Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Само да ве поздравам
    Вчера успешна агенда имав се што имав на список штиклирав изненадив и маж на работа стварно беше изненаџен :wasntme:.
    За денес немам агенда ќе се затворам во кујна и ќе готвам денес домачица сум.
    За 8ми Март на мајка ми и на свеки за атер на маж по некоја ситница .
    Инаку и јас ич не го сакам 8ми Март премногу вештачки ми е премногу лицемерие во моја блиска околина со поклонче цуци муци и после цела година штама сме ко да не постоиме едни со други.
    Добро имам и многу мили особи но за нив и тие за мене богами секој ден ни е 8ми март.
    Убав ден друшки и бидете ми арни.

2. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

И ние така се договараме со другарки, и или е некоја трудна, или дои. И таман ќе пораснат децата, третата е трудна. И така во недоглед :rofl:

mira.mira, Animali, JuLleE and 23 others like this.
  3. M&M

M&M Форумски идол

Ех штета, ајде ќе излезе друг "малиот" :)
    @Sexybaby86 и јас не го сакам 8ми Март, не дека се правам нешто важна, од дете не сум го сакала, со причина ама да не патетизорам. Сепак имам неколку особи женски што гледам да ги испочитувам бидеќи многу ми се важни во животот, а нив гледам им значи тоа мало внимание и не сакам да ги разочарувам. Знаеме некогаш само и да седнеме на ручек и да почастиме ние помладите постарава генерација, ќе видиме годинава уште никој ништо не спомнува.
    Главава тупан вајда од облачново ќе е, не ми се работи (нишѕо ново), слушнав некои работи и не можам да се изначудам на паметот на некои луѓе, и така. И да чекам да дојде викенд :D

kravce, Sandrin4, Mr. Right and 19 others like this.
  4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Кравче да каже зашто го батали.

Дасти една год имам грижа на совест..

Sandrin4, kuc, Peco and 17 others like this.
  5. vitamina

vitamina Форумски идол

Не сум знаела.
    А зошто така?
    Сите во разни бои после втор цвет прават бел?
    Фала за инфо.
    Сеј си тука не си се запустила
    Недостигаш :hug:

Sandrin4, Ygritte, Mr. Right and 13 others like this.
  6. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

@Peco
    И ти ме расплака:hug:
    Од срце да ви даде Господ по едно мало за гушкање.

7. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Sandrin4, Ygritte, JuLleE and 27 others like this.
  8. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Мене Осми март ми е оправдание да купам се шо треба и не треба со изговор дека секако купувам за други па ќе ми се најде и мене :lol:

Чајанката традиционално со потесна фамилија од моја страна ќе се тера со еднодневна шетња кај јужниот сосед.

Last edited: Feb 27, 2019
    Sandrin4, Ygritte, Mr. Right and 18 others like this.
  9. petunija77

petunija77 Форумски идол

Кога ќе паднат цветовите ,орхидеата ќе биде бела ,затоа што е обоена ,инаку прекрасни се ги обожувам, често ги купувам пасија ми се , деновиве си земав една со опоен мирис милина 20190227_131032.jpg

Sandrin4, Alishan30, LejlaD and 7 others like this.
  10. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Ете, може една орхидеја за мајка. А и за мене една, ме бива со цвеќиња со исклучок на елки, ги уништувам.
    Ајде кажете кај има на попуст орхидеи :)

Mr. Right, Peco, kuc and 14 others like this.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Не, само плавите, тие се вештачки боени во цвет, затоа така. Другите се природни, само плавите се така. Јас сите ги сакам ама плави ни да видам, ич не ги сакам.

TeddyGrey, LejlaD, vitamina and 3 others like this.
  12. petunija77

petunija77 Форумски идол

Оди во меркур од вчера имаат нови цвеќиња ,орхидеите супер се,исто и бриколаж имаа попуст за викендов

Ygritte, LejlaD, zhap4e and 3 others like this.
  13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Не купувај орхидеи на попуст, тоа се смрзнати и ќе и угинат. 90 % од орхидеите од пазар и Бриколаж ќе умрат, пошто се многу нежни. Бујрум кај мене следна недела ќе ти продадам некоја убава ;)

Ygritte, Peco, TeddyGrey and 7 others like this.
  14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

:bow:фала Ангел!
    Ќе дојдам кај тебе ама ќе кажеш каде е тоа. Фала ти :hug:

dunika, TeddyGrey, LejlaD and 5 others like this.
  15. duffi

duffi Форумски идол

Хај!:hai:

Не дека омилен ми е 8ми Март ама трите жени ќе си ги носам некаде на вечера. Две места ќе им дадам да си бират. :D
    Убава ви е идејата за Солун, ех дури и се замислив. Ама шанси нема да им ускладам слободен ден плус и за мм да го чува малиот.
    Здравје некоја наредна година ќе ги шетам.

Најубавите лета беа кога одев малку на одмор со другарки, со дечко и со моите. Цело лето исполнето без никакви грижи и обврски. И тие малку обврски кои тогаш ги имавме личеа многу страшно. (facepalm)
    Време врати се, не било тогаш толку лошо.:D

Синоќа мм со солзи ме насмеа.Ги вртиме сликите од роденденот и вика абе види детето почна и на мене да личи.
    Аха викам,исти сте.:rofl::rofl::rofl:
    Немаше смисла да му кршам филмот, толку уверено го кажа.

Бебето спие, а некој упорни нешто буши. :envy:

16. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Јас сум ептен чудна во врска со 8-ми март. Празникот како празник никако не го поштувам.
    Ама обавезно одам на прослава со на маш колешките. И ептен убаво си поминуваме. Вечерта задолжително и со него на некоја посалам вечера. Сами двуУјчката:o
    Поклон освен на мајче и на мама на друг не давам. Ниту пак добивам. Добро од маш е задолжително:!:

@Dust ако одеш Скопје со кола шо не ја земеш кантичката сирење?^_^:D

Ми се дупна ауспухот на колата. И нормално јас се оправав со мајстори. Одвај најдов лимар слободен.
    Ставив грав да се вари. И една мусака ќе направам за денес . Неќни мајче ми рече дека поубаво и било ден за ден да готвам. Не и е јасно дека со нас не се знае . Дека така може и една недела без ручек да си останат.
    Ај ќе пробам од сабајле да им правам па ние ако не јадеме ќе им го давам за утредента на нив истото:)

Почнав да му помагам на маш во работата. За почеток ме учи дома да му ги работам историите и исписите :). Ми вика дека ќе ме биде . Уште да видам дали ќе бидам задоволна од надоместокот8-|

Лилибозке имам некој крш телефон
    Кога имам мрежа , кога не . Битно за зорт заман тука е

Sandrin4, lunicka, Peco and 18 others like this.
  17. Lilit

Lilit Форумски идол

Јас имам од Бриколаж, ниедна не угинала до сега.
    Може се погодиле, не знам.

18. kikin

kikin Популарен член

Ах, осми март. Не ми нешто WOOW, ама на мајка од дете секогаш, без исклучок по некој подарок сум и земала. Цвеќе, миривче, колекција марама...што да е и колку ми дозволувал џебот, ама сум и давала. Сега ове години и на свеки. Т.е. откако сме со мм и на свеки. Понекогаш и на сестри и јатрва, ако се погодиме да се видиме тие денови, ако не првите две никогаш не ги заборавам. ОД работа си одиме во кафани, ама последниве 2-3 години искрено не одам, некако безвезе ми е. И ја би настрана со другарки или сестри, 2/3 дена женска екипа и дружба. И не мора да е за 8ми март, може во било кое време...кога нема да раѓам или дојам. (што значи за брзо нема да е) :rofl:

Темата за одмори повеќе ми се свиде. Ееее, одморите како дете, девојка и со мм кога си бевме млади беа секогаш убави кај и да одам. Сега одморите се поинакви. Со дете, па сега со второ...оваа година ќе се роди ново бебе (здрави и живи). Малиот со мм обавезно ќе појдат сами некаде на некој ден, а јас и беба здравје септември ако е се како што треба, може да им се убациме и пак да појдеме. Грција секако ама па како што спомна некој, многу пари а никаква понуда. И сите тоа го збориме и пак таму секое лето. Епа што да првиме кога морето им е убаво...

Февруари влече од јануари, затоа уште не завршен потрошени се и кај мене залихите. Сега ќе се чкрипи, ќе се дивка до плата, после опет испукување некој ден и пак штама. Тоа е македонски работници - македонска плата. )

Се редактрам @AngelOfArh дај ни насока на сите кај да се движиме за добро цвеќе. (добро де...јас ќе го насочам маже после одоколу, „да ме изненади“:lol:)

Башка, јас не знам ни како се одржуваат орхидеи, така да и упатство ќе ми треба.

19. petunija77

petunija77 Форумски идол

Сите орихиде ми се купени од меркур бриколаж и електрометал и досега ниту една не ми се исушила ,супер ми се , и сподели од каде може да купиме поефтини и поубави ако не е тајна ;)барем во порака

dunika, Alishan30, TeddyGrey and 4 others like this.
  20. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Зошто не го почитуваш Интернационалниот ден на жената, кој ја симболизира борбата на жената за еднакви права и против дискриминација ? :)
    Во минатото жени умирале и биле казнувани бидејќи се бореле за да го имаме денес ние ова што го имаме.
    На овој празнк им се оддава почит на нив.

Sandrin4, TeddyGrey, LejlaD and 2 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.