Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.411
    Допаѓања:
    143.181
    Муабетот на @gjoker4e ме потсети на Радувањата на Радован. Ви текнува?

На Mr. Right, do-re-mi, M&M и 21 други им се допаѓа ова.
  2. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добро утро. Дремам пред градинка го чекам бебето да ми го вратат :). Седнав подалеку за да не ја слушам дали рика оти душа ќе ме боли. 14 месеци е веќе а мене уште ми е бебе.
    Од денес почнувам со пост. После 3 години пауза, се надевам дека лесно ќе поминам. Вчера се простив со моите и неговите, ама затоа со него попара се направив. Еве уште сме лути. Мн ме нервира тоа држење лутина со денови. На ниет сум дури и кока кола да понудам за смирење :)
    Ова беше пишано во 9.
    Ја чекам колешката да дојде на кафе, правам ручек и гледам бебе како спие. Имам две недели одмор, ќе си ги изнагледам и изнагушкам двете оти ми фалеа периодов. Ме отепаа од работа на две раб места. Тоа е живот. Убаво ми е.
    Поздрав дечки

На bittersweet, Skorpija25, mira.mira и 30 други им се допаѓа ова.
  3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.084
    Допаѓања:
    328.616
    @EuHenIa мојот кога е лут ама стварно лут нит кока кола нит jeger помага :D

е ама јас кога сум лута онда нуди све од ‘пиење’ :envy:

нема правда знам

На mira.mira, Mr. Right, M&M и 25 други им се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Ние не држиме лутина.
    Ќе се изврескаме (во 99% од случаите, јас врескам), и 'по 5 минути', ко ништо да не било.
    Ако се искараме, а да е пред спиење, ако се обидам да си легнам, нема да ме остај.
    Ќе ми виси до мене, и ќе ме гњави, дури не му речам дека не му сум лута.
    Не сакал да си легниме скарани.

Сексови не нудиме за мирење... Гушки, бацки и нежни зборови само :inlove:

Пензионерски приказни... :D

На Skorpija25, mira.mira, V.odolija и 31 други им се допаѓа ова.
  5. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    И ние не држиме лутина.
    Карактер е тоа, ама пак и мора да се попушта, комуникацијата е многу важна.
    Ми се дешавало во првиот брак да не збориме и знам дека децата со чудење не гледале.Сега кога ќе помислам ми се иде сама шамар да си удрам.

Општо, несакам неправење муабет.Ама понекогаш сите си залужуваме да не игнорира некој.
    Никој не е цвеќе, од време на време претеруваме.
    Во канцеларија, на работа, службен муабет мора да има.Приватно никој никого не тера да збориме, ама за службено нема прошка ако некој премолчи нешто.
    А има такви...дури ја искористуваат приликата што се испокарале па службеното го премолчуваат за да остварат некоја корист.

Денес кого сретнав, сите болни.
    Кој со Т...кој кашла-буфта...кој размрсулавен...
    Ами од попладне кога ќе стегне ладно !!
    Вакви температурни разлики се смрт за организмот.

Туку, не сум пријавила овде....
    ...јатрвата ми купил поклон за осмиот март и ме викна на кафе за да ми го даде.Бев толку пријатно изненадена.
    Ете...јади си ти Рефке го*вна, пак тие се блиските...врт-сук се тука меѓу нас се врти.
    Јас пак на попуст кога беа во ДМ имав купено една кутија со дневна хидратантна крема и мицерална вода и ја токмев за роденден на пријателка, ама со драго срце и ја поклонив на јатрвата.
    За пријателката ќе купам накнадно,пред роденден.
    Не џабе се рекло-фамилијата неможеш да ја бираш.Тркалај со арно со убаво нека има живеачка, за лошо за арно-тие сме.

На bittersweet, Skorpija25, mira.mira и 29 други им се допаѓа ова.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.922
    Допаѓања:
    203.177
    Ај добар ден! :D

@Cka раванија обична направи... само со какао плус да биде, и ете ти тортуле :)

@marlonbrando69 ако сакаш друштво може и јас да дојдам со тебе? Oти ми треба мир и тишина, ако верувате ми бучи главата и ми ѕвонат ушите. После викенд со болно дете и мега ЦРП, плус мајстори по дома, и тантруми левел милион поради преголема доза сируп, доаѓањево на работа ми беше благослов :whew:

Побрзо оздравување на болните, издржете, ќе помине. Јас самата си мантрав вака цела измината недела.

Петокот ми беше ден како и сите други, само синко ме израдува со честитката што ја направил во школо. Денес сите ме прашуваат како сум поминала на славењето, пошто нели не работев... а денот низ нос ми излезе, во Козле дури бевме. Битно помина, само уште терапијата да се доврши и да се провери кс повторно дали паѓа ЦРП и леукоцитите. Последново не знам како ќе го направам, пошто ќе има вриштење, осеќам.

Синоќа ради реда истерав адет за проштевање кај стариве, оти не ми се одеше, ама и тоа помина. Е немаше баклава, ама и поарно. Некако не тераме тука некои традиции, иако сме пораснале со нив, барем јас.

Лутина? Држам, и тој држи, ама јас сум таа што попушта, обично. Оти попаметна де :P

Ај да пијам уш едно кафе... кој е за?

На bittersweet, Skorpija25, V.odolija и 31 други им се допаѓа ова.
  7. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Шо праите бе?

Јас турбо денес, дури сега имам некоја минутка слободна, па да пишам.

Вчерашниот ден ми беше ПРЕубав, не сакав да заврши никогаш. Цел ден кај мајка ми, дете се изнаигра со кучињата, се изнашета, се изнаоде, ма не седна! Нејќеше ни дремка да тера од што и' беше убаво, па ја оставивме да се издува. Пресреќна беше, а и ние гледајќи ја како се радува и го впива светот, што нејзе и' е нов :inlove: Затоа синоќа после бањање падна како крушка уште во 20.30 и не претна до 8 сабајле :D И' го најдовме лекот, остави ја да се издува и измори и мирна ноќ после :lol:(fingers) Мене нозеве ме кинат од трчање по неа, ама не можам да ви опишам колку ми беше убаво :inlove:

Се одморивме и ние ноќеска, свежа и наспана сум денес и убаво се чувствувам. Нека трае оваа убавина :)

За карање со маж, ние имаме правило: никогаш да не си легнуваме лути. Досега функционира, не сме се спукале ептен сериозно никогаш, па да држиме лутина. За 5 минути сме како ништо да не било. Некогаш поминува со кока кола, некогаш без, ама воглавно со :D Убав зачин на смирувањето е, мора да признаам најслатка е кога така се пие :lol:

Немам друго што да кажам. Едноставно денес сум среќна, ете онака! :sun:

На bittersweet, Skorpija25, V.odolija и 32 други им се допаѓа ова.
  8. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.307
    Допаѓања:
    278.287
    Ние всушност не се караме.Мм не знае да се кара.Туку одеднаш избувнува ,се дере и џабе тогаш ти зборуваш тој сам себе не се слуша а не друг И го оставам да се изнадере,јас си молчам...
    А јас кога се лутам пак не се карам ама молчам се бурсам,се обидувам да ги решам во општа корист проблемите ако можам ако не дигам раце и терам...
    Само некако ме плаши мојата рамнодушност во последно.Порано се нервирав кога сме лути,сега некако како сеедно да ми е .Не е добро знам....
    На лекар не завршив работа термини за на нуклеарна кај докторката нема ни извадено....Се напив кафе кај другарка успат и сега на работа...

На Skorpija25, mira.mira, V.odolija и 27 други им се допаѓа ова.
  9. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.631
    Допаѓања:
    107.157
    @WildMk едноставно лош период променливо време, нека помине побрзо.:hug:
    Денес сите се жалат од таа тт.

На WildMk, Mr. Right, kuc и 12 други им се допаѓа ова.
  10. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    ние кога ќе се искараме (најчесто за глупости, сериозни караници немаме) ќе се изнавикаме 5мин па после секој на своја страна, и после 5мин ќе се погледнеме и ќе почнеме да се смееме и се гушкаме.Многу сме неозбилни:rofl:

На Skorpija25, WildMk, Mr. Right и 13 други им се допаѓа ова.
  11. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    Најголемото бебе во МК се родило денес, 5кг 700г, нека е жив и здрав машала!
    спонтано роден, сочувство за ду*** на мајка :D

На Skorpija25, mira.mira, WildMk и 22 други им се допаѓа ова.
  12. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.148
    Допаѓања:
    137.213
    Не се дешава да не зборуваме, да ќутиме, ама се дешава јас да урлам. Живчана сум си признавам. Знам да се изнавикам ко сред пустина да сум. Ко побеснета ѕверка се понашам. Он е скроз обратен од мене и арно и ги трпи моите испади . И не смеам да не се доискажам ќе ми тежи на душата и ќе морам нова кавга да почнам :tmi:
    Никаков ""пијалак" не помага. Уште толку може да ме разлути само.
    Не дека вакви испади секој ден има ама 2-3 пати годишно се случуваат .... колку да разбиеме монотонија од мир и тишина :lol:

На Skorpija25, V.odolija, WildMk и 26 други им се допаѓа ова.
  13. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.712
    Допаѓања:
    213.541
    Кавги големи мислам дека да не беа проблемите предизвикани од старите,никогаш не би имале.Мало згртување како во секој заеднички живот да,не сум по викање,пискање,не сакам такви работи,сакам со нормален разговор да се решат несогласувања.Е добро некогаш ми шета по нервите,а сигурно и јас му танцувам,но како што ми врват годините се повеќе сваќам дека и немаме многу време кое ќе си го трошиме на расправии,па колку и да ме здоболело,или ми дошло усвет да си фатам,гледам што по ,,безболно,,да помини.Не чини и моево ама .....

На Skorpija25, mira.mira, V.odolija и 23 други им се допаѓа ова.
  14. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2016
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    7.434
    Друштво, мене ме нема нема... Па, пак ќе се изгубам :)

Ве мислам, не сум ве заборавила! :)

На mira.mira, WildMk, Mr. Right и 13 други им се допаѓа ова.
  15. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Држење лутина?! Ма не... Немам време за губење по таа активност. Лути не сме легнале да спиеме, ако е посериозен проблем сме останале до сабајле на маса. Или ќе се реши, или заедно во кревет не легнуваме. Блиц неверство ќе простам без пардон, ама држење лутина и фучење под нос со денови никако. Возрасни сме, треба да се решаваат работите. Децата исто, знаат да се исплескаат ретко, па после не прават муабет. Е неЌе моЌи. Ајде да си седнете во соба, или очи извадете си или смирете се. Муртење и фучење не. Чиста сметка, долга љубов. ;)

За тоа го имаме брат ми во фамилија, памти што сум му кажала накриво во '97-ма.:^) Чудо од човек со што се расправа, со денови, ма недели се лути. Никогаш не му ја сфатив таа особина и не ми се допаѓа.

На bittersweet, Skorpija25, V.odolija и 25 други им се допаѓа ова.
  16. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.411
    Допаѓања:
    143.181
    Искрено, нема за што да се лутиме со мм. Сериозно, не ми текнува кога последен пат сме биле лути.

Имаше еден период кога ми се лутеше доста до душа, пред едно 5-6 години. Главно затоа што многу малку време поминувавме заедно, и тоа се одразуваше во секој муабет, на секоја тема. Ама други расправии сме немале.

За што се расправате дома?

На Skorpija25, V.odolija, WildMk и 21 други им се допаѓа ова.
  17. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    За дете:)
    Кој што му дозволил а не требало.

На mira.mira, V.odolija, WildMk и 21 други им се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.922
    Допаѓања:
    203.177
    Исто, за децата. За воспитувањето. За друго не паметам да сме се карале.

На V.odolija, WildMk, elena.mak и 18 други им се допаѓа ова.
  19. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.282
    Допаѓања:
    226.789
    Добар ден
    Седнав со кафето да ве дружам
    Дете спие маж гледа филм јас се прибирам од Раб. Еден куп обврски завршив денес, што работни што приватни, па после ќе идеме на гости кај моите. Му зедов тренерки на татко ми многу убави па да му ги однесам.
    За кавги.. Имало период со денови не сме збореле. Сега едвај и се караме. Вчера ме налути ама ми пројде за некој саат.
    На работа еднаш дали се имам скарано. Во принцип избегнувам. А сум била во ситуација да ми се дере некој иако нит има право да ми повиши тон нит бил во право.
    Кој е за кафе ајде

На Skorpija25, V.odolija, WildMk и 22 други им се допаѓа ова.
  20. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.712
    Допаѓања:
    213.541
    Okolu decata,pogolemiot teret na mene pagase/ga okolu vospituvanje,obrazovanie i se dr. pa redosledno so toa i dezuren krivec sum,mada zadovolna sum od toa kakvi se,arno ama sum si gi razgalila de.Emi sega koga mozi golemive da se razgaleni,ni voda ni kiselina storeni,zosto da ne decata.Sala na strana smetam deka voopsto ne mi se razgaleni,naprotiv,sprema drugive podoma.

Последна измена: 11 март 2019
    На Skorpija25, mira.mira, V.odolija и 20 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.