Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, мусли, кафе, обврски. :coffee:

Кооонечно сонце. :sun:

Ова за бубачката ми е непознато ама не сум изненадена. И онака имаме толку прости и нелогични суеверија, па зашо да не вклучиме и бубачки у иљачот? Има тооолку глупоштини за новородени бебиња, за леунки, за свадби и погреби, иљачи за неплодност, против уроци, ми се гади од простоќата на народов наш.

@Milobebence честитки! Ти посакувам многу успеси! :f:

Ја немам колешки и колеги, па немам ни животни искуства ко вашите. Немам ни со кого да се натпреварувам тет а тет, конкуренцијата можда ми е у некоја вила у Сан Франциско или у колиба у Индија. Е успехот ми доаѓа како прилив, што поголем, тоа радоста е поголема. Нема кој да ме пофали дека добро сум сработила, нема пред кого да се ширам како паун, ама па приватноста која ја имам е непроценлива. Башка и немам причина да глумам, колега ми е он, па си плачам по потреба, камерата секако ми е залепена со фластер. ^_^

Кој е за кафе?

На Skorpija25, WildMk, bittersweet и 24 други им се допаѓа ова.
  2. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.775
    Допаѓања:
    214.207
    @Milobebence ,честитки,со лесно да ти оди работата,со аирлија и бериќет да е:hug:

На WildMk, SV1911, kuc и 8 други им се допаѓа ова.
  3. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.859
    Допаѓања:
    101.684
    Кокошка сум...
    Ги земав резултатите од крв ,холестеролот благо покачен...и песок во бубрези најверојатно....
    Ако Лунке,кркај си чипсови,пецива чоколади...само ти кркај.Не да качиш туку ќе прескокнеш...и хормонот на тироидната ми е на граница...
    Вчеравечер непланирано во една продавничка преполна со цвеќе.Се уште немаа цени,ама утре сигурно ќе си купам нешто...
    Поклон само на мама во моментов,порано на Куми,побратимки,тетки и стринки..
    Сега се мислам дали и на пријателката да и купам нешто,зашто прошлиот пат ми спомна дека имала многу трошоци...
    Од утре на диета,сега да ја дојадам чоколадава,греота е да остане...
    @Milobebence честитки и многу успех...

Последна измена: 28 февруари 2019
    На Skorpija25, Tajnaotrovna, WildMk и 28 други им се допаѓа ова.
  4. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.750
    Допаѓања:
    176.020
    Зошто никој не ме чекаше пред Сити мол утрово?|(
    Точно во 09: 20 бев нацртана . Дрмнавме по едно кафе, 15 мин у Рамстор и отворија бутиците. Се подновив убаво, т.е го одврзав ќесето:).
    Купив и на мајче тренерки едни од Вајкики:D. Обични сиви памучни се, мислам ќе си ги носи. И на тате му купив . Него па на 9-ти ќе му ги дадам. Секогаш од мм доносува:tmi: нека има новички и тој.

Туку бев на доктор нели. Мислев дека сум на крај со едни инекции што примам. Ама сум се лажела дека барем ќе ми ги намали. Од 4 дневно што примав оддеднаш сега ми ги покачи на 7 . И тоа секоја посебно да ја боцкам во(mooning) во размах од 15 мин. Значи 7 игли треба мм да ми вдене, и тоа 4 дена по ред. Плус клексани два пати субкутано у меше, плус уште една друга субкутано(facepalm). Ренде сум , ренде.
    Ај белким за убаво се боцкиве.
    Денес нели без мм бев . Па си ја внесов другарката со мене на прегледот:). Се изначуди докторот. За среќичка ми е она му викам:).
    Ама морам да си го пофалам др Поповиќ. Многу ми е срцка:inlove:. Денес пет пати ми се обрати со љубави и лепото. Му кажувам на мојО и одма забрана добив за одење веќе сама таму :D. Се шалам . И уште еден др имаше што ме викаше лепото. Не се лути мојО, отрпна веќе . А и он има навика на "блиски" пациентки да им се обраќа со душо, злато.
    А на бабичките кои му се поредовни пациентки задолжително им се обраќа со мајче:).
    Уште ова да кажам и не замарам со мојте болести веќе. Ако биде се во ред и по план здравје боже 8- ми март ќе го поминам во болница. Дај боже , дај боже само таму да сум тој ден. Најубав празник ќе си имам:inlove:.

@Milobebence со среќа нека ми ти е друшке. Следно частење знаеш за што ти посакувам:*

Да одморам еден час и да почнеме со боцкање:muscle:

На Skorpija25, mira.mira, WildMk и 35 други им се допаѓа ова.
  5. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    Како сте? Да не ширам негатива ама денес повторно ништо не успеав да завршам една работа ,ама карма ис а бич :devil:, не сакам себични и злобни луѓе
    Само што се вратив од работа уморна ама едноставно морав да истурам нервоза негде ,па затоа си пресадував цвеќиња на кратко ама ко на психотепија да бев , сега конечно едно кафе да се напијам на раат , па обврски по дома да завршам ,син ме израдува 5 добил на тест по мкд па се израдував ко јас да сум добила :rofl:

На WildMk, bittersweet, ♡BuBaLe♡ и 25 други им се допаѓа ова.
  6. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.924
    Допаѓања:
    142.832
    @Milobebence честитки, многу успех во работата да си имаш,секогаш да бидеш задоволна од тоа што го работиш, од срце ти посакувам:hug:

@LiliBoz ти посакувам побрзо да ти се тргне тежината, да бидете живи и здрави и вие и тие околу вас:hug:

@Bubce38 дај боже да ти се исполни желбата, и тебе од срце ти посакувам. Е богами доста "боцки" ќе претрпиш, ама ајде за убаво да е, се се издржува

За 8 ми Март се сложувам со @WildMk . Ако има љубов и внимание цела година, подарок на 8ми Март е еден убав гест. Мене 8 ми Март ми стана посебно драг и го сакам:inlove: ама не само заради тоа што станав жена и мајка.

За луѓе што лечат фрустрации... Мене многу ми влијаат такви луѓе, многу. Јас не знам да се одбранам и се ставам на срце, а они си го тераат животот понатака без да размислат за последиците. После, за жал, па јас се истурам на дете и маж, на оние кои најмногу ме сакаат и јас ги сакам. Па се нервирам зошто сум го дозволила тоа и се така во недоглед...
    А богами, таквите треба некој да ги стави кај што им е место(fingers)

Цвеќиња сакам, ама како и повеќето од вас, они не ме сакаат мене:D Едно цвеќе свекрва ми 3 пати ми дава и го садам и пак умира:( До мене ли е, до неа ли е:^):D А најжалното е што имам голем двор, многу сакам цвеќиња, а немам ни едно:rofl: Јас оти многу се мислам па се правам архитект за надворешно уредување :rofl:и сега затоа само трева и камења имаме:). И едвај се наканивме лани да посадиме овошни дрвца и не ги бива ни тие:o|(:)

Поздрав друштво

На Skorpija25, WildMk, bittersweet и 27 други им се допаѓа ова.
  7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Да се пријавам во уште понастинатите. Она кога се', се' правиш да си поокеј и едно нешто ќе зезнеш и све е зезнато. :)) А моментот беше кога мислев дека е добра идеја да напунам када и да полежам во топла вода со купка. Око немам склопено. Не знам кога дојде четврток али, боље ќе беше да беше петок :)
    За убаво нека е, @Milobebence. Да бидеш среќна и исполнета и парички да носи.

На WildMk, SV1911, V.odolija и 21 други им се допаѓа ова.
  8. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.629
    Допаѓања:
    178.057
    Под 1, храна, сметки, хигиена, аптека, а за другите две ставки не останува. :rofl:

Зет на генералниот директор :rofl::rofl::rofl:

Честитки @Milobebence :)

На Skorpija25, WildMk, bittersweet и 24 други им се допаѓа ова.
  9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.936
    Арни ли сте?

На WildMk, SV1911, Ygritte и 15 други им се допаѓа ова.
  10. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.629
    Допаѓања:
    178.057
    Абе арен сум, ама одамна немам извадено лекарско уверение.

На Tajnaotrovna, ♡BuBaLe♡, SV1911 и 24 други им се допаѓа ова.
  11. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    Кога сме кај одмори веќе, кој не бил на Малдиви нека плакне очи. Инаку дечкиве се од Охрид, или гитаристот барем.

На SV1911, duffi, M&M и 11 други им се допаѓа ова.
  12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.936
    И да ми дадат не верувам дека ќе е точно... Одам на лекар да затворам на маш боловање се виткам од болки а велам нишо не ми е. Така до 1001 и назад.
    Ние шетавме во природа и сега честитки за 8ми март ќе правиме. Ќе праќаме по пошта.
    Психички сум стабилно но емотивно Лом. Уште 6 дена...

На WildMk, ♡BuBaLe♡, SV1911 и 22 други им се допаѓа ова.
  13. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.232
    @LiliBoz што и да е, нека ти мине брзо:hug:

@Milobebence честитки за работата, со лесно и со убави мисли(fingers):hug: :hug:

@Sesil а што е тоа лоша брука?]:) немам сретнато досега таква дијагноза?:?:

Нозе у вис и се одмара, со нова фрузурка сум, па маж ми дели комплименти. Не сакам поклони за 8 ми март, му се лутам ако тој ден ми купи нешто. Многу ми е глупаво, само тој ден ли му вредам:( затоа со години уназад не ми купува ништо. Ме настрвивте со орхидеите, деновиве ќе си купам и јас:inlove:
    Месецот што иде, од 5 викенди 3 сум дежурна, и 2 во ИМП:devil:

На WildMk, bittersweet, ♡BuBaLe♡ и 22 други им се допаѓа ова.
  14. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.359
    Допаѓања:
    278.873
    Ќе лафиме нешто?

@stetoskop дефинитивно ,значи исто како и @sanjaeva ни откажа дружба?
    Па и @Dadusicka слабо ја има...

Нервоза некоја ме мава...

На Tajnaotrovna, WildMk, mal.ecka и 23 други им се допаѓа ова.
  15. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Купивте чевли од Белмондо? Знае некој да ми објасни поточно каде се наоѓа? Знам дека е во ГТЦ, ама ептен би ми било корисно да знам точно каде да барам. :)

Фала однапред. (hollest)

На SV1911, duffi, M&M и 9 други им се допаѓа ова.
  16. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    На први спрат.Помеѓу Виктор Шевињон и она Свон Шус што беше порано,има како еден влез со неколку дуќани.Тука ќе влезеш и од десна страна е.Лесно ќе го најдеш.
    Јас не сум купила од таму досега,а убавки се.

На duffi, M&M, NarCis@ и 10 други им се допаѓа ова.
  17. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.385
    Допаѓања:
    262.031
    Мене ми се скапи. Не сум некоја што шета у салонки па да дадам 3000за нив. Попрво за патики ќе ги дадам. Инаку се наоѓа точно кај Шевињон што е ама влегуваш во тие едни како ходничиња меѓу дуќаните. Лошо ти објаснив ама има реклама нема да утнеш.

На SV1911, M&M, duffi и 15 други им се допаѓа ова.
  18. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Да, гитаристот е од Охрид, Дамјан Пејчиноски

На NarCis@, TeddyGrey, Sexybaby86 и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.474
    Допаѓања:
    91.067
    Се согласувам со @Bozica1980 Скапи се.
    На Асос има подобри.Лондон ребел поефтин од нив.Само треба да се внимава и да се измери стапалото,таблицата во цм им е точна по мое искуство,секогаш земам ук 6 или 39 по нашки.
    https://www.asos.com/women/outlet/s...&nlid=ww|outlet|shop by product&sort=priceasc

https://www.asos.com/women/shoes/heels/cat/?cid=6461&currentpricerange=10-150&nlid=ww|shoes|shop by product&sort=priceasc

На SV1911, duffi, vitamina и 10 други им се допаѓа ова.
  20. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.074
    А бевте ли во Баргала?:DОнаа над Ајриш Паб?
    Имаше чизми сезонава од 1500 до 2500 ден.Кожни,нормално.
    Салонки кожни исто,од 1200 до 1500 ден.
    Еспадрили,патики,ниски получизми по овие цени.
    Јас пепел направив и сега само ако помислам,кога ќе видам што се домкнав дома,ми иде ќотек да си мавнам сама на себе.

На Skorpija25, M&M, duffi и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.