Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. SV1911

SV1911 Форумски идол

Јас па додека укапирав дека на Цвет88 ѝ е роденден денес, помислив, која коинциденција, и двете со таков ник родени во ист ден. (facepalm) :D :$

@Цвет88 среќен роденден! :^: Ти посакувам еден куп убавини и среќа. :hug: :party:

Skorpija25, NarCis@, kuc and 20 others like this.
  2. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Po praznikov se izjasniv deka ne sum,pa pogotovo bas jas,jaka zena,samostojna,emancipirana,obrazovana-se sto treba da bide edna zena-jok.Pa uste da slavam,e sto da slavam,pa uste kafana mi fali-ete bas:shake:

3. simonka93

simonka93 Форумски идол

Добар ден :hug:

Да се пријавам и јас, да не пропуштам (heidy)

Празникот нема да го славам со колешки. Ќе се собираат во некој хотел, ама не одам. Слободна сум утре, ќе си го поминам денот со мајкиниот :inlove:
    Поклони веќе кажав дек не купувам, е сеа ако добијам нема да одбијам :wasntme: :rofl:

4. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

@WORRIED.BT
    Среќен роденден на убавицата.
    Среќен роденден и на цветчето.
    Свеки поштено ме зафркна,ми даде поклон уште од вчера.
    На внучка и купив чевли,едни патичина за беба,за другите ќе размислам.
    Беба го преспива најтоплиот дел од денот.Додека стани,руча ќе залади.
    Бар прееска шетнавме.

5. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Женски, ај мала помош ако може пошто во соодветна тема кога прашав не добив одговор. Користам крема на Зиаја, ама таа од краставица не можам никаде да ја најдам. Сега се мислам да земам на Евелин, ама ми е страв да не направам беља со лицево. Ја имате користено?

6. WildMk

WildMk Форумски идол

@Цвет88 , среќен роденден :hug:

Немам шо да пријавам..
    У ствари имам, ама мрза ми е да пишам.
    Некој ако има да типка, јас да диктирам... :yawn:

Skorpija25, NarCis@, M&M and 15 others like this.
  7. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Фала многу:hug:
    Уф бре топло надвор, дал е нормално ова??? Зоврев.
    Уште ко ќе ми текне дека после треба над шпорет да застанам :
    :sweat::sweat:

NarCis@, M&M, Mr. Right and 14 others like this.
  8. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

@WORRIED.BT среќен роденден на тинејџерката твоја [​IMG]

@Цвет88 СРЕЌЕН РОДЕНДЕН

Во план бев да го гледам сношти, ама заспав. It's complicated се вика.

@ivi1987 не сум користела ниедна од тие шо ги пишиш, ама да се умешам во муабет, имам комбинирано лице, осетлива кожа, не трпам ни шминки, кремови триста сум менала, едино од Тиан Де со овча плацента ми е лек. Сум земала и гарниер, нивеа, дм, авон, орифлејм..ама овој ми е незаменлив.

@vitamina вистина, еве гледам од четвротк дождови и овде

Утрово на работа хаос, гужва. Сега ручек, кафе и малку мир.

NarCis@, SV1911, M&M and 23 others like this.
  9. flower30

flower30 Форумски идол

@Цвет88 среќен роденден, многу убавини и среќни моменти да си имаш:^::f:
    И фала ти:)покрај тебе и јас си добив честитки и убави желби:D

@WORRIED.BT среќен роденден на ќерка, да биде жива и здрава и секогаш да ти го полни срцето и да те радува:f:

Јас чистам цел ден, море цел месец:!::). Имаме роденден дома, ана не е мојот:) Сега пауза , после пак турбо.

За 8ми Март никогаш не сум била нешто многу потресена ни за да се борам за женски права:$ни па да го славам:). Ама пустото па многу сакам да добивам поклони па не ми смета ако некој ми честита и дава поклони:$:mm:^_^

Некако претходниов период толку многу меланхолични и депресивни постови напишав и сите добивте слика за мене како таква особа(што не е далеку од вистината:(). И некако ми дојде мака што уствари луѓето имаат таква слика за мене, зошто ем не бев таква ем не си се ни сакам ваква како што станав.
    Па од сега ќе се трудам да пишувам малку поведри постови (значи имајте во предвид, дека ако се чекаат такви постови од мене, ќе бидам присутна само 4-5 дена во месецот:D:D:D:D.

Имајте убав ден, убав празник 8ми Март(иако повеќето не славите) и убав всончев викенд:*:hug:

П. С. @ivi1987 провери за кремата во ДМ, како да ја видов таму пред некој ден. За косата за расчешлување ако не си пробала земи си на Gliss (schwarzkopf) спреј. Ги користам и сум задоволна. Сега во ДМ се намалени мислам на 160ден.

10. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

@flower30 златниот Глис го земав, ама полошо нешто одамна немав ставено на косава. А кремата ја побарав вчера и во ДМ и во Рамстор, само таа со краставица ја нема. Фала во секој случај :hug:
    Која цена е таа на Тиан Де?

NarCis@, mareane, Annath and 7 others like this.
  11. Emy867

Emy867 Форумски идол

Провери на приземје во ГТЦ, има Зиаја продавница.

12. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Не сум знаела, ме спаси. Утре на пауза право таму ќе отидам. Фала :hug:

NarCis@, Annath, Dadusicka and 4 others like this.
  13. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

600 ден.
    @flower30 да пишиш секој ден! и за арно и за лошо и за све шо ми ти лежи на душичката

NarCis@, M&M, Purplelilac and 10 others like this.
  14. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

8 ми март е ден на секоја жена, од бебе старо 1 минута, до старица која ја живее последната минута.
    Без оглед на образование, професија, имање или немање деца итн.
    Секоја една жена треба да има еднакви права (кои иако се загарантирани со Устав, нели...) еднакви можности, еднакви прилики.

Но, ние се' уште "одиме во фамилијата на мажот", на интервју за работа не' прашуваат дали сме мажени и планираме ли деца, добиваме секакви етикети и на форум пишуваме во теми за тоа како да се облечеме за да не бидеме "лесни", помалку сме платени од мажите за истите работни позиции, дури мажите и се попреферирани како кадар, не знам за сите сфери но пациентите преферираат доктори пред докторки, од единствена причина што се вторите жени. До таму што пациент пре ќе побара да е прегледан од специјализант маж, него докторка специјалист.

Така што, не станува збор колку си Лејла ти образована или пак дали работиш.
    Туку фактот што ние, како жени, просто секогаш имаме помали шанси, не од законот, туку од општеството.

Осудени сме што и' да правиме, мажите никогаш не се соочуваат со толку сопки и осуди колку ние.

И наместо традиционалното цвеќе и кафана, убава промена би било да добиеме книга на пример. Се' додека 8ми март е кафана ден и цвеќе ден, грешиме.

kikin, Skorpija25, WildMk and 31 others like this.
  15. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се воздржував да кажам ама морам
    Вчера еден колега вели: Абе, кога одат жеништава на славење?
    И му вратив- Оф, со такво понашање од вас, не знам ни зошто одат, ама ај...

Skorpija25, WildMk, NarCis@ and 22 others like this.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

:hug::hug::hug::hug::hug::hug:

NarCis@, M&M, ivi1987 and 7 others like this.
  17. malerozna

malerozna Форумски идол

Добар ден од ветровит Лондон. Ќе напишев злондон за малку :D
    Уште ми се спие.
    Јас по некое правило, легнувам накај 1 и во 6 се будам. Обично презаспивам до 9 некаде, ама денес не знам што ми е, дури сега се разбудив, живи срамови сум.

@LejlaD го знам филмот, го гледав уште пред 10 години јас. Само што ја пуштија премиерата, го закачија на замунда, и веќе истата вечер двапати ми беше изгледан 8)
    Мислам дека барем 80% од нејзините филмови ми се гледани

@vitamina точно е за времето. Јас пак на хрт си гледав, во 12 вести и временска прогноза, во 12.15 серијата 8-|
    Таму никогаш не промашуваа со прогноза. За 2 дена стигаше невремето кај нас.

Денов пола ми отиде, ќе морам нов план да правам сега |(
    :hug: имајте убав ден

18. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

На @Цвет88 и ќеркичката на @WORRIED.BT среќни родендени, само убавини

Уште некој поклон не докупен ми остана после тоа да средам. За суштината на празникот се имам изјаснато, да не се повторувам. Јас рамноправна се осеќам, не ми било ускратено ни едно право до сега дека сум женско.
    Утре не одам на ци***трес ама со другарки ќе си излеземе на кафе, со колешки на работа ќе го пиеме лафето :D Ова со другарки повод да се видиме ни е, дека секој со свои обврски се неаме собрано кој знае од кога. Со потесна женска фамилија ќе се оди во сабота кај јужниот сосед и на тоа се радувам највише.

Туку сонував мм ме фатил како пишувам овде. За беља у моментот 3 пораки сум добила и тоа од мажи :tmi: па оди објасни кои се. Ама алармот ме разбуди уште он пред да ги прочита пораките :lol: камен од срцето ми падна коа станав :lol:

19. LejlaD

LejlaD Форумски идол

E te taka:bow:,toa sakav da go iznapisuvam.Nemav vreme,svekor nosev na kontrola,zovre pred vreme da se odi,da ne piel poveke apcinja,a pie samo za pritisok i toa na 75 g i posle teska operacija ko negovata.Doktor se cudi,veli pozdrav od nego bil,sakav za negovatelka na doktorov da mu se prijav,belkim ke go opravam.Came ne se osekam ramnopravna ama bas na niedno pole,skrateno mi e mnogu,krilata seceni vo start-zatoa takov stav imam za praznikov.Sekako toa ne se odnesuva na site zeni,voopsto,tuku samo za mene.Nitu pak sakam zenite da se kako mene,ako imav kerka veruvaj deka nemase da bidi kako mene:*.

Skorpija25, WildMk, NarCis@ and 19 others like this.
  20. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Знам Лејла. Затоа се надоврзав.
    Сакам да кажам, не е важно да си образована, да имаш кариера, да имаш или немаш деца, да си фул тајм домаќинка сѐ додека е тоа твој (мој) избор.
    Феминизмот токму тоа го потенцира - можноста да избере жената што сака да биде и да прави, да биде домаќинка или пожарникар, но тоа да е нејзин избор.

kikin, Skorpija25, WildMk and 22 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.