1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Здраво девојки :)

Јас сега прв пат од стол станувам, на никотинска терапија сум и пола саат не се враќам, арно да се урне болницава.

Дојдов да ви се жалам... од работа, стандард :)
    Ќе ставам во спојлерче :)
    Како и при секоја промена на власт, овие решија да мењаат се' од претходната. Не оти имам против, и онака ништо не чини АМА...

од денес стартуваше новиот МТ.
    Кој нема врска со стариот.
    Усложнет, глуп до даска, без поента.

Немаше никаква обука, ништо, само емаил, демек да објаснат што и како.
    И секако... денес е денот Д.

НИШТО не функционира. Т.е. сега почнува да функционира.
    Со други зборови, до сега сите мои 10 доктори и 200 пациенти МЕ ПОРЕМЕТИЈА.
    Бараат одговор од мене (што е моја работа да знам, патем) а јас не знам оти.. па ни моите надредени не знаат.

Ваква работа нели треба прво бре да се тестира на една одредена тест група (специјалност) пред да се пушти во употреба во цел здравствен систем?

И така... не знам како се викам :)

Многу сум нервозна, ама ај... и ова ќе пројде.
    Од сите глупости, за најмалата се фатија да ја оправаат... денов осеќам трајни последници на психа ќе ми остави.

Си пишав да ми олесни малце...

На WildMk, vitamina, JuLleE и 21 други им се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.941
    Допаѓања:
    203.230
    Ај добар ден!
    За висина сите ве шишам, јас сум 157. Кој ко мене :D
    @duffi најсреќен да е баткото, догодина со сестриче да слави :D
    Не ве читав :tmi: директ на последна страна дојдов. Видов за висина зборите и се мерите која е најниска, јас сум, водам :!:

Од сабајле се зашутив тука со некои административни закачки. И си викам, глупа сум, не сфаќам како сега треба да функционирам со софтверот што го користам на работа за водење евиденција. Програмерот објаснил, ама ништо не кажал, не сфаќам што сака да каже, досега сум немала проблеми, ама сега ми е тешко да сфатам што сакал да каже авторот.
    Промени доста има во Мој Термин, да не се изненадите, отсега нема приоритетен, има итен упат што ќе важи само 24 часа, и доста други промени што не знам како да ги процесирам, т.е мозоков мој не може да ги процесира. Арно и ова запамтив. И да, ТОЧЕН телефонски број од пациентот мора, па многу ќе олесни за откажување и презакажување на термини. Нејсе, отидов да читам... т.е да блеам ко теле што треба да се прави, оти стварно не разбирам...

Имајте убав ден!

На WildMk, Sandrin4, vitamina и 21 други им се допаѓа ова.
  3. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Ама ги измешав математиките со @duffi скроз.
    Битно се дружевме.
    :rofl:

На WildMk, kuc, LejlaD и 7 други им се допаѓа ова.
  4. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Има приоритетен... се вика упат без термин :) се закажува во рок од една недела.

Итен 24 часовен има, кој баш не знам како планираат да функционира, за тоа постои УЦ...

На WildMk, Alishan30, kuc и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, мусли, кафе, обврски. :coffee:

Океј е да кажам добро утро? Најчесто ова време спијам, ретко кога го читам форумов толку рано. Ама се расонив и јас, погодете како - од новиот систем на нашето ни здравство. Од сите денови јас баш денес решив да проверувам крв а немав упат. Рано сабајле се стокмив кај матичната ама цврц - системот нов, они немаат поим како да ми дадат упат, опцијата за дијагноза не се отвара, шифра на упатот нема а без тоа упатот е обичен лист хартија. Чекав некои 40 минути во ординацијата, не бива, фатив патот накај дома. Одам накај дома и пцујам у себе јер последно јадев вчера во 8. Таман стигнав дома и се соблеков, ми се јавуваат од ординација - ми направиле упат, спремен ми е. Почнав со калкулации - прегладнета сум, кифлите кои ги купив по пат накај дома се жешки (само што ги извадија од печење) ама крв морам да проверам, па утре или некој друг ден од неделава пак ке морам да гладувам и да станам рано. Круг налево, отидов да давам крв. :devil:
    Ама НЕ, не може ебаново здравство да ми го поквари денот. Кифлите ладни ги јадев, се шетав по ладново натака- навака ама тоа е. Сонце има, со заби е ама се важи, го тегнам кафето и закажувам дружби со драги луѓе. :sun:

@duffi најсреќен нека му е на малиот лепотан. :party: :^: :d:

@NarCis@ сакаш уште поевтини влажни? Во ДМ BONI се 35 денари (72/1), ги имам користено, розевите имаат прекрасен пудрест мирис. :D

Кој е за кафе и кроасан?

Последна измена: 25 февруари 2019
    На Skorpija25, WildMk, Sandrin4 и 22 други им се допаѓа ова.
  6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.801
    Допаѓања:
    145.383
    Хај!:coffee:

Денот како бура од емоции е, признавам. Лани бев толку збунета што не ни знаев што се случува. Само едно - дека имам бебе .:inlove:
    Годинава ми се враќаат сите спомени и толку ми се свежи што би сакала да ги помнам до секој детал. Ама сигурно со тек на време ќе избледат и тие.

Роденденот го прославивме во саботата. И кој вели дека прв роденден е за децата. Кај нас беше забава за мама и тато. :$ Славеникот си дувна свеќичката и му дојде време за спиење, па мајка му и татко му продолжија до ниедно време. Ама затоа од идната година он ќе си бира како да слави.
    Како и да е, се помина убаво. :)

Ставила свеки слика на фб и одоздола се редат честитки и сите му посакуват да порасне како тато. Еден не напишал да порасне како мама.:rofl:
    pick-and-mix-chocolate-and-sweet-cake.jpg canapes-roundup-cookthestory-600px.jpg Guide_Drinks_16x9b.jpg

На Skorpija25, WildMk, Sandrin4 и 32 други им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.941
    Допаѓања:
    203.230
    Толку сум разбрала и јас. Читам од сабајле, вака за упат, вака за рецепт, вака за ова, вака за она... пукнав. А софтверот што го користам за картотеката, исто има промени, програмерот објаснил, ама не можам да се снајдам. Прво ова, после она, чекај вака, после така... и на крај, еден обичен рецепт не можам да издадам, пошто јас не давам преку Мој Термин, туку преку програмата за работа што ја користам. Се ставив на пауза, среќа немам нешто многу работа, ама јака ви душа на сите што сте директно инволвирани и зависите од Мој Термин. Не дека јас не зависам, ама не е до толку кај мене.

На Skorpija25, bittersweet, WildMk и 15 други им се допаѓа ова.
  8. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.082
    Допаѓања:
    154.646
    Среќен роденден на дечкото, најсреќен да е и само радости да ви носи :hug::^::party:

На WildMk, Mr. Right, Dadusicka и 5 други им се допаѓа ова.
  9. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.421
    Допаѓања:
    183.803
    @duffi среќен роденден на малиша :inlove: Да ве радува и да ви става насмевки на лицата :D

Ја имам апликацијата, ама нешто не функционира кај мене. Треба да ја избришам и одново да ја инсталирам. А и влажните од ДМ денес ќе ги пробам :wasntme:

Добар ден на сите :hai:

Оговарање е лоша работа. Ама :!: со другарки знаеме да "споделиме" некоја сочна информација за некој, да се посмееме, пожалиме и толку. Ама оние кои константно оговараат и тоа сѐ најлошо за сите, почнувајќи од нивни најблиски, до далечни, па ќе го опфати и мојот круг на пријатели, ги оттргнувам од мојот живот по брза постапка. Сами нека си се трујат со нивната негатива.
    Буба Мара не гледав. И јас ќе ги гледам најинтересните видеа што ќе се појават, немам толкаво право на телевизорот за цела да ја изгледам. Мене Сашко ми е многу фино човече и приватно. Ептен е приступачен :D
    Со мм сме разлика 15см, таман и на штикла од 10см (шо никогаш не сум се качила), пак е повисок од мене :wasntme:
    Убав ден ќе биде денес, нели? :bug:

На Skorpija25, Sandrin4, Mr. Right и 16 други им се допаѓа ова.
  10. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Мислев ќе ме олабави настинкава по вчерашниот третман, ама :worried: па истото - студен бран ми вее низ коскиве.
    Мина и месецов. Краток, пократок кобајаги, али, не ми изгледаше баш така.
    Дафи, среќен на малиша. Повеќе во подобри моменти.
    Чау

На Skorpija25, WildMk, Mr. Right и 16 други им се допаѓа ова.
  11. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.132
    Добро утро од сончев Лондон
    За промена, сонце гледаме, неколку дена по ред. А јас се изнашетав за сите пари.
    Ич не ми се работи па си зедов екстра денчиња. После на нос ке ми излезат ама гајле ми е.

Вчера на цела трапавост, јас пазам, друг ме собра. Среќа не се повредив. Завчера пак имав "мал инцидент"

Тука сѐ полека расцветува, алергиите почнаа. Ама тоа е, живот.
    IMG_20190224_171055.jpg

@duffi среќен роденден на малиша, догодина и братче и сестриче :hug:

Бубамара не гледав, а ни оскари. Остарев и ја, веќе не ми се интересни.

FB_IMG_1551051134218.jpg

Кој е за кафенце?

На Skorpija25, bittersweet, WildMk и 24 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    Бејзик верзијата на МТ не е комплицирана, ни старата.
    Ама и мојава болница има софтвер кој работи врз основа на МТ, ама... не знам зошто го имаме :)

Најголемиот проблем денес беше несинхронизираноста меѓу нашиов и софтверот на МТ... ама па и немаше никаква обука за никој, и овие програмериве од вчера до денес буквално требало да смислат.

Па цел ден пријавуваме грешки, поправаат, рестартираме (facepalm) а и онака во понеделник е хаотично, уште ова фалеше.

Упати никако не се издаваа, ама никако, па враќавме луѓе оти немаше што да им правиме.

Сега во моментов пак некако нешто од нешто работи, иако бар пола упати ги издавам како 24 часовни оти друкше не може.

Абе бог да чува.

Џабе читањето, можеш да си го симнеш цел прирачник од гугл драјв на МТ, ама тоа со нашево...

На WildMk, vitamina, JuLleE и 13 други им се допаѓа ова.
  13. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.926
    Допаѓања:
    142.887
    @duffi среќен роденден на синчето, жив и здрав да е и голем да расте. Сега не разбира, ама после 2,5г.сам ќе си бира кај сака да слави и каква торта сака:)ова од искуство;)

Таман мислев најниска сум, @Annath пишала:) За 1см ме води:D. Јас сум 158,мм околу 180см (од кај да знам колку е точно:)). Цела глава е повисок од мене и покрупен за едно 25-30кг:D.

Убав ден, мене ми почна за никаде:@

На WildMk, vitamina, Mr. Right и 17 други им се допаѓа ова.
  14. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    FB_IMG_1551096831926.jpg

На Skorpija25, WildMk, vitamina и 20 други им се допаѓа ова.
  15. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Избришав прашина.
    Исчистив и кујна и средив.
    Па си сварив кафе. Бебе заспа, пак. Дремка бр. 2.
    Оваа кратко трае. Колку за кафе.

Ај гледам сте се распишувале околу термини, па да прашам.
    Што се гледа преку компјутерска томографија? Пример, на абдомен?
    Резултати има одма?
    Како иде тоа снимање?

На Skorpija25, WildMk, Sandrin4 и 16 други им се допаѓа ова.
  16. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Денес многу битен потег превземав , едноставно не можам во неизвесност да живеам повеќе исцрпувачки ми е веќе , се надевам на позитивен исход од таа страна ,ако не успеам не знам што понатаму како сите врати да ми се затворија
    Ај доста ве гњавам , бубамара едноставно немав енергија ни 5 мин да изгледам ,за оскари исто , читав сега кој што како , ама ми го нема тој гламур од пред 20тина години или остарев :rofl: ,она само што видов е сако со фустан црн сомот , друг убав гламурозен и не видов а може и не загледав , сакам убави работи да гледам :)
    @duffi среќен нека е роденденот радости да ти носи

На Skorpija25, duffi, Alishan30 и 14 други им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    KT ти е напреден рентген :) односно, снима многу слики, и 3д, но е сепак во основа „обичен„ рентген.

Се практикува почесто од магнет оти е побрза, точна е, со контаст може да се користи. Изгледа како еден “мост“ врз тебе додека лежиш, фактички те слика од секаде :)

Самото снимање, зависи што се снима, е 15-20 минути, резултати се добиваат за околу 7-10 дена.

На WildMk, Mr. Right, Alishan30 и 10 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.836
    Допаѓања:
    275.007
    @duffi среќен роденден, сѐ што сакаш, сѐ да ти се исполни :*

На duffi, WildMk, Mr. Right и 6 други им се допаѓа ова.
  19. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    На малото му е роденден Каме :)

На duffi, WildMk, Mr. Right и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.168
    Допаѓања:
    137.312
    @duffi Среќен нека му е роденденот на малиот, само радости да ви носи :hug:

За акции и попусти сте збореле а јас не бев тука :( И јас ко Ребека сите ги знам, сите маркети ми се во ептен мал радиус околу мене па кое кај е на акција од таму купувам. Тинекс се најголеми ,,ѓубриња'' коа се акции во прашање. Ретко ама ептен ретко нешто е исплатливо. Пример Дуел омекнувач никаде поскап од 179 ден не е, дури на акција е и многу поефтин некаде 139-149ден. Во Тинекс редовна цена му е 249 и као демек на акција е некогаш за 189. Ариел таблетите во Кам ја надминуваат секоја акција во било кој друг маркет и се најефтини по редовна цена. Во Тинекс едино влегувам за ствари кои само таму ги има, јер е добро снабден. Рамстор и Веро со село моје нема. Од Веро многу се исплатеше порано собирањето на купони, па се шо одеше со купон од таквички па до постелнини обновив дома :angel:

Буба Мара ја гледав, мене ми е секогаш интересна манифестацијата. Не ме бендисува концептот на наградување. Више ми изгледа ко собирање на блиски луѓе и нивно промовирање во јавност.
    Највише впечаток ми остави диригентката со црвена коса со тоа движењата |( Никогаш не можев да сфатам шо улога имаат тоа диригентите коа тоа е вежбана и вежбана композиција и сеа као демек прв пат се среќаваат и он/а им кажува како да свират или пеат|(

Последна измена: 25 февруари 2019
    На Skorpija25, bittersweet, duffi и 19 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.