Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.663
    Допаѓања:
    175.179
    Да си отвориме јас и ти тема - Што им зготвивте денес на старите за јадење , ќе видеш за десет дена како ќе начукаш 100 мислења :D

На Skorpija25, elena.mak, Dust и 18 други им се допаѓа ова.
  2. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.423
    Допаѓања:
    90.730
    Колку што се сеќавам и си читав нумерологија порано,21 е среќен број @Bubce38

На kuc, Espadrila, M&M и 17 други им се допаѓа ова.
  3. Ariel

Ariel Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    8.407
    Допаѓања:
    143.119
    Јас па сфатив дека @Bubce38 пролетта ја чека, нели пролет почнува на 21-ви. После сфатив дека грешно сум сфатила :D

Леле денес едвај излегов на крај со новите лекарства против алергија. Кога почна да ми се спие и истовремено тахикардија да ме фаќа, па и дупло гледав.Си отидов дома, легнав да спијам и едвај станав после 4 саати. Уште ми се спие, ама морам да поработам.

Од утре на старата терапија, колку помага - толку. Ќе земам и насалезе по препорак на @riba79, сум ги слушнала и од други, ама не сум ги пробала.

На elena.mak, Dust, kuc и 20 други им се допаѓа ова.
  4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.303
    Допаѓања:
    259.367
    @Bubce38 го купив во септември мислам од мојо град:). Инаку долго сако е, ама бојата е врв:).

Јас најсериозно мислам да си се вратам, некако не ми легнува Скопјево, иако пекав да дојдам. Дома сум си јас.
    Чудно створење, ама малите градови колкуби да се иселени, сепак животот таму е помирен и поедноставен.

На Skorpija25, Dust, WildMk и 22 други им се допаѓа ова.
  5. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Здраво друштво, како сте? Ја фино, мусли, кафе, oбврски. :coffee:

Зимските џемпери ги исправ и ги спремив за пакување ама плановите се сменија. За викенд најавуваат сонце и повисоки температури. Ај баш да видиме. :sun:

Злопамтило сум. Не дека фаќам белешки, ама кога некоја личност ке ме разорача, веќе никогаш не можам да ја гледам со исти очи, посебно па ако правиме муабет за работи кои мене ми се битни. ]:)

Кога треба да станам рано, обавезно од навечер спремам се. Од гаќи до марама, ташна, дури и шишенце со вода. Често се случува да наместам аларм ама да го одложам 15 минутки, па кнап сум со време, а кога се брзам се случува да заборавам нешто. Вака ми е таман.

Кога читам одредени теми доаѓам до заклучок дека некои луѓе едноставно имаат низок ај кју. Како може да те тангира правото на абортус на трета персона? Како може да дозволиш свекрвата да ти го земе бебето од раце а ти здрава и права? Како може да ти е океј било која влада у дражавава кога првин здравството, а потоа и се останато е очајно? Друго објаснување за ваквите појави - немам.

Алергична сум и јас. Си кивам од прашина, полен, цигари, парфеми и останати чудесии. Дури и дезадорансот го сменив за рол-он јер и он ми предизвикува кивање. Еднаш- два пати се зезнав па морав да го секнам носот а на мене фул шминка, па си најдов идеално решение. :emo:

Надвор сивило а ја сакам сонце. Си правам планови дека некад, кога ке имам многу пари, ке си купам куќа на планина, во некоја борова шума и да има езерце, еве баш вака,

Кој е за кафе?

На bittersweet, Skorpija25, elena.mak и 29 други им се допаѓа ова.
  6. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Ете ме и мене:hai:
    Ве исчитав денеска, дека од вчера принудно дома...
    Супер викенд истеравме, се вративме, Пупче крена тт:sweat:
    Класичен вирус, белким на тоа да остане.
    Среќа немам проблем за отсуство од работа, мада ко за беља и вчера и денеска од дома работев:^)
    Арно ми дојде седењево дома, исчистив:D
    Дигна уши Пупче, па на ред е шутирање пенали(facepalm):hai:

На bittersweet, Dust, V.odolija и 25 други им се допаѓа ова.
  7. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Ептем ми е жал што така се осеќаш :) би ти рекла да издржиш уште некое време да се прилагодите и двајцата, и да не се откажуваш одма, ама, обично се сведува на тоа како ќе се вклопите и ти и малиот..со добро друштво секогаш полесно се минува :) да се здружуваме по фемина линија ама..јас ко некој без деца, немам друштво за малиша . :)

На Dust, kuc, M&M и 20 други им се допаѓа ова.
  8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.303
    Допаѓања:
    259.367
    Кога студирав ми беше убаво и не сакав да се вратам. Сега, некако ете, дали и тоа друштво што го имав сега го нема, па ништо не е исто. Почеток, тежок е, а јас осеќам дека не му давам шанса.

На Skorpija25, friendy, Dust и 14 други им се допаѓа ова.
  9. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    остани и створи си ново друштво ..од комшии до колеги.. И малиот со време ќе се прилагоди и он ќе најде друштво. :) И да се вратиш, па ќе се осеќаш исто..дека таму не ти е ок :)

На Skorpija25, Dust, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  10. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.299
    Допаѓања:
    278.200
    Јас моментално сум алергична и на мирисот на кремава за лице.Дојдов дома избришав шминката и ставив една мрсна крема оти ептен ми се суши лицето на ветрот.Сега носот ми лути ме иритира и ми се гади дури мирисот колку е јак.А и претходно како од неа да се исипав на лице па сега пробувам да видам дали е вистина од неа...
    А и ставив риби да печам во рерна а рерната демек чистена претходно и сега мириса од средството што сум ја чистела.А бре мислам дека ќе :puke:

@Bubce38 ,ич не си ни досадна далеку пак патетична,само си отворена и искрена ...И мислам дека колективно едвај го чекаме 21 и чуваме среќа.Се секавам на повеќе членки кога се чекаше II,a пак кога се чекаа бебињата е хе...Како сега да беше кога го чекавме да се роди малото галапче а сега е најголем јунак на форумов...:inlove:
    Слаба сум деновиве на деца и емоции ме надвладуваат...само сакам сите да имаат некој да ги усреќува и само да бидат сите здрави ништо друго не е битно,ништо...

На bittersweet, Skorpija25, friendy и 28 други им се допаѓа ова.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    Арни ли сте

На friendy, elena.mak, kuc и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    @TeddyGrey Среќен роденден од убајни да не куртулиш:party::party::party::inlove:

На Sexybaby86, TeddyGrey, referentka и 4 други им се допаѓа ова.
  13. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.299
    Допаѓања:
    278.200
    @Sexybaby86 среќна годишнина,само убавини!

На kuc, Sexybaby86, referentka и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.336
    Допаѓања:
    261.500
    Не морало да се јавни фаци жените и детето во спотот, на тоа мислев.

На kuc, M&M, Sexybaby86 и 10 други им се допаѓа ова.
  15. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.299
    Допаѓања:
    278.200
    Јас уште не сум ја слушнала песната,антимузикалец(facepalm)

На Skorpija25, kuc, Peco и 10 други им се допаѓа ова.
  16. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.728
    Поздрав и од мене,
    Денот напорен, решив да јадам здраво и земав салата од едно место, и беше бљак бљак бљак. Датумот денешен, зеленчукот внатре генерација со мене. Не земам веќе уз пат, дома ќе си правам. А на местото алал да им е, ама еве ќе бидам вака неутрална и не ги рекламирам јавно, иако ме изнервираа страшно.
    @JuLleE цел живот живеам во Скопје и на периоди се чувствувам како да не припаѓам. Ама ќе најдам нешто да ми прави ќеф, и поминува... Носи го малиот во театар за деца, ќе ви биде интересно :)
    И јас често облакам што ќе ми падне под рака сабајле, па ми се случило да не ми е соодветна комбинацијата за одредено место (најчесто патиките :) другото си е ок склопено). Од време на време викам дека ќе се дотерувам повеќе, па "таложам" фустанчиња и на крај некако пак завршувам во фармерки (заради патиките :) ) Работата ми е таква што одговара ваков дрес код, ама некогаш би имало друг ефект ако сум малку по "стегната".
    Песната на Тамара ја видов, за разлика од друго што сме праќале може да се каже ок, и толку. Ниту ќе гледам, ниту очекувам нешто посебно да направи. И што ако победи? Догодина во Борис Трајковски Евровизија, без акустика...

На Skorpija25, elena.mak, V.odolija и 20 други им се допаѓа ова.
  17. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.232
    Фемили & френдс генг-бенг,и мене тоа ме изиритира Бошке.Песната моќна,и текстот и изведбата,ама...
    Не може бе зад затворени врати да одлучуваат кој ке не претставува,а притоа е покриено со државни,буџетски пари.Толку ли им е тешко да ги удостојат граѓаните со едночасовно шоу,макар и во студио на МТВ нека е снимено,па да си гласаат сами.Скопски Фестивал каква магија имаше,ама сега нека трујат мозоци со турски сериии.Им се може очигледно.

На SwanMay, elena.mak, V.odolija и 20 други им се допаѓа ова.
  18. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Јас за уште вечерва, евентуално утре имам спреј за алергијата и ќе прекинам еден период. Ќе видам како ќе оди без него. Не бива и секој ден прскање.
    Видов марула во продавница па влегов и купив. Миењето ми е најсмрт. :envy:
    Времето крш. Пак со зимски јакни и шалови шетаме. :doh: Ај се тешам за викендот пак +20 ќе биде температурата иако не е убаво вака наеднаш, ама па кој нè прашува нас. :D

За евровизиската песна се изјаснив во соодветната тема, ама кога ќе ја видам Хана и Тијана ми се :puke:.
    Ај да видиме што ќе каже Нате на @Peco за времето. :)

@Sexybaby86 среќна годишнина. Сите препреки и успеси заедно да ги делите. Заедно сте посилни. :muscle: :hug:

На Skorpija25, Annath, elena.mak и 22 други им се допаѓа ова.
  19. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.299
    Допаѓања:
    278.200
    Ај една молба скопјанки:
    Каде во кои продавници Скопје да бараме свечени фустани како за матура и продавници за материјали така поголем избор...?

На Annath, ivi1987, zhap4e и 8 други им се допаѓа ова.
  20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Фустани свечени во Ламас во Сити Мол.
    Материјали голем избор и нормална цена на женски пазар на Битпазар.

На Annath, elena.mak, ivi1987 и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.