Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Ставрос супер, оди со кола, секој ден имаш различна плажа, буба бич мислам беше да бест и не е скапо, има лидле мидле во Аспровалта, јас бев во смештај 2 год стар, секое утро постелнина и пешкири нови, и собите ги чистат. Ќе ти пишам контакт ако сакаш, да не ти зема букинг провизија за резервејшн и платејшн :)

На WildMk, Annath, M&M и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Јонско море лани бев и оваа година би оделе таму. Парга можеби.
    Јас пак за Неи пори немам лошо мислење, летово бев 5 викенди,еднодневни и 3 дневни. Бевме на 1 ви јули беше водата и чиста и мирна, а 15 ти август беше матна како во Паралија, со алги. Ич не ме бендиса тој период.
    Сакам вториот крак да го посетиме, не сме биле.
    Оваа година не уплаќаме, каде ќе ни текне таму ќе фатиме патот и на лице место ќе бараме смештај.
    Баш за сликање одам во Грција, одмарам, но и сликам. Со ефекти, без ефекти, природа, крстарења, делфини, убави бои.
    Парга е сон, Врахос е село и нема забава, ама многу беше мирно,за 10 дена ќе ни здосадеше.затоа Лефкада ја шетавме, Парга, Превеза и крстаревме:inlove:

На WildMk, ivi1987, NarCis@ и 19 други им се допаѓа ова.
  3. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Лелелелее шо уба тема - одмори :inlove: за жал ние годинава ќе си го посетуваме наше мило езеро т.е. двете Охрид - Преспа, оти бејби ќе е мала за да си го осоли газот :D здравје до година и тоа ја сакам Хрватска :inlove: вљубена сум во Јадран :$ особено Макарска....за Грција не сум, некако ми е префорсирана од сите, а кога би одела би го одбрала југо-западниов дел, не краци... Околу Јонско море...ја преферираме ЦГ ја научивме со букинг (fingers) 500€ - 7 дена смештај
    со автобуски превоз.... Јадење се таму купено, кафиња, пива 8) секој ден на различни плажи.... Убаво си поминавме.. Летово не бевме, не смеев да патувам, така да, в година здравје ќе биде голем одмор 8)

Друго освен одмори? Кај за 8ми Март :P би требало да одиме на протест, амаа...

На WildMk, ivi1987, NarCis@ и 18 други им се допаѓа ова.
  4. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.631
    Допаѓања:
    178.082
    Некој ќе јаде ѓеврек, некој дупката од ѓеврекот.

На Skorpija25, WildMk, Cka и 24 други им се допаѓа ова.
  5. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    19.489
    Добро вечер.Пишувам седната на скали на земја во метрото..Првпат во животот се возам денес..Всушност цел ден големиот ме шета и впивам впечатоци и уживам..Но сликата во метрото ме фасцинира..Нема контак со очи..Секој се гледа во својот мобилен или чита книга..Слушалки во уши,ранец и шише вода ,термос кафе под обавезено..Колку слободно,неоптеретено и опуштено делуваат луѓето..Мислам дека сум единствената тука со кармин на устата и средена коса:$Фала богу што имам пирсој на ушите па се вклопвам во глобалната слика:DСин ми личи на талибанец:DГолема,црна и крупна мечка:inlove:Малку го гледаат чудно:DВажно добро умее да ми порача јадење и кафе иако сеуште не го зборува течно јазикот но богами знае и да остави бакшиш ако келнерката е убава:)Малиот подобро би поминал тука ,нежен е и бел:)
    Пред милијон години јас го шетав големиот за раче и го носев враце..Сега е обратно тој ме шета мене а јас добивам нагон да го фатам за рака само што ќе видам гужва или чудни фаци:)Ми се смее и зеза дека се плашам по малку:D
    Неговиот стан сега го нарекувам "дома":mm:Стигнуваме..:P

На Tajnaotrovna, bittersweet, Skorpija25 и 38 други им се допаѓа ова.
  6. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    А фурка некој бил? Како е?

На WildMk, Alishan30, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    Едно сонце фати и одма плажа муабет а(fingers)

Одмор ми е пишан од 1ви Септември ама не букирам ништо,имам други планови за летово,се надевам ке се остварат.
    Една недела на море ке си ги испочитувам и јас комшиите,Италија или Франција:P

@evangelina.ina се гледа дека ти годи прошетката,постот ти е полн со позитива,уживај со синко(fingers)

На bittersweet, Skorpija25, WildMk и 25 други им се допаѓа ова.
  8. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.478
    Допаѓања:
    91.141
    Класика грчка,потесна плажа,чиста вода,попладне бранови,од другата страна е,кај што дува.

На WildMk, NarCis@, Sexybaby86 и 7 други им се допаѓа ова.
  9. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.863
    Допаѓања:
    101.713
    @Sexybaby86 ,паднав од троседов од смеење,значи ме уби во поим :D:D:D
    Здраво Ки(у)ре...:D:D:D
    Омг :rofl::rofl:
    Морав да редактирам, @evangelina.ina ми го растопи срцето со постот..

Последна измена: 26 февруари 2019
    На Tajnaotrovna, Skorpija25, WildMk и 20 други им се допаѓа ова.
  10. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.787
    Допаѓања:
    214.308
    @evangelina.ina :hug::*,уживај со детето и не мисли на ништо друго:hug:.

На WildMk, ivi1987, NarCis@ и 15 други им се допаѓа ова.
  11. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.366
    Допаѓања:
    278.955
    На WildMk, ivi1987, NarCis@ и 13 други им се допаѓа ова.
  12. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    @evangelina.ina се гледа дека прекрасно си поминуваш каде и да си, а колку само љубов се чита од твоиве зборови :inlove:

Жал ми е што не сум млада мајка, тешко дека со децава мои ќе можам да го поминам она што би го поминала да ги родев на 24, 5. Ете така било судено. Имам колешка што со ќерка и е малтене другарка. Она 40, девојчето 17, милина.

Утре сум на ниет да се дотерам, со сВе фЛизура, комплет. За да пукнат душманите :D.
    Убава вечер на сите.

На Skorpija25, WildMk, ivi1987 и 19 други им се допаѓа ова.
  13. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.082
    Допаѓања:
    154.638
    Море не така, каков лезет викенд истеравме пред некој месец, пак ќе одиме :!:
    Не знам еднаш на плажа бевме и ептен ме бендиса не беше ни длабоко, лани комшииве беа децана од вода не излегле, плитко исто немало ни ветер. А лани неа врасна штом арен одмор истеравме на тие бранови друго ништо не ме плаши :D
    Инаку мирни децава кхм, бесни не се ама захтевни леле мајко. Ако не им е нешто по ќејф цел ден мрчат :drunk:
    Еј фала ме утеши, мм нешто мрчи дека лани на една плажа што отидовме не ја бендиса, ама знам по пат милион плажички видовме, плус е плитко. Башка што викаш на 5м со кола можеш да менуваш плажи секој ден. За сместување ова што го најдов е предобро ем со доручек ем со базенче. Нека стои резервацијата па ќе видиме има време.
    @Mr. Right послушај ја Камелија, шетај ако имаш шанси додека си слободен, и помалку пари ти требаат, нит резервации ти требаат. Ранец на грб и шибај

На WildMk, ivi1987, Sesil и 17 други им се допаѓа ова.
  14. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    Имаше базентче и ова, мислам дека е за истиот смештај, беа во подготовки за да има и доручек, а и мислам најдобар смештај беше во околината, си го работат фамилијарно :)

На WildMk, Dadusicka, Milobebence и 6 други им се допаѓа ова.
  15. bella12

bella12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.529
    Допаѓања:
    8.024
    Може линк од смештајот?

На LejlaD, WildMk, Milobebence и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.894
    Допаѓања:
    173.476
    Јас имам бежичен полнач, го купив пред година и кусур од германија за 35 евра.. ене го си стои во фиока..не е тоа за мене. Да ти го шитнам ако сакаш:D се на се дали е 5 пати искористен(facepalm)
    VR имам.. и тие нешто помалку од 100 евра ми излегоа.. тоа чудо е грдо. Сори.
    2 дена го простудирав и погледав. Толку беше. Не фрлај пари на вакви глупости плис.. за 140 евра одете на викенд некаде со дечко ти
    Сарти во сезона е фул, место нема шанси да најдеш ако немаш резервирано. Последен пат бевме во Авра преку Игуана. Имаат студиа и еден апартман. Ние бевме во апартманот. Не им чинеше баш купатилото а остатокот беше ок. Пространо за 4 лица таман. Ние 3 бевме..

Каде бевте? Панорама, папус? Сарти бич мислам е најлошото од тоа што го нудат. Џабе им е базенот. Јас го сакам сарти ин, ама последно преку српска агенција резервирав и толку беше.. а некако и поскапо ми се виде него ли во тунис да одам:D

Плус сарти не ми е за со деца, барем не стариот дел. Има бранови, дува, длабоко е поприлилно брзо.. Новиот дел е поплитко ама не ми се допаѓа баш..
    Торони за мене. Blue sea реновираните. Доста ми е..

Оваа година ако ми се остварат плановите нема никаде да се оди на одмор(facepalm) :D знам дека глупо звучи ама ете.. може во октомври некаде да се отиде. Некој потопол предел на пример.. До тогаш ќе свиркам.
    Најдов ефтини карти за Тајланд и Рио.. ефтини барем со оглед на далечината. Некои си 450е:D лиги ми потекоа. Тоа се две дестинации што сакам да ги посетам наскоро. Ама и за двете дестинации морам да обезбедам буџет за барем 1 месец шетање. Не бива да се кренеш за Ј.Америка за 7 дена:wasntme:
    На мојов му ветив во Токио дека ќе одиме. Ќе одиме! Само коцките мааалку нека се поклопат..

Летово...е летово ќе биде интересно. Да видиме само дали се ќе оди по планот. Или барем пола од планот:D ќе бидете благовремено известени:lol:

Среќни родендени на сите :hug: :party: живи и здрави да сте и полни со енергија..
    Деновиве немам многу време, шетавме цела недела по Србија и Бугарија (додуша и малку работно беше), не сум ве читала одамна. Видов само за сирењето каде што сте ме тагнале во средата и од тогаш до сега имам преку 1000 мислења за читање, а да не зборам па пред тоа:D прочитав некои ...
    Screenshot_20190226-193519.jpg
    Ќе и викав на @CameliaMiller да си направи куќичка каква што сонува. Обично кај куќите нема "реприза" ... дека ќе градиш одново по 10тина години, малку тешко.. стан може да купиш и да смениш неколку во текот на животот.
    Ќе си направам и јас еден ден:) само нема да е сега..

Пред некој ден ептен излегов од колосек. Мојов не ме ни примети ама јас жива се изедов. Свртив и едно ново ливче, ама и тоа не го примети. Веројатно зафатен е со играње:D ќе примети кога-тогаш..
    Ех само да знаете што ми е во памет .. некои знаат де, веќе пишав на друго место:D луда ќе ме направите, ама ако.. ќе си остварам и јас некои мои желби и сонови. Последниве години гледав се на други да угодам ама на враќање пред граница во Бугарија само што не експлодирав. И пресеков..
    Па друга песна ќе се свири отсега па натаму.. на кој му чини ОК, на кој не ќе му се тргнам од пред очи:)

Денес ме бараа за услуга, да сум одела до Бугарија да набавам лек. Ќе одам .. нема проблем. Ама само кога имаат мака ме бараат. Тука ептен не можам да одбијам, т.е можам ама и тие многу направија за моите на времето па ете ќе се оддолжам соодветно..
    Ама му реков и на мојов дека веќе услуги за луѓе кои едно како си не ми пишале макар на ФБ - нема! А телефон па да кренат е научна фантастика..

Многу изнапишав, мислам ѕверот во мене се разбуди последниве 2 недели(facepalm) а тој ѕвер беше премногу амбициозен. Искрено некогаш се плашам од ѕверот во мене:D

Е така..
    Ако ви треба нешто од блгарија навремено да кажете.. само немојте гумени чизми и нешто за носење:D ептен сум во антишопинг муд

На bittersweet, Skorpija25, WildMk и 28 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    @evangelina.ina чудно...и децата се трпеливи со нас:l:.
    Што си пружал,тоа ти се враќа.

На Tajnaotrovna, WildMk, ivi1987 и 19 други им се допаѓа ова.
  18. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.787
    Допаѓања:
    214.308
    Јас го барав зверот во тебе да се разбуди,само на посуптилен начин ти напишав,извини ако не ти беше во план :hug::*,сигурно не си стигнала да прочиташ-ја барав Прашинка која ја знам,да се врати

На Skorpija25, WildMk, ivi1987 и 15 други им се допаѓа ова.
  19. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.082
    Допаѓања:
    154.638
    Ти пратив
    Луѓе едно глупо прашање, купив нешто на групер и кликнав опција да си го подигнам сама од продавница наместо достава за 100ден, е сега откако видов кај е продавницата сакам достава, може некако да се измени и доплати само за достава (facepalm)?

На Annath, LiliBoz, LejlaD и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.894
    Допаѓања:
    173.476
    Пиши им на групер да ти го поништат купонот и да ти ги вратат парите во торбичка..АКО директно на групер се плаќа за доставата. Ако не јави се на фирмата и кажи им вака како што тука пиша и би требало да ти достават..

Прашинката е тука ама нешто ептен ја треснало од земја па се разлетала насекаде:D
    Некогаш човек е и без воља за живот а не па ѕверот да го буди..
    Те гушкам :*

На WildMk, ivi1987, Animali и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.