Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.430
    Допаѓања:
    143.458
    Е, баш вакво внимание добивам од мм. Штом имам проблем со колата, одма му се јавувам :D До душа обратно не е, не можам да лажам. Тој мене не ми се јавува за колата :D

Шала на страна, многу сум среќна со начинот на којшто функционираме. Поддршка сме си еден на друг. Би сакала да ми купува подароци сам, без да ме праша што сакам. За мене тоа значи дека размислува што сакам и како може да ме изненади. Некогаш купуваме заедно, а некогаш го мачам, му викам дека сакам да ме изненади :devil:

На WildMk, duffi, V.odolija и 25 други им се допаѓа ова.
  2. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.079
    Допаѓања:
    154.623
    И јас уште овој концепт си го вртам во глава и се сметам за оние младите па затоа не сакам поклони :D
    Пред некој ден реков скарана со 7ца дека сум, вчера ме натера мојон по пат да сум зела хамбургери, земав за него и синко знаејќи дека детево нема да го дојаде, јас и он по пола. И пак ќе кажам не знам што гледате во 7ца, мене ми е онака :^). Ама важно го убутав да не се фрли.
    @SV1911 арно што пиша, сабајле мм ги кодошеше cnn (обично тоа гледа по сабајле) дека Индија и Пакистан се потепале а цнн само за Трамп зборува. Па пушти после некои други вести таму даваа па те мислев и јас.
    Ајде нека помине и утре денов сакам викенд, не знам зошто цело време имам некое неубо чувство дека нешто неубо ќе ме здеси на работа. Што ме спопаднала паранојава не знам :doh:

На WildMk, duffi, V.odolija и 23 други им се допаѓа ова.
  3. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    И јас така се лечев од настинка, со супа, лимон, чај и завршив со Сумамед.. Ама ова со бубачките, многу National Geography гледаат луѓево... (facepalm) еден во лабораторија ме убедуваше дека симнал холестерол со чај од кромид (facepalm) :@ :headbang:
    @evangelina.ina Go for it..... (fingers) никогаш не е касно, камо мајка ми да си најдеше некој :( полесно ќе поминеше низ животов...

На Skorpija25, WildMk, duffi и 27 други им се допаѓа ова.
  4. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    8ми Март е ден на сите жени
    - девојки, тетки, баби.:f:
    12ти Мај е ден на сите мајки.:l:
    Си купив цвеќе за тераса, ама рано ми е сеуште за средување ќе чека уште малце да се потстопли.
    Денес читав над 3000 заболени од грип. Помножи пута 3 или 4 за тие што се лекуваат дома и се добива реална бројка.
    Имунитетов ми е ослабнат. Се нешто ќе се завлече-провлече, па дур да заздравам ќе ме погоди нешто друго. Кој да ми каже оти немам 20 години и оти можеби темпото треба да се забави.

На WildMk, duffi, V.odolija и 24 други им се допаѓа ова.
  5. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    Бубачка,нешто?!?@да пробаш:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: извини, уште сум под импресии од денес. Се шалам

На Skorpija25, WildMk, mal.ecka и 25 други им се допаѓа ова.
  6. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.162
    Допаѓања:
    137.264
    против лошта брука е тоа :rofl:

На WildMk, duffi, TeddyGrey и 13 други им се допаѓа ова.
  7. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Помалерозен човек од мене не постои. Се кладам! Само кога би почнал да набројувам зошто...
    Животот не е суров, туку со погрешни и токсични луѓе сме опкружени!
    И не сте стари за промени или љубов. Па кога може една бабетина да се лапа и драпа со други мажи, може и Евангелина и Станка и Петранка.

Мрчам зошто одвнатре вријам.

На Skorpija25, Tajnaotrovna, senjorita-v и 23 други им се допаѓа ова.
  8. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    @Alishan30 Тоа со бубачките прв пат го слушнав. За внатрешна или надворешна употреба е?:rofl:

На WildMk, mal.ecka, Ygritte и 10 други им се допаѓа ова.
  9. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.162
    Допаѓања:
    137.264
    Надворешна ама од внатре ,,влече" :D тоа ти е исто ко ленти за детоксикација од ТианДе само постара верзија на лентите :D

Последна измена: 28 февруари 2019
    На Skorpija25, WildMk, duffi и 15 други им се допаѓа ова.
  10. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.145
    Допаѓања:
    329.238
    Купувам само на свекрва ми и сестра ми..и тоа нешто што знам дека го сакаат.Ради реда не давам поклон никогаш никому.
    Пред три год поклонот што и го купив на мајка ми(а го посакуваше мн) ми остана не даден.До ден денес ме боли што не стигнав на време.Сеуште го чувам кај мене.Баш пред 2-3 вечери барајки едно..ми падна он во раце.

Кај мм не нервира девизата Што поскапо тоа боље.Затоа лани ми го утна скроз поклонот :D
    Годинава рече сама да си бирам

На Skorpija25, WildMk, mal.ecka и 32 други им се допаѓа ова.
  11. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.286
    Допаѓања:
    85.268
    Ај,што ќе не прочитам со бубачки се лечеле во 21век(facepalm) ко ќе фатат некоја инфекција и на крај сепса и ќе ги пеј попот..само глупости да се слушало...
    Како ме боли главата здрвена цела ја чуствувам ,од времево ли е појма немам ,ама апче не пијам само ако не се издржува....
    Туку @Alishan30 тоа мој термин салам е утре треба Скопје да одам да не си правам екскурзија бадијала:?:

На Skorpija25, WildMk, bittersweet и 22 други им се допаѓа ова.
  12. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.928
    Допаѓања:
    163.966
    На 1тв во моментов. :rofl::rofl::rofl:
    Кои се децава што добиле златна бубамара?
    Као возрасни се.

На duffi, kuc, Alishan30 и 4 други им се допаѓа ова.
  13. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Порано се напнував за 8-ми март, сега некако ноншалантно без усиленост го поминувам.
    Не очекувам поклони и нека не очекуваат премногу од мене, скржава сум:D
    Давам практични работи на поклон на мајка и свекрва.
    На јатрва не давам ништо]:)
    На снаа давам:inlove:..мила ми е...ете, и кола би и купила некогаш поклон од мене.Многу го усреќи син ми, а со тоа и мене.

Абе, општо земено за фрустрациите и лечењето....
    ...сите ги имаме..
    Е важно е да ги сузбиваме и додека сме фрустрирани да се воздржиме, да не излегуваме од колосек.
    Имам и јас фрустрации.Знам од каде ми потекнуваат и искрено го избегнувам изворот колку можам, ама тогаш кога знам дека ќе се наполнам, гледам само пред Рефо дома да се истурам зашто тој знае за што зборам и нема да го сфати никако погрешно осцвен така како што сум го изустила.

Сум лечела фрустрации на децата.
    Тоа неможам да си го простам.
    Кутри мои најсакани....коа сум била глупава и будала...

На работа избегнувам да покажувам, а има работи што ме водат до лудило.
    Ако ги покажеш, тогаш дежурните злобници ќе ти прават намерно муабет кој те нервира...
    Вака-ќути си и смешкај се и мирна глава.

Ги сфаќам исфрустрираните дека им е зорт и сакаат некому да се истурат, ама не дозволувам јас да бидам бокс-вреќата.И неможам да сфатам како жени од 45+ дозволуваат да бидат обеземени и да се глупираат.

На Skorpija25, WildMk, mal.ecka и 30 други им се допаѓа ова.
  14. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.653
    Допаѓања:
    107.427
    Добар ден мили друшки
    Како сте ми
    Да ве почестам после многу многу години денес прв ден на работа

9ffb33ab3bc259736cd74cbb37b27315_view_l.jpg BbhYhaCCcAAd0I3.jpg Kafe-Bali-Vegetarian-Cafe-Ubud-Tacos-Healthy-Food.jpg download.jpeg 300px-Whiskies_of_VariousStyles.jpg KAFE-Ubud-Bali-Juice-Cranberry.jpg 2490777.jpg

На Skorpija25, mira.mira, WildMk и 37 други им се допаѓа ова.
  15. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @Milobebence честитки, да тргне работата и многу успеси ти посакувам :hug::hug::hug:

На WildMk, SV1911, duffi и 13 други им се допаѓа ова.
  16. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.728
    @Milobebence со убаво и со лесно да ти оди работата :) Да ти се погоди работата а и колегите :)

@Alishan30 да знаев порано за бубачките, ќе се оправев, немаше цел месец да се влечам со глупости... А како рече, на крпче? Не знам само кај да ги барам, дома не ги чувам баш...
    Ај за чаеви и така и така, сум видела бенефит (секако заедно со лекови препорачани од лекар), ама ова чудо...
    Сонцево ми даде енергија некако. Одам да го искористам колку што се може.

На Skorpija25, WildMk, ♡BuBaLe♡ и 19 други им се допаѓа ова.
  17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.928
    Допаѓања:
    163.966
    Не, не, ова е луда игра. Од дерење на погрешен човек до техника топло-ладно, ко дечко да фаќа, а не да е на работа. Па синдром НИЕ сме тие кои одбираат кој да влезе во НАШИОТ круг. Па претерувања и хиперболизации во описи и нечии реакции, случки и слично.
    Една колешка ја извадија од такт, пукна жената, и имаше нож на масата јаболко си лупела, ама го зема ножот, шољата за кафе и чашата со вода да ги носи во кујна едноставно да искочи да не ги гледа, истите овие издраматизираа дека се фатила за ножот за да и се закани на колешкава што ја извади од такт, демек така порака да и прати. Абе страаааашно.
    Иста ваква "безазлена" ИДЕНТИЧНА случка кај мајка ми на работа, жената само си сечела лимон, и извадија муабет, жената стварно се мрдна после, па се губеше низ град, ја бараа како овие денес што ги бараат. Не сме свесни колкава штета можеме да направиме.
    Им скокаат на луѓето по ганглии и после тие се луди, а они супер.
    Не би си дозволила да пукнам, ни па да ширам она од дома што ме мачи, да го лечам на работа. Денес цел ден се смеам, од внатре јас си знам како ми е, дома едвај чекав да дојдам да се истурам од рикање и тоа е... другите може мислат цистит имам.
    Како и да е, има безобразни, јас ги игнорирам и по потреба се спротиставувам, ама да дозволам да ме испровоцораат за да има драма и целта да те направат штракнат нема да им се оствари. 1 покварен, 1 што жуди да биде прифатен и 1 подводлив доволни се да уништат атмосфера во една цела фирма и тоа голема фирма.

На Skorpija25, mira.mira, WildMk и 19 други им се допаѓа ова.
  18. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.359
    Допаѓања:
    278.872
    @Milobebence ,честитки,да ти оди работата као песна и само успеси да нижеш.

На WildMk, SV1911, kuc и 10 други им се допаѓа ова.
  19. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.653
    Допаѓања:
    107.427
    Ви благодарам на сите убавини да ви се нижат во животот ве :hug:сите.

На Skorpija25, WildMk, SV1911 и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.935
    Допаѓања:
    203.218
    @Milobebence со среќа и со лесно, само успеси да редиш!

На WildMk, SV1911, duffi и 8 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.