Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.147
    Допаѓања:
    137.212
    @Emy867 најсреќен нека е, само убавини у животО :hug::party::party:

Коа сме кај матурскиот фустан да кажам само дека уште ме собира мојот :D

Околу затуцаноста, па ако нешто снаата е посовремена, поеманципирана, нема ни да дозволи такво нешто, некој да ја гази и сопствено дете да не и го дава. Оти јас немам таква свекрва? Оти мојот маж не дозволува мајка му да се меша? :?:

Туку за фустан сите ќе купат нек презентираат проектни прво.
    Најдобронамерно за сите родители, да проверите дали знаат ОFFICE да користат, и правопис малку од малку барем.

На bittersweet, SV1911, Skorpija25 и 22 други им се допаѓа ова.
  2. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Времево петка. :sun: Враќајќи се накај дома жешко ми стана со јакната. Изгледа од утре пак со тенката ќе одам.

За алишта од вечер знам што ќе носам, ама дека не знам да диплам блузи само ги џиткам онака во плакар и на сабајле кога ќе ја видам како крава да ја џвакала па мора да пеглам и губам време на тоа. :envy:
    Се согласувам дека Скопјиштево е најскапо. Едни фармерки испод 1200-300 не можеш да најдеш, ај за блузи/кошули ќе се најдат поевтини.
    Јакни зимски 3-4.000.
    Патики (саглам) од 3000 па нагоре. Џоа во Дубаи мислиш дека сме. :emo:
    Диос мио и еспирито санто. :drunk:
    Или кога ќе видам татковциве кога ќе им бутнат алкохол на децава као да пробаат. :@

Лејла спомна што сонувала па и мене ми текна. Сонував како сум гушкал мало дете. Го пуштив и накај мене со раката се пружа. Сакал со мене да биде.
    Вторпат сонувам како гушкам мало дете и ептен убаво се осеќам откако ќе се разбудам. :inlove:

Легнав да одморам, а кафе ми се пие. Морам да бидам свеШ за вечер. :makeup:
    @Emy867 среќен роденден, женЦка. Многу среќа, љубов и здравје. Па и некоја :cash:+ не е лошо. :hug: :party:

Чус.

На bittersweet, Dust, Желба и 20 други им се допаѓа ова.
  3. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.847
    Допаѓања:
    95.230
    @Emy867 најсреќен!Да си блескаш годинава:*:

@evangelina.ina немој да се плашиш од промени.Самиот живот се состои од нив.Понекогаш се тешки.Понекогаш прекрасни.Најчесто комбинација од двете.Не дозволувај да преовладаат негативните работи и да ја изгубиш надежта и насмевката.Ке успееш,знам(y)

@LejlaD тикви да јадат наставниците(n).Точно е дека живееме во ера на хиени,поготово Балканот,ама дека само тие што “касаат” успеваат жими г..от.Едно нешто нема никогаш да му земат на син ти,а тоа е знаењето.Тој што го има,може сегде да го продаде.
    Брат ми беше таков,мирен,повлечен,никогаш никаков проблем со него.Исклучително бистар и интелигентен.Моите беа често загрижени дека нема да успее,ке биде смотан,па нема ни женска да си фати...
    Џабе грижите.Од него излезе и добар студент,дипломираше,се вработи одма,врска си почна со колешка за време на студии,сега чекаат бебе и ке прават свадба,си отплаќаат стан со едната плата.26 год е.Не дека ми е брат,ама ептен е “дете” за пример.И да,моите се сосем просечни луѓе,нити врски нити особено влијателни,така да,гордеј се со децата и не се сомневај воопшто.

На bittersweet, Dust, SV1911 и 31 други им се допаѓа ова.
  4. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.298
    Допаѓања:
    278.178
    @Emy867 среќен нека е до година порадосна!
    @evangelina.ina со лесно новото работно место.
    @Sesil проектната сама си ја напиша на англиски малку и помогнав околу средувањето ,да во право си знаат многу други работи да користат на нет а слабо основни ама не им требало а на школо се учат освен тоа.За читање и пишување и на англиски и на македонски нема гајле не и дај нешто од математика физика...
    А дека ние како родители сме го побеснале и ги претеруваме сите граници е пример дека другарката со која требаше да одиме за Ск за викендов ќе одела Солун откако низ Скопје а и до Приштина беше ништо не најде....И не е до децава и младиве до нас возрасниве е ...
    Ние инаку почнавме од нови наочари и леќи како дел од аутфитот матурски...

На Dust, SV1911, Желба и 25 други им се допаѓа ова.
  5. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.147
    Допаѓања:
    137.212
    Немој грешка да ме сфатеш дека за твоето дете конкретно зборам. Сосем случајно почнав проектни да пишам :tmi: Вишок време, пара плус никад на одмет. Не битно ... ама греота е што се ме прашаа, што се слушнав. И дел од вината не е во нив. Кој му стаи пролазна оценка на деца со такво (не)знаење? (facepalm)

На Dust, SV1911, WildMk и 16 други им се допаѓа ова.
  6. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.298
    Допаѓања:
    278.178
    Не бре какво грешно сваќање,јасно ми е многу колку незнаат.Ретко кој сам ги пишува ,ама кажав образвниот систем во кој сите треба да не да поминат туку и одлични да поминат ни ги направи вакви децава.

На Dust, SV1911, Желба и 17 други им се допаѓа ова.
  7. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Денеска сум смрзната. Прво смрзнав сабајле цел саат пред градинка, после во 8ми септември на ходник час ипол додека чекав да ме примат за резултати. Еве дома сега пак ми студи. До мене е изгледа. Се мислам да влезам да се попарам со врела вода може ќе се стоплам.
    А надвор сонце пука. Жива обратна сум.
    Децава спијат, двете, ова и вчера ми го направија, па лумпуваа до ниедно време.
    Среќен роденден на @Emy867 жива, здрава и највесела да си.
    Поздрав на сите :*

На Dust, SV1911, Желба и 20 други им се допаѓа ова.
  8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.288
    Допаѓања:
    259.242
    @Sesil кај најде за пари да пишуваш проектни? :bandit: И јас сакам:).

@Emy867 Среќен роденден, само убавини ти посакувам:hug::^::d:.

Пуштам среќа на сите и честитки на сите кои имате поводи.

За матура, и порано се одеше Солун, Скопје... Јас 3 града шетав:tmi:, ја видов Цаци во Стилисимо и се заљубив во комплетот сукња и кошула/ топ кое изгледаше како фустан, ама сакав и од Phard кратки панталони, мајка ми не дозволи, ми вели кој ќе ја слуша баба ти и остали тетки и баби:rofl:, па ми купи од кај Цаци, кое чинеше 12 000:tmi:. На апсолвентска одев со шиен црн фустан до под колена за само 2000 ден, модел виден кај Цаци, ама сега бев попаметна, го сошив:D.

@duffi кај вас МОРА фустан ко за Оскари, инаку нема да се вклопеш. На мене и ми е убаво и не ми е.

Ден пред одлука, аман.

На bittersweet, Dust, SV1911 и 22 други им се допаѓа ова.
  9. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.594
    Допаѓања:
    177.578
    Нема Рим и Токио!?

На SV1911, Skorpija25, Mr. Right и 12 други им се допаѓа ова.
  10. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.267
    Допаѓања:
    85.083
    Нема Пецо не му текнало на некој инаку не е проблем името ...
    @Emy867 Среќен роденден женска:^:

Последна измена: 13 март 2019
    На SV1911, Mr. Right, NarCis@ и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.147
    Допаѓања:
    137.212
    јас прво на братучетка ми и напишав, она ме ,,препорача'' на други и така почнав :tmi: ако веќе сакаш да праиш направи еден профил на фб ,,проектни, семинарски, така неш одма ќе се најде, има и студенти шо им требаат, не само матуранти

Јас ни за матура, ни за апсолвентска, ни за свадба не се потресував околу фустани :tmi: Некако ми беше се тоа ко на друг да му се дешава а јас гледам од страна. Мајка повозбудена од мене. Ме тераше да акаме по продавници уште у март, јас и викав од кај знаеме до мај шо ќе донесат (facepalm) Почеток на мај бендисав еден 8000ден, мајка спремна да го плаќа, добивам идеја да влеземе уште во една продавница, таму нешто слично, помалце џиџано поблиско до мој вкус за 3000 ... јас среќна, мајка среќна го купивме и завршивме со поглавјето ,,матурски фустан''. После излезе дека и за 2ра вечер ќе треба нешто и ,,мора'' да е ново. Ама за втора вечер знаев шо сакам, сакав панталони и елек шо беше тогаш у мода, кошула некоја со карнери сеа се смеам малце на неа ама задња мода беше тогаш.
    ... и така

На Dust, SV1911, Желба и 16 други им се допаѓа ова.
  12. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.298
    Допаѓања:
    278.178
    Ја знаете онаа :кога сиромавиот ќе се фати за ташан и тапанот ќе се дупне?
    Е така ,сабота сум на работа...

На Dust, SV1911, Skorpija25 и 18 други им се допаѓа ова.
  13. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Кога дојде време за матура да се спремам, отидов со мајка и сестра да шетам. Триста фустани со циркони, сатени и шљокици ми покажаа ама ништо не ми се свиѓаше. На крај најдов фустанче со шара како весник, сив и целиот со букви и реков или тој или никој. Па тука ме убедуваа дека треба да е свечен, дека овој бил многу обичен ама не попуштив. А со се накит ме фати 2000 денари. За свадбата исто, видов фустан на излог и реков овој е за мене. Само што тој беше поскап и сега со овој памет никогаш не би дала толку пари за еден ден. Ама желбите и паметот ми беа други. Којзнае големата каква ќе биде кога ќе порасне. Сега многу ме потсеќа на мене ама може ќе се смени.
    Прееска се изнервирав малку, оваа сабота и уште една на крај на месец ќе ги одработуваат децава во школо.

На Dust, SV1911, Желба и 22 други им се допаѓа ова.
  14. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.422
    Допаѓања:
    90.707
    Па нели рекоја дека нема повеќе работни саботи за децава?
    Колку е бескорисно тоа учење во сабота отсекогаш било, пола наставници и деца не се дојдени, ќе се одработат два часа и толку.Само што ќе им се земе викендот.

На Dust, SV1911, Skorpija25 и 18 други им се допаѓа ова.
  15. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.298
    Допаѓања:
    278.178
    И завлегов на баклавата од прочка да ја дојадам ..Јадете кога сте нервозни и напнати ?
    Сакам уште нешто да прашам.
    Кога сте со некој ептен близок барем вие го чувствувате така ,истиот има мака ,поминува низ тежок период а гледате дека се повлекува не сака да каже да се искаже...Дали да настојувам да допрам до неа барем со збор со присуство да и помогнам или да се повлечам да ја оставам извесно време.А досега секогаш ми се доверувала ,исплакувала да не речам ,сега молк.Незнам дали е во шок дали е нешто друго ама незнам навистина како да постапам.А толку ми е тешко толку сочувствувам ,ме боли исто како за мене...Се обидувам да мислам на се и сешто да оттргнам мисли ама на секое ми иде да и пишам како сте а од друга страна не сакам да се наметнувам оти слабо враќа на пораки, на тел не се јавува...

На Dust, SV1911, Желба и 21 други им се допаѓа ова.
  16. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.147
    Допаѓања:
    137.212
    Штом веќе си пробала, а гледаш дека баш не и е до споделување, стои си на страна, не форсирај ништо. Ако и треба твое друштво сама ќе те побара. Ја сфаќам твојата добронамерност ама подобро воздржи се.

На SV1911, Skorpija25, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  17. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    На Скопје инфо има, баш прееска прочитав а и три колешки истото ми го кажаа. И според мене е малтретирање и за децата и за родителите ова, а викендот им пропаѓа без потреба. Ама уште кога рекоа дека ќе седат дома поради загадувањето, знаев дека ова не чека.

На SV1911, Annath, Milobebence и 11 други им се допаѓа ова.
  18. BearMe

BearMe Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2015
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    6.728
    Поздрав до сите :)
    Денов-година. Ќе мора да почекам уште некој ден за да добијам информација за нешто работно дали е се во ред. На трње сум и не можам да престанам да го мислам. Дај Боже да биде позитивно. Не ми е за мене, за другиот крај на работата ми е повеќе. Сакам да биде ок.
    И јас сум за фустани како Сесил. За матура шиевме дома, а за свадба кај шивачка, ок ама не некоја фенси. За матура фустанчето го имам носено и после, на свадби и слично.
    Ич не ги разбирам тие облеки по бутици со циркони, шљокици, чуда... Некогаш ми се дури и многу бљак некако. Како без вкус правени, како цирконите воопшто да не одговараат на материјалот под нив...
    Сега сум со намера да си купам некои кондурки за пролет, само прво да видам што ќе се случи со ова што го чекам...

На Dust, SV1911, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  19. ribabiba

ribabiba Активен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2019
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    64
    Еден ден на пост и прва промена што забележав е брчка на моето чело. Бог се јави. Имам видилива брчка.
    Се чувствувам како да имам 50 години.
    Мала шала.

На Milobebence, Sexybaby86, zhap4e и 3 други им се допаѓа ова.
  20. petunija77

petunija77 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 септември 2018
    Пораки:
    738
    Допаѓања:
    20.448
    @Emy867 среќен роденден :^::hug:
    Денес кога ми кажаа за децава дека ќе учат сабота се изнервирав, рекоа нема да се работи ,наставниците одеа на работа , и сега пу пу не важи ајт децата пак во школо ,е ќе се преучат во сабота , што ако си планирал негде да одиш ?
    За матура се сеќавам едно девојче кое беше од повисоката класа носеше огромен фустан со тулови со корпа како невеста ,не знам колку пари фрлиле за тоа затоа што првин не можеше од штиклите да оди а од ширината на фустанот да игра ,смешна ситуација беше , сметам дека треба да биде облеката прикладна за приликата , само ме интересира зошто се уште се слави по кафани , овде на форумот гледам има некој што живее надвор од нашава ни држава па еве баш би сакала некој да сподели како таму во странска земја слават матури

На Dust, SV1911, Skorpija25 и 15 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.