Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. vitamina

vitamina Форумски идол

Јас гледав на букинг за палмата ми моја ииии многу убаво.
    За една недела најдов преубав хотел со тераса на плажите за доручек и со базен спалните екстра средени за купатилата да не зборувам за 820 евра.

Останува уште да поработам на планот и да го убедам маже за во октомври :D

Испив јас чоколадно млеко
    Денес 3 крофни смачкав плус едно чоколадно :hai:

Сега демек алишта да простирам ама ќе си легнам :yawn:

2. Milan93

Milan93 Истакнат член

Грците навистина ни се најблиску за патување ама и навистина претеруваат со цените во екот на сезоната. Имам девиза , ако сум решен да потрошам на пример 100 евра на ден подобро да ги дадам 30 евра за спиење а 70 за јадење отколку обратно. Затоа и не хледаме да биде екстра сместувањето , доволно е да е чисто и уредно и онака многу малку се задуваме во соба. Одиме 2 лета во Ксамил и сме задоволни од сместувањето морето си е исто како и во Парга и цела таа регија само што цените се 50%-100% поевтини.
    Нас на постарите генерации јадранот ни е во срцето па затоа во блиска иднина планирам 20 дневно патување од Црна Гора до Истра 10 места по 2 дена во секое место.

WildMk, Annath, Sexybaby86 and 16 others like this.
  3. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

@evangelina.ina
    Ми ги наполни очите солзи....
    Малечкава секој ден ја сакам се повеќе и повеќе....
    Додека порасни да ме шета јас ќе бидам баба;(

Повелете на руска+потпечени лепчиња со путер и буковец.

4. Dust

Dust Game Over

Јас не гледам на страна:D а да ти кажам право кога има море мене никој не ме вади од вода. Па толку сум уморна од пливање што и бред пит да легне гол на кревет нема да го допрам|( за мене доволно е да е чисто и да има добср душек поради кичмава..и на тоа гледам ептен.. а какво е и каков мебел има, не ме занима. Нема да го купувам апартманот..

Тоа прц ме потсеќа на завршно обраќање од една игра што ја играв:D ерепублик:D
    За вас што сте сингл нормално дека е битен и креветот и душекот. Па нема некоја цуца да однесете во потпросечен апартман..лоша слика за себе ќе оставите:lol:
    Остај не нас што сме загазиле во врски и бракови:D
    Штом за ебантус и швалерантус е работата, барај барем некој апартман со кревет на вода..и изигравајте каубојци..за друго не ги бива тие;) не се спие убаво ама ...:wasntme: :D

Јас преферирам од буџетот од рецимо 150 евра за ден, 50 да дадам за спиење за двајцата, 70 да изедам и 30 за гориво и грицки за шетање околу..
    Секако процентуално се распоредуваат, не биле и нема да се секогаш 150е, некогаш повеќе некогаш значително помалку.. важно да се ужива ;)

bittersweet, WildMk, ivi1987 and 19 others like this.
  5. Peco

Peco Форумски идол

Радувај се со малечката.
    Мене нема кој да ме израдува.

Tajnaotrovna, kuc, WildMk and 17 others like this.
  6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Пецо бре, не пишуј вака :|

7. Dust

Dust Game Over

Плачеш за ќотек :@
    Ќе ти ја пратам..[​IMG]

8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Жими се ќе ти родам едно. Немој вака

9. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Аман бре пецоо ;(но и мене нема кој да ме радува за жал не си сам.

10. Dust

Dust Game Over

И мене нема кој да ме радува ама ќе си родиме после сите битки ... или посвоиме по едно:l: без такви лоши мисли .. и за тебе и за пецо и за сите важи тоа

11. M&M

M&M Форумски идол

Да му ја пратиш, @Peco немој вистина вака :!:
    Не е тоа јас што го гледав, друго е и е пола повтино, остај ти 70е на ден ако е за 1 човек па и 2ца, ние 4ца сме, веќе ни децава не се толку мали да не ги рачунаат у цена, а син ми на 9г јаде дупло од мене :D
    Значи пред да и мијам коса на зверкава треба една цуркуларна порака до сите комшии да пратам да не ми викаат полиција или социјални служби, којзнае што си мислат дека и правиме, се дере од петни жили :envy:. Ме збеснаа додека ги легнав стварно не знам што им се случува во периодот кога треба да се спремаме за спиење, до малово е она полудува и го збеснува и брат и, со него вакви заебанции немав. Им одржав една лекција па да видам колку дена ќе ги држи, или барем до утре дали ќе ги држи :D, јадни наши комшии :tmi:

WildMk, ivi1987, Annath and 16 others like this.
  12. mareane

mareane Форумски идол

Eeej арно си муабетеа за одморите ,барем со очи пропатуваме ,ние од кругот на геврекот,што ви е сега!
    @Peco @Milobebence :hai::hug:
    Мене моментално тие што ме радуваат ми иде од тараса да ги фрлам!
    Ако преживеам уште еден пубертет + матурска и студенски после денови а!

13. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Ок ајде да Ви појаснам некои работи драги дами и господа. Ова е форум пишуваме, коментираме, што ни лежи на душа итн. Со ова што го пиша @Dust, воочив дека имате мислење за мене дека сум сингл и тако даље. Еве ќе Ви кажам не сум. Тоа што не коментирам во темите за бракови и деца, не значи дека не Ве читам таму. Едноставно си собирам информации. Тоа што пишав дека сакам да запознаам некои членки од тука, не значи дека ќе им нудам бракови, седнуваме пиеме кафе како никови и ако се запознаеме здравје. Ако не ќе си пишуваме тука. Фамилијата ми е здрава жива, среќна. Хард воркинг, ама затоа и кога одиме на одмор одиме на такви места, да собереме сила за остатокот од годината. Еднаш кажав и пак ќе кажам, секој што има нешто што му тежи, нека ми пише во порака, ако можеме ќе средеме нешто за подобро утре. Јас Ве доживувам како никови. Членувам на повеќе форуми и ако пишувам уште ќе нема крај цитатов.
    Па летс д парти стартед :D

Tajnaotrovna, WildMk, Annath and 11 others like this.
  14. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Цел ден ве читам, лајкам, ама никако да стигнам да пишам :sweat:

Одмор со другарки (hollest) :party: :rock:Одмор со дечко/маж :$ :inlove: :tmi: Одмор со деца :drunk: :drunk: :drunk: :drunk: :drunk:

Немам што посебно да кажам. Денес реков да отворам службен мејл, срчка ме фати. Преку 100 пораки не сум прочитала. Јес да сум на породилно, ама ако не сум во тек, ко изгубен партизан ќе бидам кога ќе се вратам. И почнав малку по малку :drunk: Тоа да ти паднало договор и за патување. Ах Нарцисо, а ти ќе бидеш уште на породилно и цврц колегијално дружење вон границите на МК. Демек па ќе одев јас (lalala) Со децава :rofl:

Tell me about that (lalala) Абре од кај го вади гласот детево не ми е јасно. Урла, страшно нешто. Не знам колку техники веќе поминавме за тоа бањање и џабе. А не сака ни капка вода да ѝ капне на лице, ма ни пола капка. Ќе ме пукне (facepalm)

А шо ќе правиш со информациите за нас? 8-|

@Peco понекогаш посакувам да си трол, ама знам дека не си :hug:
    @Milobebence ти ќе си частиш тука мекици за бебе и точка :inlove:

Го знаете она чувство кога ви се пие кока кола, ама ви е мака да си турите? Епа јас така вечерва :bug:

bittersweet, kuc, Skorpija25 and 23 others like this.
  15. Ygritte

Ygritte Форумски идол

@Peco & @Milobebence :hug: :hug: се во свое време, баба ми велеше :не му е дојден саатот.... И на арното и на лошото.... Се ќе биде, само никогаш за ништо не се откажувајте.... Од тоа откажување останав без татко ми :( не би да пишувам за тоа ама.... Always look on the bright side of life :sun::f:

kuc, Skorpija25, WildMk and 19 others like this.
  16. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

@Peco не има доста како тебе тука,уживај:hug: :hug:

Едит: @Ygritte извини за јадењево, веќе не споделувам, заборавам дека и трудни не читаат(facepalm)

kuc, WildMk, mal.ecka and 18 others like this.
  17. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

@Dust таман напишав да ми купиш од аповите , гледам сум имала уште една лента. Ќе го истерам и март ајде:)

Ве читам колку пари трошите на одмор, поготово на смештај:worried:
    Јас од 30 еврича на ден повеќе не сум дала.
    Лани ви кажав , крај на јуни во Мармарас плаќав 20 , во Пефкохори 25 . Можеби и обратно да беше, ама важно тие беа цените.
    Најскапо полани плаќав на Катизма -Левкада, дури 40 евра ама крај на јули. Касно стигнавме и не се трудев да најдам нешто друго. Скоро па секогаш во првата вила што ќе прашам наоѓам место.
    Еднаш бевме Афитос со резервација преку букинг. Одвај ја најдов вилата. Смотана сум ептен за такви работи. Затоа најлесно ми е вака. Палам кола и кај стигнам таму.
    Сега па како што си носам лежалки и фрижидер:yawn:. Прво ќе се курдисам на плажа ,ќе се забањорам, оставам маж да пиуцка пивце , јас одам соба да барам:).
    Одвај чекам да дојде мај и да почнеме со нашТе патешествија:party:

Се накркав месо:tmi:
    Без леб ,без компир оти нели на диета сум . Тоа што мснав кило ипол не се рачуна :rock:.
    Ќе банкротираме ние од мојто јадење. Маж ме зеза уроци да не ми било,ама тешко било човек да ме прехрани мене :D.
    Епа нека не ме носи по кафани.
    Јас и на хамбургерче се радувам.

У четврток ќе одам Скопје.
    И тоа сама со колата,т.е со пријателката ми ,фризерката моја.
    Два дена мм ми држи предавања како да сум возела ,кај да сум се вклучила за до Систина , на кој дел од автопатот да сум внимавала. Он ме учи! А подалеку од Дојран нема возено мојта срцка. Ама за лекции да ми држи умрен е :)

@Peco ела друже да те гушнам машки:emo:
    Не сум кажала до сега . Мислам дека ти си еден од ликовите кои навистина сакам да ги запознаам. Не битно,машки женски.
    Има нешто многу "убаво" во тебе (y)

Се распишав
    А треба да спремам алишта на маж за сабајле.
    Ќе замине сабајле со две леви кондури ако не му е сичко ставено под нос :emo:

Last edited: Feb 26, 2019
    bittersweet, kuc, Skorpija25 and 25 others like this.
  18. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Не сте арни:)))) Јас имам локален џамбаз и плус стро-ново шутраче и, ептем ме радуваат. И уште по некои човечки створови што чат-пат ме радуваат. А, остатокот од времето сама се радувам:bug:
    :)))
    Тешко се дише денес, али ќутете оти не ми требаат паничариве, ми ја пукнаа главата.:envy: Денес сепак у карантин. Кратко траеше среќата. Скиснав веќе. Црвјосав.. одмори...шо знам. Убаво мирисате вечерва:))
    Манијачам еден лик по фб, шо шета по Африките, и еден друг, малку е неарен пошто сам себе се лајкува:rofl: али шета по Индонезиите па, простено му е. Можда ќе му помине:rofl: се изнашетав, богами.
    И т'ј.

kuc, WildMk, ivi1987 and 23 others like this.
  19. M&M

M&M Форумски идол

@kravce ја нема, не знаеме ни со малиот шо бидна :) , и други многу луѓе нема одамна :wasntme:
    Да станам да јадам или да спијам?

Skorpija25, WildMk, mal.ecka and 17 others like this.
  20. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Седи па ти кај ќе спиеш сега .
    Те овде ќе апнеш нештичко

WildMk, ivi1987, Annath and 8 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.