Ние околу и преку 40...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by lunicka, Nov 5, 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 vote(s)
    57.2%
  2. 36-40

247 vote(s)
    24.8%
  3. Над 41

171 vote(s)
    17.2%
  4. Над 50

8 vote(s)
    0.8%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

Среќен роденден на дечките на @Annath и @Skorpija25 само убавини да ви носат

@Emy867 :hug::hug:

Дружба у најави, а мене и не ми е баш до дружби, aма немам ни разумен изговор. Знам дека нема да ми биде лошо да излезам ама сама со себе сакам да си уживам во последно време. Не знам дали да се загрижувам шо се почесто го сакам тоа ... :angel:

Туку се дружите ли со колеги фамилијарно надвор од работа. Јас со моите не ама на мм колегите инсистираат фамилиарно дружење. Еве не можам да ги сфатам. Нели им е здосадено после 8-10 саата дружба пак дружба, и шо фајде и ние жените да се дружиме. Океј е сите се фини луѓе, не се осеќам ко вишок ама па не можам ни да им ја сфатам желбата.... :?: терсене сум малце јас ама ...:?:

2. Желба

Желба Истакнат член

Ахахаха... Е баш така убаво ме прочита :D
    Денес на два пати си кажував у себе слично, нели сум у добро расположение, зашто да дозволам некој да ми расипува, па макар била и ја? :D
    Само касиерката у Кам имаше малку појака енергија од мене, ми враќа кусур и се прави луда за 1 денар, без "извинете немам ситно" (а има, видов у касата) и ја дека у добро расположение и реков: - И уште денарче :)
    Така, со убав тон и осмех, без не ме прави будала, па макар и за денар. Само позитивно;) 8)

3. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Напраив ручек, денес јас:D, грашок со печурки:D и со кафе ја пречекав мајка:D....
    се мислам до кај класната да одам, да замачкам очи:?:, и на забар треба малиот да го носам, уште да одлучам каде:smirk:

Штикли имам 2 пара, чизми и сандали по едни и толку, друго све балетанки и рамни, ја со рамни се сопињам на прав пат, не па со штикли8-|...нозе ќе искршам(facepalm)

Добив комплимент од другарите на синко...:D го прашувале што сум му, дали братучетка:lol: ко осумнаесет годишна сум им личела:D..... што убаво ми дојде од муабетот:nod:

@Mr. Right со временската прогноза кога те читам.... на Наташа ме потсеќаш:D

едит среќни родендени @Emy867 @Annath @Skorpija25

Last edited: Mar 14, 2019
  4. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

@Emy867 :hug: ќе помине се, ќе дојдат убави денови. Многу ми е мило што си добила убави вести, пуштам среќа операцијата да помине добро :l:
    @Skorpija25 среќен роденден на малото, здраво, живо и среќно секогаш :l:
    За дружба со колеги ретко, ама се случува фамилијарно да излеземе или гости да истераме. Не ми е чудно и не ми смета, ама само со одредени луѓе можам да терам дружба и надвор од работа.
    Гледам прогноза, од утре поубаво време. Се надевам викенд ќе биде топло па ќе фатиме накај парк или Водно.
    Се мислам дал да пијам какао или топло чоколадо. Само нешто јадам или пијам, не е нормално ова веќе :D

elena.mak, Annath, Bubce38 and 20 others like this.
  5. mareane

mareane Форумски идол

Штикли многу сакам ама се поретко носам.После многу ме болат нозете и избегнувам.Ама и на скроз рамно па не можам и оди најди ми крај.
    Ептен сум напната периодов такаречено од ништо посебно,нит ми се збори нит ништо.Само ми се јаде...:x

elena.mak, Annath, Bubce38 and 20 others like this.
  6. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

@Annath и @Skorpija25 среќен роденден на вашите дечиња, да се здрави и живи и безгрижно детство да имаат:hug: :hug: :^: :l:

@Emy867 среќен и на тебе, главата горе.биди многу храбра, животот едноставно мора да се живее и со подеми и со падови:hug: :*

Штикли носам често, или чизми на штикла, или такви како рајт што ги сподели над колена, фустани исто. Бар до работа, а потоа униформа облекувам и супер ми е8)

@Желба фликсоназе и лоратадин може заедно да се употребуваат, не сметаат еден на друг, дури си помагаат во дејството:!: :hug:

@LiliBoz арна си?:lol: ( во твој стил ова):hug:

@Sesil се дружиме ние, и со мои и со на мм. Едноставно работата не зближува па не ни е тешко и после 8 часа работа, пак да се дружиме:*

Јас се настинувам,грло ме боли,си ја земав денес терапијата за грло-бронхи бонбони и цело пакетче сама си изедив:$

Имам некој немир, незнам зошто.
    Има тапани да тропаат само се да биде во ред, телепатија ли е или што е, битно добро ме дрма цел ден:( :inlove: :party:

Ке се оди вечер во кино-капетан марвел да се изгледа, таман и глава да разбистрам 2 часа:^)

Убава вечер имајте(highfive)

7. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Арна @Alishan30 си играм со дете. Маш ми прај вечера без глутен :lol: ти? :*

Annath, Dust, Bozica1980 and 14 others like this.
  8. referentka

referentka Moderator Staff Member

Бев до Базаро.
    Земи она 50 ден било,де чорапчиња за дете,де слушалка за туш,де пижами детски,стегач....1300:o
    Ништо потребно и неопходно ]:)
    Ама имав мерак без потреба да влезам и без потреба да трошам.
    Знам дека подсвесно лек сум си барала:D.

Не сакам да јадам,а знам дека на крај ќе се лажам со пуканки.
    Ене ја плажата,веќе ја гледам,а се поголемка сум:D

do-re-mi, elena.mak, ivi1987 and 24 others like this.
  9. mareane

mareane Форумски идол

И мене грло ме боли,од нигде никаде попладнево еве одвај голтам.Му кажувам на мм сега велам докторката ми рече да одиш по бронхи бонбони.:D
    Леле озбилно ако ме фати пак ангина,аман веќе ќе треба инекции оти од оспенот ќе прицркнев минатиот пат..

ivi1987, Annath, Dust and 14 others like this.
  10. Желба

Желба Истакнат член

@Alishan30 фала ти многу, ќе се шприцнам тогаш, ама во сабота, кога ќе бидам цел ден дома, за секој случај, ако имам било каква реакција да не паничам надвор.
    И решив да не читам веќе упатства од лекови, после алергискана реакција го читав упатството од спрејот и ме уплаши. Не читам више упатства од лекови, освен делот како се пие, со храна или без на пример. Ни на гугл више не укуцувам симптоми, пошто така до сега најдов дека сум болна од едно чудо болести, дури и од мултиплекс склероза (facepalm)
    Бог да чува :| :$

Milobebence, ivi1987, Annath and 9 others like this.
  11. referentka

referentka Moderator Staff Member

Леле и јас страдам од ангина.
    Со Т со лежење.
    Ради болки од афти на крајниците и Кетонал ми препишуваат

ivi1987, Annath, Bozica1980 and 9 others like this.
  12. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

@mareane јас ќе издржувам без антибиотици, во октомври последно пиев сега нема шанси.
    Бронхите стварно помагаат. И нос одзатнуваат

@Желба ама не е тој по потреба, ако ти е земен почни да го користиш, тој е баш да дишеш полесно, не да се загушиш.

ivi1987, Annath, Dust and 12 others like this.
  13. Ariel

Ariel Форумски идол

Ич немам желба да се дружам со колеги надвор од работно време. Со фамилија и другарки не стигнувам да се видам, па уште колегите ми фалат. Фини луѓе се, ама доста е по 8 саати на ден.

ivi1987, Annath, referentka and 20 others like this.
  14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Јас ангина на нога поминувам, не ја ни бројам како болест. Труп жена :|

Annath, Dust, mal.ecka and 10 others like this.
  15. mareane

mareane Форумски идол

Јас октомврито добив страшна ангина со тт , докторката ме праќаше на инфузии ама тогаш баш бев во збрка со болните дома и примив само 2 инекции после продолжив со оспен ама имав страшна реакција со стомакот и ги прекинав.
    Туку најмногу ми помогна премачкување со некоја ампула кај нас еден стоматолог тоа го прави и многу помага.Сама ја купив ама не ми текнува како се викаше нешто со 3 букви беше можда Алишан знае...Може и сам човек со неа да проба да се мачка..

ivi1987, Annath, Bubce38 and 12 others like this.
  16. Желба

Желба Истакнат член

@Alishan30 знам, ама во упатството прочитав дека кај некои луѓе може да предизвика алергија, што ми изгледаше контрадикторно, пошто ми е препишан за алергија и го одложив земањето, додека не се смирам скроз, пошто на четврти лек појавив алергија и ме мавнаа и флешбекови од предходни ситуации, па испаничив малку.
    Ама ОК сум сега, ќе почнам од сабота и ќе го ставам околу месец и пол, па после ми рекоа контрола.
    Ти благодарам уште еднаш за советите докторке :hug:

ivi1987, Annath, Bozica1980 and 8 others like this.
  17. M&M

M&M Форумски идол

@Annath среќен роденден на дечкото, најсреќен да е :party:
    @Skorpija25 среќен роденден на малото, само убавини да ви носи :party:
    Да си седиш и да си кукаш колку сакаш, сите кукаме и се жалиме и мрчиме. Тука ако не се испукаме нема каде.
    За штикли сум си кажала дека не носам, имам едно 2 пара за да се најдат, инаку сум на рамно и на работа и надвор од работа. Порано спремав од вечер гардероба и повеќе мислев што да облечам, сега сум толку апатична станата кога е спремање за на работа во прашање, гледам само да е прикладно...
    Пред некој ден нели пишував дека им се чудам на американцине што бараат куќи од 300м2, ама сега ги разбирам. Ушите ми бучат, едниов на компјутер игра мрежно и пола другари му ги слушам по дома, малава уста не затвора, а немаш кај да се скриеш на 5м уши да одмориш :drunk:
    Мене за утре ми треба малку среќа да ми помине денот полесно, очекувам прилично хаотичен ден, впрочем ко и секој петок :envy:

Last edited: Mar 14, 2019
    bittersweet, ivi1987, Annath and 19 others like this.
  18. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

@Annath среќен роденден на синко :) Само радости да ви носи :inlove:
    @Skorpija25 среќен роденденот на ќере, голема и паметна женска да расте :inlove:

И една силна гушка за две посебни личности @lunicka и @WildMk Вие само многу среќа и љубов заслужувате во овој живот :l: :l: :l:

Денес по дома, ама повеќе време со децава. Златни ми се, ама денес баш ми требаше да излезам, да ме фати воздух. Ај утре ќе биде денот за шетање. Некако од ладново ми се пријадоа топли есенски јадења, па направив вкусен мраморен колач. Сега со чај ќе си сервирам, да си ја затоплам душава.
    Од мене на кој му треба гушка :hug:

WildMk, bittersweet, ivi1987 and 18 others like this.
  19. friendy

friendy Форумски идол

Ја ставив мачкетата во кола и отидовме синко да го пречекаме. Се исплаши сирото се здрви од страв -си помисли пак ќе го носам на ветеринар. Толку многу го сакам.:inlove:Додуша отсекогаш сум сакала животни. Кој има животинка знае на што мислам. Му зборувам често небаре ќе ми одговори. У фазон сум како Сашко со “кој ти ги купи патиките”. Прочитав некаде дека луѓето што им зборуваат на животните се интелигентни, па се тешам.:lol: Мм често знае да рече дека за животинчето се грижам повеќе од него.

WildMk, ivi1987, Annath and 12 others like this.
  20. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Маж успива бебе, јас легнав да одморам :lol: Како се вратив од работа, не застанав. Сплескав ручек набрзина, јадевме, ранев и дете паралелно. Потоа земав да се пакувам за викендов додека маж се бањаше, па он излезе и почна он да се пакува, а јас влегов да се бањам. Па исушив коса, се спастрив, па земавме и бебе избањавме. Сега ваква сум :drunk:, уште да престанам да ја слушам како му вика нан нан на зајакот место да спие и супер ќе биде :D

Денес ми е петок мене, утре не сум на работа :party: Едвај чекам малку мозок на пасење. Нема да ни е топло времето, ама битно сонце ќе има :sun:

Не знам како ќе ја оставам бебка со баба и, а мм вика сум драмела. А штом ќе стигнеме прв ќе почне да плаче по детето, го знам :!:

Почнувам да се загрижувам што немам ама ич апетит. Никогаш вака не ми било, обично сум стрвна. Настината сум, ама па другпат тоа не било никаква пречка да не ми се јаде. Не знам што е работава, од ручекот само двапати каснав. Буквално на едно јаболко и две кафиња сум денес :(

Ај да видам што има на тв, детево уште се гушка со зајко, мм нема да ми се придружи во скоро време :|

Thread Status:
Not open for further replies.