Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.917
    Допаѓања:
    203.163
    Фала ви на сите за честитките, само убавини да ви се враќаат!
    Малку стресен ми е денов, не дека сега сфаќам која одговорност ја носам со работава, ама денес така ме удри малце повеќе по глава, за среќа, не ме фати паника. Иначе не ќе знаев како да изреагирам.
    Се надевам дека цело лето нема да ми биде како денес, иначе не ќе знам глава кај ми е.
    Дождов ќе ме утепа... иако сакам да врне во последно време. И мене не ми се погодува.

И да, што е со водава во Скопје, оти корне на тиња? Зборам за водава од чешма... веќе некое време наназад кога ќе пуштам чешма ми замирисува на тиња, не секој ден, кога како. И на работа и дома, и секаде каде што сум била... што се случува?

На bittersweet, Dust, Val-Dim и 24 други им се допаѓа ова.
  2. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    23.771
    Здраво друштво :hai:
    Како сте?

Се губам од време на време, ама ве читам редовно.
    Јас на работа, пијам кафе и дремам. Времево за никаде, не ми се работи ич и мислам дека во секој момент ќе заспијам. :yawn:
    Мразам вакво време. Немам желба ни да се дотерам, ни да се нашминкам..
    Облекувам само нешто поудобно и во повеќе слоеви :D да не смрзнам.
    Инаку, 1000 пати сум рекла да си спремам облека од навечер, ем полесно, ем повеќе време ќе имам, и ќе наместам една вечер, па наредниот ден пак по старо.
    А најмногу време губам на сабајле додека се одлучам што да облечам.

Штикли сакам. Даваат доза на елеганција и на најобична комбинација. Ама ретко носам, освен во специјални пригоди, а за на работа најчесто сум на мала штикла или на рамно, зависи од расположение.

@Annath среќен роденден на синко да му се множат годините. :party:

И нашиот роденден помина. Толку напнато не паметам од кога не сум се чувствувала, ама најверојатно од возбуда беше се'. Вечерта си дојдовме дома, ја заспав бебка и јас се комирав одма, а мм продолжи со славење. :D
    Како и да е, супер беше се', убаво си поминавме. Не ми се верува колку брзо помина времето и колку брзо растат.:l:

На bittersweet, Dust, Val-Dim и 29 други им се допаѓа ова.
  3. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    @Annath Среќен роденден на дечкото.
    И среќен роденден на принцезата на @Skorpija25
    Штикли имам за извоз,одкако се роди малава се на ниско сум.
    Нека си стојат во плакар(fingers)

На bittersweet, Dust, Val-Dim и 22 други им се допаѓа ова.
  4. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Уф @duffi и јас ги меркам Пума патиките со сатенски врвки, многу ми се фраерски. И мм истото би ми го рекол ако ги види :^) Што ти е гајле, преубави се, со здравје да си ги носиш. За со малиша таман се (hollest)
    Кога го спомна Кам, јас таму влегувам само за едни чоколадни колачиња. Омилени ми се, по цело пакување сама го делкам :lol:
    3E0B8B9C-FFA8-456F-82CB-F22481FA7FC6.jpeg
    @Skorpija25 среќен роденден на бебка, цел живот да ве радува :party: Памтам кога се дружевме во труднички, па после и во мајчинските теми. Бебките ни се речиси врснички :inlove:

Пак да ве поздравам, пијам кафе и бројам минути до заминување. Ехеее, тек е 14.00, а кај е 16.30 :worried:

На bittersweet, Dust, Val-Dim и 24 други им се допаѓа ова.
  5. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.229
    Допаѓања:
    70.706
    Добар ден :hai:

Среќен роденден на дечињата @Annath и @Skorpija25 да се цел живот среќни и весели :^: :inlove:

Вчера неколку зборови од шефицата уште толку ми го расипаа ионака лошиот ден, па и денес ме држи :(
    Плус пмс, плус ненаспаност, плус недостигање, како темпирана бомба сум.
    Ме баравте назад во темава, а се што правам е жалење и мрчење
    Затоа одбегнував да пишам :bandit:

На Dust, Val-Dim, kuc и 25 други им се допаѓа ова.
  6. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.620
    Допаѓања:
    107.052
    Добар ви ден друшки и другари!

Тргам трет чај руски/турски уште не се научив како се вика.
    У комшии имаат греалица на плин па сме се собрале на купче се топлиме.

Тлото под нозеве некој како да ми го мрда само гледам во нешто дали е земјотрес или до мене е ама ќе да е до мене :D.

Поубава одлука одамна немам донесено не сум дома не гледам одредени луѓенца и сега ми е се рамно ко косово поле :D.

Штикли ретко носам ги баталив станав спортско човече за на работа уште не можам да се дотерам зошто замрзната сум таму не му дошол редот да си одредам дрес код сега за сега битно ми е да ми биде облеката топла и удобна.

Маж е весел ваква жена сакал да сум била весела и позитивна да ви кажам кога ќе се прибереме дома уста не затворам а он ме гледа како сега да сме се запознале па е во некаков љубовен занес.

Убав ден друшки и бидете ми добри како што сте убави.:*

На bittersweet, do-re-mi, elena.mak и 31 други им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Нормална си.
    Пошто ако ти не си за 3 дена, мора да сум и јас...
    Знам да јадам ист појадок (посебно појадок), со месеци:D

Постојано...

@Annath , @Skorpija25 , среќен роденден на малишаните :^: Големи да растат :hug:
    @Emy867 , среќен роденден и тебе :^: Со задоцнување.. :lol:

Си ја 'истурив' душата на темата за абортус.
    Тука, само гушка за сите :hug::hug::hug::hug::hug:

На bittersweet, elena.mak, Ygritte и 24 други им се допаѓа ова.
  8. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Гушка и за тебе, баш поради тој пост :hug::hug::hug:
    Ти си една храбра жена, жениште, со најголемо ШТЕ :l:

На bittersweet, elena.mak, Dust и 17 други им се допаѓа ова.
  9. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.620
    Допаѓања:
    107.052
    Е па среќен роденден на бебка жива здрава весела и голема да расте.

На kuc, ivi1987, Dadusicka и 10 други им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Фала ти ...
    Ми значи многу ова...
    Немаш појма :hug::hug::hug:

На elena.mak, vitamina, Alishan30 и 11 други им се допаѓа ова.
  11. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    :hai:

Се прибрав. Кафе ми се пие. Мислев салата да направам, ама изедов од Елвита кексот. (heidy)
    4 саата имам само спиено, сеа да се оптегнам ќе заспијам.
    Времево па за никаде мме. И мрчаторски сум расположен. Што од ненаспаност, што од времево, што од луѓе. :envy:

Штикли не носам, ама ептен сакам да гледам жени со високи чизми над колена. :$
    Screenshot_20190314-145702_Gallery.jpg 8-|
    @Annath среќен нека му е роденденот. Жив, здрав и среќен да е. :hug:

Имајте убав ден. Од утре затоплување. :sun:

На bittersweet, elena.mak, Val-Dim и 19 други им се допаѓа ова.
  12. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Добар ден убави :hai: арни? Да ве поздравам и Вас овде..... @Annath & @Skorpija25 Среќен роденден на малишаните :inlove: живи, здрави и весели :*

@simonka93 не му се замарај, се малу препотентни колегиве од 2ра смена |( со се шефицата |( имаш побитни работи за замарање :inlove:

Штикли носам само во специјални околности, свадба на пример (hollest) спортски човек си сум, пролет - есен патики, зима- ниски чизми лете - еспадрили (y) имам неколку пара, основни бои - крем, црни, бели и розе, доста се..... @Milobebence мило ми е шо ти е убаво со сопругот... Валјда периодот е таков.... И мм е нешто сентиментален :inlove: по мене и по бебка....

Денес вакциниравме :worried:.... Убо поминавме, бејби напредува (fingers) не беше плачка, убаво дете е, послушно од пелени :mm: :D .... Малку ја растргнаа, проверка, боцкање...сега спие...
    Убав ден убави луѓе :D

На bittersweet, elena.mak, Annath и 25 други им се допаѓа ова.
  13. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.700
    Допаѓања:
    213.387
    @WildMk edna golema podrska i guskanica za tebe:hug::hug::hug:.Najlesno e da davame soveti i da osuduvame,najcesto zeni kon zeni,najcesto onoj koj malku raboti osetil vrz svojot g.z,odnosno bil milovan od zivotot.Togas e najlesno da pokazeme so prst kon drugata,pritoa ne sme gi obule nejzinite cevli ni 5 min.Cudo sme,namesto podrska edna so druga,nie koja popametna od koja,posamouvera,po sposobna od druga-cudo sme.Zatoa i sme kade sto sme:hug::hug::hug:,namesto da si podademe raka,najcesto bi poturnale,sekoja cest na isklucoci:bow:za se vo zivotot.

На bittersweet, elena.mak, Annath и 23 други им се допаѓа ова.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    Купував 5 и седнувавме со маш и дете.. :(

На Annath, kuc, duffi и 4 други им се допаѓа ова.
  15. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.700
    Допаѓања:
    213.387
    @Skorpija25 Sreken rodendenot na bebka,cel zivot da ve raduva:^::hug:

На Annath, kuc, Mr. Right и 7 други им се допаѓа ова.
  16. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Не се согласувам на една-две теми со Вајлд, ама многу ја сакам и почитувам. Да си знаеш дека постот во соодветната тема не го менува моето мислење за тебе. @WildMk :hug:

На elena.mak, Annath, kuc и 8 други им се допаѓа ова.
  17. TarantulaA

TarantulaA Форумски идол

Се зачлени на:
    26 март 2011
    Пораки:
    1.471
    Допаѓања:
    22.692
    Чекајте да се уфрлам со еден пост и на оваа тема :) Некогаш ме мрзи да пишувам,ама денес не е тој ден :)
    Облачно,со можност пак да заврне ама гајле ми е,јас сум со осмех на лице.Причина?Ништо посебно....Си се себеанализирав,и можам да кажам “вов,добро се држиш.не ти иде баш готвење,ама затоа знаеш гзот да се избориш за себе,мака и десерт било само“.
    Алишта обавезно спремам одвечер,пред спиење,а понеделниците бидејќи исклучително пуно не ги сакам,се труда да си одберам најубава облека и висока штикла.Ако денот е грозен,бар ја супер да сум си дотерана;)

На ♡BuBaLe♡, Annath, kuc и 17 други им се допаѓа ова.
  18. Желба

Желба Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    3.995
    Здраво на сите, малку не ве пратам деновиве, се мкнам по лекари, те за мене, те за татко ми, немам толку време, само Вештачко оплодување следев чат пат.

@Mr. Right фала ти многу за насоката да одам на Уво, нос и грло, откако бев открив дека можело да се дише и со скроз отворен нос и грло :D
    Не бев кај тој докторот што ми кажа, ми правеа упат на ортопед и не ми текна на докторот, реков само кај има поскоро, па отидов кај една млада докторка и она е исто супер. Се ми прегледа и добив исто Фликсоназе за нос и Лоратадин ако ептен загусти. Е сеа у меѓувреме имав алергиска реакција на антибиотик (пак) па пијам Лоратадин додека пијам друг антибиотик и не го пробав Фликсоназе.
    Сакав да те прашам дали си употребувал Лоратадин и Фликсоназе заедно и дали имаше некаква реакција на Фликсоназе при прво користење?
    Ете така си прашав, ќе читнам сега колку можам до кај сте, како сте и што правите :)

Увек кога ми е лошо и ќе имам доживљај тик до смрти (мала драматизација, ама доживљајот беше вистински), ми се отвара вијугата за ценење на секој ден од животот и сакам да ви порачам на сите да не се замарате превише, не си го уништувајте здравјето со нервирање за глупости, вистински гости сме на светов и не знаеме до кога ни трае посетата, па да не си го трошиме времето на баналности, небитни работи и било каква негативна енергија.
    Последниве два, три дена сум у зен расположение, што од Лоратадинов, што од олеснувањето кога ти е подобро и сакам да го искористам истото за да ви испратам многу љубов и позитивна енергија :inlove: :sun: 8)

На ♡BuBaLe♡, do-re-mi, elena.mak и 20 други им се допаѓа ова.
  19. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.787
    Допаѓања:
    98.987
    Добар ден/вечер лепотици:coffee:.

Уште еднаш фала ви на сите за честитките. Роденденот помина необележано, славеничката беше во агонија.. Вашите желби ми го разубавија денот на сите маки.

Денес се разбудив, дијазепамот во уста и на болница со мајка ми.
    Не е најстрашното! Мене толку ми олесна што денес прв пат во две недели ќе спијам и јадам асално...
    Треба да се оперира, меѓутоа ќе биде во добри раце, па со добра мисла ќе биде се во ред.

Има лек, тоа е најбитно!
    Фала ви на сите за убавите зборови и поддршка, единствени сте!:hug:

На ♡BuBaLe♡, do-re-mi, bittersweet и 29 други им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Ме потсети на ова :D:

18466480eed3d4e7483cc202d8533e47.jpg

На bittersweet, elena.mak, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.