Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.306
    Вон сезона.. нормално :lol:

Го гледав В фор Вендета... по стоти пат, и никако да ми стане досадно.. секој пат, нови работи 'откривам' во филмов.. :inlove:

И то...

На Milobebence, ♡BuBaLe♡, Bozica1980 и 7 други им се допаѓа ова.
  2. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    22.114
    Изгледа јас сум единствена што не обожавам многу одмор или барем не сум толкав ентузијаст уште од сега да барам и да мислам каде и што.
    И да не одам сеедно ми е , уствари сега ми е, ама кога ќе се препотувам на 40+ летото ќе сакам да сум на плажа и да се ладам во моренце.
    Годинава сакам и поради малото да одиме , море си е море , воздухот е здравје.

@Rebecca_R како убаво опиша тоа што и јас сакам и едвај чекам , ама се плашам и да помислам на пролетта и на црвени очи , растечен нос.... а те читам и си мислам шоубаво но ти немаш алергија затоа.... ама , остана ли среќник без да реагира на полен , прашина , сонце , февруари.....
    На мене алергијата ми е во полн ек , да се надеваме дека до убавите пролетни денови ќе ја снема.

Кога сме кај 8ми Март и подароци , што добивате од вашиот сопруг како подарок / внимание за овој празник ?

На Milobebence, mareane, ph.orhideja и 22 други им се допаѓа ова.
  3. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.728
    Еве ме и мене, во вампир мод. Прееска спиев, сега шетам по дома, а сабајле ќе биде плачки.
    И јас си изедов се поштено на мојата свадба :)
    Сакам да планирам одмор, или Велигден/први мај спојка, ама не знам што и како ќе биде. Ни со мене ни со околината.
    Се надевам се во ред.

На Peco, Milobebence, mareane и 18 други им се допаѓа ова.
  4. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.928
    Допаѓања:
    163.966
    Мислам дека 8ми Март е најмалку ден од кој треба да се очекува подарок од маж.
    Контрадикција е на се.
    Ме убива во поим само изразот - внимание од сопругот, некаков си подарок. Внимание од сопругот е ко АМСМ, 24/7 и обратно. Ако не е така, 8ми март не ни треба да е во агендата на славење.

На mira.mira, Tajnaotrovna, Milobebence и 23 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Добро утро штедачки
    @PUPICA тоа значи дека фирмата каде си работела по договор на дело ти платила данок,те известуваат за да не се секираш,нема да те гони државата...оти кај нас државата ги гони најситните луѓе.

Јас кафе,цигари,обврски и ситни нервози.
    Денов не е почнат а чекам да заврши.
    Имам некој притисок од разни самонаречени авторитети и страшно ме нервира.Посебно што не го употребуваат својот туку авторитетот на ближните.
    Толку се способни ако не спомнат туѓо презиме.
    На моменти осеќам како да сум скамната и како да сум глува.Ама длабоко во себе уплашена.
    Никогаш нема своето дете да го воспитам така...иако моето нема презиме со кое ќе може да лета и без крила.

На mira.mira, Peco, Milobebence и 29 други им се допаѓа ова.
  6. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Девојчици, тука сум :D

Малце е напната ситуацијата во регионов, повеќе дигаат паника глупи луѓе него што има простор за паника. Се надевам. :wasntme: Вчера ги затворија аеродромите, денес рекоа ќе ги отворат за сообраќај повторно. Премиеров повикува на мирни разговори, а овој Индусов нешто демек се силеше, па сега и он си ја собра опашката. Ќе преговараат.

Јас сум добра, да не ме мислите. Деновиве работам со фотографии, си ја промовирам работата насекаде и веќе имам дури еден клиент. :rofl: Се надевам дека ќе проработи, ама малце сум го утнала времето кога да се вратам на сцена, сите се попалени со муабети за правење залихи и чуда. (facepalm)

Во таа групата каде што членуваат руски жени, ви ја зборев порано, кои муабети една ги прави од сабајле. Ми иде да ја отерам малце. И ќе ја отерам, само да се иселам од тука. За сега неќам да гледам позади рамо. :nod: Ама е глупа, навистина, ми се гади од што ја читам. Скоро сите од таму би ги блокнала. За ова повеќе во друга прилика. :rofl:

@malerozna @dunika :hug::hug:

Убав ден! :f:

На mira.mira, doubleg, Peco и 29 други им се допаѓа ова.
  7. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.131
    Добро утро FB_IMG_1551336051084.jpg
    Баш би сакала едно кафенце сега, ама кој не си купил млеко, нема да пие кафе.
    Па ни цимерите не пијат кафе мме.
    Ај ќе истрпам до попладне без кафе.

Абе што им е на политичариве, нешто и Трамп-от сега го читам со корејското човече. Се фатиле сите за нуклеарките. Да фати човек да ги ишамари таму, тие војна ќе правеле. Да ги ставиме во ринг па да се мерат кој е појак.

Screenshot_20190224_190211.jpg

Имајте убав ден

На Peco, referentka, Milobebence и 30 други им се допаѓа ова.
  8. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    22.114
    Добро утро

Сакам кафе ама ќе пијам кај мајка.Да стане малото и фаќаме патот.

Утре 1ви март :inlove:
    Мартинки ставате ?
    Или има филозофија и за нив дека не се носат :D
    Јас ставам ама ич не запазувам што со нив после.Неколку дена ја носам и ја тргам.Порано кога ќе ја видевме првата ластовичка , ја стававме мартинката под камен.
    Имајте убав ден
    fda13d0a69ac788c825e58251e9999ad.jpg
    Ете ние обичните смртници кои сме немале среќа да ни носат буќети цвеќе секој ден , добиваме само за 8ми Март и за роденден, па затоа ете контрадикторно за денот , ама очекувам.
    Не е романтичен ич јеби га , претпоставувам сметаш дека треба да го сменам :(
    А да , 24/7 го имам вниманието на мм и незнам зошто би те убивало во поим кога за знак на внимание се вели дури и еден цвет кога ќе ти даде , не мора да е на 8ми Март , и настрана од вниманието кое како сопруга го добиваш.Ти ја разбирам филозофијата и се согласувам за давање подароци токму на овој ден , ама па кога го поставив прашањето не бев така филозофски настроена , едноставно верувам дека повеќето од тука добиваат цвеќе за 8ми Март од своите сопрузи.

На doubleg, Peco, referentka и 23 други им се допаѓа ова.
  9. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Сонце светнало, чисто и пријатно надвор, кој може нека си го искористи убавиот ден! :sun:

Добро утро луѓенца. Се дружам уште со марамиците, рана жива ми е носот. Кажете некој иљач што да мачкам, обичен крем и вазелин не помага. Дури струпчиња имам.

Јас штедам. Не да штедам, шпрт сум станала. Многу кредити, многу позајмици, многу глупости. Само лани кога се разболе маж ми ни отидоа сите пари заштедени, и уште еден кредит земавме. Не се притресувам, нека ми е добар човекот и да е до мене. Пари се печалат, човекот ако отиде... Не сакам ни да помислам.

Имајте убав ден луѓенца, се читкаме! :hug:

На mira.mira, Peco, Dadusicka и 29 други им се допаѓа ова.
  10. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.130
    Допаѓања:
    40.346
    Крем од чист невен, јекодерм..да ти обнови кожата

На Milobebence, Annath, LejlaD и 5 други им се допаѓа ова.
  11. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.286
    Допаѓања:
    85.269
    Добро утро женчиња!!!
    Ау,ама е убаво надвор ,кафенце и сокче иста шема секој ден и на работа плус...
    Мене пишете ме во штедачите оти вистина штедам ,или ако има што да тргнеш на страна ќе тргнеш ако нема што.Мажево ми е ептен дупена рака ништо да не се знаело да се заштеди...и да нема ќе потроши(facepalm)
    Ај да му направам на детево појадок ..
    @dunika немој ма кафе и чорапи ко за душа ми е тоа кај нас така даваат:rofl:
    Убав ден на сите!!!

На Peco, Dadusicka, Milobebence и 24 други им се допаѓа ова.
  12. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    19.476
    Добро утро со турско:):coffee:Ми поклони чупчето едно пакетче и сабајле видов дека син ми и цимерот немаат гезве па во тенџерче си варев:DКако студент се чувствувам:D
    Открив зошто е толку чист станот..Цимерот работел во сервис-домашно одржување и си ја брка и дома работата, алал вера на детето:)Големиот си ја чистел неговата соба и неговите работи останатото цимерот..Така ја поставил големиот работата кога му помогнал да го реши проблемот со работодавецот на бившото работно место и наместо рикверц во Мк го донел тука и му обезбедил договор за работа и сместување..
    @vitamina фала за убавите желби:*Би дошла тука да живеам само да биди тука со мене и малиот а тоа е невозможно во следните 4 години и под услов да имам човек со мене мислам на маж кој го сакам да живееме заедно..И тоа е невозможно..Стара сум за толкави глобални промени..А градчето стварно е за обожавање,мирно и пријатно за живеење..Работа во ресортот има во сервисот за одржување и би работела само да ми бидат исполнети предходните два услови..Без малиот нема да можам нормално да функционирам..
    Попладне прават роденденско изненадување и чекам големиот да се разбуди па одиме во шопинг:)

На Tajnaotrovna, Peco, Dadusicka и 30 други им се допаѓа ова.
  13. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Ја не одбивам поклони, ако сакаат и правосмукалка нека биде, нека ми даде некој :D
    Добро утро, накај ден.
    Се пријавив за женска трка, и јас не знам со кој памет. Немам вежбано многу долго време, а и сакав да се консултирам со др, дали е ок да почнам. Веројатно е, ама од паничење патам, па ај за сигурно :) Прашање е дали ќе дојдам до ред да му прозборам два три збора, во таа лудница во државна.. Како и да е, ќе сум трчала :D
    Ја слушам другарка ми, ми вели сакам да одам, пешки да фатам да се изгубам. Ја сфаќам, многу добро го разбирам тоа чувство. Па решивме да се зафатиме за заеднички активности, да си помогнеме да се чувствуваме подобро :)
    Не знам дали лековите прават да се осеќам подобро, или тоа што влегувам во овулација?
    И ми се пие алкохол...
    Како и да е, убав ден и ве гушкам.

14. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    На mira.mira, Tajnaotrovna, doubleg и 31 други им се допаѓа ова.
  15. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    :sun: :sun: :sun: лелелеле сонцеееее :sun: :sun: :sun: доручек изеден, кафе испиено, средено засега по дома, ќе се оди на пешачење, да ја разубедам бејби да излезе :nod: :D

@elena.mak купи Pantexol крема
    536603_(2).jpg
    Помага при иритации, црвенило и изгореници... Од две мачкања ќе бидеш ко нова;) проверено

Лелеле замрев од смеење со ова 'за душа' (facepalm) :rofl:

Цвеќиња не сум љубител ... на мм му кажав дека ќе ги заборавам и ќе ми угинат да не ми купува за 8ми Март, наместо цвеќе може книга (fingers), ама свеки многу сака цвеќе и покрај неа се врткам и јас... Имам орхидеја, ја добив од кумата за веридбата, многу ја сакам неа :inlove: и со посебно внимание ја одгледувам, во 3 месеци два пати процути :inlove: имам и бамбус и него си го сакам, еднаш неделно му менувам вода, имам и едно друго Калифера мислам се викаше, цути два пати годишно, зиме-лете не знам зошто таков ритам има, салонско цвеќе е..... кај мајка ми имаат голем двор со трева без цвеќе :inlove: е таму ми е задоволството да ја средам тревата, да ја повадам да разеленее и да си пијам кафе под црешата или лозницата..... :inlove:

Ајде доста е зборување по сабајле (waiting) се читаме после :inlove: убав ден убави 8)

На Sandrin4, Peco, Dadusicka и 23 други им се допаѓа ова.
  16. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.385
    Допаѓања:
    262.033
    @evangelina.ina никогаш не е доцна за љубов.

Јас ќе одам да проверам како функционира мој термин денес :) да не сум покусо. Детево не го бива без лек за алергија а ми рекоа да се стрпам. Повремено и дијареа добива од ништо, никако да се роди љубов помеѓу неа и училиштето :|

Поздрав. Денов само за шетање е.

17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.935
    Допаѓања:
    203.218
    ^^Од сабајле вакви работи делкаш?
    Јес да ми е доручекот најбитен оброк во денот, ама ова не можам насабајле да го јадам. После 12 веќе може.
    Ама одамна им откажав љубов на Ројал.

@evangelina.ina не си стара. Никогаш човек не е стар за промени, тоа да си го имаш на ум. Кога бараш подобро и ќе најдеш нешто.

Јас подработувам посабајлечки, шетам по сајтови и се думам како да ја средам ситуацијата со кујната.
    За 8 март мм никогаш ништо не ми купил, нема таква навика. Додуша тој никогаш не ми купува ништо, сама си купувам тоа што ми треба. Жими за роденден ако ме изненади :wasntme:

Убав ден, уживајте во сонцево!

На do-re-mi, Sandrin4, Peco и 29 други им се допаѓа ова.
  18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.775
    Кај се пријавува за избор на малер на векот?
    Таа сум.
    У пакет со @malerozna :D
    Ако по утрото денот се познава тогаш би требало олуја да има иако има сонце :D

На смешки си ги вртам работите дека нервозава веќе на смеење ми изби у мозок и така.

Само јас сум малер или има и други?

:x

Испив две кафиња и одам да светнам нешто по дома додека ми трае работоспособноста на нивоу 8)

Се согласувам и со божица и со ана ... никогаш не е касно човек да си ја побара исполнетоста и среќата. А истите ти ги гледам овие 2 3 дена во изобилие и ако веруваш дури јас сум среќна така од постови на членки што умеат да изнесат позитива :)

Татко ми никогаш не се откажа.. т.е поточно на постари години си ја најде среќата во странција. Научи занает, зема сертификати, се стекна со јазик и со многу пријатели.

Ех во фамилијава барем еден како него да ми се погодеше.

Филозофирам а не треба.
    Ајде чао друшки

Последна измена од модератор: 28 февруари 2019
    На Tajnaotrovna, Peco, Dadusicka и 33 други им се допаѓа ова.
  19. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.385
    Допаѓања:
    262.033
    Сабајлево си размислував за ова. За 14ти феб не бевме заедно, му купив подарок го сликнав и му го пратив. Искрено очекував кога ќе се врати дека ќе ми донесе и мене. Одговорот беше Па мислев си купила за двајцата ти! Така сме ги научиле ;)
    Не се жалам, и така вкусовите ни се различни ама ете да промрчам ;)

На Peco, Dadusicka, referentka и 27 други им се допаѓа ова.
  20. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.131
    Малерот ми е авторски заштитен, нареди се во редица и ти :P
    Ајде дури сме живи и здрави, не е малер. Нека е на парите.

Јас најубаво знам колку чини здравјето на најблизок. Ама нека е на парите.

На Peco, Dadusicka, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.