Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Добро утро луѓенца!

download.jpg

Убаво расположена само затоа што видов 01.03. Ќе се шета попладне ако не заспијам, многу ми се спие некако. Почнаа и алергиите да ми се калемат врз настинкава, баш ми е забавно. Ќе помине, важно зимата си оди.

Имајте убав ден луѓенца! :hug:

На Skorpija25, Alishan30, kuc и 25 други им се допаѓа ова.
  2. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @Milobebence честитки за работата :f:
    Ај добро утро. Денов убав, уште да беше викенд и супер ќе беше.
    Ве читам за порачување од нет, ама никогаш ништо не сум порачала од пусти страв. Дур не пробам, нема шанси да купам нешто, освен летни маици пошто и така ги носам широки и комотни. Периодов се утепав од барање фармерки, ама се што пробав беше кусо, ко тричетврт и се откажав. Вчера барав блузон, и XXL дури пробував, ама се ми беше мало, тесно, со куси ракави. На крај ќе почнам машка гардероба да купувам, очигледно во женскиов дел нема ништо ко за мене вака, вонсериска, со дугачки нозе и раце.
    @Alishan30 или @CameliaMiller кажувајте кога ќе почне нормално да работи чудото, треба да одам триста упати да зимам за мене :D
    Ај убав ден имајте, јас отидов да работам :hai:

На TeddyGrey, Alishan30, kuc и 22 други им се допаѓа ова.
  3. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.750
    Допаѓања:
    176.018
    Добро утро и од југот(highfive)
    Нема сонце и тука , немааа.
    Испратив маш на работа. Малку задоцни ама оправдано . Морав да го освежам малку :lol:. Му реков прави што ќе правиш денес и толку . Можно е следните 9 месеци перницата да си ја гушкаш. Одма ја смени фацата . Озбилна ли сум била ме прашува . Мртва озбилна сум, викам8)

Спремив подароците . Внучка моја најсакана у недела има роденден. Многу ми е криво што никако нема шанса да појдам. За во недела баш ми рекоа строго лежење. Ќе ми се скоси детето , ама тоа е :sweat:
    Ама се тешам дека дете се радува на подароци па вчера и изнакупив еден куп работи. Ќе пратам по карго денес. И на мајка ќе и пуштам подароче. Пошто кај снаа ми ќе го носат пакетотод карго, не ми беше згодно ништо да не пратам за неа. Па ајде непланирано и она ќе си добие скромно подароче. Ќе се лути ама кој ја шиша:)

Маш утре дежурен . Во план да го викнам девојчето денес поручек и утре цел ден да направи една генералка.
    Сакам и горе да потфати ама кој ќе ја слуша мајче. Како тоа чужди човек да и чисти купатило , прозори да брише. Срамота било :tmi:. Ќе има расправии сега . Мм вика дај и пола хелекс или асентра и бајче ќе биде :).
    Маки , тешки маки си имаме понекогаш со мајче наша. Ама таква е староста . Ќешки сите да си дочекаме како неа .

Тенџерето свире :music:. Млекото е сварено :!:
    ОдоХ:hai:

На Skorpija25, EuHenIa, Espadrila и 35 други им се допаѓа ова.
  4. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Јас вчера бев.
    Облакам, уште необлечена, си реков ааа овие нема да ти легнат...
    Така и бидна. Пробав неколку пара, ниту едни не ми легнаа.
    Камен тврди некако, како во оклоп, колку и да пушти ако се кожни, а тоа не знам да проценам:tmi:
    Едноставно, веројатно, калапот не ми одговара.
    Со на Биана како да лебдам, а овие:doh: ииии некако во живо не се до толку убави, што знам.

Добар ден, убав ден:hai:
    Денов турбо ќе ми биде...
    Се гледаме вечер на журка:D

На BearMe, TeddyGrey, Alishan30 и 22 други им се допаѓа ова.
  5. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Добро утро :sun:
    Лаже сонцево, ладно е, ама е нов месец, а тоа ми дава надеж за потопло (па и подобро) утре (fingers)

За Асос нема да зборам, го сотрев низ годините. И чевли, и облека, се' ми се погодило, точни им се броевите. Инаку да си кажам дека обожавам кожа, за добри чевли и добра кожна јакна не штедам пари, битен ми е квалитетот. Кожни јакни обожавам, ептен фраерски ми се :inlove: Си имам така некоја мала рокерска жичка во мене, сакам добра кожа, висока чизма, сакам нитни и ташни со синџири :D Маж ми нитните ги вика шајки :rofl:
    Овој дел со кожава од вчера ми беше пишан, ама не го допишав постот.

За шопинг ќе се присопрам сега, за едно две недели кога ќе ме носи мм на викенд да си прославиме годишнина, таму ќе се опуштам. Шопингот е секогаш подобар во странство, а платата е легната на сметка и чека да биде потрошена :makeup: На шопинг одамна не сум била за мене, се радувам :clap:

Лабав ден на повидок работно, ама да не судам предвреме. Само јадење ми се врти во глава, уште не сум седнала на биро, мислам што ќе јадам на пауза. Ај нека добијам веќе, не се трпам ваква аждаја :x

Немам што посебно да кажам, ете чисто да ме има :D

Убав ден на сите :sun::f:

На Skorpija25, TeddyGrey, Alishan30 и 25 други им се допаѓа ова.
  6. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.218
    Добар ден! :sun:

Мојата е со изолир. :D

:clap: :bow:

Истово и за мене важи.

:rofl:
    Ништо, ќе се лути и ќе ѝ помине.

@Milobebence со убаво да ти тргне работата! :hug: :cash::cash::cash:

@JuLleE честитки за првата плата! :cash::cash::cash:
    Убав ден! :*:

На TeddyGrey, Alishan30, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.775
    Добро утро девојчици

Јас имам фрлено или не носам облека од и беј. Едно сум гледала друго стигнало.. ама имам и доата работи корисни од и беј што ми се погодиле. Процентот на добрите работи е поголем.

Пробав и тука со и бејов ама нешто слабо ми се виде .. пратките не стасуваат или стасуваат после месец...
    Имаме пратки што не се стасале за маж ми
    Па го откачив..
    Во англија не паметам нешто да не стигнало за неколку дена тука е друга приказна.. па затоа и баталив

@duffi у прајмарк најубави пижами има и пижами за спиење и оние за по дома јас ги искинав од носење и ги фрлив толку беше тука нема прајмарк.

Леле кога ли летна неделава се чудам, ко некна да беше понеделник а сега петок.
    Утре сум на два ума дали да шетаме ама шетање асално на кај планиниве со спиење или сепак не или другата недела не знам ни јас сакав да тркнам и до трговски нешто да пазарам ама неодлучна сум.

Ај ќе зборував за вчера ама избришав :D8-|]:)

Кој е за кафе?:makeup:

На TeddyGrey, Alishan30, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  8. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Добро утро:sun:
    Што спомнавте шопинг?! Лек за све ране.:D
    Ќе се воздражам малку од екстра трошење. Сега за сега ништо не ми треба, можеби некоја добра пролетна патика.:)
    Малово ми бара струга и чоколадно млеко.
    Велам де мамче повтори дали чув добро?! Струга ли?
    Вели струга.
    Велам: а што е тоа?!
    Па тоа со јаболка.
    Аа штрудла. Се разбравме.:D
    @sanjaeva :hai: :hug:
    Убав ден :f:

На Skorpija25, TeddyGrey, Alishan30 и 23 други им се допаѓа ова.
  9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.383
    Допаѓања:
    262.006
    Еве и од мене едно, дотерано
    20190301_092801.jpg
    Петок, па и сонце...да ми покаже дека прозорците ми се за бришење. Бубче да го прати девојчето навака...
    Убав викенд на сите

На Skorpija25, TeddyGrey, Alishan30 и 20 други им се допаѓа ова.
  10. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.131
    Добро утро.
    Се испилив уште во 7. А вчера во 5. Да фати некој да ме истепа со весник :D
    Ама за чудо, наспана бев. Па брзо си сварив кафе и еве уште го пијам, на рает. На компјутер врви едно бугарско шоу, значи алал да им е, 100 години се пред нас :hug:

Вчера ме наврна дожд, синоќа болна легнав :worried: а и од сабајлево не ми се сите овци на број. Сите околу мене се болни и тоа многу ме плаши.
    Денес ќе правам и некоја маска за коса, ко трмка сум во главата :D
    Нема да е лошо и ножици да заиграат...

Мислам дека овие 2 месеца најбрзо до сега ми поминаа. А богами и цела 2018 |(
    Остарев и јас, ум не ми дојде.

Јас обувки од нет не нарачувам. А ни облека додуша :D
    Скечерси обожавам, имам многу чифта :sun:
    Ама си намерив и удобни кларкси, скоро па како скечерси се удобни :lol: само што цената им е соленка малку :wasntme: па затоа само на попуст ги купувам 8)

FB_IMG_1541839553122.jpg

Кафе и торта. Славик кејк 8)

На mira.mira, Skorpija25, BearMe и 29 други им се допаѓа ова.
  11. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.145
    Допаѓања:
    329.231
    Скечерс се врв од патики.На малата последните 4 пати од таму земам и гледам дека и се најудобни.Лани со големата чизми си купивме..ги утепавме од носење цела зима.

Кога сме кај нарачки од нет..вчера ова ми пратиа на Viber :D
    CD3A9212-D277-42A8-A111-B9CE5E6B1A75.jpeg
    885FA8A1-BEA4-40CB-A91C-44E31AA9A930.jpeg
    77078BB4-7A74-49A3-8849-F2A060C6B543.jpeg

...Се навлеков јас одамна на тоа интернет купување..мајке ми лесна ама лоша работа е ]:)

На Skorpija25, BearMe, TeddyGrey и 30 други им се допаѓа ова.
  12. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    Добар ден :f: ...
    Префрли и фебруар конечно. Утрово натокмив деца за по градинки/школо, наврев чизмите, јакната и капа и по улица гледам девојчиња по патики со чорапа до под глужд, фармерки искинати, ветровки и кожни јакни :?: 1ви е март или мај се чудев.
    За чевли не ми е битна мода, сакам квалитетни и удобни да се. Си планирам и си купувам на крај на сезона на попуст. И јакни исто, и купачи.
    Околу 8ми март, добив покана за славење со жените од колективот од цела Мк за во Скопје, на два ума сум.

На Espadrila, TeddyGrey, Alishan30 и 26 други им се допаѓа ова.
  13. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Ај добар ви ден. Ме нема повеќе од што ме има, ама не сум ве заборавила. Едноставно трчанки многу, се надевам се ќе се среди. Да почастам, купивме официјално станче во Козле. Конечно излегов од дуќан под кирија. Ми тежеше искрено, ко да фрлам пари во вода, а си знам како сум ги заработила. :)
    Друго, фатив и на грепка и тоа ме направи ептен хепи. Доволно да кажам дека не е лоша сума. :)
    Трето нема , а може и да има а да не ми текнува. И да. Гребете , не се местени. Јас не сум редовен "гребатор" ама ете, среќа.
    Како и да е убав ден на сите, па ќе ве посетувам почесто само да се средам и ќе се вратам и на темава асално.

Прикачени фајлови:

На Skorpija25, Espadrila, BearMe и 38 други им се допаѓа ова.
  14. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.650
    Допаѓања:
    107.400
    Честитки и многу успех и:cash:

На TeddyGrey, kuc, Tajnaotrovna и 7 други им се допаѓа ова.
  15. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.774
    Допаѓања:
    214.180
    @LadyC честитки за станот,и многу успех во бизнисот,паричките од грепка со здравје да си ги трошиш:hug::*.@sanjaeva:hug::*.Денес пролет права,убаво сончево,без тресење кафе тегнам на тераса:lol:,имајте ми убав ден:hug:

На Skorpija25, BearMe, SV1911 и 17 други им се допаѓа ова.
  16. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.078
    Допаѓања:
    154.614
    Кој спомна Скечерс, има попуст во Сити мол, му земав на големиов за 1500 од 3000 спуштени. Патики имам, засега не ми требаат иако најмногу си ги сакам ама на работа не можам да носам и ми траат долго :)
    И мене ми е битно да ми се удобни ама не се покажало секогаш точно дека скапи и кожни се најудобни. Имам балетанки кои сум ги зела за 400-500 денари и маста им ја имам извадено. Но сепак од Баргала оа што сум зела е топ, а сепак се наоѓа пристојна цена. Каде е точно баргала во гтц?
    @Milobebence честито нива работа, ти посакувам успех, со лесно и без многу стресови.
    Јас денес петочки бааѓи расположена, вајда дека е петок и можеби што си почнав бајкинг сезона, се вади негативна енергија преку точакон дефинитивно.
    Ај убав месец да си имаме :)

На SV1911, TeddyGrey, Alishan30 и 21 други им се допаѓа ова.
  17. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.650
    Допаѓања:
    107.400
    Добар ден мил народе!

Временцево супер јас супер одамна вака убаво не сум се чуствувала на работа работно уствари уште немам баш многу работа но ќе биде и тоа.

Утрово си направив кафенце си пиев по пат и одев на работа милина променава ептен ми годи.
    Ви благодарам од срце на сите за убавите зборови и честитки Господ да ве осипе со убавини.
    Убав ден мили мои ве :hug:сите повелете :coffee::coffee::coffee::coffee:.

На Skorpija25, BearMe, SV1911 и 26 други им се допаѓа ова.
  18. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    515
    Допаѓања:
    19.468
    Добро утро:) 20190301_102326.jpg
    Во турското има око,некој сака да ме види:inlove:Не реков дека сум стара јас за љубов туку сум стара за нов почеток и плус во друга земја.To much е за мене и мојата потреба и тежнеење кон неменливост..Љубов и заеднички живот по сите правила, принципи и норми и морали не е за мене.Партнер можи но законски и сето тоа што следи несакам.Толку лош брак и лош живот имав што 100% сум убедена дека вака е најдобро..
    Толку сум волк самотник што и тука турското си го пијам сама в соба и пишам на форумот..Слушам големиот дискутира на моб.дека стигнала плата и прај план за шетање денес а јас си лежам и не одам кај него в соба..Е сега ете немајка..не го поминувам секој слободен миг со него..Но така чувствувам,така сакам а и двата со малиот го имаат овој дел од карактерот мој и мислам дека добро функционираме..Можеби сум и немајка..:(
    Да станам да се спремам бидејќи еднаш опоменува големиот, пали цигара и заминува надвор..Некни го убив од барање клучот а тој ми звони на вибер..Евангелина тргнија само вратата не ти треба клуч да заклучиш:DЕ браво а да ми кажеше одма?!? Вика мислев ќе укапираш де:rofl:Иди бре(facepalm)

На mira.mira, Skorpija25, BearMe и 31 други им се допаѓа ова.
  19. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @M&M над Ајриш паб во гтц е Баргала. Јас првиот пат многу тешко го најдов, сега по ова се водам.
    @LadyC честитки за станчето :f:
    Колку јадев, срам ми е да кажам дури (facepalm) Ко да ми се проширени цревава, се нешто бутам. Дури и ми искоментираа дека сум се поправила, а и на лице ми се познавало. Што значи станува алармантно, ако продолжам вака ќе биде весело.

На SV1911, TeddyGrey, Alishan30 и 17 други им се допаѓа ова.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.933
    Допаѓања:
    203.213
    Добар ден!
    Еве и јас да се јавам на рапорт...

@LadyC честитки, и со среќа, уште поголеми успеси понатака. Таман реков ќе дојдам, ми се пресели уште подалеку. Ај нема врска, почни да работиш, ќе ти дојдам некој ден. Мора веќе ноктиве да почнам да ги средувам, крајно време е. Не дека не ми се средени, ама не сакам да ги мислам секој ден.

За онлајн шопинг и јас сум скептик, за уплаќање одмори, купување карти, книги и слично ок, ама за купување облека, чевли, шминки... тешка сум. Башка Асос не ми се гледа ефтин, или јас цаката не му ја знам. ОД друга страна, и поштава кај нас не ми е сигурна. Јес да сум добила се што досега сум нарачала, пак сум скептична.

@evangelina.ina ни за тоа не е доцна. Тоа што се плашиш од промени и сакаш да играш на сигурно те кочи. Ама некогаш ризиците се исплатат.

Кафето го тегнам, и се мислам што да скоцкам за утре за ручек, гости ќе имам. Најверојатно лазањи ќе бидат, и некоја салата. Плус некој колач, зошто да не? И така имам вишни во фрижидерот.

Имајте убав петок, се читаме!

Последна измена: 1 март 2019
    На do-re-mi, SV1911, TeddyGrey и 24 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.