Ние околу и преку 40...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од lunicka, 5 ноември 2014.

?

Во која старосна група спаѓате?

1. 30-35

570 глас(а)
    57,2%
  2. 36-40

247 глас(а)
    24,8%
  3. Над 41

171 глас(а)
    17,2%
  4. Над 50

8 глас(а)
    0,8%
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.861
    Допаѓања:
    173.387
    Јас во енџел имам купувано фустани и толку знам:D за кежуал Ваикики ..кога ќе се спомнат бутици во скопје, последниве 2год сум како од марс падната:wasntme:
    Ама затоа па последниве 2год од С&А 1000 партали изнакупив :D
    Фала ти:*

На Желба, WildMk, elena.mak и 15 други им се допаѓа ова.
  2. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.789
    Допаѓања:
    323.755
    Добро утро
    Климата на комшиите бучи како трсктор.Уствари таа си бучи одамна ама јас сум нервозна па се ми пречи.
    Не е лошо да се смирам,за мое добро.
    Добро во се е што е петок па ќе можам да се посветам на домот..и на децата.
    Пре скапи се нервите за да ги кинам за безврска работи,ги чувам за вистински проблеми.
    Често не сфаќаме колку убаво живееме,па ондисуваме со разни глупости.

Ајде,имајте убав ден.
    Сакам сите да ве прочитам како сте добри и расположени.

На Желба, Peco, ♡BuBaLe♡ и 32 други им се допаѓа ова.
  3. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.334
    Допаѓања:
    261.475
    Мхм, и накај 48-50 :) е сеа панталони/фармерки не сум купувала ама фустани и маички/кошули да.
    Јас обратен проблем имам со јадење, мојава јаде ко за 3ца :|. Ништо од петокот и утре ќе се станува за во школо, обично ја поштедувам ама овој пат да можев и у недела ќе ја пратев да оди :devil:

На Желба, M&M, Peco и 30 други им се допаѓа ова.
  4. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.782
    Утро. Тегнам кафе на балкон пред да одам на раб.
    Чувајте живци и здравје. После ќе ни е криво. Недела дена прележав, место ја околу детето тоа околу мене... Таа недела не се враќа назад.
    Убав ќе е денов а?
    Ај да се спремам треба душата да ми ја извадат денес на работа..

Убав ден жени и по некој маш :*

На Желба, Peco, Mr. Right и 28 други им се допаѓа ова.
  5. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.052
    Допаѓања:
    69.198
    Добар ден друштво! :coffee: :sun:

Видот повторно ми се влоши ептен, па сега шетам со очила. Изгледам постаро и построго со нив, не се свиѓам ваква. :shake: Не дека лошо ми стојат, туку сигурно веќе никој нема да ми каже дека изгледам на 20 години. :D

И јас сакам такви патики со сатенски ленти од пума, многу убаво изгледаат.

Штикли ретко носам, овде сум постојано на рамно затоа што нозе ќе испокршам поинаку, не е градов за со штикли да се мафташ секој ден.

Еве ви фотографии од неделата, сликани не знам каде точно во Балочистан. Местото нема име и во радиус од десетици, ако не и стотици километри нема ништо. (tumbleweed)

DSC_3524.jpg

DSC_3517.jpg

DSC_3523.jpg
    DSC_3522.jpg
    DSC_3518.jpg

Прекрасно место. Би сакала да отидеме таму повторно, но овој пат со соодветна опрема ќе можам да направам многу подобри фотографии.

Желба ми е еден ден да работам на National Geographic, се приметува? :)))

Убав петок!

На Желба, M&M, Peco и 41 други им се допаѓа ова.
  6. malerozna

malerozna Форумски идол

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    3.375
    Допаѓања:
    78.123
    FB_IMG_1552576530987.jpg

Сакам да сум таму, а не овде на дожд и ветер у пм.
    Ме разнесе ветеров. Ни апчиња не помагаат. Цвеќиња, полен, ветер, вирус, да не знае човек од што го боли глава. Валда е од пмс и работа со идиоти.

Добро утро.
    Кафица испиена, плус во термос за на работа си зедов. Јадење не мора. Да се стопли времево, планирам и јас со апаратот да му излезам да направам некоја профи слика 8)
    Здравје понеделник.
    И сабота и недела на работа. Значи супер.

Наместо кафе, денес ова ќе послужам.
    Кажувајте на што ќе ги трошиме
    FB_IMG_1535137264715.jpg

На Желба, M&M, Peco и 37 други им се допаѓа ова.
  7. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    9.296
    Допаѓања:
    278.146
    Будна сум од прее ама не ми се мрда од под ќебе.Многу сум нервозна периодов,ми иде од кожа да си излезам.Тоа што сум во продолжен пмс е плус.
    Грлото уште повеќе ме боли,синоќа и тт кренав и секое ковче ме болеше.Се изнапив што стасав и си легнав.Денес незнам уште не сум ги мрднала.

На Желба, Mr. Right, JuLleE и 27 други им се допаѓа ова.
  8. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    @Sexybaby86 уживајте во викендов, убаво да си поминете :hug:
    @vitamina јас имав проблем со малото, неколку месеци доручек и вечера му беа само бисквити и млеко, а за ручек само леб и цвекло сакаше. Нерви искинав, а и се секирав да не е гладен. Ама помина фазата, сега јаде пак најнормално. Пробај со б комплекс или сирупчиња што подобруваат апетит, може ќе има промена. И не се секирај, кај многу дечиња има таква нејадачка фаза ама се средува со тек на време :hug:
    Ај добро утро.
    Наспана и со кафе во рака се канам да почнам со работа.
    Се радувам што е петок, со душа чекав викенд да дојде да одморам. Решив големата да не ја пуштам утре во школо, наставниците рекоа немало да има проблем па ми олесна.

Од работи кои ги направив за себе, престанав да се нервирам за глупости и работи кои не можам да ги сменам. Престанав да им дозволувам на некои луѓе да ми се качуваат на глава, да ме навредуваат (иако според нив не е навреда) и да ми ја цицаат позитивната енергија.

Убав ден :f:

На Желба, M&M, Peco и 30 други им се допаѓа ова.
  9. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Кога ја видов сликата на Малерозна (името не ти одговара ич @malerozna) умот ми отиде кај едни познаници од странција. Нон-стоп патуваат и моментално се на Антартикот во Парадајз беј. Сликите сон - убавина.
    @vitamina Поминавме.:nod: Чинам цел ден не ми беше ок ако не јадеше како што треба. Со лажица по него оти ако не го бутам не му текнува за јадење. Ќе смени, тие се периоди кај сите деца, трпение само. Еве вчера сам си јадеше, пица му правев и си фати цела си ја изеде само краевите ги остави. Јас пак како дворски шут околу него се радувам кога го гледам како си јаде.:)

На TarantulaA, Желба, Peco и 24 други им се допаѓа ова.
  10. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.583
    Допаѓања:
    152.046
    Ај добро утро!

За нијанса подобра од вчера а и сонце има па се е поубаво...

Напорна недела на работа па капак на се и состанок вчера на кој беше поттикнувано и стимулирано меѓусебно кодошење...Не го можам тоа....
    И како да се гледсм себеси таму ?!
    Не сум скроена за такви ниски работи....

Нејадачи деца имав и јас...големста душа ми извади...топки залаци нонстоп во уста чуваше....со саати и траеше еден оброк...
    Се и сешто пробував...
    Градинката даде резултат а и фази се-иритираат дури траат ама минливи се ,за среќа...
    Сега на 13 г.оди запри ја....нонстоп нешто мели...:)

Синко па в градинка не јади...не бендисува таму јадење..а дома си јаде се и сешто...спор е ..ама јаде...

Немам идеја што за ручек денес...
    А и не ми се готви некако...

На TarantulaA, Желба, Peco и 29 други им се допаѓа ова.
  11. EuHenIa

EuHenIa Форумски идол

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    2.365
    Допаѓања:
    73.099
    Добро утро :) девојки и момци.
    Бебе оставено во градинка до 10, со плачки нормално. Сега цупкам во место и се токмам да одам порано.
    @vitamina и мојава голема дада имаше период кога се раневме само со закани. Во градинка викАа дека јаде, а дома уста не отвараше. Верувај ми на гости ја носев кај блиски што имаат деца за да седне со децата на маса и да касне нешто. Ќе побара пица, во ниедно време нарачувај, ќе касне два залка, па еден период само компирчиња пржени со кечап јадеше и бисквити и млеко. Живци ми искина. Ќе помине без гајле. Период е само.
    Се спремаме за викенд, времево ќе се оправи, едвај чекам
    Поздрав на сите

На TarantulaA, Желба, Peco и 29 други им се допаѓа ова.
  12. kuc

kuc Форумски идол

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    2.266
    Допаѓања:
    85.068
    Какво нејадење ова моево и мене ќе ме изеди со се партали.Апетит има ,висина има килограми колку мене има и што сакаме повеќе.Никогаш за тоа кај нас немало молење имало за помалку да се јади.
    Оставете ги децата колку ги терате толку се инаетат и сакаат да биде по нивно.
    Утре и наредната сабота ќе учеле глупости живи само бадијала ќе одат и во 10 ќе си дојдат..
    Време е да се спремам за на работа ...убав викенд сонце во најава...

На Желба, Dust, Peco и 23 други им се допаѓа ова.
  13. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.128
    Се смеам од прееска, државава има проблем со соседите и јас имам проблем со истите тие соседи:))) од сите кои требаше нешто да направат, оние со кои и државава од увек била у добри односи.. први завршија. Овие со кои од увек имаме проблеми се клај клај веќе месец дена. Се пробиваат рокови, сто пати се поместуваат, а бе.
    Синоќа,цела вечер легни-стани. Сонував дека сум имала куп бели влакна на главата. Викаат ок било тоа, али не било океј шо сум ги корнела:)) Пола месец мина. Ем сакам да минуваат некои денови брзо, ем некако живот,време минува пребрзо. Бар сонцево се појави. Бамбусот се оправи, нека пекне и кактусиве да се порадуваат. А и јас де.

На M&M, Dust, kuc и 19 други им се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.746
    Фала ви на сите за подршката. Не можам да стигнам да пишам од синоќе сме хаос по дома.
    Навидум кога легнав почна хоророт малиот се закшла страшно и на 3 пати повраќаше шлајм. Добро, барем се исчисти и со легна.

Денес сме на лекар...
    Навистина се надевам на солиден однос со докторкава која прв пат ќе ја видам, се надевам дека ќе посвети внимание оти ги имам еден куп обратни.
    И јас требав да идам на доктор ама тоа покасно..

Пие витамини инаку, све е со сила со лажги со шприц со молење ама пие абер нема од сирупите за апетит имунитет итн
    Не реагираат

Крвна слика немаме правено еве сега ќе правиме
    Они прво трчат да го вакцинираат за останато ич ама ич не ги интетесира баш некна им реков на таа у диспанзер дека детето во моментот не е за вакцина пред да се подобри физички до храна за имунитет колку толку дека не е водено на лекар од причина што чекавме 6 7 месеци за документи ама они не те прашуваат тоа ми вика епа што има врска тоа со вакцината битно покани и закани еден куп има.

Ете пристапот кон вакцинација не ми се свиѓа.
    Тоа е тоа не дека нема да го вакцинирам и кажав дека ќе вакцинирам само прво да ујачаме да се испитаме ама не битно покана за вакцина у април сега имаме.

Он до година ипол јадеше се буквално све што ќе му сервирав на маса..
    Откако се вселивме во овој стан т.е од јули месец лека полека се откажа од јадење се се сведуваше на напрај и фрли..

Јадеше до сега само супа пилешки прсти риба и пире палента ете тие беколку 5 јадења се вртеа на мени нон стоп е сега ни тоа не јаде.
    Млеко и бисквити само ќе апне и толку.

На сликите дефинитивно е подобар дека зголемуваат а и онака маж ми е доста габаритен со 110 кг. Па коските ваљда градвата колку толку на него има земено ама кога го соблакам е како скакулец со видливи ребра

Си беше он добар шро му стана не знам викав фаза е ама еве 10 ти месец е фаза..

За градинка во моментот не можам. Ама работиме на тоа да во септ ае организираме со градинка.
    Да најдеме нов стан да вакцинирам и да го пуштам со деца оти он сака деца не е проблематичен.
    Пред 3 год градинката е 550 евра..
    Потоа е до кај 100 мислам..

Ајде убав ден ќе ви пишам после
    Фала уште еднаш на сите.:hug:

На Желба, Dust, kuc и 25 други им се допаѓа ова.
  15. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    Здраво убавини.. Јас само да ви пратам поздравче и да ви посакам убав викенд... Денес убаво е времето. Останете ми добри и убави.. Повелете
    coffee-625_625x350_61444896779.jpg

На Желба, Dust, kuc и 16 други им се допаѓа ова.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    @vitamina да ти се приклучам во групата на деца нејадачи. Од кога е родена имавме мака, а уште потешко беше што беше на адаптирано и тоа па скоро ич не го пиеше. После со каши, па цврста храна јадеше пак малку. Еден период и ги броев залчињата:(Точно 6 залчиња на оброк. Е сега овие 2 недели ме излуде:(. Не јаде ништо, дали 1 или 2 оброка од кои 1оброк секој ден е макарони. Пие сокови, вода малку. Ми викаат период е. Ама во комбинација со нејзиниот инает(сега прави се обратно од тоа што и викаме) и нејадењето резултат = лудило:).
    Јас еве пробувам смуди и правам, со бисквитче и млеко и овошје, зелена салата и сок. И секако, макарони:).И сето тоа е во многу мали количини.
    А успат да прашам, 6ките на колку години им искачаат на децата? Мојата е 3г и местото е набабрено и бело?!

Поздрав од мене и убав викенд

На M&M, Желба, Skorpija25 и 22 други им се допаѓа ова.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.746
    Жал ми е
    Тотално те разбирам што проживуваш
    Еве барам магичен витамин на детево кој ќе му пасува па може и ќе најдам
    Води на лекар и кажи јас после ќе го водам
    Порачав од мк ацерола
    И реков на свекрвата преска земи нешто таму распрашај се
    Утре ќе ми стигне пратка

И тука есно влагање ви аптека не ми е испод 3000 денари
    Земам све

У последно почнав да земам на нестле има 20 евра аптекарката вика ова е како инфузија за луѓе што излаваат од болница при операции па као витамини да се рехидрира малку да дојде на себе
    Па и тоа давав дека е за деца

Се шро препорачаа све купив абер чаре не најдов

Еве го од сабајлњ стандарт е на млеко и бисквити
    Сега супа ќе варам на жими мајка дали ќе јаде пред да одиме на лекар...

Порано јадеше и риба и месо пилешко сега не сака ни тоа...

Кога човек има огромна мака на се ќе посегне
    Кој искусил знае

Ама да гледам дете 24 часа на 5 висквити дневно ми иде да викам ... да полудам.а..

На Желба, Dust, kuc и 21 други им се допаѓа ова.
  18. bella12

bella12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2015
    Пораки:
    1.505
    Допаѓања:
    8.003
    Витамина а да пробаш до пиковит сирупот или апчињата за смукање. Слушам од блиски што ги користат дека им отварало апетит на децата. Едно од детето беше нејадач и мајката вели од кога почнала да ви дава редовно детето почнало само да бара за јадење.

На kuc, Sexybaby86, Milobebence и 9 други им се допаѓа ова.
  19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.958
    После варичела скоро 2м јадеше само глупости, или па ништо. Само гравче и супа, месо никако, друго никако. Купив Бевиплекс (Бкопмлекс) со редовно давање една недела секој ден отвори апетит, по два ручека и две вечери јаде. Тоа е едно прашоче во кесенце. Давам плус и Омега со витЦ, ама некако овие месец дена пазам баш секој ден да пие и бевиплекс и омега со витЦ.

На Skorpija25, Dust, Sexybaby86 и 7 други им се допаѓа ова.
  20. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Б комплекс му прави запек на мојот, а забележав дека јадеше повеќе. Е сега мислам дома не јаде од инат/кеиф а како издржува не знам. Во градинка јадел се.

На ivi1987, kuc, Sexybaby86 и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.