Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.781
    Допаѓања:
    145.294
    МареАне јас имав фустан од Нана. Тогаш бев едвај 40кг. Го пробав нивниот готов модел, потоа ми направија исти по мој број. Тоа се фустаните кои ги носи Маријана на Лото.
    Јас таму го видов , се заљубив и готово.
    На крај беа фрлени пари оти ниту еднаш после не го облеков. Ама никој не ме разубеди.(facepalm) И на мајка ми и се доапаѓаше колку и мене.

Кратките во Нана почнуваат од 4000, долгите од 8000. Отвори на фб, ставаат модели нивни.
    Во последно време имаат некои попусти и им почнуваат од 2000. Као некои постари модели, ама се наоѓа по нешто. Обично на Гараж Сејл.

И јас сакав готов, т.е да пробам прво од истиот модел. До ден денес не сакам шиено, едно планираш друго испаѓа. Сосем нормално до душа, не секој има исто око.
    Па за венчаницата одма реков сакам готов. Да видам, пробам како ќе личи на мене. И она беше историја. Ај за матура зелена бев, ама за свадба уште повеќе изгледа.:drunk::D
    Ама си го истерав ќејфот најбитно. :tmi:

Петеолеј имаше сестра ми од ЕЛ. Материјалот беше од неа. Ништо посебно до душа, ама исто брдо пари.

Сега и двете си велиме кај ни бил паметот, па и нашите што ни ги исполнуваа каприците.

Ама кај нас за жал матурата почнува да личи на натпревар. Матурантките како оскаровки се.

@LiliBoz пуштам ја сета среќа:hug:!

Добро утро!:coffee:

На bittersweet, Alishan30, JuLleE и 25 други им се допаѓа ова.
  2. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.529
    Добро утро луѓе убави!

Светна сонце и светнав и јас. Чуден човек, на соларна енергија исклучиво функционирам. :sun:

Преубави фустани има секаде. Мана, Нана, Енџел. Секаде нешто ќе се најде. Чаршија исто, има неколку продавници за фустани каде има чудесии од шљокици, ама па и мирни убави фустанчиња. Јас имам наоѓано преубави парчиња што уште си ги носам.

@LiliBoz пуштам среќа. (fingers)
    @Bubce38 тебе посебно. Среќа полна вреќа, ме потсеќаш на мене пред неколку години кога чекав две цртки. Дај Боже една бета вртоглава да видиш, да не знаеш кај да се свртиш. :l:

Пред некој ден прописно се вознемирив во свекрвинската тема, од памет се извадив. Јас каква бев бре борбена кога ми се родија децата, жими татко им смееше да ги расправа. Мама беар моуд беше едно месец дена, што по мене е сосема нормално. Можеби не до толку како што јас бев збесната со постпородилна депресија, ама дека можеше некој да ми расправа дете за било каква ситница без да знам. Имав преголема среќа што и мм беше на иста бранова должина па ете, никој не загина. Можев ко ништо глава некому да пресечам. Родена тетка исфрлив од дома, ја фатив ШЕРБЕТ како и' дава на ќере за поубаво да спиела. :shake:Ноу, ноу ноу...

Убав ден да имате луѓенца, јас фаќам пат накај јужните краишта службено. :hug:

На bittersweet, Dust, Skorpija25 и 29 други им се допаѓа ова.
  3. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.230
    Морген:coffee:

Лесно е на 35-40 год да се свати поентата за неважноста на фамозниот матурски фустан,ама ним тоа им е приоритет во моментот:)

Во Ск ќириите се х2 па и повеќе ,па така и цените,дали на облека или кафе сеедно.Робата е иста,од кинески пазар од Солун земаат на големо сите.Зборам за локални продавници.

@mareane ако имате некој во Штип да ве внесе во конфекциите,повеќето имаат продавници во склоп на фабриката но имаат и скриени парчиња за извоз,стварно се “надвор од лигата” а чинат 50-100 евра.
    Ова само набацувам идеи,за останатото предложиле женските:)

Убав ден екипо,прекрши работнава недела:rock:

На bittersweet, Dust, Skorpija25 и 26 други им се допаѓа ова.
  4. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Те гушкам драга моја :hug:
    Ќе си ми на мисла денес, пиши после ќе чекам(waiting)

На Alishan30, Sandrin4, WildMk и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.659
    Допаѓања:
    175.153
    @LiliBoz Лилипут , пуштам чешмата на најјако да тече :hug:

На dunika, Ygritte, WildMk и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @mareane од Нана имам купено фустан за кума кога бев. Исто како @duffi пробав готов модел, ми се допадна и ми го сошија истиот по мерка, оти изложениот ми беше голем :D Многу е убав, сирена модел горе со корсет без прерамки, ама го облеков на таа свадба и толку беше. Можеби некогаш пак некаде ќе го носам, ама само можеби :drunk: Венчаницата ја шиев, моделот го најдов на Пинтерест, и откако ги свртев сите дуќани невестински и не најдов ништо ни приближно слично, решив да го шијам и прекрасен беше. Што е најтрагично, венчаницата ми излезе поевтина од фустанот од Нана :tmi: Инаку, за материјали, само Битпазар. Нема што нема.

Ај добро утро. Јас ќе спојувам Велигден и 1-ви Мај :party: Ќе се шета, дали Банско, дали Охрид, негде ќе се оди фамилијарно, во тројка :D Едвај чекам искрено. Имам денови од стар одмор, немам кога да ги искористам (facepalm) Ај дел тука за празниците, ама ќе имам уште останати, па тие во јуни најверојатно.

За алишта сте збореле дали спремате одвечер. Јас да, отсекогаш. Од алишта, до шминка, аксесоари, ташна, чевли, се'. Особено ми е од корист оваа особина откако имам дете, сабајле станувам и не морам да мислам што ќе носам. Мајка ми е иста, од неа ми е всадена оваа навика уште од дете. За во школо си имав секој ден спремна облека, ранец, книги, се' што треба. Е сеа, проблем е некогаш кога веќе ќе се облечам и нема да си се бендисам, па ќе морам да барам нова комбинација во 5 до 12 :D ама за среќа ретко се случува.

@LiliBoz пуштам среќа и јас, за што и да е :hug: Да се заврши убаво :*

Иако поднастината и затната како труба, убав ми е денов. Бар има сонце, а штом го има, одма се' e поубаво :sun:

Убав ден на сите, изволте кој е за портокалче и јаболче сабајлечки :)

На bittersweet, Dust, Skorpija25 и 24 други им се допаѓа ова.
  7. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.760
    Кога сум расположена и алишата имам спремано и се ми е готово за наутро, па и убаво ќе се нашминкам, целата средена...
    Ама кога нешто ми ,,копа,, тогаш најрадо во пижами би го претерала денот.Просто, облекувам нешто што прво ке ми се најде, минимум шминка и асесоари и едвај функционирам.
    Не сум баш секогаш погодена за спремање.

На Skorpija25, Alishan30, M&M и 16 други им се допаѓа ова.
  8. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.760
    Кога сум расположена и алишата имам спремано и се ми е готово за наутро, па и убаво ќе се нашминкам, целата средена...
    Ама кога нешто ми ,,копа,, тогаш најрадо во пижами би го претерала денот.Просто, облекувам нешто што прво ке ми се најде, минимум шминка и асесоари и едвај функционирам.
    Не сум баш секогаш погодена за спремање.

Околу мене гледам отприлика сите имаат ,,свои,, денови и брливи денови:D

Епа неможе да се сите денови исти.
    Кога :rain:, кога :sun:.

Туку, сакав да ве прашам како реагирате кога ќе дознаете дека некој ве претставил во погрешно светло кај новиот шеф?

На Skorpija25, Alishan30, M&M и 23 други им се допаѓа ова.
  9. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.267
    Допаѓања:
    85.084
    Еве ме и мене со кафенце ,дете одеше покасно на школо па не станував рано денес.И јас спремам алишта од вечер но не секогаш ,ако не ми се сите на број што ќе ми се фати тоа облекувам.
    И никогаш не би дала пари за фустан кој еднаш до два пати би го облекла ,но секој различно.Инаку @mareane бутиците во Прилеп за фустани се Париз и Лондон ,а и во Јулија има супер модели.
    Наспроти домот за култура се наоѓаат но по таа линија има и други бутици што имаат убави модели.
    Денов кај нас пука сонце на некој да му кажувам какво беше вчера времево нема да верува.
    Кај нас денес Тримир прават мајките на невестите мажени оваа година и претходната....адети колку сакаш.
    Ајде убав ден да имаме!!!
    @LiliBoz ти држам среќа денес

На bittersweet, Skorpija25, referentka и 24 други им се допаѓа ова.
  10. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.620
    Допаѓања:
    107.053
    Ти ја испраќам сета среќа на овој свет (fingers)

На dunika, kuc, SV1911 и 6 други им се допаѓа ова.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.752
    Детето денес малку подобро е мислам фала богу. Синоќе мислев ќе се мачи со дишење ама дишеше преку нос.
    Го облеков ќе одиме до аптека да испазариме нешто
    Јас тегнам второ кафе
    Времево нешто залади ама па прогноза вика таму викендот убаво ќе било

Немам време малку сакав да филозофирам ама ај друг пат

Убав ден

На bittersweet, referentka, Alishan30 и 21 други им се допаѓа ова.
  12. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.703
    Допаѓања:
    213.409
    Dobar vi den i od mene.Tegnam kafe,i se cudam na sonot-mi ukrale novcanik vo nekoj golem trgovski.Na celata maka mm mi veli-ke se usreki toj sto go ukrade.Posto pari nemase,samo kartica i taa prazna(facepalm).Belja bre i na son novcanik prazen:tmi:.Za kafe koj e povelete:coffee::coffee::coffee::coffee:.@LiliBoz(fingers)

На bittersweet, Dust, Skorpija25 и 22 други им се допаѓа ова.
  13. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.334
    Допаѓања:
    261.479
    Све што не зависеше од мене све не завршив од сабајле. А тек е 10саат, дај нек се опраи денов.

Добро утро и од мене. Се надевам ви е поарно од моето.

На Dust, referentka, Alishan30 и 19 други им се допаѓа ова.
  14. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.263
    Допаѓања:
    43.991
    Голем оптимизам денес. За летање, понирање длабоко и себеизвинување. Не сум лоша мајка ако го оставам малото да се треска од земја (ја фрли играчката), не сум лоша жена ако направам инстант палента за ручек. Не сум лош пример ако лакирам нокти наместо да избришам прашина. Ми се смачува од темпото на околината да се биде најдобар, совршен, во калап на Инстаграм, кул, со вештачка насмевка и трепки. Нека седи хаосот мирен, не го прередувам. Нека има тон играчки на паркет. Ќе ги заобиколам. Нека има нешто безврска за ручек. Ќе преживееме. Сакам да се погледнам во огледало без да чувствувам исконска вина дека сум неподобна женска фигура затоа што одбивам да робувам на навиките. Не се шминкам. Нема да ослабнам со диети и ќе си ги галам стриите на стомакот.
    Некогаш само сакам да застанам и да сум. Да бидам.

И како контраст на сево ова, ме дрмна филм. Документ на еден свет што исчезнува поради себичноста на човештвото.
    Го гледав вчера Медена земја, се запознав со Атиџе и срцево ми е полно со мед. Каква приказна... каква жена! Жена со единствен избор, да верува и се потпира на природата.

Привилегија е да имаме ваков живот овде, со секакви шанси и избор и изволте.
    Филм - ремек дело.

На MissDior, Dust, Skorpija25 и 28 други им се допаѓа ова.
  15. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    @mareane И јас сум мн.слаба,купив фустан па таму ми го скратија,стеснаа,вршат поптавки без да доплаќаш.
    Ако се решите за Пп пиши.Бебе од 6стана сега заспа,јас кома сум.

На Dust, Alishan30, vitamina и 14 други им се допаѓа ова.
  16. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Сонце денес и никаде ве нема...
    И јас чекам беба да стане и да излезам... баш денес се успа повеќе...

На Dust, Alishan30, vitamina и 16 други им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Добро утрооо :yawn:
    Ем сабајле, ем 12 :D

Немам шо да кажам, само онака... да ве поздравам
    :hug:

На Dust, Skorpija25, referentka и 18 други им се допаѓа ова.
  18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.920
    Допаѓања:
    203.168
    Хај... сонце пак? Ако :sun:
    Ќе се работи денес? Ќе се работи, ваљда.... ајде убав ден да си имате сите.

На Dust, SV1911, referentka и 22 други им се допаѓа ова.
  19. evangelina.ina

evangelina.ina Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2010
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    19.420
    Добар ден од близу Скопје од терминалски ресторан:)
    Доручав и пијам кафе..Тука треба да одседам добри два и пол часа па рикверц назад на работа..
    Пред мене 3 месечен договор за работа..потпишан..Голготата почнува од петок:(Лунерба купена,посакајте ми среќа во уште еден пресврт во мојот живот(fingers)На претходното работно место испратена сум со пофалби и децидна изјава : Евангелина ако не се пронајдиш таму кај нас пак да си се вратиш, нас ни требаш:)
    Срцето копец..Фала богу за лунербата и мелатонинот:)До јуни мртва меѓу живите..Си се познавам..Промени не поднесувам;(а ова се тотално нови работи..Пак и пак, одново и одново:(Нема рајат..Сомнежи милијон..Темничам знам..посилно е од мене..
    Имајте убав ден,ќе ве дружам уште 2 часа сигурно:)

На Dust, SV1911, Skorpija25 и 31 други им се допаѓа ова.
  20. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.587
    Допаѓања:
    152.099
    Сакам да кажам оти @PUPICA на тв ја слушав:$

На Dust, M&M, vitamina и 18 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.