Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Витаминке во позитивен контекст те спомена Кукла :)

Petar80 and vitamina like this.
  2. vitamina

vitamina Форумски идол

Хахаха леле не ни помислив дека ќе бидам погрешно сватена,абе зборував онака за темата т.е за луѓето за коишто зборувавме. Си ја сватив јас @kukla21 :*
    Погрешно се изразив јас :lol:

menelele, Petar80, DVAANGELA and 2 others like this.
  3. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Има дома една како да ја наречам (нит на мак нит на германски ми текнува) како свеќник , од доле свеќичка гори , а одозгоре тањирче со вода и се додава масло со некој мирис ...е ставив масло со мирис на божиќно лепче :) свеќи запалени , убава атмосфера ;)
    го обожавам овој период од годината .

Колачиња испековме , превкусни ...

за јазикот мкм ...мајчиниот јазик не се заборава
    англискиот не го користам и ете не го ни знам веќе . Германскиов го зборам нели секојдневно , го зборам одлично . Со маливе зборам македонски , секаде ...дома , надвор ...не гледаме македонски канали , мак музика не слушаме , дино моиве деца преку мене можат да го научат јазикот . Јас им читам на македонски,детски книги . Малово освен Ја , мама , папа и На не збори 8) штедлив е на зборови . Големкава збори ама само германски .

тоа е . Не сум од тие што се перчат кога одат во татковината ... не сум заборавила од каде доаѓам . Мада самите од Мк ствараат лоша слика за тоа каков е животот и овде мислат дека сме Узбекистан .

ајде добра ноќ

4. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Здраво друшки
    Еве ме, пред спиење да ве ѕирнам...
    Конечно ни стигна вратата за во детската соба...ако не покажиш заби ниедна работа не се завршувала...мм во саботата им рече ако не ја направат неделава да не ја носат воопшто...дојдов од работа -наместена...
    Ама,друг проблем имам...советувајте ме...ќерка ми има некпј страв да спие сама...певпат се појави кпга ни провалија лани...по извесен период кп да го преброди..пак и се јави кога свекрва ми викаше и беше насилна летово...со тек на време исчезна ..и еве пак сега..детево цела ноќ станува и ровари и во состојба е да не спие цела ноќ...ме загрижува шро е ѓногу затворена,воопшто не покажува чувства нити знае да објасни што ја плаши...зборувам и објаснувам ама изгледа џабе...

За јазикот се согласувам дека дури не почнеш да раџмислѕваш на другипт јазик не го знаеш и нема да го научиш....работното место во последнава година ми е поврзано со комуникација на англиски и сум сигурна дека нивото на знаење ми е зголемено за 70%во оваа година...и потполно разбирам како новодојденците во странска држава брзо совладуваат јазик...кога мора да се снаоѓаш во нова средина мора брзо да учиш..
    Мирна ноќ имајте..ние ќе видиме

Val-Dim, menelele, Petar80 and 12 others like this.
  5. galapce

galapce Форумски идол

Kako smeam da legnam a da ne vi posakam dobra nok?^_^

Konecno otidovme so maliot kaj drugarka na sv.Mihail.Ke dojdese naredniot za malku.:smirk:
    Ne zema druga drugarka,taa e po srcna,se nafaka da si go vozi maliot bez nikoj da ima pozadi.
    Nie po pat i se javuva tatko mi.Tie veke stignale vo nasiot grad.Arno imaa kluc inace ke trebase da se vrakame.A taman se nakaniv.Toj zaminal,i onaka bil nastinat,ama ni ja ostavil babickaaaa.:inlove:
    Koga se vrativme doma se tip top.:wasntme: Plus toplicko,izbanjav bebusot,stisnav po eden tost za nas,poigravme so mali i zaspa.Sleduvaat standard muabeti,pa i baba zaspa.Podrugo e koga znam deka do mali ima nekoj.Si podzacistiv tepisonot na raat,pa masina ukluciv i red drugi raboti.Ako ne nemozam nisto da fatam,mora do nego da ima covek,ako ne se budi.]:)
    Utre nov den nova nafaka.
    Imajte prijatna vecer i miren son.Koga sovesta e cista,sonot e najmiren.Dodusa ima uste red faktori koi se odrazuvaat na sonot,ama za niv drug pat.
    Milo mi e sto odprilika ste site dobri.
    Utre za dorucek makaroni,a za rucek od babinata sarma.
    |-)

Val-Dim, mama89, danichap and 16 others like this.
  6. toogood

toogood Популарен член

I jas bi posakala da ucenjeto na stranski jazik odi brzo.
    Mozda kaj nekoj, obicno kaj pomladite, ama si bara vreme. Ponekogas kolku sakas poveke da naucis, tolku mozokot ti se blokira.
    Da se sretnuvame so iljada situacii i moras, sakas, nejkes, toj zbor da go naucis. ama i toa si ima nekoj rok na traenje, ako ne go koristis pocesto se gubi.
    I vikam neknja na edna koleska;"sakam da i kupam na kerka mi od tie pizamite so nogavici (pa nemoze da mi tekne kako bese, a minatata godina za NG gi vidov vo prodavnica i ja prasav kerka mi kako se vikaat). Zborot bese mnogu interesen i go povtoriv 10pati mozda. Eve godina posle toa ne sum go upotrebila, tolku e isparilo.

Mi se slucuvalo da ucam za ispit, miljon pati povtoruvas, pisuvas... Doaga ispitov, pisuvas, pisuvas i odednas bas toj zbor ti fali, i nema sansi da go napises. Moras uste ceri novi recenici da napises za da mozes da objasnis sto si sakal, a vremeto baska limitirano.
    Kako i da e edno se uci, drugo se zaborava. Pa kaj ni bil krajot ako tolku pamtime i baska znaeme.

Aj da si prilegnam mnogu se umoriv denes. Spremam kukava za prestojnite praznici. Nekako kraj nema. Sovreme sum si fatila, da si stignam ne za drugo.

Last edited: Nov 30, 2015
    mama89, Petar80, friendy and 2 others like this.
  7. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Е многу сте ја резонирале Ја најискрено сакам да си посетам психијатар/психолог незнам што ми треба само за да си направам малце муабет со неа пошто мозокот ми е каша попара и пак ко по навика нема спиење баш од тоа
    моничеееее спиеш ли?

mama89 and menelele like this.
  8. Eli23

Eli23 Форумски идол

Добро утро.
    Бујрум кафе.
    images (6).jpg

Јас рано рано станата, пред петлите што би се рекло.
    Многу за муабетење не сум расположена.
    Не сум ни седнала асолно да ве исчитам.
    Нешто овие денови бебево не е при себе, решило да ме скара од компјутерот.

Инаку рече и некој претходно, како да стишеа муабетите на темава т.е. зазанциите.
    Дајте малку кока кола и алкохол.
    :D8)

9. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Лошо спиев синоќа. Ме боли глава и сум намуртена ко времево утрово.
    Слушам Сити радио, пијам кафе и се мислам денес да не мрдам од креветов. Желби :D
    Ќе ми помине за пола саат знам :)

Добро утро на сите!

Val-Dim, Peco, Annath and 13 others like this.
  10. anel

anel Популарен член

Добро утро девојки

Појадувавте ли? Кафе пиевте?

FB_IMG_1448283377334.jpg

Peco, mama89, Annath and 17 others like this.
  11. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Добро утро!

Јас би само да се послужам од се од сликата, овој на сликата не ми се допаѓа, ви го препуштам вам :P

Убаво спиевме. Кафе пиев, сега обврски по ред.

Annath, mareane, Eli23 and 11 others like this.
  12. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Да не чека вака детево, Скај не го сака јас ќе го приберам.
    Младо ми личи....

Peco, Annath, ALISA0000 and 14 others like this.
  13. Abrakadabra

Abrakadabra Истакнат член

Добро утро и од мене !

Кафе може, а вакви типови што вежбаат у теретана, јок....и јас не сакам. Сум имала еден таков, заљубен у своите мускули, под режим со исхрана ( читај едно те исто јаде :puke: ), кревање тегови секоја вечер, дисциплина демек, па ми пукна филмот и го откачив !
    Разбирам да се спортува било што, ама ова со билдање мускули у теретана, не го разбирам.
    Тоа за мене не е спорт и е за мрзливи типови. :emo:

Val-Dim, Peco, mama89 and 12 others like this.
  14. anel

anel Популарен член

Сега не наоѓајте мани, немаше многу избор:D

И мене ми се премногу вештачки, како пластични се. Дефиниран мускул сакам ама не надуен како балон.

Денес пак ли озбилни ќе бидеме, ми се смачи веќе:lol:

FB_IMG_1448285013594.jpg

Peco, mama89, Annath and 15 others like this.
  15. referentka

referentka Moderator Staff Member

И јас да се ,,огласам,, во врска со набилдани типови.
    Мразам такви и не ми изгледаат убаво и ете имам некој впечаток дека имаат повеќе во мускулите отколку во главата...
    Ама нели сето тоа што го мразиш и на што се потсмеваш дома ќе ти дојде..
    Син ми е набилдан.Пие литро млеко на ден, јаде некои миксови...и само туку се дуе и се слика.
    Ќе се пријавува за мистер на Мкд.
    Дека тоа не е убаво ете неможам да му објаснам.

П.С. Заборавив да кажам...ИМА во главата..ученик на генерација е две години по ред.

16. DVAANGELA

DVAANGELA Форумски идол

Добро утро и од мене друштво,кафе испиено и да се фатам за работа имам еден куп предмети да ги прочитам се циткаме покасно,убав ден:)

Peco, mama89, Annath and 10 others like this.
  17. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Добро утро.Мене ми почна добро но кој ќе ти уништи ден ако не најблиските,ми се зачури главата од секакви глупости и нивни претпоставки за кои се убедени дека се точни:@.Ми се смачи да објаснувам и докажувам,аман веќе доста.Колку сакам сарма@galapce да биде добра и да ми испрати,овде видов само сецкана.@WORRIED.BT Пробај само со разговор да ти се отвори и да ги искажува своите чувства.Летото истото го минував со поголемиот син,спиеше со мене бидејќи се плашел а неможеше да ми објасни од што.Само трпеливо и се ќе си дојде на место.Сега спие сам.@Anel сите се откажале изгледа од пиење и кк,сите на чај:D.

18. Petar80

Petar80 Форумски идол

:bow:и од мене.
    Рефке мрзиш ама го испофали синчето и дека има ХАХАХА, убаво е кога човек се бави со некој спорт и убаво е секаде да има не само во глава и во мускули .
    Ако треба 2 Ангела да ти помогнам со читкање поздрав (малку да те закачам)

Annath, DVAANGELA, mareane and 4 others like this.
  19. referentka

referentka Moderator Staff Member

Од деца кој се фали, ќе згреши, тоа старо правило е.
    Дете што може да те ,,закопа,, некој друг неможе.
    Дека ИМА а'кал ИМА...ама којзнае до кога..чекај, долга му е нивата за орање...до сега арен се покажа соС мали амплитуди во понашање, ама тоа не значи дека така ќе му биде и понатака.
    Господ нека ги чува само

mama89, Annath, Abrakadabra and 9 others like this.
  20. Esmeralda-MD

Esmeralda-MD Форумски идол

Мајка ако не си го пофали синчето кој да го пофали:)

Annath, DVAANGELA, mareane and 8 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.