Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.751
    Допаѓања:
    176.044
    Да почастам и јас торта :)
    004a8cd12cf03d11c1f8932cacb96e3e_view_l.jpg

Зетко мој денес полни годинка :inlove:
    @duffi голем да расте :l:
    Нека порасне како тато ,оти мојата мома голема ќе биде(fingers)

Некоја нервоза ме тепа . Не сум во елемент деновиве .
    Затоа не ни пишувам.
    Ај ќе ми пројде

На Skorpija25, bittersweet, duffi и 24 други им се допаѓа ова.
  2. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.864
    Допаѓања:
    101.721
    @duffi среќен роденден на лепотанчето.
    И предлагам сцената со селфито и ,,наопаку мама'' да биде ставена во најинтересните сцени од нашиот ни скриен форумски живот.
    :D:D:D

На bittersweet, duffi, WildMk и 20 други им се допаѓа ова.
  3. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.369
    Допаѓања:
    278.991
    @duffi среќен роденден на дечкото мал,само убавини да го пратат.
    И јас пратам акции во локалниве маркети ,имаме самп Рамстор ажа далеку ми е и поскап од другиве.

На bittersweet, duffi, WildMk и 15 други им се допаѓа ова.
  4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.944
    Седнав. Премор левел миљон. Среќен роденден на сите што слават. Бубке ќе те барам утре :*
    Сте збореле за оговарачки. Има оговарачки што малку оговараат и оговарачки што тоа им е главно хоби у животот.
    А најлоши се оние што велат не оговараат као демек они само сериозни муабети а у.. А уствари се боже ми опрости дефиницијата за оговарач. Е тие ми се (facepalm)
    Дали одговарам? Чат пат. Ама далеку од тоа дека живеам за да зборам за други. Мн пати сум се нашла у ситуација да ме прашуваат а да Неќам да кажам па велам не знам. Едноставно не сакам де.
    Попуст моментално само млеко видов у жито на попуст. Немав време ништо друго да видам..
    Да одморам малце а

На duffi, vitamina, Mr. Right и 17 други им се допаѓа ова.
  5. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.751
    Допаѓања:
    176.044
    Ич не пробувај да ме добиеш @LiliBoz
    Ми цркна телефонот пак.
    Не планирам да си купам нов ако не се прави овој.
    Мош и поарно ќе ми биде без тел.

Имам една пријателка . Четири год е без мобилен . На фиксен се слушаме еднаш во неделата. И тоа се знае кое време можам да ја добијам. Од 19 до 21 ч.
    Вие би можеле ли без мобилен ?

На duffi, WildMk, M&M и 17 други им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.941
    Допаѓања:
    203.230
    Паметна работа. Јас дури планирам да си земам обичен телефон, не на тач.
    Лека полека дома да се приберам...со душа пролет чекам...

На duffi, M&M, vitamina и 18 други им се допаѓа ова.
  7. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.396
    Допаѓања:
    262.144
    Купив чаршав од Рамстор, опасни инфлуенсерки сте. И јакобс 3во1 4+1гратис 37ден плус 10поени ;)
    Еве и ја ко Ребека да сум :D

Без тел би можела ако имам компјутер, вака телефонот го користам најмалку за зборување. Не ни сакам да зборувам на телефон. Да се дремне или не е прашање сега.

На Skorpija25, bittersweet, duffi и 20 други им се допаѓа ова.
  8. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.166
    Допаѓања:
    137.305
    Не би можела. Јас губам со тоа ако сум недостапна, не тие што им требам. Светот може без мене, јас не можам без светот ;)

Некако препич ми е тоа ќе исклучам се, неќум никој да ме бара. Ами мене коа ќе ми треба нешто, шо прајме тогаш? Општо зборам, никој лично нек не си сфаќа.
    Дека модерната технологија одзема време - тоа да. Не го спорам. Ама одзема време злоупотребата. Ако правилно се користи одлична ствар е и го олеснува животот.

На Skorpija25, bittersweet, An-na и 24 други им се допаѓа ова.
  9. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.654
    Допаѓања:
    107.446
    Тешко дека би можела не дека го користам тел за зборување туку од тел се вклучувам на фемина,фб,инста,мејливи прегледувам се од тел.
    Но како што кажа @Annath и јас би требало да земам обичен станав роб на тел и соц.мрежи се со телефонот во рака сум има право мм што ми се лути.
    Лоши навики кои морам да ги искоренам.
    Акции чат пат па до душа овде и ретко има имам една картичка од овдешен маркет таа функционира вака од целата сума која си пазарел ти одбива веднаш 8/ 10/20денари од износот кој треба да се плати.
    Имав и од жито маркет но тие од жито вечно ги губам се откажав од нив.

На Skorpija25, duffi, WildMk и 19 други им се допаѓа ова.
  10. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Низок удар денес. Ама ако. Не се давам така лесно. Секогаш имам план Б. Има и Це, ама ретко го активирам. Имам една желба ама никако да ми се оствари. Не се откажувам, желбата мора да попушти :) Вие како?
    Мириса на пролет, иако сонцево сеуште тлее слабо некако. Сакам нова работа, левел ап, а старата не ми се остава. Парите би биле тука некаде, само што учен сум да се натпреварувам. Ако сменам работа, ќе преминам во појака лига . . . И тако то :)

На Skorpija25, duffi, WildMk и 13 други им се допаѓа ова.
  11. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.751
    Допаѓања:
    176.044
    и јас не би можела , да се разбереме:)
    А немам ни фиксен тел овде. Само горе кај старите има.
    Еве сега сакам да го слушнам мм, нема од кај да му се јавам. Како ли ќе издржам до сабајле .
    Он гарант е жив среќен :lol:

На Despinaa, Skorpija25, duffi и 18 други им се допаѓа ова.
  12. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    За оговарањето - има една вели “трач умире кад уџе у уши интелигентне особе”.

Мусака денес на репертоар, ама поинаква од претходните. Ставив праз, па ако не ја јадат здравје.:)
    Малото бара на бања да одиме. Што му се увртело во глава не знам?!
    Се мислам за 8ми Март што да испланирам, ама не доаѓа ред да седнам и видам што се нуди.
    Се заразив од шетачка болест изгледа. Кој ја има ќе ме разбере.:sweat:

На duffi, Ygritte, WildMk и 17 други им се допаѓа ова.
  13. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.166
    Допаѓања:
    137.305
    Без се се живее додека тоа не постои. Од коа ќе се појави оди па замисли си го животот без таа ствар. Пишав пред некој ден дека за мене купатилата се поголем изум од телефоните. Не можам да замислам на кое ниво била хигиената во тоа време во полско вц. Ете порано така се функционирало јер немало поинакво. И без телефон се живеело коа никој немал телефон. Ај живеј сеа.
    На страна тоа што некогаш ги користеме повеќе од шо треба. Пример да се слушнеме онака, без потреба. Замисли маж излезен, знаеш дека се враќа едноставно му звонеш и кажуваш шо да купи уз пат. Во спротивно треба се што си почнала да оставиш, да се упристоиш за пред народ, да одиш во продавница, да чекаш у ред на каса.. Вака со еден повик скокаш се.

Туку за прочка која баклава ќе ја правите? :?:

Последна измена: 25 февруари 2019
    На Skorpija25, bittersweet, duffi и 18 други им се допаѓа ова.
  14. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Без мобилен не можам а и не сакам. Јас не го злоупотребувам мобилниот, ги користам сите поволности и си го олеснувам животот. Прво, неопходен ми е да се слушнам со моите - мајка и татко ако доцнат од работа ми се јавуваат да ми кажат да не ги чекам дека ке одат некаде; брат ми ми се јавува да ме праша дали има ручек дома; со дечко ми се слушаме за што и да ни притреба. Второ, неопходен ми е за работа. Се случува да морам да одговорам на меил веднаш а сум излезена, треба да проверам и да препратам нешто итно итн.

Не гледам причина да не користам телефон. Пример - одам во маркет и не сум сигурна за некој производ, праќам слика на мајка и она потврдува. Брат ми влегува во бутик, пробува нешто ама не е сигурен дали е океј - ми праќа слика и јас потврдувам. Да не спомнувам колку пати сме се поштедиле од непланирано излегување за леб/ кафе/ млеко. Банални примери ама мене ми го олеснуваат животот.

На Skorpija25, bittersweet, duffi и 23 други им се допаѓа ова.
  15. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Јас како @Rebecca_R сум за оговарањето. Со одредени личности сум алапача голема, ама знам дека е од шала и без лоша мисла за никому. Што влезе од едно уво - од друго излегло. Не памтам работи во оговарање кажани. Со други, што знам дека штом се сврти ќе ме изговара, уста не отварам за оговарање. Ме сум злобен човек, ништо не сум рекла никогаш со цел да наштетам некому.
    Од друга страна, за чување тајни сум невиден човек. Можеш сѐ да ми кажеш и нема да излезе од мене. Некако чувствувам дека не е моја работа да разнесувам работи кои ми се кажани во доверба. Оговарањето ми се сведува на ситуации од кои може сите да се насмееме, а да не повредам никого.
    Без телефон нити можам нити сакам. Како што се губам на секој чекор, да не е телефонот шипинки ќе отидев слободно сама во непознат град.

На Skorpija25, bittersweet, duffi и 16 други им се допаѓа ова.
  16. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    Не е дека не можам,не сакам без смартфон да сум.Интроверт сум си,и еве овде со вас се дружам:)
    Растегам долги постови овде но во реалноста не сум брбливка,нит па на тел сакам да зборам долго.

Оговарање и трач исто ли е?
    Сакам да слушнам сочен трач понекогаш,ама не и да вреѓам некоја дека е згодна и успешна а уствари сум љубоморна.Во село мое многу,премногу се оговара,само тоа е и муабетот,мене ми е бедно,оти истите луѓе(друштва) го оговараат оној кој не е присутен,и се така,зачаран круг.

Пратам акции но не купувам баш се,двајца сме па треба да фрламе ако е храна,а прашок шо вика Бека немам купено ако не е на акција.
    Тука има пакувања од 80 Ариел капсули,нз кај вас дали има,е тие ми се најпрактични оти маж ми нема осет со течен прашок.Средства за хигиена и чистење имам скоро секогаш плус.

Ајде да варам кафенце:coffee:

Последна измена: 25 февруари 2019
    На Skorpija25, M&M, bittersweet и 26 други им се допаѓа ова.
  17. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.421
    Допаѓања:
    183.803
    Мање-више сите оговараме :D Абе темава само нека се прочита, колку пати сме збореле и раскажувале за други. Зарем има некој што не оговара? :?: Барем малку. Па и маживе шо се праат нешто светци, колку пати ги имам начекано да зборат, бетер од жени се :rofl:
    Јас без телефон не сакам и не можам :mp:Иако понекогаш мислам дека треба да го џиткосам, ама нужно зло е.

На Skorpija25, M&M, bittersweet и 18 други им се допаѓа ова.
  18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.944
    Кога е прочка?

сликО

На Sexybaby86, Mr. Right, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Е тоа е муабетот @NarCis@ - нужно зло. Да не зборам дека си правам список за купување, сликам производи кои треба да ги купам, проверувам работно време, мал милион употреби. Изгледа целосно сум зависна од технологијава.
    Кога одиме некаде си ја спуштам мапата и немаме гајле. И за патот до таму гугл мапс се најдобри, а сме користеле и gps со купени мапи, gps за камиони итн, а и за шетање пеш низ градот. :)

На Skorpija25, M&M, bittersweet и 17 други им се допаѓа ова.
  20. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    На V.odolija, Sexybaby86, Mr. Right и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.