1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.386
    Допаѓања:
    279.216
    @galapce би сакала да се обидам да ти дадам совет околку свекрвати.
    Најмногу бидејќи мноогу ме потсетува на мојата ситуација. Исто и јас имам свекрва ( и свекор)која живее на село.Таа и после 16 години брак и 13-14 г. живеење башка од нив смета дека секој слободен ден на мм треба да појде тој или сите ние таму.И да нема што да и се помогне ама треба да е таму.Е сега во почетокот тоа и долго време беше така дури и ние како нормално беше а е мм слободен мора да сме кај нив Но полека полека најпрво ние свативме дека не мора секој слободен ден да сме таму.Е сега неа тоа уште понекогаш ја нервира но се помалку префрла кај да е ќе се помири со тоа
    Така и свекрвати очекува неделата да е ден за неа таа заборава дека тој треба да е и со своето семејство,тоа едноставно на свекрвите им е мана забораваат дека синот го ожениле,значи имаат и ЖЕНА сега а не само мајка.Ти едноставно обиди се тоа што помалку да те нервира и полека наоѓај причини дека треба да одите некаде во недела заедно со мажти или нешто да работите дома кај вас и така полека на фин начин,без кавги да си ја донесеш водата на своја воденица.
    Ти си сеуште на почеток на бракот и знам дека се повеќе сакаш да си заедно со тм плус што е стално по цели денови на работа но како ќе врви времето ќе се ускладите за заедничките и одделните моменти.
    Јас често сега на шала ,(а секоја шала пола вистина) му велам ај оди малку кај мајкати прошетај јас на раат да си сработам или одморам...:)

На Annath, menelele, Abrakadabra и 14 други им се допаѓа ова.
  2. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Добар ден другови и другарице:D.Денот Тмурен а мене во душата ми грее сонце кога ги гледам дечињата како срамежливо се туркаат околу татко им додека тој врти палачинки.И тој е среќен,му го познавам погледот и среќата во неговите очи,од толку малку што ги гледаше неговите деца,ги гледам дека сега дури ги запознава во целост.Ахх бре,не знам што да кажам,важно знам Оти сме среќни:inlove:.Вчера бевме на пазарење,си купив работи кои ми фалеа.Денес бидна и ручекот и сега уште малце и по едно кафе,јас ќе направам,од него се палачинкитe.@galapce бело запче,да ги вадите сите со лесно и да ви бидат белички.П.С.Веќе се послужив од сутлијашот:)@Sky-butterfly можеш да пробаш гаргара со појак и млак чај од жалфија мене тоа ми помага.Убав ден:f:

На Annath, Mrs.Bass, menelele и 15 други им се допаѓа ова.
  3. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Ве читам ве лајкувам затварам фемина отварсм фб одам во пораки да пишам на некоја пријателка но нее не сум добро друштво....пак отварам фемина почни пишши бриши ама тука сме си убаво да си кажаме и не толку убаво....Недела ...никогааш не сум ја сакала ...преед да се породам стално со мм бевме некаде заминати ...депресивен ден ми некако како дете се знае во недела бањање,повторување за нашколо,ранец се реди,на тв ништоо нема само репризи од серии,улиците надвор празни....
    Денес мамичка моја си замина:( а и дополнително ми беше мм втора смена денес...и се чуствувам тажно многу депресивно ....ах како не сме во ист град со мама се би било подруго...полесно...поубавоо

На Esmeralda-MD, Annath, menelele и 11 други им се допаѓа ова.
  4. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.664
    Допаѓања:
    153.127
    Второ кафе и фемина..
    Кичма ми пука..веќе една недела крстот ме боли....почна да ме загрижува дури...ќе здивнам сега малку птрд да стигнат деца за вечера и кревет

На Esmeralda-MD, Annath, menelele и 4 други им се допаѓа ова.
  5. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Najposle doma,guskanje so sinko najmil i kafe pred pc..uzivancija :)

@Esmeralda-MD so napisanoto me potseti na nas..mm sega na 25 dekemvri ke si dojde i se raduvam,i sinko se raduva,postojano prasuva koga ke dojde tatko mu.Prvite tri-cetiri dena se odnesuva so nego kako so stranec,saka da mu se doblizi no se srami,pa ke pomine i ke se nasmee samo no gleda da ne go zakaci,maz mi pak e tazen normalno e saka da go izguska da go izmiluva,plus nervozen e zasto ni rodnini ni prijateli nemaat oset koga si ide da go ostavat barem edna nedela na mir da uziva so semejstvoto,tuku toj kako se simnuva od aerodrom nie doma gosti imame,eve i sega koga se sekavam sto me ceka se nerviram :@

На Esmeralda-MD, Annath, Abrakadabra и 10 други им се допаѓа ова.
  6. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Сите свекрви се исти. Мојата сакаше да ни наметне секоја ндела кај неа на ручек. Ми еднаш не и отодов. Одам јас кога сакам.

На Esmeralda-MD, Annath и menelele им се допаѓа ова.
  7. Val-Dim

Val-Dim Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    1.832
    Допаѓања:
    62.089
    Здраво девојки :hug:
    Се сеќавате ли на празникот што го славевме на денешен ден?
    29-ти Ноември... Роденденот на нашата поранешна држава...
    Денот кога првачињата стануваа „пионери“... Колку само возбуда и обврски носеше пионерството...
    Црвена марама, сина капа и свечена пионерска заклетва...
    Пионерка станав пред 41 година... Колку многу години!!! Но, се сеќавам на се што се случи тој ден!!! Приредбата во училиштето, моето рецитирање, пеењето на моите другарки... И убавата, сјајна, црвена марама која сите ја имавме околу вратот!!!
    Убави времиња...

tito-4-233x300.jpg 2129518tjd.jpg

Добра ноќ девојки :hug:... Имајте убава нова седмица...

На mal.ecka, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, MilaP и 19 други им се допаѓа ова.
  8. makgirl

makgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2015
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    2.107
    Викендов премногу брзо помина утре понеделнички стартуваме со нови сили.Добра ноќ на сите :hug:

На Esmeralda-MD, Annath, menelele и 2 други им се допаѓа ова.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.166
    Допаѓања:
    221.862
    @Val-Dim ме допре и разнежни со постот, а се би дала да живееме како порано.. тоа беа години..години исполнети со мир и спокој, пари и вистински вредности. Народот немаше волку проблеми.. не сум и баш компетента да зборувам за ова, но од тоа малку што видов и од тоа што ми раскажуваа босанци, срби,хрвати и словенци знам колку убаво и сложно ни било.

Еден босанец ни имаше раскажувано дека секој човек кога штотоку ќе постане полнолетен и заврши со средно го следувала работа, сакал не сакал ако не доучувал веднаш работел ако доучувал потоа.. ми раскажуваше тој како одел пеш доста километри .. цел ден.. за да отиде до најблискиот шалтер за да му ја одредат работата негова што го следува..
    Раскажуваше така тажно седејки во туѓинска маса некадр далеку од татковината своја..

@galapce политички сврти ја топката накај твојата страна и уживај без нервози, на шала на смешка преречи на сопруг, договори да излезете за викенд вие тројца дека се сте дома итн.. ќе видиш дека ако се потрудиш ке успееш.

@danichap како помина на б дејот?! :)

Јас денес се преморив направив генералка по дома, не седнав, де ово де оно, машини, алишта, ручек-боденик правев, благо, пеглање, средување.. итд и мегу мали паузи ве читав. Сега одмарам а грипот осеќам ќе ме фати уште повеќе, шмркам.. кашлам, лошо ми е, и мене ме боли грбот и половината ми кажаа дека имам реума (од една одредена работа која работев 3 години) па и депресии одозгоре како капак, има уште.. ама ајде да не затепувам со негативност.

Добра ноќ се читаме утре ..понеделнички со кафе.

На Val-Dim, MilaP, Esmeralda-MD и 13 други им се допаѓа ова.
  10. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    @MilaP
    Odete na edna nedela ili bar na dva tri dena(deka vi se paga odma pred nova godina),nekade.Sami vie.I nikoj
    da ne znae koga pristignuva,koga odite,koga se vrakate,i koga toj ke si odi.
    Bratucet mi ednas taka napravi,i indirektno im dade do znaenje na tie bez oset deka saka da si bide so zenata i decata.
    Mene navistina ne mi e jasno kako mozea site drugi da mu se polnat po doma na covekot.Taka ste em ti premorena,em nemu da mu se smaci.Pa i toj si doaga i radi vas i za da se odmori.
    Treba da imaat oset i tie da ve kanat kaj niv.I ako mozete ke odite ako ne,sleden pat.Koj ke vi se naluti neka im stoi.Barem vie ke ste si rastereteni.
    Plus uste edna raboita sto ja nametna sirotiot nekako spontano,se sobirame nekade vo nekoj lokal.Nikoj na nikogo da ne smeta.
    I postojano se trgnati.Pelister,Sapka,Ohrid,bansko,bilo kade...letoto Grcija.
    Odmorot e za odmor.
    Se cudi koga vadam pari da platam vo restoran.Trebalo toj.A zosto?
    Deka e na pecalba?Nie tuka neli pecalime.Zarem treba postojano na niven grb?
    Tocno deka poveke zarabotuvaat ama imat i tie svoi celi i ne raboti za da plaka non stop toj.
    Uste edna rabota sto ne mi se dopaga kako se odnesuvame kon ke gi narecam pecalbari,e toa deka site ocekuvaat pokloni.Zosto nie ne mu kupime nim poklon?
    Bre bez oset narod bre.

Ako ovoj pat ne vi odgovara deka bas se praznicite,primenete sleden.Ama ne e kasno.Rezerviraj edna nedela Bansko,ne e skapo i odete uzivajte trojcata.:inlove:

Zencinja spiete?
    Nalakirani,Isfenirani?
    Pocnuva uste edna rabotna sedmica.Za kogo kako.
    Vo mojata rabota isto bese dalie ponedelnik ili nedela,i nemav nisto protiv ponedelnikot.I sega nemam ama znam deka sme na pocetok na iscekuvanje na sabota.

Sinkor mir nema sirot.Site gi banjat za pomirno da spijat,jas eve poslednava sedmica vtor pat preskoknav eden den da nebanjam i porano zaspa,denes tret pat ostavam za preku eden den banjanje i pak porano zaspa.
    Cel na mama.Toj se rasonuva koga se banjame.:D :inlove:
    Uste da e na zdravjeto na mene,dobro ke e.Se dur ne me unakazija doktorive,ne znaev analgin sto e.A za zabite?
    Zasega mi stojat site zdravi,samo eden plombiran.:wasntme:

На Val-Dim, MilaP, Esmeralda-MD и 20 други им се допаѓа ова.
  11. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Пионер. Рецитирав во дом на арм. Прваче. Моите исплашени да не се збунам, а јас ко од пушка на микрофон!

На mal.ecka, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, MilaP и 11 други им се допаѓа ова.
  12. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Да ви кажам дека ве читам, ама имспирација нема. :x
    Немам талент за пишување. ;(Професорката по македонски јазик секогаш мислеше дека писмените ги препишувам - веројатно од некој друг. Во право си мислеше, ама јас си бев вредна - од таму малце, од онаму малце, ќе направев мој состав и после си го препишував.:D

На Esmeralda-MD, Annath, Eli23 и 10 други им се допаѓа ова.
  13. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    ИМспирација!:rofl::rofl: Седи, единица!

Инаку да кажам дека професорката беше многу строга и беше класа. :clap: Се што знам, знам благодарение на неа. Онаа од основно работеше само да се каже дека работи. Основа - голема 0.
    Не е секој роден за таква работа. Кога човек си работи со љубов, не ретко знае ученикот да го натера да го засака предметот, иако претходно не покажувал голем интерес кон истиот.

Добра ви ноќ!

Последна измена: 30 ноември 2015
    На Esmeralda-MD, Annath, mareane и 8 други им се допаѓа ова.
  14. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Спиете женски?Мене сон неме фаќа(facepalm)

15. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.917
    Допаѓања:
    183.279
    ма каквоспање нервози фрчат на сите страни ој спиј упм
    @MilaP како си иде мажето утре дента факајте Банско, Маврово Берово Крушево една недела на релакс белким ке му текне ама што зборам и јас коа и кај мене е исто без осет Јас закажав од коа ке си дојде после4 дена одма летаме ,ама се симислам ек се изпотепаме таму :^)

На MilaP, Esmeralda-MD, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  16. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Не да сум нервозна чурам дури и ми се пријаде во ова ниедно време.

17. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.917
    Допаѓања:
    183.279
    моник ме заборави изгледа ?:^)

18. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Нене нете заборавив туку госпожата се прави многу важна и ништо не кажува ко божем само таа дае шетана.

На ninja35 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.917
    Допаѓања:
    183.279
    тури и го к*рот на госпожата

На ninja35 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    20.047
    Добро утро, дружино (highfive) !

Кафенце кој не пиел, повелете :coffee:
    Абе, додека се завртиш, еве го понеделник :bandit:
    Убав ден ви посакувам :bow:

Coffee-Appreciation-inner1.jpg

На MilaP, Esmeralda-MD, Annath и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.