Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    45.792
    И уште го нема да се јави мм. До толку сум била лоша синоќа
    Ама ако се најде лек за ова хрчењево ќе бидам најблагодарна. Освен стапчиња за уши пошто тоа ме налути највеќе мислам дека :swear:

за гости и јас нејкам кога некој ќе ти се тупне онака . Еј јас ќе ви дојдам на гости две недели , нема да ви пречам нели :fubar:
    се најави една тетка , негде јуни да ни дојде :worried: и ај сеа де

инаку овде времево е ужаш . Врне без престан веќе два дена .
    Изгледа колачиња ќе печеме со маливе . Мора нешто да ги занимавам

На Abrakadabra, Esmeralda-MD, toogood и 11 други им се допаѓа ова.
  2. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.614
    Допаѓања:
    290.447
    Пробајте се со nasenpflaster gegen schnarchen. Можеби ќе помогне.

Еве ме и мене. Бебуш го навалува дремка па да чкрапнам некој збор повеќе.
    Кај нас ручекот ќе биде крем супа од тикве(ова според на бебуш менито) и цезар салата. Кога ќе дојде мажево поим немам(facepalm).
    Сабајле пашапорт сме извадиле на буцко. Ги прашувам таму да не има некој документ во случај да патувам сама со малата. Он одма се вмеша и дофрли да се стави клаузула дека во тој случај морам да се вратам назад:^):rofl:.

Партито како парти:wasntme:.
    Бабето изеде 2 колачи, третиот го апна...и ја искараа:rofl:.

Ние најубави и најдотерани :tmi:. Бебуш фана и фотосесија.

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Peco, Abrakadabra и 20 други им се допаѓа ова.
  3. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.177
    Денеска е голем ден за мене...се возам во автобус на ЈСП и тоа на втор спрат...:)
    Сум заборавил колку е возбудливо, ќе треба почесто да го правам ова...сто пати е попаметно од нервозите во шпицот. Ај добар ден на сите...

На Val-Dim, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, Peco и 14 други им се допаѓа ова.
  4. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.614
    Допаѓања:
    290.447
    Кажи си да не си каран дома, па вака без кола на работа :D

На Peco, vitamina, DVAANGELA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    24.377
    Допаѓања:
    206.325
    ^^Башка што има гратис... ако не сум грешка, дозволено им е бесплатно возење со јавен превоз...

На Peco, mareane, vitamina и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.085

Да ве расположам малку многу сте ми сериозни нешто деновиве

На Peco, DVAANGELA, Bozica1980 и 2 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.808
    Допаѓања:
    323.871
    Dosta bea zaebancii
    Od sega samo seriozni temi
    Nie neli +\- 40 sme8)
    Samo za zaprski i za perenje ke zborime:*

На Petar80, WORRIED.BT, Peco и 6 други им се допаѓа ова.
  8. anel

anel Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    19.936
    FB_IMG_1447799324824.jpg

Ете така. Низ дома се вртам денес. Чекам една гостинка. Кој дојде во Скопје, и мои роднини и на мм, обавезно поминува. Многу сме гостопримливи:D. Не ми сметаат гостите, баш напротив, само ме нервира кога ти наметнуваат некаква обврска, ајде јас слободна па шетај со нив по институции, клиники. Овој пат се извлеков со настинката. Ако сака да дојде покасно, добредојдена е, ако не нека си го фати автобусот и назад.
    Мм не рчи многу, немам проблем освен кога пие пиво навечер. Тогаш си знае,сам си ја преместува перницата во дневна:rofl:
    Петре и тебе те нема нешто, многу тивок си.
    @galapce , ќе му се смачи еден ден на мт, па сам ќе почне да и откажува. Така беше со мојов. За сѐ нас не чекаа. Кога почна да им откажува видоа дека и сами можеле да се снајдат. Тоа ми е некако без осет, ама џабе зборуваш сѐ додека тој не се измори од трчање таму.

На Val-Dim, Petar80, bittersweet и 14 други им се допаѓа ова.
  9. mama89

mama89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    9.332
    Денес сум се изнаспала замислетеее со бебуш 26 дена ми е :) во 1 ноќта цицавме убаво и заспа и јас одма задремував,мм ме бакнува и вика ми се лутиш нешто ?? :) не викам срце спијаам готово и така гушнати си заспавме синко умен до 6 не мрдна се будам во 6 спие оно душа го земав да цица го пресоблеков мирно о тивко си заспавме пак а мм на работа си замина :) до 10 си спиевме :) се на се квалитетно првен 5 па 3 вк 8 саати убав сон :) го надоив во 10 го погушкав заспа ...прабабаму дојде и јас се спремив да одам да излезам доо чаршија ( на 2 мин ми е ) да купам памперс и успат кафенцее Еспресо набрзина мавнав на сонцето душа ми дојде :) за пола саат дома бев синко си спиеше мирно уште два саата :) но мисла пуста...е тоа било мајка сега сфаќам :) а и пробав денес го бањав :) јас го држам со лева рака под мешето негово а оно се фатило цврстоо за коритцето со рачето се држи ли држи нее пуштаа хаха паднаавме од смеа со бабата :) викам изгледа осети кутрото дека јас го бањам не е сигурно си вика да си се држам јас :D и така денес понеделнички убаво ми тргна расположеноо неделава во петок е 4 ти 1 месец синко прави :party::inlove: вистина било времето си лета,како вчера да беше кога плачев првите денови :D ноо мама89 не дозволува да падне и да умре нејзиниот весел дух,а и да паднам станувам одма ,се тресам,местам круната и продолжувам со главата горе :D се распишував јас бее :) имајте убав ден,недела,месец :) п.с.Што сакате Дедо Мраз да ви донесе за нова година :D јас здравје пред се на сите ,многу љубов,среќа и пари полна вреќа :D

На Estranged, Val-Dim, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 22 други им се допаѓа ова.
  10. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.197
    Допаѓања:
    222.299
    Да се пријавам и јас, фризура направена:makeup: не за џабе овој пат појдов на фризер што си е сигурно сигурно си е, и дома кога се фарбав не беше лоша кога се одми.. само имам забелешка до ова овде фризериве мои во градов 3 пати појдов и три пати не можеа да ми ја постигнат бојата што ја сакав, па ќе видиме следен пат што ќе направам, ама едно разбрав дека не се разбираат баш во марифетот толку колку што се разбираат попознатите.

Маж ми не крчи обично, а и кога почнува го известувам фино и културно и престанува, а цел живот се расправав со луѓе што крчат.. цела куќа.. сега го фатив мирот.

Зборувате за гости, па јас да ви кажам дека ние со време си поставивме ред за тие работи и и дадовме до знаење на постарите да не бидат нападни, и да доаѓаат сами си седат со постарите, ние си излегуваме и си тераме по наш ред и вкус.
    Значи читам и се чудам, јас мислев дека само кај мене се случуваат вакви работи со постарите стринки и тетки..ама не, значи кај сите е исто.. старост си е старост.. не се менува за жива глава, и баш затоа со мм си најдовме тактика за мирна глава.:emo:

Сонце грееше срце фаќаше е работава, ајде може и снег ќе начекаме, топло не верувам. Убава вечер.:f:

На Val-Dim, Petar80, Mrs.Bass и 11 други им се допаѓа ова.
  11. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.177
    Не бе...слободен сум два дена, па отидов накај град со еден другар ама обврските не разделија па не ми се чекаше уште цел час и решив да пуштам срце за 35 денари...:lol:

На Petar80, Mrs.Bass, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  12. danichap

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.614
    Допаѓања:
    290.447
    Луѓе човек кога дете чува и на фемина квакнал ќе измеша темите.
    Оа за во инстаграмот требаше (facepalm):rofl:.
    Ајде бујрум, да не префрлам слики:hug:
    Bruseta so lukce i magdonos
    2015-11-30 18.37.49.jpg

На Val-Dim, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, green.eyes и 19 други им се допаѓа ова.
  13. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Мила јас исто го имав тој проблем,никаде ги немаше кога бев сама и нон стоп ме прашуваа кога ќе си дојде.На почеток им кажував и ете ги на врата,без осет дека е дојден да се виде со фамилијата а не да слуша жалопојќи како се нема пари,кој колку пари давал да исплаќа рата од кредит,па пари бараа на заем итн.Е подоцна се опаметив и реков стоп,на секое нивно кога си иде,одговарав со не знам,магичен збор кој ме спаси од ужасен стрес.Ти посакувам многу среќа и поскоро да се приберете заедно,ништо не е поважно кога семејството ти е на куп

На Petar80, menelele, bittersweet и 9 други им се допаѓа ова.
  14. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    42.451
    Конечно да седнам и да одморам,цел ден натаму наваму,и кога се свестиш се стемнило.И јас го имам проблемот како @macence Ena,со 'Рчењето,мислам не јас мм.Благодарам на @danichap ќе го побарам во аптека тоа што го напиша,можеби ќе има фајде.И сакам да прашам,каде е темата за клинци и клинцези,и јас да ја видам куклата на Дани?

На Petar80, Annath, MacenceEna и 3 други им се допаѓа ова.
  15. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.774
    Р'чењето само по себе не е толку опасно колку за душевната состојба на оној кој спие до р'чачот. :D

Има едно апаратче што се препорачува во состојба на апнеа. Сигурно може да се користи и при нормално рчење. Изгледа малку грозно, ама во секој случај повеќе би имало корист отколку загуба. Во моментот кога доаѓа до застој се вклучува и испушта воздух или кислород. Не ме држете за збор со сигурност како-што, само знам дека личноста што го користи рече дека го носи каде и да оди и откако почнала да го користи се чувствува повеќе одморено и свежо.
    Untitled.png

На toogood, Annath, MacenceEna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.938
    Допаѓања:
    182.540
    Да се пријавам, и јас сум тука. Нема ништо ново, само да ве поздравам сите :hug::hug::hug:

На ozbilnazena, Petar80, bittersweet и 8 други им се допаѓа ова.
  17. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.600

женскиии..што мислите колку би било убаво да си имате дечко со штикли..хахаха..ем ке те забавува ем ке си ги менуваме штиклите:rofl:
    Деновиве нигде ве нема, дај баталете чистење, ручеци,дајте малку живот и забава(mooning)(mooning)

На Petar80, menelele, friendy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.197
    Допаѓања:
    222.299
    @Esmeralda-MD темата е во скриено катче но ти не можеш да ја видиш бидејки е со над 100 мислења мислам или 200 не знам точно.

Кога заправивте муабет за ова роднините и јас имам многу да кажувам секогаш зборуваме и дискутираме околу стариве со маж ми и никако нзс не можеме да им најдеме, абе го викаш да дојде една вртка да смени, 2 мин работа исклучува телефон и никаде го нема со месеци луѓе, а кога се има гага и сме сите на куп тогаш ѕвонат без срам и перде и се пикаат насекаде, па пари во заем па сами си кажуваат како требало ручек частење ....
    Немам зборови луѓе... ако продолжам ќе треба глава да ме заболи вака подобро и да не се присетувам.
    И вака сме пресекле со се,златна дистанца и најобичен муабет чат пат кога ќе дојде ситуации и ништо повеќе.
    Со сите сме на дистанца, си живееме ама дистанцирано и со ред.
    Не за џабе рекле, генерација со генерација оди.

На Esmeralda-MD, Petar80, Mrs.Bass и 7 други им се допаѓа ова.
  19. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.704
    Допаѓања:
    284.136
    Од кујна на работа од работа пак в кујна.Тањирите уште не ми се миени ама не можам повеќе морам да се одморам убаво,некако денес немам сила а и деновиве стварно се изморив А сега ме чека благо и солено правење за кај мајка и се ближи слава ,па таму помош па....Аман веќе некогаш не ви е од се и сите преку глава? Е така си се искажав си се пожалив:(
    А за роднините и гостите друг пат ќе се жалам или фалам сега немам сили оти треба реферати да пишувам
    Туку стварно ми недостасува и ме загрижува @lunicka каде е долго ја нема

На Petar80, menelele, bittersweet и 8 други им се допаѓа ова.
  20. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.600
    Ништо од ова катче, очекував забава и разонода ама сум се зезнала///барем на темине за интимни совети и љубовни проблеми ке се насмеам....чао..ич не сте интересни:P

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.