Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.750
    Допаѓања:
    176.018
    Бошке не го ставај народот во трошоци . Апетит ќе давала она !
    Симонче елај си кај мене , јас на азр ќе ти дадам се, колку килца сакаш , толку. И некој см висина можам да ти дадам ако сакаш. Таман да си носам високи штикли на раат. Вака како мајка да сум му на мм кога ќе се испентерам на високо :)

Вчера докторт на контрола ме прашува колку сум осланбала , ми имаше ветено частовка ако ослабнам . Му кажувам повеќе од 5 кг. Браво вика , што да частам? Крофни и бурек сакам докторе. Се подмоча:D:D
    Скорото ни беше гостин овде , го носевме на јагнешко у Мрзенци . Колку само се чудеше како убаво и со сласт сум мезела и јадела :). Сто пати и рече на жена му , види ја Бубче прав маж е у кафана :D. Јас и навистина имам некои машки манири у кафана 8-|

Љубовчето ќе си дошол поранко денес :party:
    Да станам да здробам некоја салатка

На Skorpija25, bittersweet, Sandrin4 и 29 други им се допаѓа ова.
  2. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.231
    Допаѓања:
    70.714
    Не е до апетитот кај мене
    Јадам дури и повеќе од што треба
    Работата со седење ми е, од 8 саати јас 6 јадам нешто...
    За висината би требало да имам 55 кг, јас имам 46
    Наредете се која сте за давање, по едно по две да собереме :D

На Skorpija25, BearMe, SV1911 и 24 други им се допаѓа ова.
  3. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    Да, тогаш влијанието е најголемо :D

На LejlaD, dunika, Milobebence и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Ми се јаде, ми се вие. Сабајле купив едно ѓеврече минијатурно, демек диеталкава таман и' е. Нормално, баш денес не застанав, на нога цел ден шпартам по фабрикава. Ми свири стомакот, дома за ручек има "снајдисе" за денес. Ќе се снајдам... Да си нарачам едни ќебапи, а? Па што... Удри бригу на весеље. Налетав и на едни добри салонки во Бата, ептен се бендисавме. Немав картица со мене, инаку ќе им кажев дали ќе ги мислам и понатаму. Више та преку од стискање пари и желби, на крај за сите пари на лекари да ги дадам. Барем ќе се шеткам со салонките. :drunk:
    За Белмондо сте пишувале, мене ми се олово тешки и многу крути моделите. Бата исто се тешки, ама па падот е ептен добар. Со Биана сме во лав-хејт однос, некогаш ок, некогаш три чекори не можам да направам.

Последна измена: 1 март 2019
    На Skorpija25, bittersweet, do-re-mi и 29 други им се допаѓа ова.
  5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    221.775
    Ми фалеше и ти и твоите постови.
    Некако сеа се осеќам на купче :P
    :hug::hug::hug:

На SV1911, mal.ecka, TeddyGrey и 18 други им се допаѓа ова.
  6. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.397
    Очигледно му дава поправен малата, секогаш:) мала нелогичност:D Инаку тост кај бомбата ни е познат само наа локалците од бт, другите појма немаат за каков гурманлук се работи.8)
    Фром ди адр њуз, букетот од работа за роденден, многу се пажљиви, мада утре ми е.

Прикачени фајлови:

На SV1911, TeddyGrey, Alishan30 и 21 други им се допаѓа ова.
  7. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.921
    Допаѓања:
    142.781
    @mal.ecka се распишав во лп за вакцината, и гледам не можеш да примаш пораки:)
    Те прочитав во Мајчински. Само сакав да ти кажам да се опуштиш сега малку, малава ја вакцинирав пред 2 недели и фала му на Господ до сега е се ок и без реакции. Дај боже и кај вас да е така:hug:

На Skorpija25, SV1911, mal.ecka и 20 други им се допаѓа ова.
  8. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    @simonka93 :hug: :* еве ти едно гушкање и бакнежи :inlove: и овие 10 кг. што ги имам во бременоста ќе ти ги поклонам :lol: @LadyC честито нека е :d: се најубаво :l: ми текна дека те заборавив, ама ми помина времето за редактирање ... @Dentina Сендвичите од кај Бомбата се неизоставен дел од одењето во Битола :tmi: @WildMk ја слушнав песнава на радио (fingers) ама не знаев како да ја барам .....заразно музиче е..... @joy1 јас од кога купив подлога за вежбање ослабнав 6кг, без вежби на неа :tmi: само регуларни оброци без леб, бел шеќер, слатки, пиво, густи и газирани пијалоци... Зголемив внес на вода, дневно стигнувам до 5л.

На Skorpija25, BearMe, Sandrin4 и 26 други им се допаѓа ова.
  9. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.792
    Допаѓања:
    323.764
    Мои искуства...и фрустрации:D

Се ежам од глупави маркетиншки трикови , посебно ние на Веро, па и слоганов ,,засекогаш намалени 650 цени,, ме тера да(mooning)(mooning)

И Базаро не се подоле.На флаер ставиле попуст на еден организер за шминки 99 денари...па и -,,само сега за 99,,:tmi:
    Абе вистински ,,анѓелчиња,,|(
    Истото пред два месеци го купив 99 денари,ако е на попуст нели треба да е нешто помалку од 99 денари, па макар и 98,00.

Попусти....
    Кај има кај нас попуст ?!
    Па она ,,гараж сеил,, ти е фактички продавање на стара,стара, стара роба или броеви 35, 36 и 42 од некоја серија кои неможат да ги продадат.

Попуст во Ваикики...
    Влагаш и прерипуваш детска облека од плочките.Ништо не е на свое место.Одиш на каса мислејќи дека си ќарил нешто убаво за 299 денари, кога таму те чека шок-799 денари, па ти посочуваат друго блузиче за 299, а тоа тенко, незнаеш дали е од газа или од памук -преку него да си гледаш како преку сито|(

Попуст Зара...
    Купи нешто, отиди дома и барај го на сајтот на Зара (по етикетата), ќе го најдеш во колекција 1990 годиште, постаро од моите деца:tmi:.Тоа што им било за фрлање, да не оди зијан.
    Тоа што е убаво и ,,ин,, е скапо за наш џеб и стандард.
    Понекогаш:!:, ама само понекогаш, може да се начека некое ефтино парче, кое се заебале, не го продале на време.

На Skorpija25, V.odolija, BearMe и 27 други им се допаѓа ова.
  10. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.848
    Допаѓања:
    95.249
    @simonka93 прееска те помислив жими се,и глеам си пишала.Ела да те :hug: прво,и килца ке ти дадам,газови цицки шо ти душа сака:D

Завршив со работа,чекам маж да ме подигне како награда:smirk:
    Арен денов,билансот вика една цепната горна усна со малку крв и многу плачки и гушкање+една повраќаница како последица од нишкање на столче за време на ручек:)

Ме вијат црева за јадење и мене.Интегрални шпагети со песто и многу салата ке опапам дома,една машина да врти ке пуштам и ке напрчам нозе до утре.Времето е лигаво,само за дома,па ке уживам малце.Понекогаш сонцето ми ствара психичка пресија дека морам нешто да правам,она и така ми е вродена а вака ми се интензивира:doh:

@Ygritte ја те мислам во болница она абер нема,ајде Лили треба мекици да дава,таман вечер за журче:party:

На Skorpija25, bittersweet, V.odolija и 33 други им се допаѓа ова.
  11. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    @dunika Дуне срце мое, од твоја уста во божји уши :hug: ме уби чекањево (facepalm) ако сд раѓаа деца со контракции 20 досега 10ќе имав породено хахахах :wasntme: ама пак долг станал денов, до полноќ има време :D не знам..... Кога сите бевме не спремни опп контракции 80ки и една недела в болница, сега сите очекуваат ништо нема (facepalm) ајде здравје имам уште 9 дена :D
    П. С како да ставам спојлер од телефонов :D:wasntme:

На bittersweet, V.odolija, BearMe и 26 други им се допаѓа ова.
  12. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.412
    Допаѓања:
    183.710
    @Milobebence честито и да бидеш среќна, исполнета на работа, а :cash: да ти биде голема мотивација :D

@simonka93 :hug::hug::hug:

@joy1 зависи што вежбаш. Можно е да ставаш на мускулна маса, па затоа вагата покажува плус. Јас вежбам малку кардио, ама после се фрлам на вежбање за да стегнам мускулите малку. И вагата покажува 1-2 кг помалку, а изгледам ко 5 да сум симнала.

@Rebecca_R ќе ти пратам слика од моите салонки. Јас сум многу терсене за обувки, особено за штикли. Удобноста ми е многу важна, а овие се такви, удобни.

Хај :hai:

Вчера се справував со подмукла главоболка цел ден. И знам од што ми е, не ја сушам косата одма после миење. Јас уствари не обожавам фен, ја мијам и природно оставам да се исуши. Ама во зима не е препорачливо, а јас лето си играм. Друго нема, децата си растат. Големата ми е девојченце мило, бебево е гушкало дури отсега :) Се разубавува времето, па ќе шетаме повеќе по паркови и лулашки :sun: Сакав и мартинки да правам, да се радува дете, ама не купив совреме волница. Ќе купам деновиве, и така треба да се купуваат материјали за честитки, па сѐ заедно може ^_^
    Сакав уште нешто да пишам, ама заборавив што.
    А да, да си ја гушнам и @flower30 Ти си една прекрасна личност, да знаеш :l: :hug:

Да допијам кафето и ќе чистам (lalala)

Знаев дека заборавив уште некој :D @LadyC со здравје станчето :f: Јас знаеш на што ќе дојдам :D :*

На elena.mak, Skorpija25, bittersweet и 30 други им се допаѓа ова.
  13. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Убав денес денов. Камо среќа вака цела година да е. :sun:

Јас две недели немам вежбано и две недели гнетам. Благо секој ден јадам, вчера Ројал ми беше врвот. :tmi: Здравје од понеделник пак се враќам на старите навики. :mm:

@LadyC честито станче и со убаво да си ги трошиш парите од грепката. Јас еднаш гребев и крастаица добив. :envy:
    Спушти ролетни и решен проблем. :D
    Ќе ти ставев и скриншотови и сВе, ама ми фуфка сеа. Еднаш меилот ми го видовте, следно може нешто друго. :D
    Иначе исто е како од компјутер. Каде што се емотиконите, кликни на четвртото и кликни на спојлер. Се надевам колку-толку помогнав. :)

Почнува да ми се пријадува. Да здробам пак зелка салата. (heidy)
    Имајте убав ден. :f:

На elena.mak, Skorpija25, bittersweet и 30 други им се допаѓа ова.
  14. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.131
    Ти барем краставица, јас ништо :P :D

Се загледав филм. Ама заврши, направив рефреш и гледам го тргнале.

Па се загледав, уште такви приказни имало. Животот е суров ;(

Барем да си зготвев нешто. Гладна ќе седам сега ]:)

На SV1911, TeddyGrey, JuLleE и 14 други им се допаѓа ова.
  15. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.356
    @Ygritte
    Screenshot_20190301-163418.png Screenshot_20190301-163422.png Screenshot_20190301-163428.png

@sanjaeva :*
    @LadyC честитки за станот, за дуќанот и за грепката :sun: Само убави спомени да градите во новиот дом, да нижиш успеси во бизнисот и на арно да ти е грепката

@Milobebence честитки за новата работа
    @joy1 ти со вежбите билдаш мускули, затоа одиш во +. Кај тебе нема салце за симнување, па нема логика ни да минусираш :D Само постегната ќе си, инаку топ си :makeup:
    @simonka93 :hug: а за килажата да не се секираш, против генетика и метаболизам не мојш.

Уште 20 минути и почнува викендот за мене 8)

На sanjaeva, elena.mak, Ygritte и 30 други им се допаѓа ова.
  16. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.412
    Допаѓања:
    183.710
    Ова првиот е филм или документарец? Еве шо ќе се гледа викендов и за шо ќе се протресувам :|

На TeddyGrey, Sexybaby86, Annath и 6 други им се допаѓа ова.
  17. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    @simonka93
    upload_2019-3-1_17-14-4.gif
    @LadyC Честитки :f:
    Благословен нека ви биде новиот дом:)

На SV1911, TeddyGrey, Alishan30 и 15 други им се допаѓа ова.
  18. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.921
    Допаѓања:
    142.781
    @LadyC честитки за станот, нека ви биде исполнет само со убавини и да си уживате во домот

На SV1911, TeddyGrey, Sexybaby86 и 11 други им се допаѓа ова.
  19. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.382
    Допаѓања:
    78.131
    Филм е. Според вистинска приказна. Мада може и како документарец да се објасни Го имаше на јутјуб, ама го тргнаа. Може го има на торенти кај нас. Трае саат ипол некаде. Јас ги изгледав скоро сите видеа за браќата ;(

Денов така ми помина. Како се стемнува, полека ми станува лошо. Фервекс на мени.
    Гладна сум ко волк. Ми се јаде благо. Ама чоколадо не смеам. Премногу црвенила по цела снага ми се јавуваат од него :x

На SV1911, TeddyGrey, Sexybaby86 и 12 други им се допаѓа ова.
  20. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.305
    Допаѓања:
    226.930
    Арни ли сте?

На SV1911, TeddyGrey, Alishan30 и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.