Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Што убав ден денеска си истеравме, воздух, природа, мезенце, пиЧенце...
    Амааа откако заврши убавото, сконтавме дека мачориштана од торба се послужиле со пола кг пеглана кобасица и исто толку домашна печеница:tmi:
    Чадениот кашкавал го оставиле:D
    МаШ е излуден, на помисла е сега да иде, да се врати и да заигра пушка:drunk:(facepalm)

Мене ем ми се смее, ем ми се плаче.
    Работава рани маче да те краде:@:rofl:

Си ќутам, си траам да не изедам и јас стап:lol::doh:

На Skorpija25, Ygritte, WildMk и 22 други им се допаѓа ова.
  2. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Проверете дал се живи после толкава гозба:))))

На Skorpija25, WildMk, kuc и 13 други им се допаѓа ова.
  3. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.379
    Допаѓања:
    279.098
    @PUPICA мене кучето и тоа туѓо зимава една вангла месо дробено спремно за пржење ми изеде.Не кажав на мм оти ке играше пиштолот.

Ич не сум во расположение ,некако ми се плаче.Многу трагедии околу мене ме направија за никаде периодов.Велиш треба да го проживееш секој момент ,ама како де ,како?
    Пишав уште па избришав...Откако вчера во една тема се изнервирав како можат зборовите кажани во момент на очај м да ти ги извртат и од глава да ти ги удрат не би....

Треба да одам на гости ,сама без мм од една страна не ми се мрда од дома од друга сакам да сменам мисли...

На Skorpija25, WildMk, Val-Dim и 20 други им се допаѓа ова.
  4. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Искрено, ич не сакам мачки:envy:
    Пред 10 год две истовремено ми се џитнаа од контејнер врз грб, на кучето што тогаш го чував без причина една му се здаде во очи, масакар го направи, од овие сега Пупче често е искасан од болви, сега и ова не снајде:@
    Го претераа.Ем угостени, испоштовани со сите нишани.
    Белким ќе им дојде памет и сами ќе се преселат]:)
    Во спротивно, идниот викенд црно им се пишува.
    П.С.Знам овде има доста кои чуваат мачки, нека ми извинат, ама мачки, ич не ги можам.
    Се што е животно го храниме, на ветеринар дури ги носиме, а селски се, не се наши.
    Мравки не газиме, муви не тепаме, само комарци убиваме:D

На Skorpija25, WildMk, bittersweet и 19 други им се допаѓа ова.
  5. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Конечно ја средив собата после две недели. :$ И плакарот сум го избришал (само од надвор :!:).

Палачинки сакам.
    Тестенини сакам.
    Благо во изобилие.
    Уствари сакам да јадам. :x

Една улична мачка која ја ранам од време на време, се качила на работната маса во кујна и мушнала во ќесето со месо. Сум ја лупнал толку силно што и мене ме здоболе рака. Анима мунди не читајте. :D Тоа и беше втор и последен пат да го направи тоа. Од тогаш се нема качено или направрно беља.

На Skorpija25, WildMk, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  6. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.655
    Допаѓања:
    107.461
    И јас се сакам да јадам ама не смеам.
    Може направила пак беља ама ти не знаеш за тоа:wasntme:
    Се шалам.(ова кога пишувам "се шалам"пет пати препрочитувам у задње време грешам во пораки пишувам 'се палам:rofl:)
    Еднаш во Битола една жена одеше позади нас и одеднаш почна да вика се вртиме што ке видиме улично куче кобасиците од најлон и ги дрпна и џом да го нема му висеа од уста.
    А на мајка ми мачка батаците од рална со ориз и ги изеде.
    Готвеше во летна кујна оди да го извади ручекот од релна кога гледа батаци јок нема само стапалки од мачка во оризот.
    Отиде цела тава во канта маца најадена :Dние без ручек останавме.

На Skorpija25, Ygritte, WildMk и 19 други им се допаѓа ова.
  7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.403
    Допаѓања:
    260.115
    Сум, може :).
    Велиш ИСИС нема да фрли бомба тогаш:D?

На kuc, dunika, Dadusicka и 12 други им се допаѓа ова.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.953
    Допаѓања:
    164.222
    А Пупи што очекувавте од мачките ако било оставено на ачик?
    Чек не јадеме, Пупевци може гладни се, башка нема смисла не чуваат.
    Било кое животно да било истото ќе го направело.
    А што се тиќе болвите, ќе те демантирам, болви од мачки на луѓе не одат, друг тип на болви се тие што ве касаат. Или од стока кај што поминала или од кучиња селски ако имате у близина па дури и ако поминале или лежеле во близина.

А стар из борн гледам сте го коментирале.
    Музиката од филмот е ок, останатото е глупа верзија и лош обид за нешто слично на Д бодигард со Витни Хјустон. Гага лошо глуми.

Гости чекам. Сакам да ми одат и да ги гостам вкусно. Но едно сконтав - едни та исти идат, а не викаат, ама сконтавме и зошто - штедат на храна дома, кај нас знаат трпеза дека ги чека, а кога одиш кај нив со чипс и сок те дочекуваат. А и реално ај што е глупо, па и да речам ги сфаќам, иако ми звучи евтино. Еден дочек на гости кошта од 1000 до 3000, зависи што се нашло во фрижидер, време, желба, повод, расположение, ама како и да е не е евтино. Па почнавме почесто ако веќе некој сака да се видиме да искочиме некаде, зошто некако голема расходна ставка е. Па ... секој колку фатил на сметката нека си плати. Дм едно време еј седете јас ќе платам, овие пак охо хо... ама сфати по еден муабет да не изгрува многу галантен.

Последна измена: 24 февруари 2019
    На Ygritte, WildMk, mal.ecka и 9 други им се допаѓа ова.
  9. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    :))))) нема, идете. Ако нешто се деси, гледај преживеј за да ме пцуеш тука:rofl:се зезам :)

На dunika, M&M, Dadusicka и 9 други им се допаѓа ова.
  10. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Да ве поздравам само , колач во тек се пече во рерна денес ми тргна со готвењево
    Синојка пред спиење го гледав новиот филм со џенифер лопез сите што ја сакате :), трејлерот не го гледав и не знаев што тематика има , викам ај лесно филмче ама кога се спомна посвоување е тоа ме вознемири многу ,што ми требаше да го пуштам цела ситуација ми се врати во глава , мајка си е мајка , ама не ми е јасно зошто 5тона пудра и ставаат и што беше со фризот скоро низ цел филм
    Мачорот мој да не спомнувам пак што ловец е ,лани не знам од каде цела риба голема донесе и пред врата ми ја оставил и не ја јадеше изгледа чекаше да му ја зготвам:rofl: спротивно од вашите ситуации

На Ygritte, WildMk, Shmizla94 и 13 други им се допаѓа ова.
  11. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.404
    Допаѓања:
    262.237
    Не ја пишмани, ај со нас ;)

На kuc, dunika, Dadusicka и 6 други им се допаѓа ова.
  12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    страв ми е со мојот црн хумор, да не влијаам лошо врз Јуле:D тнх за поканата. Некој друг пат :)

На mareane, kuc, dunika и 11 други им се допаѓа ова.
  13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.403
    Допаѓања:
    260.115
    Јас сакав и на Каролина да одам,ама пусти страв:worried::).
    Ќе одиме Бошке на кино, читав дека филмот на кино поинаку се доживувал.
    A star is born е ок филм, ама очекував да ме дрмне, ама освен песните, друго не ме потресе. А колешка 5 пати го гледала:^). Освен за Бредли Купер, втор пат не би го гледала.
    Лејди Гага убаво пее, ама лошо глуми, а читав и има номинација за Оскар. Инаку вечер Оскари:). Ќе спијам, утре сум на работа, не бива да ги гледам.
    Чекам Бубамара, дете се бања со Спајдермен, Ајронмен и Хулк:^)(facepalm) во легенот за алишта што ми е(facepalm). Едвај го собира, ама во кофата ќе се бањал (facepalm):D.
    Спремна, излакирана, испеглано оти Бубамарата трае 4 часа.

На WildMk, bittersweet, Val-Dim и 16 други им се допаѓа ова.
  14. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Место моите сирењаци, колач направив, маж го изел сирењето сабајле :@ Ќе го запалев, жими све ви кажувам. Како ме нервира денес, си го бара со боринче :devil: Ништо не направил посебно, ама ете ми тренира живци :D Цел ден фудбал е пуштено на тв, коментаров на српски што дрнда не можам да го слушам веќе.
    Ок, во пмс сум (lalala)
    Изволте на колач со вишни. Сирењаците несудени ми се |(
    5068ED49-784A-4D8E-893F-55459F89D1CF.jpeg
    Не е многу личен, ама ко за дома арен е. Битно свеки го пофали, а пофалби ретко дели, значи добар е :lol:

Бебе ќе спие вечерва кај баба и, сама си ја побара, и фалела. За право, одамна нема ноќевано таму, па нека се мазат. Ние филм ќе гледаме. Ако има некад крај фудбалов :!:

Се средив, се исфенирав, и конечно седнав и му влегов на колачов :D Убав бил :)

На Ygritte, Skorpija25, WildMk и 20 други им се допаѓа ова.
  15. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.953
    Допаѓања:
    164.222
    Почна Бубамарата.
    Овој шупаков што настапува е тешка сељачана.
    Пред пола година на инфективна дојде со девојка една. И се испонаша, она не беше добра, а овој коментира, мрчи, префрла, и се понаша, сама по шалтери се шуткаше.
    Ми одеше да му фукнам една лева.

На WildMk, mareane, mal.ecka и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.942
    Допаѓања:
    203.234
    Добро вечер!

Само јас ли нема да гледам Буба Мара? Не ме влече искрено, мм и се токми, ама јас баш и не. Да заспијат деца, Греј ќе си ја гледам. Или Модерн фемили. Ќе видиме.
    Филмовиве што ги спомнавте ич не ме влечат да ги гледам. Ни за Фреди, ни со Гага. Колку и да ја сакам музиката на Квин и ми се допаѓаат една две песни од "Ѕвездата е родена" не би ги гледала освен ако случајно ги начекам на тв. За една година и тоа ќе биде. По не знам кој пат го гледав "Петтиот елемент", го обожавам и никогаш нема да ми здосади.

Деца издувани и прошетани, се надевам рано ќе заспијат. Викендов пројде во домашни обврски, за среќа не мораше да копаме ѕидови дома, не била цевка, вентил бил, ама мене пак ми е сомнително. Ќе видиме. И додека ми беше растурено, добив некои идеи за преуредување, само дали ќе испаднат ко што сакам. За една од идеите од мајсторот ми зависи колку ќе биде брз, а нема многу работа, се прави за еден ден, ама знаејќи го човеков...ќе почекаме. Не го менувам, секако, оти досега супер работи ни направи за дома, ама не ќе беше лошо да беше малку побрз. Сепак кај нас ретко кој на време завршува.

Се изнапишав, ама досадно е ко за недела навечер. Бар сабота да беше....

На Ygritte, WildMk, bittersweet и 16 други им се допаѓа ова.
  17. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.655
    Допаѓања:
    107.461
    Обожавам да гледам 'Златна Бубамара 'само поради Сашко го обожавам човеков урнебес ми е барем да се насмееме малку.

На mareane, kuc, NarCis@ и 10 други им се допаѓа ова.
  18. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @Annath и јас нема да гледам Бубамара. Никогаш не сум ја сфаќала фамата, не ми е нешто интересна да бидам искрена. Сашко е ок, ама па не ме влече да гледам, а ни маж ми исто, па ние на филм ќе свртиме вечерва. Дека без дете сме, да искористиме :D

А и филмовиве што сте ги збореле исто не би ги гледала, не ме влечат тематиките. Јас си сакам трилери, особено психо трилери, имам кажано тука многупати :) Петтиот елемент и мене ми е одличен филм, го имам гледано безброј пати.

Предлог за добар трилер ако имате, пишете :)

На bittersweet, mareane, kuc и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    И јас сум мрчатор на Златна Бубамара. Дури и на памет ги научив од кои две се сигурни:
    -Најдобар албум/песна на Тамара Тодевска
    -Најдобра утринска емисија "Здраво Македонијо".
    После ќе ја изведат по 146773 пат "We are SJO".
    Тино и Атанас и тој Сашко не ми се гледаат.
    Сума сумарум, глупо "шоу".

На NarCis@, LejlaD, Milobebence и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    и ја ќе гледам, го обожавам Сашко:inlove:

На Skorpija25, mareane, mal.ecka и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.