Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.427
    Допаѓања:
    183.868
    @M&M кинеско, индиско, арапско... можам да сум само на таква храна :wasntme: Одамна не готвам затоа што е многу зачинето и ќе треба да готвам дупло. Море тридупло. И маж ми ќе ми се жали луто било, многу слатко било, вакво, такво |( И сакаш да кажеш дека маж ти готвеше? :o Браво :clap:
    Ѕирнав во Белмони што има. За роденден ќе си се почастам. Што убави има зелени и жолти модели :inlove:
    @mareane Уф, колку непријатна ситуација. А ти па фина и не можеш наеднаш да пресечеш. Ама да знаеш таквите луѓе немаат никаков срам и осет, ќе те искористуваат до максимум. Искрено, немам совет. Ако не пресечеш наеднаш, не знам како би се отарасила поинаку. Јас позајмувам, ама зависи на кого. Облека не. Зборам за некој гаџет можеби, или нешто сл. Ама на луѓе што пазат. За други, веќе не. Еднаш, двапати и сум си ја научила лекцијата.
    Се изнаспав со бебево. Се будеше, ама пак, можев да презаспијам, од умор. Изгледа сите мажи се исти. Мојов заспива уште пред да ја спушти главата на перница. Ко на сензор се мајку му. А видат кревет и |-)
    Денов летна. Да повежбам малку, да се размрдам :bug:

На WildMk, bittersweet, Sesil и 19 други им се допаѓа ова.
  2. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Убави чевличкине, не видов цени ама. Можда нема да ми се толку убави после.:D
    и денес ќе сум пензионерски. Искачање само набрзински, колку да се рече дека не си го преседол денот. Има ли абер до кога ќе е вакво, лигаво времево?
    Една серија... се загледав и во еден момент си викаѓ, добро, девојкава демек не може да изгугла или да го најде човекот на фб, па се распрашува наоколу?????!:^) у 60те уствари се одвива дејството:bug:
    Шо паметно ќе правите денес?:wasntme:

На WildMk, bittersweet, Skorpija25 и 19 други им се допаѓа ова.
  3. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.865
    Допаѓања:
    101.747
    Знаете што?Баш ми е гајле како ме доживуваат другите.Јас знам што имам во себе и каква можам да бидам,ако тоа на некој не му одговара ,молим лепо.
    А баш сум фина,мајка ми.:D
    И мене ме фаќа некоја шопинг грозница.Ама знам како да се стопирам.Од работа ,дома.Ни лево,ни десно.Ни попуст ни нова роба.
    А тешко е да се контролираш.
    Ама сакам оваа пролет да ја обноват дневната соба.Па затоа си ставам кочници.
    Убаво се развива денес,воздухот кристален.
    @Alishan30 среќна годишница и убав провод:P.
    Треба на гости да одиме а ич не ми се оди.Ми се лешкари.

На do-re-mi, WildMk, bittersweet и 25 други им се допаѓа ова.
  4. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.638
    Допаѓања:
    178.159
    И јас бев на шопинг денеска. Купив штрафцигер, стеги, ноже, степенаста бургија, ракавици и маркер.

На do-re-mi, WildMk, bittersweet и 24 други им се допаѓа ова.
  5. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    20190223_195112.jpg да не се секирате журка во 22ч почнува
    Ме интересира вие што имате купено од белмондо удобни ви се чевлите ,не ве стегаат, јас имам проблем не можам секогаш ради нозеве да си најдам по вкус некогаш 37,некогаш 38 зависи од моделот , а овие ми изгледаат како за тенки нозе , споделете искуство ако не ви е проблем

На WildMk, Sesil, Skorpija25 и 19 други им се допаѓа ова.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    279.139
    Ми се зезна вечерва.
    Повторно лоша вест,повторно прерано заминат млад живот.Ова веќе е страшно зимава кај нас.Во месец најмалку по два пати сум на таков настан.Се млади пријатели, комшии, роднини.Искрено се замислив за минливоста на животов.
    Па и се мислев дека Буба мара е вечерва преносот,малку мисли да оттргнам, тоа утре да ти било.
    Да си бапнам дупла доза мелатонин да си легнам во 9!? Ама големава ќе излага јас до нејзино враќање нема шанси да си легнам.Рано почна да се спрема може порано ќе излезе и ќе се врати.
    Ова прее сум пишала не пошло во етерот,во меѓувреме утепав еден саат со другарката ми дојде на кафе,побрзо ќе помине вечерта а и големава веќе замина така да бргу ќе се врати.

На WildMk, Sesil, Skorpija25 и 19 други им се допаѓа ова.
  7. Желба

Желба Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    3.995
    Читам, читам за првите искачања и си викам, темава е за тие околу и над 40, зарем никој не почнал да излегува пред Бони и Ани и оп, те читам тебе...јеее, не сум сама :dance:
    Прво пред Бони и Ани, после почнавме и да влегуваме во Бони :D Памтам дека пиевме кока кола (вистинка) у шише, со сламка внатре, пред да почнеме со алкохол :wasntme:

@Alishan30 честита годишнина, да ви се множат во љубов и среќа! :f:

@mareane батали такви пријателства со искористување. Не си и ти спонзор на пријателката, па да и спонзорираш гардероба, дури и за работа. Многу безобразно од нејзина страна, слободно да ја одбиеш и да бидеш безобразна и ти.
    И јас сум доаѓала во такви непријатни ситуации, кога некој без обзир бара нешто, па мене ми било незгодно да одбијам, а на спротивната страна не и било незгодно да бара.
    Ретко носам сукњи, ама како помлада имав една омилена, летна, некаков лен со еластин беше и ми ја побара една другарка со широки кукови. Кога ми ја врати, сукњата беше растегната и за мене упропастена. Не и правела ништо, само ја носела, но дека различна градба, ја раширила на места кај што јас не можам да ја попунам и толку од сукњата. И ја поклонив и од тогаш веќе ниту јас барам да позајмам, ниту на други позајмувам гардероба.
    А за невратени книги да не правам муабет, кога почнав сама да купувам, со свои заработени пари, тек тогаш сфатив кој безобразлук е да не вратиш позајмена книга. И не се само парите, тука е и емотивната вредност, посебно ако ти била поклон од некој или некое посебно издание..
    Е сеа, реално, на повозрасни години не ми се случува често некој да ми бара нешто, ама како помлада и јас имав проблем со финоча. Уште сум фина, ама знам и на фин начин да одбијам, ти го препорачувам истото :)

На WildMk, bittersweet, Sesil и 23 други им се допаѓа ова.
  8. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.088
    Допаѓања:
    154.721
    Тамам сме може да се менуваме (highfive)
    Каде во бисер е ова?? Абе зошто ништо не знам јас :envy:
    Уште кино ни фали :!: а да и средно школо ни фали
    Упс сори те заборавив. Не можам да ти сликнам рецепт не готвев јас мм гоѕвеше, плус некој специјални зачини треба нас ни донесоа од надвор. јес @NarCis@ мм готви, најчесто он за викенд, посебно вакви специјалитети, сум го фалела и др пат тука
    Го начекавме е.т. на тв 1000 уееее од кога го барав за децава, плус и го снимив пак да си го гледаме.

На WildMk, bittersweet, NarCis@ и 18 други им се допаѓа ова.
  9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Спиење со дете 4 и пол саати.
    Требаше дадилка да си викнам место маш да чува дете. Откако е дома само ми е лут нешто и ме кара :( ми стужи веќе. Ја па ќутам не ми се крева тензија.. И јас со душа чекам буба мара. Било ептен интересно од луѓе што биле чув..

На WildMk, Sesil, Skorpija25 и 18 други им се допаѓа ова.
  10. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.397
    Лејдис, ајм бек. Не ве дружев зашто нема многу муабет во мене периодов, па да не излевам апатија. Ама ве читкам повремено.
    Доста работи ме мачат, некои зависат од мене, некои не. Сега сум во костец со тие што зависат. Ама и среќа пусто треба, а таа не се купува рефус. Среќа како luck, не мислам на happiness. За happiness знам што, како.
    Поприлично се убуцив, обврската да се средам ми стои. Сакам проблеми кои ефикасно и брзо можат да се решат или не. Оние кои бараат трпение, дочи че ми главе.
    Во даун ситуации порано ја слушав Но сикирики на Едо Маајка, сега висам на Инстаграм за позитивна вибра. Шопинг за разбивање депри- само онлајн:D. Дури и мачката ме избегава тмурна:emo:

На WildMk, Sesil, Skorpija25 и 18 други им се допаѓа ова.
  11. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.728
    @M&M
    За кино се согласувам, толку стискав палци Капитол кога го градеа дека ќе има кино...
    А средно школо има :)
    Хемиско е кај Џевахир, а и Димитар Влахов на истиот булевар накај Железничка.

Ми се спие ми се плаче, а веќе испив 3 кафиња...

На WildMk, NarCis@, Sandrin4 и 13 други им се допаѓа ова.
  12. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Белмондо:inlove:
    Ќе пишував пред некој ден, ама велам ај да не излезе како реклама. Во контекст на муабетот - кога ќе слушнам некој кога ќе рече рекламација.:rofl:
    Убав дизајн имаат чевлите само коцкастата штикла ми мати вода, а претежно повеќето модели се такви. Што знам пак, можеби на нога убаво изгледа.:wasntme:

На LejlaD, Milobebence, LiliBoz и 5 други им се допаѓа ова.
  13. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.088
    Допаѓања:
    154.721
    Не е тоа тоа, и корчагин е близу ако гледаш така ама една гимназија негде во срцето на аеродром фали :D
    Што ќе се прави вечер? Бубамара снимка утре ќе има?

На NarCis@, Mr. Right, LejlaD и 9 други им се допаѓа ова.
  14. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.728
    Знам... Само ми текна дека ги има :)
    Најде ли филм за вечер? И јас барам идеи :)

На NarCis@, LejlaD, Milobebence и 7 други им се допаѓа ова.
  15. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.088
    Допаѓања:
    154.721
    Е.т. го изгледав заспивам мало дете, мажине слушам во дневна нешто пуштиле гарант некоја глупост што нема да ми се гледа а може и ќе изненадат :)

На NarCis@, Mr. Right, LejlaD и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.277
    И птт средното...мене Од белмондо ме нервира што штиклата е иста шара со салонката. Ај може ќе частат некој пар за рекламава.
    Бараме и ние со маж ми филм. Одамна не сме имале релаксирана вечер, и мартини ме тера да пијам ама купил црвено :| не сум сигурна дека ќе ми се допаѓа.

На bittersweet, Skorpija25, NarCis@ и 16 други им се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    Ич да не се двоумиш. Подобро е од белото. И јас ќе те дружам вечерва.

На NarCis@, V.odolija, Mr. Right и 10 други им се допаѓа ова.
  18. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Ве молам во Белмондо да кажете кој ве просветли:!::D
    Да не земам после со сите штикли да ве размавам:rofl:

Си тераме гости, онакви кај што се иде без прслук:lol:
    Јадење, пиење со срБијански деликатеси во огромни количини:worried: јас глумам хронерка, со минимални отстапки:tmi::D

На WildMk, bittersweet, Sesil и 18 други им се допаѓа ова.
  19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.408
    Допаѓања:
    262.277
    ^салата свежа има ли?!

На NarCis@, V.odolija, Mr. Right и 6 други им се допаѓа ова.
  20. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Да...рукола со млади тиквички и шери со балсамико.
    Шерито не го јадам дека црвено:D
    Две три чварки, две три ливчиња сланиница, третина домача кОбасица.
    Со очи јадам димен каЧкаваљ, кајмак и овчо сирење:sweat:

На bittersweet, Skorpija25, Alishan30 и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.