Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. green.eyes

green.eyes Форумски идол

241437CE-B940-4B7E-9878-5ADD98E1C156.jpeg

А ако не е Норвешка не идеш, а? :doh: Сакам и јас ама ќе почекам уште. Засега уште сме во Шведска :D

Добро утро :f::sun: DF13B8CA-6993-4328-9EAB-D9266AF361CD.jpeg

Немам добра камера на телефонот за да се доловат моментите во вистинските бои. Ама ова виолетовото е лек за очи и немир во душа :D

2. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Добро утро. Денов сонце ветува. Јас слободна, беба нана, дада во градинка ( ветив денес пред спиење да ја земам) . Цел ден сами женски ќе бидеме.
    Компир манџа за ручек, меракот на свеки да и се направи ( се осетив како @Bubce38 ).
    Денес позитивно се осеЧам. Не за друго, вчера два капута од Мак Примат си купив. Да е жива и здрава снаа ми, ми ја зајми картичката нејзина, инаку немаше како да ги оправдам дома :D.
    Сега меркам салонки од Полини и така, се тешам дека за работа ми требаат убави, удобни салонки.
    Што ме пуштија во центар да работам, шо убаво претходно во тунгузија ни ѓеврек немав кај да купам не па капути и штикли.
    И јас сакам кај @bittersweet на гости, ако ме сака уште за сваќа мож и ќе се договориме. А мм за кај @green.eyes е умрен, жена деца се ќе остави за таа Шведска. Љубов ах љубов.
    Убав ден на сите

Skorpija25, Peco, Alishan30 and 25 others like this.
  3. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Добро утро.
    На брзинка еден поздрав да оставам овде, да се чекирам.
    Наспана, одморена ќе го истерам денов без проблем иако ќе е турбулентен сам по себе.
    Бидете арни :*

Peco, Alishan30, Mr. Right and 19 others like this.
  4. Cka

Cka Форумски идол

Дрти ми, само јас ова го сфатив така ? :)))

Вчера ке се разболував ама еден парацетамол и ми помина.

За овие сестри, доктори и администреативки, да ве израдувам, после циркузот вчера, денеска е вратен стариот систем за работа, новиот не го бива, уживајте :*

Одам да рмбам.

Peco, Alishan30, Mr. Right and 19 others like this.
  5. monik55

monik55 Форумски идол

Сериозно?
    Да трчам во амбуланта по упат за малото вчера не ми даваа приоритетен.

6. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

И ја тоа помислив, ама си преќутев. Веќе кога спомна... :rofl:

Бебе стана во 4 и 15. Хочу да се убијем.
    Така да, мене веќе ручек време ми е. :pizza:
    Треба да се издржи денов буден.

Skorpija25, Peco, Alishan30 and 21 others like this.
  7. M&M

M&M Форумски идол

Повеќе оговараат, барем голем дел од тие што ги знам, растур прават. Инаку да сите оговараме, кој помалку кој повеќе, кој со злонамера кој онака безазлено.
    Нааајс, кари а, а лепчето сами го правевте?? :)
    Јас кога бев во Лондон јадев, ама не по ресторани, купуваа овие од моето семејство од супермаркети цели пакети полу спремни оброци и само си ги доспремуваш дома. Ептен ми беа по ќејф. Ама тоа што го јадат Англичаните е адаптирано и е во поблага верзија, автентичната индиска кујна е многу јака, додуше и зависи од кој крај на Индија. Може еднаш веќе имам кажано па ќе се повторам, јадев еднаш ручек направен од асли Индијка, на почеток ми беше многу убаво ама после ми стана тешко, многу беше јако и презачинето и љуто и се. Ама оваа храна што е прилагодена за европски желудник им е топ.
    Не не значи ова е врв :D:rofl::rofl: се смеам пола саат во канцелатија како мрдната :rofl: , @Mr. Right ова ме шие и мене, јас бар успеав да едитирам, леле ќе умрам од смеење :rofl:
    И јас на 7ца сум им скарана, не дека ми беа омилени и претходно, ама во комбиниран од 150ден да ставиш растителен кашкавал :shake: невр агаин. И на Ројал сум скарана поради доцнење од саат и кусур и на крај ја откажавме нарачката не се ни извинија, само ни треснаа телефон. Професионалност на ниво.
    Е значи една вечер нема да ве дружам и криво ми е, поштено се изнасмеав од сабајле.
    Некогаш викам кој ги измисли мобилниве не запусти, ми иде да го фрлам и да не го видам веќе, ама од друга страна мислам дека веќе не можам без телефон. Најмногу ми смета она звонење после работно време ама мене ми е таква и работата морам да се јавам. Инаку како што кажа @dunika (ако беше некој друг се извинувам, меморија како пеперутка имам) и јас приватно не сум толку муабетчика како тука, а телефонот ми е средство за комуникација со форумов, социјалнине мрежи ми се колку да читнам нешто и толку.
    Ај да фатам да поработам нешто :hai:

Peco, Alishan30, Mr. Right and 20 others like this.
  8. Cka

Cka Форумски идол

нека потврдат тука тие што директно работат тоа.
    Јас сабајлево бев на педијатар и сестрата пресреќна дека го вратиле стариот систем :))) ама кажете бе и другиве?

Alishan30, WildMk, TeddyGrey and 3 others like this.
  9. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Кај мм не бил вратен стариот.

dunika, WildMk, Annath and 5 others like this.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Смрзнав утрово. Филс лајк -9° беше во 7ч.
    Второ кафе едно по друго, првото изгледа со мижење сум го испила пошто не се сеќавам на него.
    Среќа деновиве немам работа со доктори ич не ми се чека по ходници со нервозни пациенти.

11. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Добро утро :hai: како сте ми? Ние фино по дома сме уште :D @Sandrin4 ... Охрид сончев :sun: се надевам дека толку беше ладно, дури и бебево не сака да излезе :rofl: :l: ајде до после :D :coffee: бујрум на какао....

12. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Дајте пиштол, море нешто автоматско, да пукам ми иде :@

Поздрав до колешките, живи ли сте?

На цела нервоза и неколку матични доктори од контакт ме извадија, абе кога успеаа "дупки" во систем да најдат, ми праќа пациент 24 итен со образложение - контрола со резултати.

Како, о, како ли е тоа животнозагрижувачка состојба?

Нели е целта тие што се итни, ама вистински итни, да ги праќаат така?
    Бројот на итни упати е ограничен, ама за да не ги смараат нив, ајде преџи бриго другога.

Па од сабајле им ги враќаме, многу паметни бе!

Со ваков однос НИШТО нема да се смени, пак оние досадните без болест ќе бидат најуслужени, а оние сериозно болните заборавени од сите.

Епа не може така.

Ај јас ги враќав културно, еден мој доктор се случи да ја знае матичната на еден таков, кога и' се јави, пуздер ја направи.

МИЗЕРИЈА.

Може и Шведска, заедно на шетња ќе одиме :*

13. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Не е сестро, не е.
    Новиот си е.
    Стеј тјунд.

Alishan30, dunika, V.odolija and 7 others like this.
  14. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Добар дееен:hai:
    И денеска премрзнав како ку*виче, што викаше бабами:tmi::D
    Се прелажав, без да ѕирнам температура и ептен лајт се облеков:doh:
    Затоа сега клима дува во канцеларија. Кој како ќе влезе, ме прашува дал сум арна, дека во зима прозори си отворав:D

Немам ама баш ништо да кажам.
    Не дека немам, имам на муабетите уназад ден-два што сте ги правеле, ама пусти еден памет заборава што сакаше да каже, што сте збореле(facepalm)

Памтам дека сакав да ве информирам за новиот флаер на Рамстор за 8.март:D
    И дека во Стокомак има најеФтини, а најубави влажни. Три пакетчиња од 70 и кусур парчиња, 70 и некој денар.
    За во градинка и хигиена после голема нужда, душа дале:D

bittersweet, Peco, Alishan30 and 22 others like this.
  15. kravce

kravce Форумски идол

Здраво луѓе.
    Имам кафенце, и си викам ми фали некој за муабет :) Ќе заборавам да пишувам.
    Во шталава нема многу новости. Т.е има, ама пак се се врати на старо :D
    Некако многу тажно ми изгледа се. Мислам, кога ќе седнам да размислувам за животов. Затоа гледам многу да не размислувам :drunk:
    После сите згоди и незгоди се забрзав многу работи да направам, ама сфатив дека се сите исфорсирани. Тоа што треба да го направам е да најдам што МЕНЕ ме прави среќна. Да си направам листа и да почнам да ја исполнувам. Да се пронајдам одново себеси.
    Телето го оставив, навистина беше балон што чека да пукне.
    Се чувствувам како да сум претерано ладна и бесчуствителна. Само кучињата по улици што ги хранам. Ужасно ми недостасува кучето мое. Ужасно ми недостасува времето, кога не бевме вакви... скршени.
    Што би рекол мојот психијатар, тоа што се случило те довело денес, да бидеш ова што си, а што поинаку не би била. Уште да најдам што...
    Убав ден :hug:

16. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Прекраснотија е времево...едвај чекам да излезам...Бујрум на кафе8)

Alishan30, Ygritte, LejlaD and 3 others like this.
  17. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Здраво лепотици и по некој лепотан!
    Наместо да се решаваат проблемите во здраството се создаваат нови зошто да биде едноставно кога може да биде комплицирано.
    Нашата чудесна земја.
    До сите мед лица било доктори или друг персонал ве :hug:најсилно.

Денес ќе си правам ќејф сама на себе.
    Имам супер агенда за денес времево ми е променливо облачно но не дозволувам да ми го уништи денов.
    Никогаш немам седнато на кафе сама па и кога седнувам нешто да каснам ко на трње да седам денес сум решила да си седнам на кафенце може и нешто да каснам малку шетња ќе навратам на кратко да посетам мили луѓенца ќе завршам некои ситни работи па на боза па домче ќе си го завршам уживањето во топла купка и свеќи.
    Ми треба малку релакс па сама на себе ако не си угодам кој ќе ми угоди.
    Се мислам да му појдам кај маж на работа да му направам едно изненаѓење е дал ќе биде пријатно или непријатно он ќе си знае.
    Би одела и на масажа али у село мое то ти е комплицирано и го нема.
    Убав ден друшки бидете ми добри и послушни.:*

Last edited: Feb 26, 2019
  18. vitamina

vitamina Форумски идол

Јас ви кажав на сите ако сакате да идите бујрум.
    Кога ќе земам стан ќе известам тука море и една гозба ќе праам.

Идете сите што сакате ќе шетаме верона венеција падова виченца милано ке одеме у језоло на плажа во гарделанд .. каде сакате ќе одиме :)

Добар ден убав ден.

Пушљм цигара у се спремам да одам у банка па у маркет и така натаму...
    Па да се вратам да средам хаосов и така

Поздрав и убав ден

Peco, Alishan30, Mr. Right and 18 others like this.
  19. Annath

Annath Форумски идол

Не е вратен стариот систем, нешто и се сонило на сестрата кај педијатарот...

Арни? Јас арна, еве добар ден да ви кажам, пошто друго немам...
    Никаква сум, лошо друштво, не сум за муабет, ако сака некој кафе да пиеме и да ќутиме, ајде. Оти не ми се ни отвора уста... се изнасмеав по фб сабајле со една слика што тотално ме опишува мене и мојата работа, ама толку беше. Сега размислувам за преквалификации, па и се пријавив на оглас за работа во книжарница. Сериозно. До толку ми е дојдено. Златен занает имам, свесна сум, ама не во Македонија. Оти забарите почнаа филери и хијалурони да ставаат, уште малце и нокти и трепки ќе почниме да прајме. Пошто тоа е приоритет, сите ко искасани од оси во бузине :worried:

Сакам да шетам, сакам море, сакам да си преуредам дома, сакам да си направам библиотека, само мое приватно катче, а бре многу сакам.
    Ај да прашам и тука, пошто во темана никој не ме рецка... бил некој во Неи Пори? Ми треба инфо за лежалките, дали и како се наплаќаат, дали хотелчињата имаат своја приватна плажа со сопствени лежалки и дали има место на плажата да си ставиш свои лежалки и чадор?

20. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Мислам @duffi го знаеше Неи Пори во сон:?:

Thread Status:
Not open for further replies.