1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Нај крипи ми се такви муабети од луѓе кои не ме привлекуваат и ми се пријатели, познаници, колеги или било што, пошто, со такви луѓе кога комуницирам...не комуницирам ко женско, заборавам на кој што пол, род или што ти знам е. Така и сакам да ме гледаат. Има луѓе што сакаат комплименти, да бидат приметени...ја не сум од тие.
    Бујрум на пуканки. Денес оброците ми беа, пола домат, пар тркалца краставица и три трошки сирење:))) онда чаша сок од патлиџан за ручек и сеа пуканки. Порано, со ваква исхрана за една недела манекенка станував... сеа, треба сто месеци и па не ќе е тоа, тоа. :))) И т'ј.

На bittersweet, V.odolija, WildMk и 22 други им се допаѓа ова.
  2. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.344
    :hai: јас..да не се урочам само:smirk:

за карање, сме се карале и сме простувале, мал милион пати иам кажано дека не сум злопамтило, го заборавам лошото и се трудам да го памтам само убавото:nod:

Децата ми пораснаа, ме фаќа страв од иднината, понекогаш, од времето кое доаѓа, од староста...од непознатото...:|

Ми треба да излезам, да сменам околина, ми треба одмор психички...од се и од сите,...макар и еден ден^_^

излегов по кратки, смрзнав:worried:

ајде кој е за кафе:coffee:

На bittersweet, Skorpija25, V.odolija и 23 други им се допаѓа ова.
  3. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.477
    Допаѓања:
    22.808
    Ние најчесто се караме кога сум преморена. Тогаш се ме нервира.
    Никогаш во овие 8 години заедно не сме се скарале до толку да не праиме муабет...
    Ќе си изнакажам се... ќе ми каже добро(тоа е муж, неговиот збор е последен) и така..
    Иначе и он болен со тт малце. Мајка ми утре треба на контрола да иде. И така, ја по дома доктор. За мене време.. здравје да ги опраам другиве.
    Увек вака од викенд неделата со некој проблем ја почнуваме. Марфи ме сака.

На WildMk, Sexybaby86, lunicka и 16 други им се допаѓа ова.
  4. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.410
    Допаѓања:
    143.173
    Го читам ова и прва мисла што ми падна на памет беше - блазе си и на @LiliBoz на Раб била, во Хрватска. (facepalm):rofl:(poolparty)

Гладна кокошка, просо сонува. Народна поговорка :D

Лани бев само една недела во Хрватска, а обично одам по 3. И тоа на почеток на летото беше. Не се издржува веќе.

На V.odolija, WildMk, Sexybaby86 и 18 други им се допаѓа ова.
  5. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.425
    Допаѓања:
    90.749
    Јас би му рекла да користи соодветен речник за пријатели и да не флертува.
    Ако молчиш тогаш ти одговара и тебе флертувањето.]:)
    На тема карање порано пред5 години знавме да се скараме,најчесто јас сум гласна, сакам веднаш разглабање и решавање ,он не,да ни поминела нервозата прво.Незнам кој е у право,тоест убедена бев дека сум јас,дека работите треба веднаш да се средат,но со зовриени глави тешко се донесува рационално решение.
    Сега не се караме,сега сме пензионери.:?:

На V.odolija, WildMk, Sexybaby86 и 17 други им се допаѓа ова.
  6. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Обично се караме за децата, ама лутина не држиме долго. Некогаш знаеме да легнеме лути, ама наредниот ден обавезно едниот попушта. Посериозни караници до сега не сме имале, се надевам така и ќе остане. Не познавам некој што се нема закачено за деца, околу нивно воспитување и различно мислење за иста работа. Јас сум џавкало, он е тивок и посмирен од мене. И, добро е што сме различни во тој поглед, инаку ако двајцата викавме ќе беше весело.
    Сакам да ве прашам како реагирате ако гледате дека детето е повлечено и срамежливо? Големата дур одеше во градинка беше многу комуникативна и друштвена, со повеќето деца имаше убава дружба, и сега често се гледаат и дружат. Ама во школо тешко се прилагодува со децата, често знае сама на страна да седи. Можеби е нормално затоа што се одвои од сите деца од градинка, можеби со тек на време ќе се прилагоди и опушти, ама малку сум загрижена. Постојано разговарам дома со неа, ја охрабрувам да се опушти и да не се трга на страна, ама тешко ми оди.

На V.odolija, WildMk, Sexybaby86 и 16 други им се допаѓа ова.
  7. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.392
    Допаѓања:
    183.551
    Најдолго лутина на мм сум држела 1 и пол ден. И тоа едвај. Се смиривме, си ја призна грешката и тоа беше тоа. Сѐ останато е ништо во споредба со тој пат. А па кога ќе размислам, и тоа е ништо во споредба со далеку посериозни проблеми во брак. Маж ми не се лути, а мене одма ми поминува лутина (highfive)
    Луѓе, како ви е по дома со температури? Кај нас многу топло, а пипкам парното млако. Сите сме по кратки, освен бебево. А се мислам и неа да ја облечам по маичка, ептен се поти. Шо ќе се прави во лето со толку с'клет деца?

На Skorpija25, V.odolija, WildMk и 20 други им се допаѓа ова.
  8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.340
    Допаѓања:
    261.586
    Јас имам дете @NarCis@ кое зимска гардероба не користи. И строго е боса, секогаш. Моментално е во 3/4 хеланки, кратки ракави и боса. Таква е.

Решив да постам малку, тешко оди веге хроно но ќе се обидам.
    Закажав на фризер, ќе ги кратам двете влакна на глава што останале.

На Skorpija25, V.odolija, WildMk и 24 други им се допаѓа ова.
  9. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.392
    Допаѓања:
    183.551
    Исто, боса е. Се облекува во хулахопки само кога игра балерина. Искрено, не знам што е правилно, дали да ја оставам така или да ја облекувам.

На WildMk, elena.mak, Sexybaby86 и 15 други им се допаѓа ова.
  10. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.306
    Допаѓања:
    278.278
    @ivi1987 донекаде е нормално да е малку повлечена ако децата не ги знае од претходно а тие си се знаат.Со тек на време ќе се опушти.Ама разговарај и со учителката повеќе да ја вклучува во заеднички активности со другарчињата , да обрне внимание и таа да влијае да се вклопи.
    И јас малку ќе постам во комбинација со Ун ,ама желудецов ме откина вечерва дал е од (не)јадето или од стрес незнам.

На V.odolija, WildMk, elena.mak и 18 други им се допаѓа ова.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.282
    Допаѓања:
    226.789
    Ајдееее... Сеа и ми одговара испадна.
    Не ми е лагодно така, затоа и прашав. Ќе да не ми одговара.

На WildMk, elena.mak, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  12. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    исто сакав да изреагирам ама си реков сама ќе си пишеш :)
    Јас бев и останав с'клетџија. Немам парно, отворен ми е балконот, седам боса и по кратки маица.
    За тоа со ќеркичката...ваљда се чувствува така, има сигурно причина што се двои. Може и да се осеќа туѓинец, ко да не се вклопува или кујзнае. Ко шо вика Мареане.

На WildMk, Annath, Sexybaby86 и 12 други им се допаѓа ова.
  13. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.395
    Lili, so najnekonfrontiracki ton kazi mu deka iako znaesh deka e kompliment, ne ti prija na taa tema.....glup treba da bode za da ne prestane...ili kazi mu polu shega polu ozbilno ,neka ti gi dava komplimentite vo pogolemo drushtvo ako se iskreni...

Za karanje sega so maz mi, nemam vreme. Porano na golema zalost, go praktikuvav toj sport so , pa se svestiv i prestanav frustracii da lecham so toa shto ke se iznavikam.Toj voopshto ne beshe tip shto se zhesti ni togash, podiga glas no nitu vulgarizmi nitu licni napadi koristel nekogash
    Sega konflikti so pregovori i argumenti gledam da reshavam, ili gi ostavam da odlezat edna vecer, a fala bogu i gi nemame cesto ili golemi. Za banalni raboti ne se ni zamaram.

На Skorpija25, V.odolija, WildMk и 16 други им се допаѓа ова.
  14. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.053
    Допаѓања:
    69.217
    Здраво друштво! :hai:

Деновиве зафатена, еден куп убави случувања. ^_^

Вчера бев во Балочистан, Богу иза леџа буквално. :D Многу убаво си поминав! Смотаната јас не ја сменив леќата на камерата, па место таа со зум од 18-140, јас ја оставив таа за портрети од 35мм и трт, се зезнав поштено.

Се возев на отворено, по планини кои изгледаат како пустина, живо дрво нема на нив. Видов огромни кактуси, стари од правек, земја во најразлични бои, реки кои експресно брзо можат да надојдат после краток дожд. Дивина, со по некоја куќа тук и таму и луѓе кои што не брзаат никаде. Воздухот чист, пречист, прекрасен. Ветерот виеше низ речното корито, баш завиваше. Небото беше делумно чисто, а таму еден куп ѕвезди. Вратот си го шинав зјапајќи нагоре. Убавини.

По пат наидовме на мини село. Банани, палми, пченица и многу, многу зеленило. Би сакала таму да отидам, да слушнам приказни, да ги овековечам лицата на децата како среќни трчаат низ нивите.

И конечно ми помина стравот да патувам низ државава. Сега сакам уште, други места да видам.

Со маж се караме за мачките.. јас би и тие да спијат со нас на кревет, а нему му пречи. Па некогаш ги пуштаме, некогаш во своја соба спијат. За пари фала Богу никогаш се немаме скарано, ни најмалку. Сме имале многу и сме немале ич, никогаш не ни биле повод да си префрлуваме околу тоа.

Лути не легнуваме да спиеме, никако. Поготово јас сум таква да сакам сѐ на виделина, веднаш да расчистиме ако има нешто, никако за утре оставање.

Јас коментарот на Косми ко шала го сфатив. :?:

На bittersweet, Skorpija25, V.odolija и 25 други им се допаѓа ова.
  15. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.425
    Допаѓања:
    90.749
    Премногу сериозно ме разбра;)

На Skorpija25, Annath, Sexybaby86 и 9 други им се допаѓа ова.
  16. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.282
    Допаѓања:
    226.789
    Не бе па ти. Може требаше некој емотикон да ставам..

На Sexybaby86, Milobebence, SV1911 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.379
    Допаѓања:
    37.517
    Кажи му дека "кока колата" разубавува. :D

Дете рано заспа па ќе ве подружам на кратко.

Се уште не сме се скарале. Здравје понатака пред нас е животот.

На V.odolija, WildMk, Annath и 17 други им се допаѓа ова.
  18. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.038
    Допаѓања:
    154.297
    Хелоу :)
    Јас спремна за спиење ама да дочитам и пишам прво, минус да не ми стави некој :). Сабајле се разбудив многу рано и не можев да презаспијам па цел ден зевам.
    И ние не се караме многу, барем се немаме скарано сериозно со држење лутина, јас знам да сум многу нервозна и да држам монолози мм пак ако се наљути ќе спука еднаш и толку.
    Јас сум толку мутава кога е флерт и удварање во прашање, да некој и да се обидел со ваков тип на муабет да ми обрне внимание, додека се свестам дека можеби флертува ќе се откаже :D. @LiliBoz не знам колку го познаваш човекот, можеби му е тоа начин на комуникација со женски лица, знаеш има таков тип на луѓе.
    И кај нас е топличко, малава да ја оставиш нон стоп боса ќе седи, јас само одам по неа и и облекувам чорапи, а од др страна па и јас шетам боса. Навечер нема шанси покриена да спие, ептен е склетџија, на лето како се издржува, се знае со клима цел ден.
    Многу го мразам она чувство кога ќе сфатам дека нешто сум можела поинаку да го изиграм на почеток да си ја олеснам работата наместо сега глава да тупам во последна минута, зошто бре сум толку неонка некогаш :envy:

На bittersweet, V.odolija, WildMk и 19 други им се допаѓа ова.
  19. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Понеделников ко два ми се виде мме. :envy: Сакав и кафе да пијам, ама касно ми беше. Денес цел ден одбегнувам благо и газирани сокови иако ми се пред очи и сега за сега добро ми оди. 8) За вечера - кРомпир салата. И таман фатив да јадам глеам @Dadusicka ми лајкнала некој пост во другана тема. Вторпат ти е ова да знаеш! ]:)

Да. Ако ти каже дека само си се разубавела, ама она срц мрц прц не ми се свиѓа и мене особено ако јас или некоја друга е во брак. :?:

На другите теми јас и @Peco немаме што да кажеме. Ќе си ќутиме и читаме. :D
    @Alishan30 и јас сум без температура. ]:)
    @TeddyGrey срам да ми е, вчера не ти честитав роденден. Среќен нека ти е. Многу успех и среќа во животот. :party:
    И то. (tumbleweed)

На bittersweet, Skorpija25, V.odolija и 22 други им се допаѓа ова.
  20. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.599
    Допаѓања:
    177.647
    Се уклучувам на фемина и одма известување, Мистер Рајт те означи пред 1 минута. :D
    Телепатија е или што е?

Ај сега да прочитам што сте муабетеле. :)

На bittersweet, Skorpija25, V.odolija и 25 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.