WildMk, Skorpija25 и 16 други им се допаѓа ова.
  2. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.174
    Допаѓања:
    137.417
    Сите различно ме доживуваат. За некои сум тежок намќор, вообразена и некомуникативна. За други сосем обратно. Оние кои го мислат првото се тие кои не ме знаат доволно. Дури еднаш една персона ми рече дека со тек на време многу сум се сменила, од коа она ме познава, за што била пријатно изненадена. Не, не сум сменета, само ме запознала подобро. За најблиските, тие шо ги гледам и слушам секој ден сум ,,дежурен забављач'' . Oд колешки имам слушнато дека сум коректна и дека се држам на дистанца. Ова од постари колешки шо не знаат да преќутат ништо :D

На referentka, Желба, LunaGrey и 24 други им се допаѓа ова.
  3. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Жива сум.

На V.odolija, WildMk, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  4. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.256
    Синоќа му правев фотосесија на Порто, лазев по плочки пола саат за да успеам да извадам неколку слики од него. Немирно мачорче. :l: Маж да се врати, па ќе ми асистира. :D

DSC_3111Small - Copy.jpg

Untitled-1 - Copy.jpg

На referentka, Желба, LunaGrey и 28 други им се допаѓа ова.
  5. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.429
    Допаѓања:
    183.893
    Јас ќе си напишам за мене, само да завршам со диплење :D

На V.odolija, Skorpija25, mareane и 15 други им се допаѓа ова.
  6. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.760
    Допаѓања:
    7.578
    Јас ИЧ не се секирам што зборат за мене,помина тој период кога се секирав, и паѓав во депресија:(

На Tajnaotrovna, Желба, V.odolija и 13 други им се допаѓа ова.
  7. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Шта се ради? :hai:
    Јас чекам маж да дојде да “ручаме”. Од 7-ца :lol: Епа не можам, цркнав денес на работа, уште ручек да правам. Бебка моментално вечера кај баба и, па таман и ние да јадеме и ќе си ја земеме.

Денов хаос, времиштево исто. Што ми текна сабајле без хулахопки да одам еве не знам, ама знам дека ми смрзна газот :D

Како ме доживуваат луѓето? На прв поглед арогантна и затворена, истиот коментар безброј пати сум го добила. Откако ќе ме запознаат подобро, им се менува мислењето, мекушот од мене излегува на виделина :D Сфаќаат каков емотивец и сестрана личност сум. Не се фалам, така ми кажале :D

@SV1911 пресладок е Порто :inlove: И се гледа дека имаш талент за фотографија :)

Дојде маже, отидов да јадам (за првпат денес). Знам, за ќотек сум. И после слаба, епа слаба :x Стапот од Малерозна да ми го најдете :lol:

Чао :hai:

На bittersweet, Желба, V.odolija и 27 други им се допаѓа ова.
  8. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.594
    Хмммм...како ме доживуваат луѓето!?
    Исто како и на форумот, за некој сум арна, за некој неарна....а не му се секирам многу:rofl:

На Tajnaotrovna, V.odolija, Skorpija25 и 9 други им се допаѓа ова.
  9. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.429
    Допаѓања:
    183.893
    За блиските - тврдоглава и тежок емотивец. Не сум тврдоглава, само не мислам дека треба да се сложам за сѐ, затоа што сум "најмала" |(
    За другари и другарки - најчесто ги засмејувам, па тоа за жал на почеток оставаше впечаток дека сум личност која служи само за да забавува. За среќа, надмината е таа фаза, па знаат дека може и сериозни муабети да "вртиме" ;)
    Колеги и колешки - или ме сакаат многу, или не ме сакаат воопшто. И од постарите генерации, и од помладите, ги имам неколку со кои сме многу блиски, па дури тоа прераснало и во големо пријателство. Велат сум била "срце". Може дека и тие за мене се срциња :inlove: За оние кои мислат дека сум надмена и лоша, тоа е затоа што сум надмена и лоша со нив. Секој по заслуга :!: Таман да научат дека не се богови и не сака секој да се полни со нивната негативна енергија.
    За околината (комшиите :emo: ) ладна, ама културна. Си ја гледам работата. Освен со тие што имаат кучиња. Е со нив, одма се спријателив :D Не поминува куче, а да не си направиме муабет ^_^

На bittersweet, Желба, V.odolija и 25 други им се допаѓа ова.
  10. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.235
    Допаѓања:
    70.718
    Поздрав од работа (highfive)

Ова ми е една од најголемите дилеми. Многу често мислам дека луѓето ми прават лице. Искрено, не знам што мислат, и откако ќе остварам поблизок контакт со некој, прашувам. Арно ама, не секогаш добивам искрен одговор. Ќе речат мила си, фина си, добра си, бла,бла, бла, а потоа ме игнорираат. Ако има логика муабетов :tmi:
    Дур сме на темава, слободно кој сака нек сподели впечаток

Последна измена: 22 февруари 2019
    На Tajnaotrovna, Желба, V.odolija и 25 други им се допаѓа ова.
  11. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.728
    Поздрав и од мене,
    По описот и јас како @Sesil некако. За полупознати, мирна тивка озбилна (некогаш и дигната), за познати и уживајте круг кловнот сите што ги смее.
    За некои сум и лоша, ама па битно е за битните да сум добра, а за некои таму случајни минувачи, да се живи и здрави.
    За животни сум прво другарче и ако видите некоја надвор како им прави муабет дур ги гали јас сум.
    Деновиве малку подизлегов од bad mood, а нејќев ни да признаам дека сум. Ама гледам проблемите не се смениле, а јас сум малку поопуштена. Може сум отрпнала.

На Желба, V.odolija, WildMk и 20 други им се допаѓа ова.
  12. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.429
    Допаѓања:
    183.893
    После ќе ти пишам лп со малку таф лав :muscle: :l:

На WildMk, mareane, Purplelilac и 7 други им се допаѓа ова.
  13. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    69.256
    Комшиите од Мк ми имаат кажано многу пати дека сум смела, паметна.. фина ретко. :D Тука не правам муабет со комшии, ни здраво. Како ме доживуваат навистина, појма немам, ниту пак сум се замислила некогаш околу тоа. Блиските ми имаат кажано дека сум строга, фер и многу паметна. Не се фалам, така ми имаат кажано многумина во доста наврати. :tmi:

Јас и Витамина сме задолжени за стапот. Прочита погоре „строга“, пази се сега. :D

Мене ми изгледаш како доста повлечена и срамежлива, иако често те имам сретнато низ темите со интересни одговори на секакви постови, сепак не би кажала дека во секојдневието си extroverted личност.

На bittersweet, Желба, V.odolija и 19 други им се допаѓа ова.
  14. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Ехх само кога би почнал со анализа...

Јас знам што мислите за мене, не поставувам прашање како Симонка. Сигурно мислите дека сум некултурен, невоспитан и злобен. :devil:

На Skorpija25, mareane, M&M и 14 други им се допаѓа ова.
  15. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.594
    Подобро да молчам:x

На LejlaD и Milobebence им се допаѓа ова.
  16. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.235
    Допаѓања:
    70.718
    Почни, почни

На Dadusicka, Sexybaby86, LejlaD и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Мислењето за тебе ќе си го задржам за себе. :mm:

На M&M, Dadusicka, Ygritte и 4 други им се допаѓа ова.
  18. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.849
    Допаѓања:
    95.281
    Уф,прашањево:wasntme:
    Прв впечаток оставам на арогантна и строга со премногу самодоверба.Ова ми кажуваат само,а не сум арогантна ама ич.Строга и праведна сум,вистина,имам тврди позиции и крути ставови без простор за флексибилност.
    Ми викаат и дека сум многу добра а јас не се сметам за особено добра особа:shake:.
    Овде сум им најголемо срце,секој ден добивам комплименти,а една малечка(Милана) ме гушка секое сабајле и ми вика”Ти си добра како мајка”:D:l:

На bittersweet, Желба, V.odolija и 22 други им се допаѓа ова.
  19. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.658
    Допаѓања:
    107.478
    Добра ви вечер лепотици и по некој лепотан!
    За некои сум душа од човек мирна нежна повлечена со добар карактер верна како пријателка лојална која чува тајни па често луѓето ми се отвараат и доверуваат.
    За други намчор.
    За трети испод мира триста вира.:D
    Појма немам како ме доживувате на форумов искрено.
    Денов го турнав некако месецов брзо ми помина на чекор сум до моментот на вистината т.е на промените чуства испомешани паника страв, радост,возбуда од се по нешто.
    Кафенце со маж последен слободен викенд ќе ни биде овој од наредниот само недела ќе ни биде викенд саботата јас на работа.
    Знам дека давам со ова ама пак многу ми значи и со кого ќе споделам вакви за мене многу битни моменти ако не со вас.
    Убава ноќ мили и уште поубав викенд.
    Ве :hug:сите.

На bittersweet, Желба, V.odolija и 20 други им се допаѓа ова.
  20. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.798
    Допаѓања:
    214.384
    @Mr. Right иако не прашуваш ќе си кажам,воопшто не мислам дека си таков како што мислиш дека за тебе мислиме(facepalm),баш напротив,мислам дека под таа надворешност се крие,еден млад човек интелиѓентен,културен,со срце како памук :hug:.Мене повеќе не ме интересира како ме доживуваат другите,затоа што поголемиот број воопшто не ми ја ни запознале душата,туку се раководат од рекла казала,за луѓево од градов се однесува,оние кои се потрудиле да ме запознаат велат дека сум спротивност од тоа што имале мислење.

На Желба, V.odolija, WildMk и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.